Hot med effekt

Det hjälper tydligen att hota folk med att de får diska om de inte hör av sig ^^ Åtminstone har det haft effekt på vissa i dekor (jag är ju dekoransvarig för Halmstadspexet i år). Återstår att se om det hjälper på folk som kommer försent också. Det märker vi imorgon.

Vill du bygga dekor till Halmstadspexet 2009? Hör av dig till mig, eller dyk upp nere i spexlokalen imorgon! Vi är där från klockan tio.

Musik som inte känns

Idag är en sån där dag då man kan ha musiken på hur hög volym som helst utan att den känns. Musik ska kännas ända in i själen, och idag gör den inte det. Oavsett vad jag spelar upp och vilken volym jag sätter det på så känns det inte - varken Battlelore, P.O.D. eller Winnerbäck. Kanske har det med min sinnesstämmning att göra, jag vet inte.

Jag drömde en massa skumma drömmar i natt, och försov mig i morse, det kanske har med det att göra?

I vilket fall som har jag fått pluggat idag, och nu håller jag på att städa. Kök och sovrum färdigt. Badrummet är nästa steg (fast jag dammsög faktiskt där igår för jag råkade tappa mitt tandborstglas i golvet).

Senare ikväll är det träning som gäller, för första gången på ett par veckor, Förkylningen är fortfarande inte riktigt bra, men den är i sitt slutskede nu, så jag vågar nog träna, har jag bestämt mig för.

Åter till rutinerna

Efter en veckas lov är det nästan dags att börja skolan igen. Idag har vi ingenting, men imorgon kör vi på med fullt schema.

Jag har inte varit så flitig här den senaste tiden av olika anledningar. Främst för att jag inte varit hemma. Jag har ägnat ett par dagar nere i Mälarhusen tillsammans med mamma och njutit av den underbara snön.

I Halmstad har det också varit mycket snö. I helgen kom det nästan en decimeter, och igår var det sex plusgrader, så nu har nästan allting töat bort.

Just nu väntar jag på att min frukostgröt ska koka klart, och efter näringspåfyllningen blir det en tur till högskolebiblioteket för att plugga.

Thorugh the fire and flames

Efter ett antal försök satte jag äntligen låten! Yes! Lillebror tyckte inte jag var riktigt klok :P

Igår gick vårt samtal unegfär såhär:
Jag: "Jag vet att jag spelade den somras, den var med bland bonuslåtarna, men jag minns inte vad den heter...bara att den var bra..."
Bror: "jaha, Metallica kanske?"
Jag: "Nä, inte den"

Bror: "Men vi bläddrar igenom dem, så ser vi om vi hittar den." *börjar bläddra*

Jag: "Där! Den var det!"
bror: "Den?! Det är spelets svåraste låt. Den sätter vi aldrig!"

Vi roade oss med att spela Guitar Hero III igår. Vi klarade aldrig låten då. Jag fick lov att låna hans Xbox när han gått till jobbet idag, oc¨h då, på typ fjärde försöker eller så, lyckades jag äntligen ta mig igenom den, haha :P

Spelets svåraste, men bästa låt!

För övrigt tycker jag om min lillebror, trots att han äger mig på GH :P


Personlighetstest

Din personlighetstyp:
Logiskt sinnade, kreativa tänkare. Kan bli mycket entusiastiska över teorier och idéer. Strävar ofta att bringa klarhet i teoretiska frågor. Värderar kunskap, logik och kompetens mycket högt. Tystlåtna och reserverade. Svåra att komma inpå livet. Individualister. Ointresserade av ledarskap och makt. Deras analytiska förmåga gör det lätt för dem att upptäcka samband som andra inte ser. Fungerar bäst när de uppmuntras att använda sin fantasi och förmåga till kritiskt tänkande.

Karriärer som skulle kunna passa dig:
 Fysiker, kemister, biologer, fotografer, strateger, matematiker, universitetslärare, programmerare, animatörer, tekniska skribenter, ingenjörer, jurister, brottsplatsutredare, skribenter, artister, psykologer, systemvetare, utredare, besiktningsmän, lantmätare.

