Rollspelssvacka

Just nu är jag väldigt glad att vi inte ska spela rollspel ikväll. För det första hade jag inte hunnit göra några förberedelser, för jag har en massa annat fix att fixa med idag, och för det andra har jag ingen lust. Det blev så mycket tjafs förra gången om speltider och vem som kunde och inte kunde och varför, och det känns så jävla otacksamt att spelleda då. Sedan har jag blivit lite trött på det också för att en kille i gruppen har tjatat så himla mycket om att han vill spela, och i och med att han tjatar så mycket får det liksom motsatt effekt. Trist, men så är det.

9000 dagar

Jag har räknat ut att jag fyller 9000 dagar idag, tjoho! Och hur ska då detta firas? Med spänningshuvudvärk (jag måste lära mig sluta att somna ifrån boken och sova med sned nacke!) och pluggande. Yey. Fast det är torsdag idag. Det innebär balett på kvällen, och det gillar jag :)

Midnattsgnäll

Och så var det återigen konstaterat att
a) Dygnet har för få timmar
b) Jag borde gå och lägga mig innan midnatt, eftersom jag antingen blir gnällig, eller nostalgisk eller (som oftast) både och.

Först och främst: rollspel. Vi har i vanlig ordning svårt att hitta tider som passar alla i gruppen. Vi har egentligen 1½ spelgrupp. Vi har en kille från Falkenberg som kommer ner och gästspelleder Fallen Reich med oss en gång i månaden ungefär. Det brukar vara relativt lätt att hitta en tid då. Problemet är i vår mer fasta rollspelsgrupp, där jag egentligen ska börja spelleda så snart vi kan få till en tid.

I söndags blev jag riktigt sur på en av killarna i gruppen som gnällde något fruktansvärt. Först tjatade han som fan på mig för att vi skulle försöka spela på fredag, vilket jag inte var jättepepp på eftersom jag har en del att göra i skolan. Läser man 150% (45 hp på en termin) är det inte riktigt så enkelt att hitta tid och motivation till att sitta ner med rollspelsförberedelser i tre timmar, vilket jag försökte förklara för den här killen utan bra resultat. Då kommer en av de andra killarna på att han inte heller kan på fredag, eftersom som han hade något inplanerat. Det brukar oftast vara han som inte kan, men gnällde kille nummer ett någonting om det? Nej, det blev en suck och lite mutter, men inte mer, vilket faktiskt gjorde mig duktigt irriterad. Kille nummer ett blev för övrigt tyst när jag sade att om han tyckte det var så himla enkelt att spelleda (vilket han är den som har gjort mest i gruppen, förutom jag, ironiskt nog) kunde ju han göra det.

Det blir så mycket tjafs och jag är trött på att det tjafsas, så just nu har jag mer motivation att läsa Språkbyte och språkbevarande - underlagsrapport utgiven av samerättsutredningen, än att spela rollspel. Den är ungefär lika underhållande som den låter. Språket är precis så torrt som man förväntar sig av en statlig utredningsrapport, och dessutom fattas det sidor i tryckningen (sidnummerna står rätt, men innehåll saknas. Skitbok).

Sen har jag insett att jag saknar U mer än jag trodde att jag skulle göra. Jag saknar inte direkt lektionerna och sådär (även om jag trivdes), men jag saknar klassen. Vi hade en väldigt bra sammanhållning och vi hade sjukt kul ihop. Att se bilder från vad de gjort den här terminen och se tvåorna och treorna i gula overaller och veta att jag aldrig kommer att göra det... det känns lite. Överlevnadsbart, absolut, men det känns. Mitt-i-natten-symtom kallas det.

Jag försöker leva på att jag tar examen i juni. Det känns overkligt. Knasigt. Jag var inte alls beredd på det när jag började den här terminen, så jag har inte riktigt hunnit förbereda mig mentalt. Chocken har liksom kommit de senaste dagarna när jag börjat inse att jag troligen (förhoppningsvis) inte alls bor i Halmstad i höst utan någon annanstans. Det är chock på ett bra sätt, för givetvis ska det bli skön att ta den där filosofie kandidaten och avancera framåt i livet.

