Davio

Jag skulle egentligen gått och lagt mig för 1½ timme sen, men Davio har lyckats fängsla mig framför datorn. Vi har lyckats få samma fixa idé och p.g.a lajvsekretessen kan jag inte säga mer än så nu, men går det igenom på Nordmark har det lajvet alla förutsättingar för att bli det bästa jag åkt på. Med tanke på mina intriger till det lajvet och vad ribban ligger på efter Kastaria -06, MiS och Abderon -07 säger det en hel del :P

Dessutom löste det bakgrundsproblemet jag hade. Jag brukar försöka skriva in någon inre konflikt i karaktärsbakgrunden för att karaktärerna blir intressantare att spela då. Undantaget är Mossla, för hon är korkad för att ha inre konflikter, men å andra sidan har Frenja Galdursdotter sådana så att det räcker och blir över (åh vad jag saknar den karaktären!), så det jämnar nog ut sig i längden.

"Du blir inspirerad! Det är bra =) Kanske istället för tänkarmössa behöver du en tänkarmunkavle =P Fast kanske känns konstigt att binda munkavel på sig själv " (Davio)

Så är det :P Det gäller att vända misären till något kreativt och tack vare Davio har jag lyckats göra det ikväll :P

Oh my, klockan är tjugo över midnatt. Jag borde SÅ gå och lägga mig nu, för jag ska vara pigg nog att köra bil kvart över nio imorgon. Det är om cirkus nio timmar, så bajbaj.

Förkylning

Jag hade inte fel igår, det var en förkylning på gång. Nåja, blir den inte värre än så här ska jag nog överleva nästa veckas eskapader utan större problem =)

Var ute på en ganska lång promenad med Maria B idag. Det var trevligt, trots regnet. Vi har träffats alldeles för sällan. Det får vi se till att åtgärda innan hon flyr fältet (fast givetvis tycker jag att hon ska stanna kvar i Halmstad, åtminstone tills jag pluggat färdigt, haha :P).

Efter promenaden var det tänkt att jag skulle simma, men när jag såg hur lång kö det var för att gå IN i badhuset (inte till kassan, utan till omklädningsrummen) så hoppade jag det och gick hem istället. Får försöka komma igång med träningen nästa vecka istället.

Petter hade pratat med Emil, och de ska tydligen spela utan mig imorgon. Hans förslag var att Hazela blivit sjuk, så de andra kunde spela utan mig. Det gör mig ingenting, jag har ingen lust att spela imorgon. De senaste rollspelsmötena har dödat min spelglädje en aning, har jag insett. Allt off-tjaffs som har varit och det faktum att historien med Cleo gjort att jag inte kunnat spela Hazela på det sätt hon borde spelas har förstört ganska mycket.  Jag tror att jag behöver en längre paus från rollspelande nu. Alternativ spela med en ny grupp. Eller kanske både och. Det krävs en djupare fundering över det där.

Nu tillbaks till städningen.

Inspiration

Folk kan säga vad de vill om den här kursen och dess relevans för utbildningen, men jag tycker att den är oerhört intressant och inspirerande. De estetiska formerna och uttryckssätten är något jag ägnat mig åt större delen av mitt liv och få inspiration på hur jag på olika sätt kan komma att avnända dem som lärare sedan är väldigt intressant.

Föreläsningen om estetik igår behandlade till stor del saker jag redan kände till från kulturhistoria-kurserna på gymnasiet, men de blev belysta på ett nytt sätt, ur nya perspektiv. Workshopen idag var också den väldigt bra (men det kan ju knappast bli annat när dans är inblandat, inte sant? :P), även om dansen vi gjorde var fruktansvärt enkel. Vi pratade en del om dansen som uttrycksmedel och kinetisk (stavning?) inlärning. Också saker jag kände till sedan tidigare, men det spelar ingen roll. Det är kul att kunna glänsa lite ibland och för en gångs skull kunde inte Adrian ta så mycket plats som han är van vid, haha :P

Både föreläsningen igår och workshopen idag har fått mig att fundera en hel del kring saker som inte har direkt med skolan att göra, utan med mig och mitt liv i stort. Det där låter väldigt djupt och filosofiskt, men det känns så otroligt viktigt. Jag har ingen meningsfull fritid. Visst, jag gör en massa saker, men vad får jag ut av det? Gör det mig lycklig eller är det saker jag gör av gammal slentrian och vana? Efter en stunds filurernade under en promenad igår insåg jag att det gör mig inte lycklig. Det är något som fattas. Men vad och vad kan jag göra åt det?

