En ny spelare

Jag tyckte lite synd om Amira-Sofie igår. Hon provspelade i vår rollspelsgrupp. Hon fick provspela en SLP, som redan spelats ett litet tag, och bara det är inte en helt lätt uppgift. Att sedan komma in som ny spelare i en kampanj som är inne på fjärde äventyret, och där det är politiska intriger på hög nivå, och där rollpersonerna i nuläget plottar mot varandra - det är sannerligen inte lätt! Hon verkade inte vara helt avskräckt i alla fall, för hon ska vara med nästa spelmöte också, och hon påstod att hon hade roligt :P

Som sagt - mycket, mycket politiska intriger. Hazela (min roll) och Kélin (Emils roll) plottar mot varandra. Fast Kélin plottar nog mer mot Hazela än vad Hazela gör mot honom. Och Faradan (Markus roll) står i mitten. Hazela är på så kallade diplomatiska förhandlingar med personer hon inte borde träffa, och eftersom Kélin rapporterar till baronessan Rafali av Salston Tor (som i sin tur rapporterar till drottningen) är han skitsur för att Hazela inte vill tala om vem hon träffar för honom. Han har lyckats lista ut vem det kan vara, och var de kan tänkas träffas, och givetvis tänker han skvallra för Rafali (men det vet ju givetvis inte Hazela).

Faradan har i sin tur lyckats övertala Hazela att ta med både Livia (Amiras roll) och Heryn (en SLP, som är kapten över Nanbatons milis), och efter lite kompromissande fick han reda på större delen av vem Hazela ska träffa och delvis också varför och Hazela tog med sig Heryn.

Utöver detta har vi det fakutm att större delen av landet Consabers adel är samlad på ett och samma ställe (på ett stort fält utanför staden Salston Tor) för att vara på plats inför den härmönstring drottning Fiorina beordrat som svar på Thalamurs (Consabers fiende nummer ett) samlade styrkor vid en av gränsstäderna. Hej och hå. Adeln är fortfarande inte helt enad. Adeln i de södra delarna av Consaber är jättesura på drottningen, eftersom hon svurit trohet till Draken (tokonernas tro) så väl som till Daak (sabriernas gud).

Vill man ställa till bekymmer i Consaber är detta alltså ett gyllene tillfälle. Bomben är riggad, och det enda som krävs är en liten, liten gnista... det är så mycket både inom vår spelgrupp och Consabers politiska läge som balanserar på en knivsegg just nu. Det är då det är som mest spännande att rollspela. Vad kommer att hända nu? Eller, frågan som vi kanske istället borde ställa oss är "var smäller det först?"

Jag längtar till tisdag. Som de säger i Sagan om Konungens återkomst - the board is set. Vi kan inte göra något ogjort, utan bara spela med och se vart det leder. Det här kommer att bli mycket intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0