Grekisk mat

Fyrtio minuter i lugn och ro fick jag, men nu lever jag i krigszonen igen. Och jag har verkligen svårt att få mamma att förstå att jag inte har något emot ATT de spelar, utan NÄR de spelar. Hade jag vetat att de slutat sådär vid halv tolv hade det varit en sak, men de håller på till klockan ett. Varje natt. Det tar på krafterna. Nåja, det är två nätter till jag behöver stå ut, sedan åker jag söderut. Det känns lite läskigt, men samtidigt vet jag att det är rätt beslut. Klarar mamma av en natt själv i skogen klarar banne mig jag av det också! Bilresan ner är faktiskt farligare än själva vistelsen, om vi nu ska var ärliga.

Jag har pratat en lång stund med Petter idag också, vilket var väldigt trevligt. Han muntrade upp mig med rollspelssnack och sådär. Det brukar fungera.

Ikväll var jag, mamma, pappa, mormor, morfar, Lena och Rolf på en restaurang i Lund, en grekisk, för att fira Lenas födesledag. God mat, och mycket mat. Jag blev så mätt, vilket inte var första gången den här veckan (så är det vid den här tiden på året).

Jag har effektivt undivikt deriveringen idag också, och imorgon tyckte pappa att jag skulle åka och shoppa med honom, så då lär det inte heller bli så mycket räknat. Jag borde verkligen ta tag i det där snart.

För övrigt, Enyas nya skiva är riktigt bra. Rekomenderas!

Hemlängtan

Jag lider av hemlängtan. Eller är det kanske bortlängtan? Jag är halvparanoid i vanlig ordning, men det jag egentligen vill ha är lite lugn och ro. Jag funderar allvarligt på att fly världen i två dagar. Inget internet, inget x-box i rummet bredvid, utan bara jag, skog och ensamhet. Ensamhet är bra, i måttliga mängder. Just nu har jag fått en överdos av folk (i synnerhet mina bröder) och behöver komma bort.

Men för att ta det från början. Jag har fått en lillebror till, i julklapp. Det är inte så dramatiskt som det låter. Henrik har mer eller mindre flyttat hit sedan hans föräldrar flyttade ut (och jag kan förstå honom - varför ska man tvingas vara ensam i ett stort hus när det finns en familj fem minuter bort som gärna tar hand om en?), han sover fortfarande i sitt hus, men de flesta av de vakna timmarna tillbringar han här. Han har utlyst min mamma till sin extramamma och jag har således blivit hans syster. Istället för en lillebror har jag nu fått två.

Mitt rum ligger vägg i vägg med min blodsbroders rum. Han har en x-box, en stor platt-tv och en förstärkare. De spelar pang- och-skjut-spel och går sällan och lägger sig före klockan ett. Jag har varit här i en vecka, undantaget de två nätter jag var hos familjen Persson i Tingaröd. Jag behöver gå och lägga mig innan midnatt för att kunna fungera normalt. Jag behöver tystnad! Lugn och ro! Fast det kan varken Mark eller Henrik vare sig stava till eller förstå.

Jag hade egentligen tänkt att skriva om julen. Jag älskar julen, och tycker det är den bästa tiden på året och sådär, men det vet ni väl redan vid det här laget. Jag har dock ingen lust. Jag behöver gnälla av mig, för jag håller på att explodera. Jag är fruktansvärt rastlös och jag har inte ro att göra någonting.

Så jag tänker fly värdlen en stund, ut i skogen. Utan internet visserligen, men vad fan. Det är bättre än att tro att man lever i en krigszon p.g.a. det ständiga skjutandet inifrån rummet intill (och mamma vägrar agera störningsjour, vilket är väldigt synd för det fungerade på min gamla granne - två samtal dit och sedan var han tyst, åtminstone när jag ville sova).

