Inspirerande VFU

Har varit på första VFU-dagen idag. Jag ska vara på Klaragymnasiet. De har enbart IV-programmet, och dessutom ett specialspår för elever med diagnostiserad asperger. Det var en ganska intressant dag. Inspirerande helt klart, men jag vet också att det inte är något jag skulle vilja jobba med i framtiden. Det är inte riktigt min grej, jag skulle inte ha tålamod.

VFU-läraren påminner utseendemässigt en del om Dolores Umbridge (fast med mindre glammigt hår) men det är också den enda likheten de har. Mainica är jättetrevlig och visade sig dessutom ha en hel del koll på datorspel, rollspel och Sverok. Coolt :P
Det kommer att bli fem intressanta dagar, no doubt about that.

Emil är helt underbar, han pumpade däcken i min cykel innan han åkte till jobbet i morse, så jag kunde faktiskt cykla till Klaragymnasiet. Det tog kortare tid än jag trodde att det skulle göra, trots att jag cyklade fel :P Dock var det ett helvete att cykla hem, för det började storma lite lagom då. Regn och blåst hela vägen >_<

När jag sedan kom hem lyckades jag sova bort två timmar framför tv:n efter att jag hade ätit. Det var kanske lite dumt, men jag behövde det för jag har sovit ganska dåligt den sista tiden. I natt sov jag dock bättre kanske berodde det på påsen med rosmarin jag lade i örngottet? Imorgon tror jag att jag ska försöka mig på att rena lägenheten (det är ju trots allt Imbolc :) ).

Nu ska jag försöka ta mig an uppgiften i metaspråk som ska in på seminariet imorgon. Jag säger som Jocke: det är bra att ha ett par dagar extra på sig, för då går det att skjuta upp saker och ting :P

Knepigt...

Jag har en underlig känsla. Jag kan inte förklara den. Det är som en dröm man inte kan få grepp om, ett minne som inte vill komma ut, eller som texten på en låt som du egentligen vet att du kan, men som du för ditt liv inte kan komma på.

Dagen har varit ganska bra. Jag har lite dåligt samvete för att jag övertygade Emil om köra Jimmy (hädanefter kallad orch-jimmy för att jag ska kunna hålla isär  alla :P)
och Heddan hem igår (hade jag vetat att det var så långt hade jag inte sagt något). Vi var inte hemma förrän klockan var över ett. Och sedan plockade vi undan alla glas från köksbordet och sedan hade vi sex. Jag somnade inte förräns vid två. Och klockan ringde sju i morse. Därmot har jag, till min förvåning, sovit ovanligt bra i natt. Faktiskt mycket bättre än jag har gjort på länge. Om det beror på att jag var ovanligt trött eller på att det var ovanligt skönt sex eller om det var en kombination - ja, det kan jag ju bara spekulera i.

Nåja. Upp till skolan i morse i alla fall, och trots allt är jag faktiskt glad att jag gick, för det var en ovanligt trevlig föreläsning. För att vara Ingrid Nilsson. Visst innehöll saker som var klassisk Ingrid-standard (Hej förskolebarn! Nu ska ni göra den hör uppgiften. Ni får femton minuter på er, det borde räcka va? Jag skriver upp den på tavlan så att ni inte glömmer den och sedan ska ni REFLEKTERA över vad ni kommer fram till). Att vi inte fått ut uppgiften innan vi skulle bedöma tidåtgången och att ordet "reflektera" dök upp är bara SÅ Ingrid ^^

Jag blev intervjuad idag för CampusTV. Deras pilotavsnitt ska sändas någon gång på webben i nästa vecka. Det gick ganska bra och det var kul att han som intervjuade faktiskt kände till rollspel, inte hade några Didi Örnstedt-influerade idéer och att han åtminstone verkade vara uppriktigt intresserad av vad vi höll på med. Så nu får vi hoppas att jag inte var all bad och att HUG får jättemånga nya medlemmar p.g.a det här :) Att jag är tjej hoppas jag givetvis ska locka fler tjejer til vår förening. Det behövs.

Intervjun gick betydligt fortare än jag trodde och Jimmy blev färdig med sitt pill nere på Smålands i ganska lagom tid (det var han som öppnade dörren) så sedan stod han och jag utanför och snackade skit i över en halvtimme. Mest snackade vi körskola (och på tal om det så var jag faktiskt på väg till körskolan idag, men jag vände och gick hem igen, för jag hade glömt mitt schema. jag får ta det på väg till eller från stan imorgon, jag ska ändå på det hållet eftersom jag ska till ungdomsmottagningen).

