Spamalot

Igår var jag, mamma och pappa i Malmö och såg Spamalot.  Spamalot är en musikal av Monty Python, som bygger på deras egen film "The Holy Grail", och det här är då den svenska versionen, med tre av Sveriges (Skånes!!!) roligaste komiker på samma scen: Johan Wester som kung Arthur, Adde Malmberg som Lancelot/Riddaren av ni (och lite andra roller också) och Johan Glans som sir Robin. Det kan inte bli mycket bättre!

Den var väldigt mycket Monty Python. Vissa saker var hysteriskt roliga och andra blev lite väl överdrivna. Musikalversionen är betydligt roligare än filmversionen! Stundom skrattade jag så jag grät. Idag är dock sista föreställningen, så har ni inte sett den är det försent nu, i alla fall i Malmö. Däremot kommer den att ha premiär på Oscarsteatern i Stockholm i höst, med delvis samma rollbesättning. Johan Wester byts ut mot Henrik Dorsin, men Adde Malmberg och Johan Glans är med, om informationen på hemsidan stämmer.

Det roligaste i hela föreställningen var dock det oväntade: de kom av sig! Adde Malmberg som riddaren av ni skulle tönta sig lite extra, alla i publiken skrattade och även Kung Wester hade lite svårt att hålla sig för skratt. Och en stor del av ensambeln. Tillslut böjde sid Adde ner och viskade något som man inte hörde till johan wester. Han svarade "Ingen aning, var är vi?" och sedan tog dem om en bit från början. Väldigt underhållande. Det kanske verkar hemskt att skriva så, men de löste det på ett snyggt sätt, och det var verkligen roligt på ett bra sätt, inte på ett pinsamt sätt.

Det enda jag har att skriva som är negativt är att det blev lite väl mycket kiss- och bajshumor när de franska riddarna skulle smäda kung Arthur, och ibland var musiken för hög, så sångtexterna gick inte riktigt fram.

Kommentarer
Postat av: Emma

visst var det? det var därför jag köpte den, haha. hehe om du läser så ser du en del om vad den handlar om. annars kan du kolla mitt tidiagre inlägg så ser du lite hur den börjar. men tänk askungen då har du denna historia. men annars kan du läsa om den här: http://www.bokus.com/bok/9780340988374/ash/

2011-04-10 @ 19:33:56
URL: http://emzaans.blogg.se/
Postat av: linda - drawings, clothes, pictures

sv: haha ja jag har en liten tendens att alltid rita lite dystert och "mörkt" haha :) kram

2011-04-10 @ 19:56:13
URL: http://lindaaaa.blogg.se/
Postat av: Emil

Synd jag missade den :s

2011-04-10 @ 20:05:07
Postat av: Pernilla -Bli min jäst

Härligt att läsa att den var bra! Min man fick biljetter till den i 30-årspresent så vi ska se den på Oscars i höst :)

2011-04-10 @ 20:35:52
URL: http://bliminjast.blogg.se/
Postat av: Sara

Kan tänka mig att det var kul!! :)Ohja, jag älskar att hitta på massa grejer när jag är utomlands :D

2011-04-10 @ 21:44:04
URL: http://aamaziing.blogg.se/
Postat av: Elin

sv, har inte spelat det så mycket :/ Visserligen har jag knappt vart hemma men ändå :)

2011-04-11 @ 09:49:31
URL: http://nevnarien.se/
Postat av: Linn (knyttsak)

Emil: får väl se den i Stockholm i höst då :)

2011-04-11 @ 10:39:29
URL: http://knyttsak.blogg.se/
Postat av: Vronkan

Ooh, låter sevärt!

2011-04-11 @ 18:07:30
URL: http://jvil.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0