Men, jag måste ta alla mina 45 hp först. 2 av dem är förhoppningsvis redan avklarade i och med tentan i brittisk realia (usch, varför skrev jag så? Det lät så lite gjort och mycket kvar). Mitt problem just nu är att hitta balansen mellan att plugga och att spela The Sims 2. Jag tycker det är kul att plugga, men om jag inte får en tillräcklig dos av TS2 blir jag omotiverad till att plugga. Jag kan inte koncentrera mig, men eftersom jag ska plugga vill jag inte sätta mig och spela, så jag fyller ut tiden med lite andra mellangrejer istället. Kolla mejl och facebook och stryka tvätt och sånt.

För att uttrycka det i sims-termer: min kul-mätare måste vara grön för att jag ska kunna plugga i lung och ro, och det är den bara nära jag spelat lagom mycket TS2. För att hinna med både och skulle dygnet behövt ha två timmar till. Minst.

Jaja. Jag började med sociolingvistiken idag, och den boken är inte fullt så läskig som den såg ut att vara. Det löser sig. Imorgon ska jag ta mig fan ta mig i kragen och släpa mig till biblioteket, om så bara för en timme, för att visa att jag faktiskt kan vara duktig och motiverad!

En bra sak: kortisonsprejen har börjat vera som den ska nu (det tar alltid några dagar) så ikväll blir förhoppningsvis första gången sedan i januari jag kan lägga mig och sova utan att ta nässprej (jävla katter och ickestädande grannar).


Drömmar om examen.
Fotograf: Linn Ericsson

Följetongen Näsan, del X

Jag var på sjukhuset igår för att göra en mer djupgående (haha) undersökning av min näsa. De mätte luftflödet i den och kikade in i den med en lång kikare för att se om det fanns något hemskt långt in. Det gjorde det inte.

Det konstaterades dock att min vänstra näsgång är lite trång, och därför blir det extra jobbigt när slemhinnan svullnar. De kan operera rätt det om jag vill, och är benägen att ligga en vecka på sjukhus. Det är jag inte. Inte i nuläget i alla fall.

Det konstaterades också att mina slemhinnor är svullna. Orsaken heter allergi. Läkaren trodde att det kunde vara dammkvalster allergi som blivit värre (det kanske är dags att byta ut kvalsterskydden), sedan berättade jag för honom om de problem vi har haft med katthår i tvättstugan, och då tyckte han att det var en mer trolig orsak.

Kattallergen är pyttesmå (även jämfört med andra allergen) och sprider sig därför mycket lättare än andra sorters allergen. Om då någon tvättar och inte gör rent maskinerna ordentligt efter sig och jag sedan kommer ner och tvättar fastnar ju allergenet i mina kläder, och jag får med dem upp och in i min gaderob. Med tanke på hur känslig jag faktiskt är mott katt (det har hänt att jag har blivit dålig när kompisar som haft katt varit och hälsat på) skulle det inte vara så konstigt om det är det jag blivit dålig av.

Jag önskar att jag kunde få bo i ett kattfritt hus. Jag tycker faktiskt att katter borde förbjudas i alla hyresrätter. Eller åtminstone att grannar med katt förbjöds att tvätta i tvättstugan. Helst av allt önskar jag mig en egen tvättmaskin men Akelius är så jävla snåla.

Realian avklarad!

Jag har knappt suttit vid datorn den senaste veckan, eftersom jag förberett mig för min tenta i brittisk realia, vilken jag skrev igår. Förhoppningsvis gick det bra. Jag blir förvånad om jag inte är godkänd.

Egentligen har jag inte så mycket vettigt att skriva om. Jag har en miniuppsats som ska in senast söndag, samt en bok att läsa ut, så jag lär vara sysselsatt, tjoho.

Imorgon ska jag till sjukhuset för att de ska titta i min näsa och se om de kan lista ut varför jag är täppt. Jag vill inte. Det var mycket bättre att åka till sjukhuset när det var Emil de skulle titta på (han tycker säkert tvärtom).

På lördag är det vårdagjämning och det ska firas i vanlig ordning. På lördag nästa vecka åker jag till Åre, yey.

