Sats

De är alltid så trevliga på Sats när man kommer dit, oavsett vem man pratar med. Det verkar vara ett bra val att börja träna där :)

Nya bilder!

Bilder från bokmässan i helgen finn nu inlagda på http://knyttsak.bilddagboken.se

Det växer!

Jag och Emil har VISST DÅ växter på vår balkong. Den här är självplanterad. Och tydligen ganska tåligt också eftersom den överlevde gårdagens snöstorm, haha :P
Snö!

Halv tio i morse utbrister Nada: "titta, det snöar!" Ingen tror henne, men alla tittar ut genom fönstret och minsann - får vi inte se en hel drös små vita flingor virvla runt där ute? Efter mycket övervägande inser vi att det ÄR snö, det är inte hagel, frön, blomblad eller något annat, utan ren, vit, hederlig snö. I september. När hände det senast? Snö i september och massor med frukt på fruktträden. Det verkar dra ihop sig till en lång vinter.

Du är en sådan messerschmisser...

Jag orkar inte med messerschmissrar idag. Ge er av, typ.

Och vårdcentralen hade inte tid med mig idag. Fuck byråkrati. "Nej, vi har fullt idag, du får ringa igen imorgon vid halv åtta". Att ringa idag och få en tid imorgon var tydligen helt omöjligt. Jag förstår mig inte på hur deras system fungerar. Messerschmissrar.

Lätt hjärnskakning

Jag har ådragit mig en lätt hjärnskakning efter smällen igår. Det blödde och jag har ett fint sår precis vid hårfästet. Dock var det inget som varken behövde sys eller tejpas, det räckte med superplåster. Jag har ont och är seg och trött och blir lite yr och illamående om jag stått upp för länge, men annars är det ingen större fara med mig.

Är huvudet dumt...

...får kroppen lida, eller hur?

Så här stora fina plåster får man i pannan om man är klantig nog att köra in huvudet i badrumsskåpet:Istället för att vara duktig och städa och plugga efter yogapasset (som för övrigt var väldigt trevligt) har jag fått ligga och sova ett par timmar istället. Jag har fortfarande ont, men inte lika mycket som innan, tack och lov.

Lajvbilder

Nu finns det lajvbilder från alla årets lajv (hittills) uppladdade på bilddagboken. Adress: http://knyttsak.bilddagboken.se . Ett urval:Nordmark (28:e april)Domen över Hjorvard III (26:e maj)KiR 1108 (14:e juli)Ederias kalk (14:e september)

Saknad

Jag saknar något. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är, det är bara en känsla...knepigt.

Dagen har i alla fall varit trevlig. Först fysik och sedan matte (den flummigaste mattelektionen ever, åtminstone den sista halvtimmen, men kul hade vi!). Efter skolan stack jag och simmade med Anneli och Johanna. Och vi satt i bubbelpoolen. Lääänge. Det var väldigt trevligt.

Det blev dock ingen kåren ikväll, det var för många som var upptagna på annat håll. Vi får ta det en annan gång helt enkelt. Istället har jag och Emil ätit pizza och tittat på tv. Det är mysigt det också :)

Att segra över en förkylning

ÄNTLIGEN har den börjat ge med sig! Idag känner jag mig mycket piggare än jag gjort på typ en vecka. Jag har inte varit lika snuvig och jag har inte ont i halsen längre. Jag är inte frisk än, det känner jag, men det har vänt.

Jag tror att timjanoljan och echinagarden har gjort susen :D

Skymningens Tidevarv II

Så var anmälan inskickad. En Vemma Sigursdotter blir det denna gång, soldat/spanare i byvakten.

Kemiprov och sjöexkursion

Kemiprovet gick okej. Kanske inte riktigt så bra som jag hoppats, men betydligt bättre än vad jag förutsatte, eller så.

Exkursionen var mycket bättre än vad jag trodde. Det var riktigt kul att vara ute i skogen och artbestämma växter. Skogen är mysig. Mina nya gummistövlar var väldigt bra också.

Pengar

Pengarna är check! Jag överlever den här månaden också. Nu återstår frågan: varför i helvete är jag fortfarande uppe? Jag har kemiprov om 9½ timme.

Postlajvsyndrom

Den här gången yttrar det sig mest i ett "åh vad skönt att det är över" och en påspädd förkylning.