Idag i duschen föll bitarna äntligen på plats. Jag behöver omstukturera hela mitt liv, mer eller mindre. Att Emil flyttade in var en stor omställning, och jag tror nog att jag vågar påstå att det var en större omställning för mig än för honom. Jag har inte anpassat mig till honom som jag kanske borde, vilket har gjort att delar av det som är mitt jag har rasat samman. Jaget omformas och jag har inte riktigt hängt med. Delvis beror det nog på att vi inte haft tid att vara hemma tillsammans så mycket och få ett vardagsliv tillsammans. Först jobbade jag i två månader nere i Skåne, sedan var han i Kiruna i två månader och sedan blev det jul och så blev det som det blev.

Jag påstår inte att jag ska anpassa hela mitt liv totalt efter honom, absolut inte, men jag behöver skaffa mig en egen identitet. Egna fritidsysselsättningar. Och kanske har det blivit dags att lägga några gamla fritidssysselsättningar på hyllan, kören och rollspelet t.ex. Kören känns inte alls så rolig som den har gjort och det känns inte som om jag har utrymme till den, främst p.g.a att den ligger på en så dålig tid (hyffsat regelbundna mattider är det viktigaste i mitt liv :P). Rollspelet känns inte lika roligt längre. Kanske är det dags att leta upp en ny spelgrupp och ta paus från den här? Jag vet inte, men det känns inte motiverande att gå dit. Jag brinner inte för det längre.

Det är dags att jag tar mig en funderare på vad jag vill göra och inte göra. Det är mitt liv det handlar om, och om det jag gör inte tjänar till att göra mig själv lycklig, vad fan ska jag då hålla på med det för?

Lärarutbildningen i ett nötskal

Visst är det intressant att de absolut sämsta lärarna vi har haft på högskolan (Ingrid Nilsson (även om hon bättrat sig från första gången vi hade henne), Christina Lövdén och Hans Gunnarson) har varit de vi haft under utbildningsvetenskapen. Det är också bara under UTBV-kurserna som lärarna har fått för sig att inte följa uppsatta regler, som det här med obligatoriska föreläsningar som jag redan har ältat till förbannelse. För att inte tala om Christinas kommentar "jag har ingen litteratur till mina föreläsningar".

Nåja, nu var det inte det jag skulle gnälla över den här gången, utan den enorma bristen på kompetens och struktur som återigen visat sitt fula ansikte på LUT (säga vad kvinna vill om HUM, men det enda jag egentligen har att anmärka på där är deras brist på öppettider). För det första är hemsidan otroligt dåligt strukturerad och det tog mig nästan tjugo minuter att leta upp den sida där information stod, bara för att sedan inse att informationen om den uppgift jag ville ha tag på inte fanns med *suck*. Jag tycker det är för jävligt att vi ska behöva ägna mer tid åt att leta efter uppgifterna på internet (ge oss dem i handen för fan!) och tolka dem än att faktiskt skriva dem.

För det andra är jag duktigt irriterad på skolmejlen. "Med det nya systemet ska ni inte få lika mycket spaminlägg". My ass! Jag får MER spam via det här systemet än med det gamla. Jag kollade min mejl i förrigår, och idag när jag kollade igen hade jag nio nya mejl. Ett av dem var från Ingrid Nilsson och de resterande åtta var spam. Och då har jag inte räknat med de tolv jag tömde från spamkorgen.