Nu ska jag ta en dusch och sedan ska det skrivas uppsats. Pluggar man är man alltid sysselsatt.

Vår?

Nu börjar till och med jag, snöns förkämpe, bli litelitelite trött på den. Det är faktiskt vårdagjämning nästa vecka.

Nåja, den har faktiskt börjat smälta bort så sakta här i Halmstad. De gräsfläckar som finns blir litelite större för varje dag.

På ett sätt är det lite trist, för det lär ju dröja länge tills det blir en sådan här vinter igen! Och egentligen är den här känslan av att man vet att det snart blir vår på riktigt ganska mysig. Längtan.

I vilket fall som ligger snön där den ligger och eftersom det är kostsamt att göra en Peter Jackson (och smälta bort all snö med stora värmefläktar, som de gjorde under inspelningen av den scen i Sagan om de Två Tornen där Gollum flänger runt i en bäck och jaga fisk) lär den ligga kvar ett tag till så det är inte lönt att gnälla så mycket. Lite mysigt är det faktiskt också.

Nu är det dags att ta tag i dagens jobb: klockan tio har jag den sista föreläsningen i brittisk realia, sedan har jag föreläsning i uppsats-kursen. Resten av tiden ska ägnas åt att plugga brittisk realia, för nästa vecka har jag tenta.


Linehedsparken, februari 2010

Filmfunderingar

Kvällens inlägg tänkte jag ägna lite åt filmtankar.

Oscarsgalan är avklarad och Avatar fick välförtjänt en Oscar för visual effects (som för övrigt gjordes av Weta Digital, vilka även gjorde visuella effekter till Ringen-trilogin). Hade de inte fått en Oscar för det hade jag nog bojkottat Oscarsgalan för evig framtid (inte för jag såg den, för de har så konstig tidszon i USA, men ändå), för det var en välförtjänt Oscar. Avatar fick även en Oscar för Art Director och en för cinematografin.

Eftersom Harry Potter & Halvblodsprinsen (nedan förkortad HP6) också var Oscarsnominerad (men fick ingen) blev jag sugen på att leta fram releasedatumet för nästa del,Harry Potter & dödsrelikerna (nedan förkortad HP7). Det finns en officiell Harry Potter-filmsida, så jag tänkte att man kunde hitta informationen där snabbt och enkelt, vilket var jättefel tänkt. Det är möligt att informationen faktiskt finns där, men jag hittade inte den. När man behöver klicka runt så mycket är det inte värt att leta. Det enda jag faktiskt fick ut av den sidan var att HP6 nu är släppt på Blu-ray (vilket den gjorde redan innan jul, för jag fick den i julklapp).

Istället tänkte jag att jag borde kunna hitta informationen på Warner Bros hemsida, eftersom det är de som ger ut filmen. Det var ungefär lika fel tänkt. Deras sida är om möjligt ännu sämre än HP-sidan. Det enda jag fick fram var trailers för en massa filmer, men det var svårt att hitta information om kommande filmer.

Jag hittade det inte där heller, så tillslut googlade jag, och då fick jag upp det på IMDB (The Internet Movie Database). Där kan man läsa att den första delen (jo, HP7 görs i två delar, vilket jag personligen tycker är bra eftersom de då kan få med alla viktiga saker i sista boken utan att stressa igenom handligen eller göra filmen ruggigt lång) har premiär den 19:e novmeber 2010 och den andra delen har premiär i juli 2011. Kort och koncist. Nästa gång ska jag kolla deras sida direkt.

Nu tror ni kanske att jag skulle ha någon fin och vettig och helst och filosofisk poäng att sammanfatta allt detta med. Det har jag inte (ni kan få skriva en själv i kommentatorsfältet). Istället bjuder jag er på Harry Potter på fyra minuter. Har ni inte läst böckerna och ändå vill ta till er handlingen kan nu besparar er tre månaders effektiv läsning (fast böckerna är ju underbara, så jag tycker att ni ska läsa dem ändå). Enjoy!

http://www.youtube.com/watch?v=dEGinLEUfJw

En bild.