Väl hemma igen gjorde jag te och tittade på Förhäxad. Så mycket mer vettigt har jag faktiskt inte gjort idag. Jo, just det! Jag har beställt kurslitteratur till nästa delkurs. Och så har jag och Emil lagat mat tillsammans. På det stora hela mår jag ganska bra. Jag är glad, men samtidigt...det finns något bakom, något underliggande som jag inte kan få grepp om. Kanske var det p.g.a den där dokumentären om asteroider? Rymden har alltid berört mig. Som sjuåring kunde jag sitta i mormors röda skinnsoffa och bläddra i hennes bok om rymden och vara helt förtrollad över bilderna (rymden är cool!) och sysselsätta mig en god stund. Kanske är det något annat? De enda som kommer nära att beskriva den här känslan är mina barndomshjältar Astrid Lindgren och Tove Janson.

"Knyttet tog av skorna, han suckade och sa: Hur kan det kännas sorgsamt fastän allting är så bra?"

Some people...

"Jag antar att dessa inte går ekonomi, för ekonomi-asen röker bara cigarrer. Därför är jag helt övertygad om att det var U:are. Större nördar är ju faktiskt svåra att hitta, minns bara den där tölpen som Jimmie satt fast i handbojor med under en dag på deras nollning. Fy fan, 45 psykologtimmar till Jimmie efter den horribla upplevelsen."

Till skillnad från Johannes är jag av den fasta övertygelsen om att det inte har något som helst med programmet att göra, eftersom både Johannes och Tobbe råkar vara lärare. (Fast å andra sidan kanske de är förklädda ekomoner? Det hade iofs inte förvånat mig, med tanke på hur Johannes brukar ha håret och på hur han beskriver att ekonomerna brukar ha håret *himlar med ögonen*) Det är just sådana tankar som ökar programsegregationen på den här skolan, och herregud var trött jag är på den emellanåt!

Och visst ska alla få uttrycka sina åsikter, men det finns ändå gränser för vad man kan skriva om folk. Jag har ganska stor respekt för folk som säger vad de tycker och som vågar stå för sina åsikter, men efter igår ändrades min bild av Johannes något radikalt! Dels efter vad jag själv läst och dels efter vad Markus och Sandra berättade. Gosh.

För övrigt Johannes, den där U:aren är min sambo, och Jimmie anmälde sig frivilligt. Johan och jag snackade med honom efteråt för att höra om det var okej, och det sade han att det var. Påstår han något annat behöver han de där psykologtimmarna. Han kan ta dig och Anna Surpanna med sig, för ni verkar behöva det alla tre, aamof. och U:are är betydligt mer intelligenta än flera av lärarstudenterna.

Och för att svara på ditt "rykte" om mig: jag kan ta den kritiken, för jag står för vem jag är. Jag gick en jävligt snårig väg för att ta reda på det, men jag är väldigt bekväm i den jag hittade. Den försöker säga något annat lever i villfarelse.

Och för övrigt bör man inte gasqua utan overall (ettor undantaget, för de har ingen!)

Nu ska jag sluta spy galla på folk via min blogg och faktiskt gå och göra något konstruktiv. Ta en promenad med Mella t.ex. och spy galla med henne istället. Det brukar kännas bättre då. Jag behöver ut och rastas.

Året 2007

Ja, vad kan man säga om 2007? Det var ett intressant år (de brukar vara det :P) och det hände sådär lagom mycket. Det största som hände var att Emil flyttade in och Mark tog studenten. Mitt hjärtproblem ska vi inte heller glömma bort.

JANUARI

*Jag åkte till Stockholm med mamma, pappa, Göta och Claes. Vi flög upp. Jag träffade Ida, Jonas och Siri. Vi var på Skansen och vi såg Mamma Mia!.
*Jag graderade till 6:e kyu den 20:e januari. Det var en av de få dagar på hela året det snöade :P Någon mer gradering lär det dock inte bli för min del, eftersom min axel inte gillar aikido =/

FEBRUARI
*Anna och Henrik flyttade in i mitt hus.
*Vi var och bowlade med spexet, där jag var med både som koreograf och kostymsömmerska.
*Jag arbetade som plätt på Hjärtslaget.
*Jag var med mamma, pappa och Mark i Vallåsen och åkte skidor.
*Jag köpte ny dator - min älskade Acer-laptop Hedwig :P
*Sista helgen var en läderhantverkshelg uppe i Dalsland med DMF. Det snöade och jag var ute och hoppade i snön och fick svårt att andas.