Det som gör mig allara mest irriterad dock är att nån kålrot har bestämt att vi ska ha lektion i Varberg av alla ställen på måndag, med motivationen "den lektionen har alltid legat i Varberg, för Teater Halland ligger där." Varför kan då inte Teater Halland göra precis som Dans i Halland och ta sig till högskolans lokaler? Jag menar, visst, om det hade varit en heldag hade det varit en sak, men nu handlar det om en lektion på 80 minuter. Resan dit ligger på drygt en och en halv timme fram och tillbaka, och den ska vi tydligen pröjsa själva. Inte okej. Jag gnällde lite för Staffan igår och han påminde mig om "lagen om avigiftsfri utbildning". Bara för skojs skull googlade jag lite på det, och dettta hittade jag på HH's egen hemsida:

"Enligt 1 kap. 10 § högskoleförordningenlänk till annan webbplats skall högskoleutbildning vara avgiftsfri för studenterna. Det innebär att inga utbildningsmoment får avgiftsbeläggas eller bedrivas på sådant sätt att det i praktiken blir fråga om uttag av avgift. Högskolan bör lämna bidrag för resor och eventuella fördyrade levnadskostnader. [...] Kan inte högskolan lämna betydande bidrag vid mer omfattande, obligatoriska, resor måste ett kostnadsfritt alternativ finnas." (källa: http://www.hh.se/utbildning/arstudent/studentstod/studenternasregelbokreglerforstudier/underdinutbildning/avgiftsfriutbildning.2345.html )

Så är det med det. Jag tänker gå och gnälla lite hos Sauron (studenkåren) senare idag. Nu borde jag dock ägna mig åt den förbannade fallbeskrivngen som inte tycks gå att påbörja.

Fallbeskrivningselände

Det går jäääävligt trögt. Jag har suttit med det här hela dagen och inte fått någon riktig rätsida på det. Det går inte. Jag håller typ på att stånga huvudet blodigt mot skrivbordet *himlar med ögonen*

Petter kommer hit om en liten stund och ska gå promenad med mig. Jag tänker ta med kameran och ta bilder på snöiga Halmstad :) Jag känner att jag behöver ventilera lite tankar med honom.

Det ser inte ut som det blir någon kör ikväll heller. Jag måste börja prioritera saker, för jag har inte tid med allt jag faktiskt vill göra. Jag försöker få lite struktur, men det går riktigt dåligt och den där äckliga panikkänslan börjar komma krypande igen...

Jag måste beställa tyg till Nordmark idag också, så att jag har kläder att ha på lajvet.

En kille från GlocalNet ringde nyss och vilje berätta om något abonemang de hade. Han blev nog lite paff när jag sade ungefär "om du inte är fruktansvärt bra på att skriva fallbeskrivningar har jag inte tid att prata med dig nu". Han sade att han skulle ringa tillbaka. Jag sade att det inte var nödvändigt.

Nu ska jag försöka skriva ner några grundtankar om den här eländiga uppgiften innan Petter kommer.

Arkebusering

Följande personer bör arkebuseras:
*Den som står för webdesignen till HH's nya hemsida. Hemsidan är värdelös och det tar ett halvår att hitta det jag vill ha tag på.
*Den person som införde obligatoriskt loggboksskrivande på lärarutbildningen.
*Den person som kom på den idiotiska idén med BASGRUPPER!

Åre var trevligt. Jag har en fallbeskrivning att skriva och Anki har inte svarat på mejl, dumma tant. Jag är jätteanti och vill tillbaka till Åre igen. Ge mig Högåsbacken i 10 minus, strålande solsken och manchestersnö!

Back on track

Ryggen börjar äntligen, äntligen, äntligen bli bättre och tillåta mig att sitta ner igen. Och sjukmgymnasten trodde inte att det skulle bli några som helst problem att åka skidor nästa vecka heller.

Nu gäller det att börja ta tag i skolan igen (omotiverande, men vad fan) för att ta igen det jag försummat under tiden jag varit skadad.

och för er som inte vet det: jag har skadat en disk i ryggen och har inte fått lov att sitta ner på två veckor (jag missade både Gustafs begravning och DMF's aktvitetshelg) eller sitta ner och äta frukost eller lyfta saker och sånt trams. Simma har jag inte heller fått. Orsaken stavas diskbuktning.

Vad gäller Nordmark har det äntligen löst sig. Det stora avhoppet tjejer gör att vi ska spela mörkeralver istället, tillhörande klanen Morn Minuial. Coolt.  På tal om det borde jag sätta mig och skriva samman gruppanmälan istället för att fnula runt här.


RSS 2.0