Intressant att veta, och det stämde faktsikt ganska väl, men undantag för att jag faktiskt är gansk intresserad av ledarskap och makt :P

Länk till mitt resultat: http://se.41q.com/typ.41q?p=24583254
Länk till testet: http://se.41q.com/

Varning för ras

Dagens tema, känns det som.

Jag kände det på mig redan igår egentligen, när jag kom hem från skolan, men jag är så otroligt bra på att förtränga saker. Imorse orkade jag bara inte bry mig. Jag har tillbringat större delen av dagen i sängen och varvat Moment 22 med att sova. Det har känts lagom ansträngande. Så fort jag har rest mig upp har det känts som jag skulle kräka.

Det känns som om allting är på väg att rasa (igen) och jag kan inte göra någontign för att hindra det, utan bara stå och titta på och vänta. Men, underligt nog (eller, för er som känt mig länge, så är det egentligen inte alls speciellt underligt, vi känner igen det här), så längtar jag efter det. Jag arbetar egentligen bäst när jag ligger underläge och måste arbeta mig uppåt.

Jag drar mig till minnes något som Ilja sade för många år sedan. man kan inte bygga stabila torn på skakiga ruiner. Ibland behöver man gå tillbaka, och tänka om och göra om. Jag kanske svamlar?

Jag försöker få in alla ord som du sa
Men du vet hur de smakar
Det är nånting skumt med stan just idag
Det är nånting som knakar

Det är varning för ras
Gå så försiktigt du kan
Dina ögon kan krossa min värld
Som stenar mot glas
Varning för ras
(L. Winnerbäck)


I kväll går mina tankar även till två kompisar som har lite bekymmer. Jag tycker synd om er och håller av er och hoppas att det snart blir bättre. Det vänder, förr eller senare.Plotting

Jag tycker det är tråkigt att plugga (missförstå mig inte: jag tycker att det jag pluggar är kul, men själva pluggandet i sig är tråkigt) och jag är lite halvrastlös över lag när Emil inte är här, så jag bad Petter komma över en stund. Han stannade flera timmar och vi satt och snackade nästan konstant. Jag är lite trött i halsen nu.

Först pratade vi Consabers lagar och skattesystem, mycket underhållande, och sedan gled vi över på lajv och rollspel. Då han mer eller mindre frivilligt ställt upp som intrigskrivare till maffia-lajvet satt vi pch plottade lite inför det lajvet (sätt igång och anmäl er!!!). Vi har kommit på ett par bra idéer som är riktigt, riktigt kul och som verkligen kan få twister för storyn. Jag tror faktiskt att det här lajvet kommer att bli riktigt kul, så se till och anmäl er. Nu!

Äntligen hemma

Det var en jobbig dag. Först var bussen försenad, vilket inte var speciellt oväntat med tanke på snön. Jag trodde jag skulel bli sen, men resten av klassan hade precis gått in när jag kom, så det var inte så farligt.

Sedan fick jag tillbaka min matte-tenta. Jag var två poäng från VG. Jag var ju godkänd, och det var iofs bra, men jag hade velat ha ett VG. Fem poäng ifrån är liksom lättare att acceptera än två poäng ifrån.

Emil har fått jobb i Köpenhamn, han ska vara där i två månader. Jag har ännu inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt...

Jag är trött och förkyld, fortfarande, jag vill att det ska gå över nununu!

Mamma är rolig och skickar mig trevliga mejl med youtube länkar:

http://www.youtube.com/watch?v=ESe-AysF9mw

Mycket underhållande :P

Efter lite letande hittade jag givetvis svar på tal också: http://www.youtube.com/watch?v=uJlZnPIzyLg

Kerstin

Emils mamma fyller 50 år idag (grattis!) och är med i Skånskan: http://www.skd.se/article/20090204/FAMILJ/763556110/1277/NYHETER/*/SKIVARP/flyttade-till-landet-tack-vare-monty-python

Dessutom, jag har skrivit klart första kaptilet nu, woho! Jag är nu uppe i 13 sidor och 6700 ord.  Jag är på g!

Nu - kvällsmat!

Förvandling

På några timmar har Halmstad förvandlats från att vara vara grått och brunt till att vara grått och vitt. Det är underbart med snö =)

Jag borde faktiskt ta och gå ut i det, för jag borde handla mjölk och gå till biblioteket.

