Lajv på G!

Jag har ägnat eftermiddagen åt att uppdatera hemsidan för maffialajvet. Fortfarande är det en del kvar att göra, men det tar sig. Jag har skrivit samman och lagt upp reglerna, t.ex. Bara att beskåda på http://www.freewebs,com/maffialajv

Emil hade ett par bra idéer om lajvet som han nämnde när vi satt och åt middag, vilka kan bli riktigt roliga om de går att genomföra.

Jag har fortfarande ont i halsen, men efter healingpotion (grönt te med pressad vitlök, citron och honung) så känns det lite bättre. Det blir inga muffins idag dock, jag hade inte florsocker hemma. Får handla och baka muffins imorgon istället.

Lördagsenergi

Igår hade jag en massa planer på vad jag skulle göra idag: baka muffins, städa, gå till gymmet, uppdatera lajvhemsida...

Klockan är nu tolv och jag har fått gjort ingenting av ovanstående. Jag vaknade i morse och hade ont i halsen. Det har jag fortfarande. Så pass ont att jag låter bli att prata, för det är bäst så. Det i sig är ganska jobbigt, för jag kan nästan aldrig vara tyst, inte ens när jag sover.

Träning blir det absolut ingen idag, men jag ska försöka att städa (för det behövs) och baka muffins (för det är gott), och så får vi se vad jag tar mig för sedan. Lajvhemsidorna måste uppdateras, men det är inte så fysiskt ansträngande, så det ska jag nog klara av.

Kanske kan jag träna imorgon? Men om jag inte kan det, så är det inte hela världen. Det kommer fler dagar när jag kan träna, då jag inte har ont i halsen.

Vårens början

Det börjar, sakta men säkert gå  mot vår.  I feel it in the water, I smell it in the air...men framförallt, det märks på ljuset. Det är inte längre mörkt när jag går hem klockan fyra på eftermiddagen. Det har börjat ljusna!

Och på söndag är det Imbolc. Vårens början. Imbolc är gaeliska och betyder ungefär "i magen". Imbolc firar vi för att markera vårens början. Det är vid Imbolc knopparna börjar gro nere i jorden. De märker av det återkommande ljuset och börjar sakta, sakta växa...

Jag längtar till våren, faktiskt. Visserligen gillar jag vintern, men då ska det vara riktigt vinter. Minusgrader och, om inte snö så i alla fall frost. Jag har använt mina varma stövlar tre dagar den här vintern.

Allvarligt talat, det här gråvädret klarar jag mig utan. Ge mig lite solsken och krokusar! Eller en riktigt brutal snöstorm. Det känns som mars, fast det är bara februari.


Satans påfund

Tentor och McAfee är satans påfund (och jag börjar bli övertygad om att mellanöstern är det också, men det är en annan sak).

Tentan på fredag skapar en tentaångest som är allt annat än hälsosam. Jag pendlar mellan att känna "klart jag fixar den" och "det kommer att gå åt helvete". Men vi skriver inte i Klarasalen den här gången i alla fall, alltid något.

Utan datavirus hade inga antivirusprogram behövt, och då hade jag inte haft McAfee installerat. Fortsätter det lagga ner min dator såhär tänker jag radera skiten och ominstallera Norton. Må så vara att det konstade pengar, men det fungerade i alla fall.

Och så var det mellanöstern ja. Jag är övertygad om att Satan gjorde där vad Crowley gjorde med telefonbolaget. Det är den perfekta planen! Ni som har läst Goda Omen förstår vad jag anspelar på. Ni som inte läst Goda Omen (Pratchett & Gaiman) borde göra det, för jag tänker inte förklara närmare här vad jag menar, utan gå och spela TS istället.

Uppdateringar och nyhetsbrev

Jag har varit fruktansvärt duktig! Igår städade jag och Emil, dammade, torkade golv, putsade fönster, tog undan julsaker o.s.v.

Sedan satte jag mig med lite styrelsejobb. Uppdaterade Midas, skickade in HUGs bidragsansökningar för år 2008, skrev samman HUGs nyhetsbrev och skickade ut det. Allt som allt lade jag nog ner tre timmar på sådant. Yay me!