För två dagar sedan var jag ledsen vid tanken på att fira nyår i ensamhet. Nu känns det som en lättnad att få göra det. Ingen x-box, inga skrikanden i form av "Jag fick honom!"eller "FAAAN! Han fick mig!". Bara några nyårsraketer, men det är överlevnadsbart. Visst, lite läskigt är det, men allvarligt - jag överlevde en nödlandning i Newcastle för några år sedan och en jordbävning för någon vecka sedan, så två nätter ska jag väl klara av?

Och just det ja - jag blir tvingad att fira nyår ensam eftersom de jag i vanliga fall skulle vilja umgås med har den dåliga smaken att antingen vara utomlands eller på ställen där det finns katter - mamma och pappa ska vara hos Lena, Emil ska vara i Tingaröd, Petter ska vara hos Staffan&Malin och Markus är i Spanien. (Jag känner mig så omtyckt. Emil tyckte att mamma och pappa var taskiga som skulle vara hos Lena, men det han gör är ju ungefär samma sak så jag skulle vilja säga att det går på ett ut).

Ikväll ska vi på restaurang den normala tiden klockan fem för att fira Lenas födesledag. Både hon och Ola fyller år idag, på menlösa barns dag. Eftersom som jag är dryg och tjurig just nu tycker jag det är betydligt roligare än jag borde göra, på ett inte helt vänligt sätt.

Men bry er inte om mig idag, jag är sur och gnällig för att jag inte får lite lugn och ro. Eftersom jag redan är på dåligt humör tänker jag spä på det ytterliggare med att sätta mig och derivera. God Jul och Gott Nytt År.

(Åh, just det ja, vi kan lägga till att Bergsjö-lajvet antagligen kommer att gå åt helvete det med, eftersom Kerstin har haft den goda smaken att lägga sin 50-årsfest kombinerat med Idas 20-årsfest den helgen. Det fick jag reda på på julafton. Ibland undrar jag om det där lajvet är en nagel i ögat på Ödet).

Julbak

Jag har varit riktigt flitig idag. Jag har stått i köket i nästan tolv timmar. Det har resulterat i vörtbröd, pepparkakor och saffransbullar. Ugnen har gått för högvarv det senaste dygnet, och det luktar väldigt gott här nu, kan jag tala om. En underbar blandning av saffran och nejlika. Och gott blev det också. Pepparkakorna har jag inte hunnit smaka än, de ligger på kylning. Fast de är väl avkylda vid det här laget, med tanke på att jag suttit vid datorn i nästan en timme, haha.

Saffransbullarna blev gigantiska. Jag använde jäst för osöta degar, så bullarna jäste något enormt! jag tänkte ta en bild på det, men jag kan inte hitta min kamera. Den ligger i någon hög här någonstans. Det är ganska ostädat, för jag har haft för mycket prov.

Jag har dock varit duktig idag och städat sovrummet ordentligt. Dammtorkat, polerat möblerna med möbelpolish, städat ut gaderoben, torkat golv, ryst mattan och dammsugat. Det är sådant jag sysslat med medan bröd och bullar varit på jäsning. Det känns i kroppen att jag varit igång. Vem behöver gå till gymmet när man kan knåda bröd liksom?

Jag har inte pluggat biologi alls den här helgen och det har varit ganska skönt att inte plugga. Jag behövde en pluggfri helg. Och allvarligt talat är jag lite trött på biologi. Nästa termin blir det CAD, helt klart! Ingen biologi eller kemi för min del.

Nu ska jag lägga ner pepparkakorna i en burk (och provsmaka en liten, liten), sedan ska jag gå och lägga mig i sängen och vila min trötta lekamen. Och läsa Harry Potter.

Spex och frukter

Halmstadspexet är igång. Jag missade julfesten i onsdags, för jag prioriterade fysikplugg, så jag vet inte vem som ska vara skådis o.s.v. Jag har anmält mig till dekor, och fått första mejlet om gruppträff idag. Där stod vad spexet skulle handla om. Och nu börjar jag få andra tankar. Det hade varit så coolt att sy de här kostymerna...och jag är för övrigt fortfarande sugen på att skriva nästa års spex. Iden börjar sakta men säkert växa fram.