Dagen har inte fört med sig så mycket vettigt. Jag har fortsatta att skriva, men jag har inte pluggat. Jag har varit ute på en promenad med Petter, och uppenbarligen är jag inte så frisk som jag trodde att jag var, för efteråt var jag så trött att jag bara fick lust att lägga mig i sängen. Det postitiva är att huvudvärken faktiskt släppte efter det.


Skrivflyt

Godmorgon världen!

Jag sitter och försöker peta i mig lite frukost just nu. Det går trögt. Jag är lite sen i starten idag, jag satt uppe och skrev länge igår. Tills ungefär vid ett. Det var inte riktigt meningen att det skulle bli så, men efter ett litet inspirationssnack med Busdjur och Nettan lossnade skrivandet och jag skrev längelängelänge. Berättelsen växte från sex till elva sidor, och innehåller nu ungefär 5000 ord, yay me!

Petter fick även läsa proglogen igår och kommentera den. Han tyckte den var riktigt, riktigt bra, vilket var skönt att höra eftersom jag inte hade så höga tankar om den innan jag visade den för honom. Nu vet jag att det är något att arbeta vidare på.

Jag har lekt lite med tanken på att lägga upp någon liten del av det jag skrivit här, men jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Övertala mig :P

Idag måste jag gå till biblioteket och lämna tillbaka böcker, och så måste jag handla. Jag behöver komma ut, jag har inte varit utanför dörren på två dagar, eftersom jag varit sjuk. Idag känner jag mig riktigt pigg, nästan. Jag är lite trött, vilket inte beror på förkylningen, utan på att jag gick och lade mig lite sent igår. Det går över.

Motivation

Åh, jag blev så inspirerad till att skriva det sista delkaptitlet på det andra äventyret av Hazelas historia. Problemet är att det skönlitterära verk jag hittils påbörjat inte nått längre än till det allra första kapitlet. Hazela har precis fått ett brev av Larok och läst det.

Jag vill ju skriva om slutet, den spännande scen där Hazela får veta hur allting hänger ihop. Eller ja, inte allting, men det mesta. Problemet är att det är väldigt, väldigt långt dit från den plats i berättelsen där jag skriftmässigt befinner mig just nu. Hazela har inte ens återvänt till Nanbaton än. Varken Cleo eller Estat har dykt upp och börjat ställa till trubbel. Rakin Ishjärta är det ingen i Hazelas följe som ens känner till, Jaron har inte skrivit något brev och Stir har inte blivit mördad.

Det här säger er givetvis inte så mycket, men jag är väldigt, väldigt motiverad just nu till att skriva just det där slutet. Det som kan bli det sista kapitlet i den andra boken om Hazela. Jag är just nu bara på första kapitlet i första boken. Det finns bara ett bra sätt att ta sig till det sista kapitlet i andra boken, och det är att skriva!

Hazelas äventyr

Jag höll på att klättra på väggarna av tristess innan idag, så tillslut ringde jag Petter. Vi började diskutera Hazelas öden och äventyr, för han satt och skrev samman anteckningar från den andra delen i kampanjen när jag ringde. Han hade lite dåligt minne (det är trots allt nästan ett år sedan vi spelade!) och kom inte ihåg allt, så jag föreslog att vi kunde skriva det tillsammans. Petter övervägde det hela en stund, och kom fram till att om jag skulle ha smittat honom med min förkylning skulle jag troligtvis gjort det redan i fredags, då jag blev sjuk i lördags. Han bestämde sig för att han vågade komma över, så större delen av eftermiddagen har vi suttit och gått igenom gamla rollspelsanteckningar och överfört dem till digital form. Mitt humör har vänt spikrakt uppåt, och hade jag varit en sim nu hade jag haft en vit plutt ovanför huvudet.

Nu ska jag gå och lägga rabarber på de pannkakor Emil lämnat kvar i kylen.