Idag har jag lagt ner ungefär en timme på arrangörsjobb: uppdaterar lajvhemsidor, skissat på projektplan och så där. Det känns ganska bra.

Nu väntar middag och ta det lite lugnt en timme eller två (det har jag fanimej förtjänat nu!) och sedan ska det pluggas matte. Jag tentar matte C på fredag, så nu gäller det att toppa formen :P

Kanske blir det en tur till gymmet i eftermiddag också. Vi får se.

Städdag

Åh, jag blir knäpp på datorer. En sak är säker - jag tänker inte söka dataingenjörsprogrammet! (fast man ska aldrig säga aldrig. Jag sade att jag aldrig mer skulle läsa matte, och se var jag hamnade :P).  Jag blir så sur när de inte fungerar som de ska. Dumma mojänger.

Efter att ha svurit, raderat mappar, startat om, gjort systemåterställning och installerat om program verkar det fungera. Allt utom en liten firefox-inställning, men det kan jag överleva. Jag orkar inte bråka mer med den.

Idag är det annars städning som gäller. Jag och Emil har teamat och det fungerade bra fram tills han stack till HFF för typ en kvart sedan. Vi har städat klart hela köket och hela sovrummet, vilket innenurit att plocka ner julsakerna, damma, dammsuga, torka golv, piska mattor, putsa fönster och byta gardiner. Vi är duktiga.

Nu ska jag vara ännu duktigare och fortsätta med hallen (som nästan är färdig, speglarna ska putsas, golvet ska torkas och mattorna piskas). Yay me!

Igår var det för övrigt en väldigt trevlig dag med shopping och rollspel. Jag kan skriva mer om det senare, om jag orkar.

Nyponsoppa

Jag har träningsvärk från igår. Och i förrigår. Men det är det klar värt :D

Skolan idag slutade en timme tidigare, för oss som var duktiga och klarade fysiktentan i julas. För de som inte klarade det väntade en timme genomgång och repetition inför omtentan imorgon.

Själv tänker jag ägna eftermiddagen åt styrelsearbete. Jag ska lägga in medlemmar i Midas, uppdatera våra stadgar med ändringarna som gick igenom på årsmötet, samt förbereda kvällens styrelsemöte. Hinner jag ska jag börja städa lite och plugga inför mattetentan nästa vecka.

Nu ska jag dock unna mig nyponsoppa med vaniljglass och mandelbiskvier! Namnam!

P3 Guld

Kort sammanfattning: Amanda Jensen vann inget pris, men Hammerfall var grymt bra.

För övrigt tycker jag det är dåligt att Sats inte öppnar förrän klockan tolv imorgon.

Hoppsan

Men sitter jag här nu igen? *ser ytterts förvånad ut* jag visste att det var ett misstag att städa pysselrummet innan resten av lägenheten är färdig. Det här är inne datorerna står, så av förklarliga skäl är det det rum som tar längst tid.

Nåja, sovrummet och vardagsrummet är färdigt i alla fall. Yay me!

För övrigt: jag har lagt upp lite nya länkar i menyn till höger. Kolla in dem =)

Den senaste tidens pyssel

Jag kom på att jag har faktiskt laddat upp lite bilder på lite pyssel jag gjort under hösten. Tänkte att jag kan lägga upp dem här också:Julkransen jag gjorde i december. Stommen är en färdigflätad pilkrans från Panduro. Tomtarna har jag gjort från en av deras tomtesatser från förra julen. Kottarna har jag strukit på med lim och sedan doppat i vitt och guldigt glitter. Apelsinskivorna är torkade (ugn, 50 grader, minst 3 timmar) och kanelstängerna är sammanbuntade med ett julig snöre och sedan pålimmade. Det tog några timmar, men det var inte så svårt.Sida gjord till det scrapbook-album jag gjorde till Mark i 20-års present (eller gör snarare, för det är inte färdigt ännu). Bildtexten lyder: "En bror - en syster. Den äldsta bild jag lyckats hitta på dig och mig tillsammans. Jag är strax över tre år, och du är inte ens en måndad."


Också en sida till Marks album. Texten lyder: "Ett litet, sött busfrö några dagar innan sin två-årsdag. Vem skulle inte falla för den där luriga, busiga och otroligt charmiga minen?"