Anyway. Jag borde gå och titta till frukterna jag har i ungnen på torkning. De har varit inne i typ fem timmar nu, men de verkar aldrig bli klara *suck*

Tiden går...

...alla andra tar bilen, som Galenskaparna sade :P

Men allvarligt, den här terminen har gått så otroligt fort. Jag och Tomas pratade om det i måndags. Det har känts som en enda lång tentavecka (och då får ni en viss uppfattning om hur mycket vi faktiskt har haft att göra i skolan den här terminen). Igår skrev vi det sista viktiga provet (biolgi räknas inte), och är jag godkänd där har jag inget att oroa mig för förrens i januari.

Vi går i skolan sista dagen på onsdag. Det är tre dagar kvar. Om elva dagar är det julafton, om arton är det nyår. Min stereo spelar julmusik, det är snöigt och vackert ute och det luktar grönsåpa i lägenheten. Sakta men säkert börjar det sjunka in och jag kan inte låta bli att få ett leende på läpparna. Ett stort sådant. Det är jul!

Allting strävar mot oordning

Det är en fysisk lag (och tydligen en kemisk också). Det krävs mer energi för att skapa ordning än för att skapa oordning (detta kallas för entropi, och det hade jag prov på igår) och det är därför som det är mycket lättare att stöka ner en lägenhet än att städa den. Man lär sig mycket intressant på kemilektionerna :P

Jag har inte hunnit/orkat skriva här så mycket som jag velat. Förra helgen var jag, Emil och Ölme på Sveroks riksmöte. Det känns som om det var i förrigår vi kom hem, men det har redan gått en vecka och nu är det helg igen. Vart tar tiden vägen? Jag tog i vilket fall som en del bilder, och de kommer väl upp på bilddagboken när jag orkar/hinner (vilket troligtvis inte blir förrens på jullovet). Bland annat fick jag en bild på Zworken (han finns faktiskt!!!).

På riksmötet diskuterades det en massa bra och viktiga saker. Jag skrev ett yrkande (tillsammans med Emil och Vargman) om hur fördbundstidningen ska utformas, och det gick igenom, wohoo! Överlag var det en trevlig helg och jag bangar inte att åka på riksmötet nästa år också.

Igår var det dags för nästa möte - HUGs årsmöte. Det är nog det flummigaste årsmöte jag någonsin varit på. Vi kunde inte göra så mycket, eftersom vi insåg att någon för något år sedan tog ett beslut att lägga årsmötet på hösten istället för på våren. Inget fel med det, men det blir en del klödd om man gör så utan att ändra andra viktiga saker i stadgarna, t.ex. verksamhetsår och för vilken period styrelsen väljs o.s.v.

När vi således skulle tolka stadgarna för detta årsmötet blev det en hel del fel, eftersom det inte blivit något specificerat. Det ska därför vara årsmöte igen i februari och tills dess ska stadgarna ses över så att de kan revideras. Som sagt - allting strävar mot oordning :P

Igår hade jag dessutom slutprov i kemi. Det gick okej, jag gjorde mitt bästa och det borde räcka till ett godkänt, även om jag inte hann göra klart alla uppgifter.

Proven och mötena avlöser varandra känns det som. Om en vecka har vi slutprov i fysik, och veckan därefter är det biologin som gäller. Sedan är det slut för den här terminen, wiiee!

Imorgon ska jag till Malmö. Först ska jag och mamma köpa julklappar och sedan blir det musikal på kvällen. Vi ska se Mamma Mia. Jag har visserligen sett den en gång, men jag har inget emot att se den igen, i synnerhet inte när jag blir bjuden :P

RSS 2.0