MARS
*Den 7/3 var det avtäckningmiddag med spexet.
*Jag gjorde min VFU på Vallåsskolan.
*HUG hade storspelkväll
*Jag fick problem med mitt hjärta och var hos doktorn.
*Vi åkte till Åre på påsklovet.

APRIL
*Jag skrev körkortsteorin och fick 64/65
*Lorinia blev vald till Amyrlin
*Jag åkte på Domen över Hjorvald II, som värdhuspigan Frenja
*Min tand rotfylldes

MAJ
*Jag skrev B-uppsats
*Jag åkte på Makt i Sike I, som soldaten Myra.

JUNI
*Emil flyttade in
*Årets första dopp skedde den 10:e juni i Mossby Strand.
*Mark tog studenten den 11:e juni
*Jag firade midsommar i Tingaröd med Emils familj.
*Jag åkte på Tre Rikens Ring (årets näst roligaste lajv!) som skogsknyttet Mossla.

JULI
*Siri kom på besök. Det var jättetrevligt. Vi smyglyssnade på Gessles konsert och såg på film. Och jag hade feber och var förkyld.
*Jag åkte på Ardanus-lajvet som Frenja Galdursdotter (the one and only :P) .

AUGUSTI
*Jag fyllde 22.
*Jag var med på Nollning 2007 som överkursare för Lärarna.
*Maria Bardun övertalade mig att starta en blogg.
*Jag var med på aikido-affischerna

SEPTEMBER
*Jag skar sönder tummen och trashade Petters födelsedagskalas
*Jag gjorde en ultraljudsundersökning av mitt hjärta och fick reda på att det är fullt normalt.

OKTOBER
*Den första frosten kom 9/10
*Jag var i Stockholm och såg Sound of Music. Träffade Ida en snabbis på livrustkammaren, men Siri hann jag inte träffa.
*Jag och Emil var på vår första semester tillsammans. Den var inte så lång och pretto, vi var ett par dagar i Mälarhusen, men det var väldigt, väldigt trevligt.

NOVEMBER
*Jag åkte på Abderon-lajvet Mod Allena, årets roligaste lajv. Jag spelade först mörkervännen Korpa, sedan fiskardottern Sigirid och sist soldaten Hedwig. Jag har aldrig fått så mycket stryk eller dött så många gånger under samma lajv :P
*Jag blev påkörd av en cyklist.

DECEMBER
*Jag slutade i VVT, efter lite mer än sex års medlemsskap.
*Jag skev c-uppsats.