Ytterliggare en sida till Marks album. Det här fotot är taget på hans dopdag.


En sida från mitt album. Jag orkar inte citera hela texten här, men den finns på bilddagboken. Läs den där (länk längst ner i inlägget).

Återigen en sida till Marks album. Det här är en av de layouter jag är mest nöjd med, och den var väldigt rolig att göra. Den speglar en del av min bror personlighet väldigt bra :P


Jag, mamma och Emilia på Tivoli, juni 2006, Också en favorilayout. En av de första där jag vågade klistra saker och ting över fotografiet :P

Som sagt, fler bilder finns på bilddagboken: http://knyttsak.bilddagboken.se

Lördagsfix

Det blir inget rollspel ikväll, tyvärr, för både Emil och Petter har influensa. Jag gav dem utegångsförbud :P Nåja, det är P3 Guldgala ikväll, så jag överlever. Hammerfall, Amanda Jensen och Håkan Hellström ska spela, så jag klagar inte så mycket. Har jag förresten nämnt att stått på samma scen som Amanda Jensen? Hon gick i ettan när jag gick i trean (på gymnasiet), så jag har sjungit i samma kör som hon.

I helgen väntar annars lite lajvpilleri. Har mejlat Bobo om vårt förslag till nästa ST-lajv, och så ska jag försöka få ordning på mina lajv, Maffia och Vid Bergsjöns Strand.

Och så ska jag:
*Städa
*Vattna blommor
*Plugga matte
*Plugga fysik

Och kanske hinner jag ladda upp lite bilder också?

Skräp-yoga

Yogan idag var ganska dålig, om jag ska vara ärlig. Det var en annan instruktör än i vanliga fall, och hon passade inte som yoga-instruktör. Alldeles för stressande röst, inte så där lugn och nästan monoton som Ajsa eller Nina. Dessutom var det alldeles för just i salen, vilket tog bort effekten av de tända lyktorna på golvet och dessutom gjorde det så att det blev svårare att koncentrera sig. Det ska vara lite lagom halvmörkt när man tränar yoga, det är lättare att gå in i sig själv och hålla fokus då. Det här träningspasset hade jag klarat mig utan, faktiskt.


Tillämpningen av derivata

Jag hade inget bättre för mig i eftermiddag (eller jo, egentligen, men det ignorerar vi till imorgon), så jag och Emil klämde tre avsnitt av NCIS. Fast jag såg egentligen bara 2½, för sedan somnade jag på soffan, så nu är min nacke stel och gör ont igen, skithög.

I alla fall, i skolan de senaste två dagarna har vi ältat derivatans tillämpningar. När jag tittade på NCIS pratade de om sådana saker som jag suttit och deriverat fram idag - hur man får fram maxhöjden som en kropp som slungas iväg kan uppnå, och hur mycket man kan få i intäckter om man sätter inträdespriset till en viss summa. Derivering alltihop. Kul att se att det faktiskt finns nytta med det man lär sig i skolan. Vi vet ju allihop att bara för att lärarna säger att man har nytta av det så betyder det inte att det är så, eller hur? Se bara på utbildningsvetenskapen :P

På tal om det var jag duktig och betalade min kåravgift idag, och då träffade jag på Torsken. Jag läste Utbv. med henne förra våren, och precis som jag har hon tröttnat på lärarutbildningen, p.g.a utbildningsvetenskapen, och tagit ett uppehåll. Ett långt uppehåll. Hon tyckte jag var modig som vågade göra något annat (vilket för övrigt Elisabeth på Studenthälsan tyckte också).

Jag minns inte om jag skrivit det, men jag tycker det är ganska underhållande, så jag kan skriva det igen. Petter håller på med någon sorts övertalningskampanj i det dolda. Han försöker få med mig i en gasque-grupp de försöker dra ihop inom S.K.O.L.K., och han kommer med små, små brasklappar om lärarutbilningen när jag minst anar det. Och när han var här och lagade välkomna-hem-middag åt mig och Emil förra veckan lämnade han en kvar en påse från LR i köket. Jag är honom på spåren, och det är ganska roande. Papperspåsen hamnade i återvinngen. Och Petter (jag vet att du läser det här :P), sådana övertalningskampanjer har mamma och pappa bedrivit mot mig sen jag var ett. När jag var tre slutade dem fungera och har resulterat i rakt motstående syfte - jag blir mer och mer säker på vad jag inte vill göra :P

Nåja. Magen kurrar lite. Dags att beställa pizza kanske?