Uppdatering: lajvåret 2009

Domen och KiR har äntligen blivit utannonserade. KiR ligger i början av juli, vilket var ungefär som förväntat. Tyvärr ligger Domen också som förväntat - nämligen den helg som jag från början tänkt arra Vid Bergsjön på. Jag offrar inte en fysiktenta för Domen, hur gärna jag än vill åka. Dock var det många på spelkalender som vädjade dem till att byta datum. Det krockar nämligen även med Etriden, och vad jag har hört, även med EHs vårlajv. Tyvärr tror jag inte att det går att byta datum på Domen, av erfarenhet vet jag att de brukar vara lite gnälliga med sånt ^^

På sjukfronten intet nytt

Eller ja, jag känner mig bättre, men det blir ingen skola idag heller. Dumt kanske för jag missar både fysik-lab och troligtvis genomgången av matte c-tentan också. Inte så mycket att göra åt dock, är man sjuk så är man.

Det går i alla fall åt rätt håll, jag har inte haft ont i halsen alls idag, och öronvärken har släppt. Jag är fortfarande lite trött och snuvig, men det verkar som om det värsta är över nu i alla fall. Skönt :)

KLANT!

Som ni ser har bloggen en heeeelt annar utseende nu än den hade för fem minuter sedan. Jag var nyfiken på att se hur en mall såg ut, och rätt vad det var blev hela bloggen rosa. Jag råkade trycka på "spara" istället för på "förhandsvisa". Fan.
Nåja, jag hade visserligen tänkt göra om utseendet på den lite, men jag hade definitivt inte  tänkt att göra den rosa!

Fast den är inte rosa nu, jag valde en annan mall som jag kan leva med tills jag hinner rätta till min egen. Den här mallen fungerar dessutom ganska bra att använda som stomme, så det fungerar tills vidare. Nu är det frukost som gäller!

Måndag morgon

Eller ja, förmiddag är det väl nu egentligen. Jag mår lite bättre, men inte tillräckligt bra för att gå i skolan. Blärk. Jag hatar att vara fökyld. Det värsta är att jag har ont i öronen, och med min sjukdomshistoria finns det en övehängande risk att det kan arta sig till öroninflammation. Nåja, vi håller tummarna för att det inte blir så.

Nu ska jag göra lite te och äta vörtbröd (jag hittade en halv limpa i frysen från i jula, tjoho!) och inta frukost framför datorn med The Sims. Jag bygger ett så fint universitetsområde. Jag tog några bilder igår, men nu hittar jag inte var datorn har gjort av dem. Aja, frukost var det.

Rollspelscitat: Stormvarning (Hazela del 3)

STORMVARNING

STARRING:
Linn – baronessan Hazela av Nanbaton
Emil – magikern Kelin från Salston Tor
Petter – SL
Markus – Faradan de Caernan, Hazelas husriddare

-----------------------------------

Linn: Det hade kunnat gå mycket smidigare om inte Kelin hade snubblat på sina egna fötter.
Emil: Ja, men jag fumlade. Jag får det.

Du behöver väl inte medvetet göra så att jag raggar på alla dina SLPs?
- Emil till Petter

Okej tärningar, ni vet vad ni ska göra, vi har övat på det här!
- Markus har ett peptalk med sina tärningar.

SL: Eftersom ni låtsas vara raunlänningar antar jag att ni rider in.
Markus: Men vi ska ju ta en fånge och vi måste ju… hur sjutton ska vi kunna smyga in ett läger på hästar?!

Varför tänkte vi inte på att ta med Irrakh? Han är ju vår biologiska GPS.
- Hazela om den drake gruppen fått med sig för att kunna spåra upp en försvunnen prinsessa.

Nu vet ni vad ni ska göra, nu när spelledaren är dum ska ni slå perfekt!
- Markus gör ännu ett uppmaningsförsök till sina tärningar

Lanforbes (SLP): Nu ska du lyssna på mig, mäster magiker. Jag har sjuhundraelva dvärgar som bankar i mitt huvud!
Kelin: Ska vi ta en tur till Alarinn och driva ut dem?

Rollspelscitat: Missleskatten

MISSLESKATTEN

STARRING
Linn – misslan Honungsklocka, äventyraren Idun/Malin
Emil – SL
Petter – cirefaliern Cazabian
Markus – monsterjägaren Arok från Asharien

--------------------------------

Cazabian (ang. cirefalier): Må så vara att vi lever längre än alla andra människor som krälar i smutsen och drar på sig sjukdomar, men vi lever inte för evigt.
Arok: Nej, inte med den attityden.