LÄSTA BÖCKER UNDER 2007:
*Doktor Glas (Hjalmas Söderberg)
*Kärlek (Hanne Örstavik)
*Det är bara gudarna som är nya (Johannes Anyuru)
*Kalla det vad fan du vill (Marjaneh Bakthiari)
*Dvärgen (Pär Lagerkvist) DÅLIG!
*Petter & Lotta på äventyr (Elsa Beskow)
*Gittan & gråvargarna (Pia Lindenbaum)
*När Findus var liten och försvann (Sven Nordqvist)
*Stackars Pettson (Sven Nordqvist)
*Mio, min Mio (Astrid Lindgren)
*Emil i Lönneberga (Astrid Lindgren)
*Spela död (Peter Abrahams) BRA!
* Prick & Fläck på pricknick (Lotta Geffenblad)
*Three hearts and three lions (Poul Andersen) BRA!
*Tordyveln flyger i skymningen (Maria Gripe) BRA!
*Sandvargen & hela härligheten (Åsa Lind)
*Prinsessan och mördaren (Magnus Nordin) DÅLIG!
*Kitty och den stulna brudslöjan (Carolyn Keene)
*Eldens hemlighet (Henning Mankell)
*Nemi I (Lise Myhre)
*Nemi II (Lise Myhre)
*En ö i havet (Annika Thor)
*Näckrosdammen (Annika Thor)
*Harry Potter och de vises sten (J.K. Rowling) BÄST!
*Sandor slash Ida (Sara Kadefors)
*Damernas detektivbyrå (Alexander McCall Smith)
*The Red Magician (Lisa Goldstein)
*Eldbäraren (Meredith Ann Pierce) BRA!
*Nemi III (Lise Myhre)
*Nässlorna blomma (Harry Martinsson)
*Remnant population (Elisabeth Moon) BÄST!
*De övergivnas armé - en bok om rollspel (Diddi Örnstedt och Björn Sjöstedt)
*Nya hyss av Emil i Lönneberga (Astrid Lindgren)
*Harry Potter och hemlighternas kammare (J.K. Rowling) BRA!
*Levande rollspel - en handbok (Hans Käll)
*Enders Game (Orson Scott Card)
*The man in the high Castle (Philip K. Dick) DÅLIG!
*Harry Potter och fången från Azkaban (J.K. Rowling) BÄST!
*Fallhöjd (Nick Hornby)
*Varför är en fågel i handen bättre än tio i skogen? (Kaj Attorps)
*Mitt liv som troll (Rolf Lindberg)
*Trollboka (Rolf Lindberg) BRA!
*Avalons dimmor (Marion Zimmer Bradley) BRA!
*Praktisk draklära (Ernest Drake)
*Hösmörkrets drakar (E. Weiss & T. Hickman)
*Harry Potter och den flammande bägaren (J.K. Rowling) BRA!
*Harry Potter och fenixordern (J.K. Rowling) BÄST!
*Drakarnas natt (E. Weiss & T. Hickman)
*Harry Potter & The Half-blodd prince (J.K. Rowling) BRA!
*Nyckeln till ljuet (Nora Roberts)
*Harry Potter & the deathly hallows (J.K. Rowling) BÄST!
*Spelkortsmysteriet (Jostein Gaarder)
*Prinsessa söker draker (Patricia Wrede) BÄST!
*Nemi V (Lise Myhre)
*Kampen om högt och lågt (Magnus Persson) SÄMST!
*För att bli kvinna - och av lust (Maria Ulfgard)
*Jenny (Jonas Gardell)
*Läsningens röster (Johan Elmfeldt)
*Ways with words (Shirley Brice Heath)
*Silmarillion (J.R.R. Tolkien)
*Sjtärnstoft (Neil Gaiman) BÄST!
*Språksociologi (Jan Einarsson)
*Lånord i svenskan (Lars-Erik Edlund och Brigitta Hene) DÅLIG!
*Drakvinter (Margaret Weiss & Tracy Hickman)
*Witch - The Wild Ride from Wicked to Wicca (Candace Savage)
*Drakar och Demoner: Rollspelet (Dan Slottner, Magnus Malmberg & Theodore Bergquist)
*Fältguide till oknytt (Richard Svensson) BRA!
*Harry Potter och dödsrelikerna (J.K. Rowling) BÄST!
*Eon II Deluxe
*Eon - Spelarens bok
*Drakar och demoner: Rollspelet, reviderad utgåva
*Svinvinternatt (Terry Pratchett) BÄST!
(Totalt: 73)

SEDDA FILMER 2007:
E.T.
Det våras för rymden
Herrskap och tjänstehjon
Trinity - Djävulens högra hand
Hemvärn & Påssjuka
Pirates of the Caribbean: Curse of the black pearl
Sagan om de två tornen extended
Sgan om konungens återkomst extended
Mästerdetektiven basil Mus
Bilar
Aladdin
Harry potter & de vises sten
Harry potter & Hemligheternas kammare
Harry Potter & Fången från Azkaban
Rat Race
V för Vendetta
Robin Hood
Harry Potter & den flammande bägaren
Lejonkungen
Fivel - Resan till Amerika
Fivel i vilda västern
Snapphanar
Pirates of the Caribbean: Dead man's chest
Shrek
Leagally Blonde
HippHipp [paw rikthiit]
Narnia
Sound of Music
Avalons dimmor
Monster, Inc.
You've got mail
National Treasure
Spirited Away
StarWars IV
Pirates of the Caribbean: Vid världens ände
Snövit
Ensam hemma
Magiska systrar
Kärlek & lavemang
Bröstsim & gubbsjuka
Kalle Blomkvist lever farligt
Princess of Thieves
Pulp fiction
Chocolat
Där fick du
Ensam hemma 2
Merlin
Pocahontas
Mulan
Casanova
När det va' då
Roliga timmen med Stefan & Krister
Harry Potter & Fenixorden
En förtrollad romans
Bröderna Grimm
Sagan om ringen extended
Göta kanal 2 - kanalkampen
The Phantom of the Opera
Charlies änglar
Charlies änglar 2
Shrek den tredje
Mitt stora, feta, grekiska bröllop
Det magiska svärdet
Natt på museet
Miffo
Freaky Friday
Jönssonligan dyker upp igen
Jönssonligan på Mallorca
Ett päron till farsa firar jul
Arn .- Tempelriddaren
(Totalt: 70)

KONSERTER M.M.
Mamma Mia! (Circus, Stockholm)
Apassionata (Malmömässan, Malmö)
HASP 2007: Halmstad Anno 1503 - På spaning i stan (Halmstad Teater, Halmstad)
Sound of Music (Göta Lejon, Stockholm)
(Totalt: 4)


RSS 2.0