Nytändning.

Ett mejl från Maria och ett snabbt samtal med Essan räckte för att väcka arrangörslusten till liv igen. Jag har fått grönt ljus från Essan och kan flytta fram Vid Bergsjöns Strand två veckor. Skönt att ha det avklarat. I helgen ska jag försöka lägga upp en mer djupgående projektplanering.

Att inte åka till visionshelgen och älta mer med Sverok Väst känns skön (jag pluggar faktiskt hellre) och jag har fått mer ork till HUG. Det har vänt.

Nu är jag hungrig, så nu ska det lagas mat. Spenatsoppa (spenat känns som temat på den här veckans matlagning :P) med grädde och oliver, samma som jag lagade på Halloweenmiddagen.En ny termin

Första skoldagen idag. Vi gick från tio till tre, och det är en av våra längsta dagar, vilket säger något om hur schemat för den här terminen ser ut. Jag läser varken biologi eller kemi (tack och lov!), så jag börjar 8:15 varje fredag, och 10:00 resterande dagar. Utom onsdag för då är jag helt ledig, fram tills CAD-kursen börjar. Tisdag slutar jag klockan fyra, måndagar kvart över tolv och fredagar halv ett. Lagom. Jag läser fysik fyra dagar i veckan och matte tre. Det är mycket som ska hinnas med - 150 gymnasiepoäng fysik och 150 poäng matte (halva C-kursen och hela D-kursen). Idag har vi gått igenom vågor och pulser i fysiken, samt praktiskt funktion av derivata i matten. Derivata är ganska kul när man väl förstår det.

Den mesta matten är faktiskt ganska kul när man väl förstår den. Anledningen heter SYSTEM! Matematik bygger på system. Hitta systemet - se mönstret och lös skiten. Jag har dock lite svårt att komma ihåg alla system i huvudet, i synnerhet när det gäller bråkräkning och potenslagar, men jag har ändå lyckats betydligt bättre än vad jag trodde. Jag fick VG på matte B, och jag har sedan tidigare ett VG i matte A, och nu gäller det bara att hålla måttet på kursproven i C- och D-kursen också, no pressure, haha.

Vart jag ville komma var i alla fall att matematik passar mig betydligt bättre än utbildningsvetenskap (skitkurs), för det är begripligt, logiskt och systematiskt. Och framförallt är det strukturerat. Jag behöver struktur, något som i hög grad saknades inom utbildningsvetenskapen. Intressant nog, när jag nu ändå är inne och ältar om lärarprogrammet, har jag fått reda på att vissa från min gamla klass ser mig som en "fiende" mot lärarprogrammet. Ni är ganska roande ibland, vet ni om det? (Och jag vet att en del av er faktiskt läser här, så jag kan inte låta bli att provocera er lite :P ) Och jag har fått klargjort för mig att det gällde att jag hoppade av och talade om precis vad jag tyckte och tänkte om programmet, och inte något mot mig "personligen". Lät det flummigt? Tja, det kom från en lärarstudent, vad kan man förvänta sig? ;) Notera smileyn. Jag ger egentligen blanka fan i programrivaliseringen och stereotyperna (undantaget under nollningen) för de stämmer bara i åtta fall av tio. Ekonomernas frisyrer är dock undantagna. Jag tror det beror på att jag har gått på Spyken.

I alla fall. Jag har varit duktig och beställt kursböcker idag också. 1148 spänn gick det på. Suck. Men å andra sidan behöver jag bara beställa en gång den här terminen. Alltid något.

Nu borde jag egentligen snart gå och lägga mig och min trasiga vänsteraxel har en dålig dag och gör ont. Men jag tänker i alla fall sätta mig och spela datorspel en stund. Jag förtjänar det.

RSS 2.0