Frälsningen och sanningen

Man hittar väldigt mycket intressant på internet. Idag har varit en riktig höjdpunkt. Jag sökte på bilder över olika stjärn-fenomen att ha i mitt kemiarbete, och hittade både till Hubbels sida, www.hubblesite.org, och till Bible Life Ministries, www.biblelife.org. Bible Life har en lång fin artikel om varför Big Bang inte inträffade. Men den är full av fel (och dessutom har sidan en av de fulaste layouter jag sett på länge). Sidmakarna påstår att Gud ord är den absoluta sanningen och att bibeln är den sanna skriften o.s.v.

Intressant nog hittar jag inget, absolut inget, bevis för varför det skulle vara sant! Här är personer som ägnat timmar åt att leta fram fakta som kan motbevisa Big Bang, men de kan inte göra detsamma för att bevisa att guds ord den absoluta sanningen. Jag finner detta ytterst roande och funderade ett tag på att skriva ett mejl till dem och fråga detta (sedan såg jag att de trodde att Obama skulle leda alla amerikaner rakt ner i helvetet, så jag ångrade mig. Vissa personer bör man helt enkelt undvika att argumnetera med).

Missförstå mig rätt nu, jag säger inte att gud inte finns (tror de kristna på honom finns han för dem), men däremot tycker jag det är väldigt lustigt att de påstår att hans ord skulle vara den absoluta sanningen, utan att ha några som helst skäliga argument för det.

Det är skillnad mellan tro och vetenskap. Jag tror att Gudinnan existerar, men jag kommer aldrig att kunna bevisa det, och det är just det som är poängen med religion. Den går inte att bevisa. Alla som påstår sig ha bevis för att någon gudom existerar (och som ärligt proklamerar att jag kommer att hamna i helvetet om jag inte tror som dem) får mig alltid att dra lite extra på mungiporna.

För övrigt, fotona på Hubble-sidan lyder inte under "normala" copyright-bestämmelser, och får därför laddas ner och spridas (men i vanlig ordning måste du ju ange källhänvisningar), bra va? :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0