Det låter mer illa än vad det är. Lajvet var roligt, när allting väl var löst. (Det första vi fick höra när vi frågade efter vår lägerplats var: ta en valfri och låt oss godkänna den. Det tog nästan 1½ timme innan vi hittat en plats som vi fick godkänd, och då var det bara en dryg halvtimme kvar till lajvstart - INTE OKEJ!). Jag hade skoj och min karaktär överlevde. Ingrid och Davio hade haft skoj de också, så helt mysslyckad kan jag inte ha varit som gruppledare, även om det kännts så periodvis de två veckorna innan lajvet.

Förkylningen är bättre idag än igår, så det går åt rätt håll. och både Siri och Göta har sagt att det är bättre att ta nässprej och kunna sova att inte göra något av det. De är sjuksköterskor, så jag litar på deras goda omdöme.

Imorgon är det kemiprov och ikväll börjar planerna inför nästa lajv, vilket blir Skymningens Tidevarv II, här i Halmstad. Man hinner knappt hem från ett lajv innan det ska börja planeras inför nästa :PNinnaninnanana

Emil är så söt när han sjunger för mig :)

Jag mår bättre idag än igår, dock inte tillräckligt bra för att orka gå till skolan i morse. Jag är så dålig ibland.

Trött och seg

Jag känner mig så himla trött och seg idag. Undar om det beror på alla spänningarna som släppte igår.

Det känns bättre

Efter att ha pratat med Davio igår känns det lite bättre. Jag åker iväg i helgen trots allt.

Inför Ederias

Jag är verkligen inte taggad att åka på det här lajvet längre (det har jag visserligen inte varit sedan Emil fick åka med vitterna, men inte jag). Våra intriger är, för att citera Davio, skit. De kommer på topp tre av de sämsta intrigerna någonsin. Den listan toppas för övrigt av Ulvar i natten och Kastaria 2006.

Jag har fortfarande ett par saker att sy och maten behöver fixas med. Jag är inte motiverad.
jag behöver plugga också, och all lajvstress gör mig omotiverad till att plugga. Blärk.

Jag kan inte minnas sist jag var såhär opepp inför ett lajv.

Jag är smart!

Jag måste utstråla någon slags smathet. Daniel i fredag, och Dilek idag. På kemin kläcker hon ur sig "ja, men Linn, du som är så smart, kan inte du lista ut hur vi ska göra, för jag förstår ingenting!" Sådant mår man bra av att höra!

Men hon skulle ha sett mig på fysiken i morse. Tjejmaffian (dvs. jag, Nada och Camilla) hade en väääldigt rolig labb. Vi förstod inte ett skit, men vi var fan så seriösa, haha! Enogh said. Ni som inte var där missade något...eller inte :P

Räta linjens ekvation

I fredags satt jag och några klasskompisar i biblioteket för att plugga. Efter en stund utbrister Daniel: "Linn, du som är så smart på matte, kan inte du hjälpa mig med det här?"

Jag, smart på matte?, tänkte jag. Wtf? Jag har aldrig sett mig som överdrivet smart, i synnerhet inte när det gäller matte. Men vad fan, skam den som ger sig tänkte jag. Att kalla mig smart är dessutom ett väldigt smart drag om man vill ha hjälp (beröm funkar alltid, liksom), så jag bad Daniel vända över boken. Överst på sidan står "Räta linjens ekvation". Ekvationen jag varken förstod eller klarade när jag läste matte B förra gången och som var främsta orsaken till min ovilja mot matte.

Jag har ju hela tiden vetat att jag varit tvungen att ta itu med den någon gång under den här kursen, men jag hade tänkt att jag skulle få sitta i lugn och ro med det hemma och gå igenom det. Men jag ville inte ge upp riktigt så lätt, så jag läste igenom texten till uppgiften och tittade på ekvationen. Sedan tog jag fram ett kladdpapper och löste den. Och det blev rätt! Bara sådär! Jag såg den och det bara klickade till och jag förstod hur jag skulle göra! Det bästa av allt var att jag lyckades förklara för Daniel sedan så att han förstod. Jag är så bra!

Tack Daniel för den otroliga höjningen av mitt självförtroende!

RSS 2.0