På mig. Jag är så söt så :)


Lugn och skön morgon

Emil sover fortfarande och jag var så otroligt trött efter Öppet Hus-mässan på högskolan igår, så jag gick och lade mig tidigt, sov ungefär nio timmar och vaknade kvart över åtta i morse. Nu sitter jag här och kollar VVT's fourm och ska strax göra i ordning lite frukost som jag tänker inta till The Sims.

Jag behöver plugga (tenta om mindre än två veckor) och kvart över tio ska jag gå till skolan igen för att jobba, då vi har öppet hus även idag. Men det är en timme och en kvart fram tills dess, så nu ska jag bara ta det lugnt och sitta här och... sitta här.

Jag ska ta examen!

"Hej Linn!

När du är klar med Svenska språket 61-90 är huvudämnet klart för examen."

 

Så stod det i ett mejl jag fick från en av examenshandläggarna. Det är forfarande inte helt klart vilka andra kurser jag ska räkna, men det kan vi lösa sen. Poängen är att jag ska ta examen. JAG SKA TA EXAMEN!


När heltidsstudier faktiskt BLEV heltidsstudier

Vårterminen 2010 var den termin då heltidsstudier faktiskt blev heltidsstudier. Vi har mycket att göra i engelskan, hela tiden. Skönlitteratur som ska läsas, glosor som ska läras in, brittisk historia som ska kunnas, uppsatser som ska skrivas och så vidare.

Utöver detta läser jag mina sista 7,5 hp i svenska (Språklig variation och förändring heter kursen) samt Science Fiction & Fantasy II (Science fiction & fantasy-litteratur). Dessutom är jag med i Halmstadspexet och arbetar som studentambassadör, så jag är sysselsatt.

Den här veckan är det extra mycket (varför klumpar saker och ting alltid ihop sig? Kan någon förklara det för mig?)

Idag har jag haft föreläsning och diskussion i fiction-kursen (engelsk fiction, inte SFF), sedan varit och repat med spexet.

Imorgon har jag dubbelföreläsning (först Brittisk realia och sedan uppsats) och sedan ska jag till Trade Center och hämta ut min tröja och få information om jobbet jag ska på på onsdag.

På onsdag ska jag till Värnamo och jobba, som sagt. Det är utbildningsdag på en gymnasieskola och vi ska ha ett bord där och tala om att HH finns, ungefär. Vi ska vara i Värnamo klockan åtta, och ni vet ju vilket fan jag är av att gå upp tidigt. Det blir intressant. Jag hoppas att killen jag ska dit med har körkort, så att jag slipper köra vid den tiden på morgonen. Vi ska bara vara där en halvdag, vilket är ganska skönt, så förhoppningsvis kommer jag att hinna träna på kvällen. Frågan är bara om jag orkar.

På torsdag har jag eftermiddagsföreläsning i engelsk grammatik. Sedan ska det repas dans med spexet och efter det ska jag dansa balett. Baletten är det enda jag egentligen inte kompromissar med. Den tiden på torsdagkvällar är helig! Veckans bästa tid, helt klart!

På fredag är det öppet hus på högskolan, och då ska jag jobba. Förhoppningsvis blir jag guide, men jag vet inte än eftersom vi inte fått arbetsschemat. Det är en heldag, så jag vet inte om jag orkar göra något mer intressant än att se På spåret på kvällen, vilket inte ska föraktas, för jag tycker om det programmet. Fredagsmys!

På lördag ska jag också jobba, det är öppet hus den dagen också. Så intressant blir min helg. Intressant blir den faktiskt, hoppas jag, för jag tycker att det ska bli kul att jobba. Jag sökte ju det här jobbet för att jag tyckte att det verkade roligt. När jag kommer hem ska jag tvätta (Jag vill ha en egen tvättmaskin!!!)

På söndag blir det eventuellt ett dansrep till med spexet. Annars är det ingenting inplanerat den dagen, och det känns skönt. Riktigt, riktigt skönt. Då ska jag vara hemma och ta hand om mig själv. Efter en sådan vecka tycker jag att jag har förtjänat det.

RSS 2.0