Hotell billigare än tåg?!

Om någon vecka ska jag och Emil till Stockholm. Jag har lite svårt att komma över att tågbiljetten kostar mer för oss två upp och ner än vad vi betalar för hotellet! Vi betalar ungefär 2900 för hotellet hela helgen, och tågbiljetterna ska gå på mer än 3000. Flyget går på ungefär lika mycket. Vi har därför bestämt oss för att miljöpolitiskt inkorrekt köra bil till Stockholm.

Emil räknade ut att det kan gå på ungefär 2000 kronor att ta bilen upp och ner, inräknat bilslitage, parkering (enligt de uppgifter vi fått från hotellet) och trängselskatten. Och då tog han i i överkant.

Med så pass stor prisskillnad finns det ingen som helst bra ekonomisk anledning till att åka tåg till Stockholm. Om det kostar så mycket att åka tåg förstår jag varför fler personer väljer att ta bilen, hur dåligt det än är för klimatet.

Kommentarer
Postat av: Vronkan

Av nån underlig anledning har det blivit så att så fort man är fler än 1 person så är bilen billigare än tåget. Det är väl inte riktigt så det ska vara om folk ska lockas att åka kollektivt??

2009-12-02 @ 22:10:23
URL: http://jvil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0