Ju längre bort ni är från Cazabian, desto mer på rätt plats är ni
- SL till Honungsklocka och Arok

Honungsklocka till Cazabian: Ja, men du sa ju att du var bäst och jag bara frågade helt vänligt hur det kom sig att du inte var inbjuden till svärdsspelen och av någon anledning tyckte den sabriske riddaren att det var jätteroligt.

Cazabian: Kom nu, Honungsklocka. Sluta störa den unga damen.
Honungsklocka: Jag stör aldrig. Nästan aldrig.
Cazabian: Du stör mig varje dag.
Honungsklocka: Ja, men det är för att du är dum nog att umgås med mig.

Arok: Ja, vi sticker nu, kom!
Cazabian: Ja, imorgon.
Arok: Men tiraken är ju där ute nu…

SL: När klockan närmar sig sådär två-tre på natten hör du vingslag.
Linn: Låter det mer som en fladdermus eller mer som en drake?
Petter: Låter det som en sopcontainer med ödlevingar?

Jag har min rustning på mig. Jag är misstänksam mot monster och främlingar.
- Arok


Slå på gonggongen och om det kommer något farlig gömmer vi oss i en buske.
- Honungsklocka försöker övertala Arok till lite forskningsexperiment.

Markus: Jag väntar mig King Kong eller nåt.
SL: King Kong?!
Markus: Ja, vi har ju en attraktiv kvinna i lägret. Jag tänkte byta – han får kvinnan, jag får skatten.

SL: Ni hör ´bom-bom´.
Honungsklocka ( vars spelare associerar till Sagan om Ringen): Oh, drums from the deep!
Arok (vars spelare glider över på Sagan om de bannlysta): Åt helvete med det här!
Honungskocka (fortsätter): Vad nu? Det luktar bränt! Vänta lite! *vänder sig till SL* Luktar det bränt?
SL: Ja, det gör det.
Linn: Åh, yes! Jag har längtat efter att få säga den där repliken in-game!

Men titta inte på mig, jag vet inte! Eller jo, det gör jag, men det hör inte hit.
- SL

Cazabian (till Arok): Typiskt att den skicklige jägaren ska tappa bort spåret och följa en häst istället för ett gäng rövare.
Arok:
Du, när det gäller personer som påstår sig vara skickliga men misslyckas har jag en hel del att säga till dig.

Cazabian: Vad var det där för ett vrål?
Arok: Tja, det kan ha varit vad som helst.
Cazabian: Pfft. Kaniner?
Arok: Ja. Våra ashariska kaniner är betydligt rejälare än era små cirefaliska pälsbollar!

Det är ett monster där ute och ditt vaktpass börjar nu, godnatt.
- Arok väcker Malin

Arok: Det prasslar där och det knakar där.
Cazabian: Vad är det för något?
Arok: Ingen aning, men det verkar samarbeta.

Cazabian: Det där var inga vanliga spindlar, de var ju stora som hundar!
Arok: Förstår du nu varför det är så viktigt att döda monster så fort man ser dem? Det är i förebyggande syfte.

Cazabian (till Arok och Malin): Jag kan upplysa er om att Cirza är en god gudom. Den enda goda gudomen.
Arok: Den enda dom duger att äta med andra ord?

Jag vill veta om de har några andra liv på sitt samvete, om det finns fler av dem här, hur länge de har opererat här… *funderar* och var i helvete de har fått jättespindeln ifrån!
- Cazabian vill förhöra fångar från spindelkulten

Cazabian: Jag tar emot myntet. Vi cirefalier vet att uppskatta pengar. Jag ler stort.
SL (till Malin): Nu har du köpt dig en kompis.

Efter noga övervägande tror vi att du är en tirak.
- Cazabian till Malin

Cazabian (till Arok): Och det ska du säga, Mr. Boxer
Markus: Boxning finns inte som sport i den här världen. Du får komma på en annan rolig replik.

Du hör ett stridsvrål och din första intuition är att Cazabian har hittat någonting att slåss mot och är hellycklig.
- SL till Arok

RSS 2.0