Stockholm

Jag lovade ju att jag skulle tala om vad jag gjorde i Stockholm. Nu är det snart en vecka sedan jag var där, men skit i det, bättre sent än aldrig :)

FREDAG
Åkte upp via Göteborg. Emil skulle på lajv (i Tumba av alla ställen!) så jag hade sällskap med honom till Göteborg. Det var roligt när han skulle dra på sig ringbrynjan igen. Han fastnade, så jag gick hjälpa honom. Nästan hela vagnen tittade åt vårt håll och smålog :P

I Göteborg köpte jag en torr jävla baguette på Pressbyrån (aldrig mera mat från Pressbyrån, så länge det inte är yoghurt!) och bytte tåg. Jag hade glömt ta postafen, så givetvis satt jag och mådde illa halva tågresan. Dumt.

Framme i Stockholm mötte mamma och pappa mig på stationen. Mamma gillade inte mitt svarta läppstift. Hon tyckte jag skulle torka av det innan vi skulle på kvällsmat hos Ivar och Louise, men det gjorde jag inte.

Vi gick en vända i stan, en snabbis in på NK och sådär (vi köpte strumpor till mig, för de hade jag råkat åka ifrån :P), sedan gav vi oss av till Strandgatan och Louise och Ivar. Det är en av de häftigaste lägenheter jag varit i. Nio rum, riktigt gammal hiss i trapphuset (sån där med nätbur) och färgade glas i trappuppgången. Maten var jättegod, hasselbackspotatis med kantareller och kalkon. Dock satt åksjukan fortfarande i. Jag mådde illa och kunde inte äta så mycket, tyvärr. Efterätten rörde jag inte alls. Kände mig lite otacksam, men resonerade att det var trots allt bättre att låta bli att äta än att kräka, för då hade bara mamma blivit hysterisk :P

Efter kvällsmaten där åkte vi till hotellet nere på Söder. Det var ganska kallt på mitt rum, för någon hade glömt stänga vädringsfönstret och det var minusgrader ute. Ganska litet rum, men charmigt.
Jag missade Barda men hann se Doobidoo, sedan somnade jag ifrån filmen jag hade tänkt titta på :P

LÖRDAG
Vi gick upp och åt frukost och pappa gnällde för att de inte hade äggröra, prinskorvar och bacon (som det inte räckte med havregrynsgröt, två sorters kokta ägg, ett par olika sorters te, flingor, bullar och diverse pålägg *himlar med ögonen*).

Sedan gick vi ut och gjorde Stockholm osäkert. Siri hade meddelat att hon inte skulle hinna träffa mig, så jag fick umgås med mamma och pappa istället. Vi tog en tur ner på Gamla Stan och åt lunch där i ett mysigt källarvalv och sedan fick jag gå på SF-bokhandeln själv, för det ville inte mamma och pappa, av någon underlig anledning... :P

Vi runt i Stockholm större delen av dagen. Vi åt ganska tidig kvällsmat på vår favorit-tapas-restaurang och sedan begav vi oss tillbaka till hotellet för att dushca och byta om.

Jag höll på gamla invanda hotell-traditioner och blötte ner hela badrummet när jag duschade, dock utan att väta net lobbyn den här gången. för vi bodde på bottenvåningen, haha. (Hur det såg ut nere i källaren har jag dock ingen aning om *host*)

Anyway, vi träffade Göta, Claes, Kerstin och Christer och gick till teatern. Musikalen var bra, mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Det fanns med en låt som inte finns med i filmen och hon spelade Greta var helt underbar. Pernilla Wahlgren var för mycket stockholmska emellanåt och jag har aldrig gillat Tommy Nilsson, men annars var det helt okej.

Efteråt gick på en pub och mamma beställde in Mojito till henne och mig (en 6:a galna kvinna!). Det är första gången jag varit ute och inte behövt via leg, haha :P

SÖNDAG
Vi checkade ut från hotellet och gav oss iväg till Livrustkammaren. Där träffade jag Ida och vi gick och tittade på alla gamla vagnar och kläder. Pappa och jag diskuterade ett bra upplsag till en ny Jönssonligan-flim - att stjäla en av kröningsvagnarna nerifrån källaren :P

Sedan skulle vi äta lunch med Cecilia, men jag ville hellre äta med Frida, då jag fick reda på att hon också var i stan, så jag gjorde det och sedan satte jag mig på tåget och åkte hem.

Frost.

image1

När jag vaknade i morse och drog upp persiennen såg jag hur hustaket mitt emot var vitt och gräsmattan hade också fått vitt i håret. Den första nattfrosten har kommit. Det är mysigt och vemodigt på något sätt. Jag gillar hösten. Jag var tvungen att leta fram en gammal dikt.

En lätt dimma vilar över trädgården
Den nyvakna solen kan ännu inte tränga igenom de fuktiga, lågt svävande molnen
Det är kallt ute och gräsmattan har dagen till ära klätt sig i vitt.
Likaså har taken och trädens grenar.
Det är vinterns första morgon.
Det kommer att dröja ett tag till innan snön börjar falla, men den första frosten har kommit.
Från hela trädgården hörs tyta suckar.
Träden suckar av lättnad, när de nu äntligen får gå till vila tills vårsolen väcker dem.
De sista blommorna suckar en sista gång innan de sänker sina ståtliga huvuden för att aldrig mera vakna. Gräset suckar och andas ut luft för att - utan reslutat - försöka smälta det kalla vita som lagt sig som en mössa över det gröna håret.
När solen väl orkat upp en bit till kommer den att jaga bort de fuktiga dimmolnen och smälta frosten.
Än är det inte riktigt vinter.
Den har bara kommit med en föraning och gjort sig påminnd.
Än ett litet tag stannar sommaren kvar.
Än ett litet tag...
(skriven hösten 2002)

Styrelsemöte om ungefär två timmar. Jag har egentligen ingen lust, för jag har huvudvärk, men jag har skölt ner två alvedon med lite coca-cola så förhoppningsvis mår jag bättre tills dess.

********************kl. 21:22**********************


Styrelsemötet tog längre tid än jag trodde, så jag missade Andra Avenyn. Tänkte göra en kopp te nu och titta på avsnittet på SVT Play :)

Jag lade till en bild jag tog i morse, fem i åtta på frosten utanför mitt fönster :O)

"Man får inte slåss"

På aikidon igår hade både Johan och Hans med sig sina söner. De satt och lekte på en matta medan vi andra tränade 31-kartan med motkarta. Plötsligt blev de ovänner och Hans gick emellan för att sära dem åt. Han säger då "man får inte slåss" och de flesta kommer av sig med sin träning en aning och småflinar. Hur pedagogiskt var det där på en skala? :P

För övrigt är jag både anmäld, godkänd och betald til Abderon nu, Bara intrigen som ska komma också :) Måste börja jobbet med all utrustning som ska fixas också, för det lär ta ett tag. Jag är dock nästan klar med hemtentan, så jag tänkte göra lite sådana saker idag :) Den ska bara läsas igenom en sista gång och lämnas in sedan, innan klockan tre i eftermiddag. Skönt att vara av med eländet, för det är en av de tråkigaste och svåraste hemtentor vi haft hittills.

RSS 2.0