Bara för att...

Mitt hjärta har blivit friskförklarat och jag har läst alla sidor i Läsningens röster (Och det var Mella som gav den till mig, BTW).

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Emil =)

Vad gjorde du kl 08 imorse?
Åt frukost.

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Pluggade

Det sista du sa högt?
"Behöver du ett levande offer kan jag ställa upp" (Emil bygger lajvvapen :P)

Det senaste någon sa till dig:
"Den får bli färdig först." (Emil)

Vad ha du druckit idag?
Te och vatten.

Vad var det senaste du åt?
Macka med leverpastej

Vad var det senaste du köpte?
Öh...mat tror jag?

Vad är det för färg på din ytterdörr?
Dörren ut till korridoren är grå. Dörren ut utomhus är gul med glas.

Vad är det för väder hos dig nu?
Blåsigt och regnigt.

Godaste glassmaken?
Vanilj, melon, kola (kan inte välja)

Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Njae.

Sover du tungt?
Det varierar.

Drömmer du mardrömmar?
Ibland.

Trivs du med ditt jobb?
Mitt sommarjobb är helt okej.

Favoritklädsel?
Just nu är det den underbara klännngen Cajz sydde. Fast den gröna linnetunkian kommer inte långt efter :)

Favoritlåt just nu?
Enya - Paint the Sky with Stars

Vad ser du om du tittar till höger?
Plåtasken med dekorationsband som man syr på kläder.

Vad gör dig glad just nu?
Att Emil följde med mig till sjukhuset och att det inte är något fel på mitt hjärta :)

Vad ska du göra härnäst?
Äta middag.

Höger eller vänsterhänt?
Höger

Humör just nu?
Sådär lagom glad :)

Favoritgodis?
Blåbärsbumlingar, kolarullar, mjölkkola och lakritsrullar.

Kläder just nu?
Blå strumpor med stjärnor, stora, pösiga jean, svart linne, svart bh, vita trosor.

Sommarplaner?
Redan?! Men okej då :P Kastaria 2008, KiR 2008, arrangera lajv och fylla år :)

Hur många kuddar sover du med?
En.

Spelar du ngt instrument?
Gitarr, piano, blockflöjt, trummor, bas, sång, tamburin...sen ska jag försöka lära mig luta och mungiga :)

Morgon eller nattmänniska?
Morgon, numera :)

Vad är viktigast för dig?
Att må bra.

Är du kittlig?
Ja (men jag talar inte om var :P)

Snarkar du?
Inte vad jag har hört :P

Stjärntecken
Lejon

Äckligaste insekten?
Spindlar och getingar och harkrankar.

Stökigt eller välstädat?
Något mellanting för det mesta (fast inte just nu, för jag och Emil förebered lajv, så det är tyg och läder i typ hela lägenheten :P)

Vad längtar du mest efter just nu?
Att få en kram av Emil =)

Hjärtat

Hjärtundersökningen är avklarad. Hjärtat slår som det ska, EKG:n är normal, blodkärlen och hjärtat är normalstora, blodtrycket är normalt och hjärtklaffarna rör sig som de ska. Det finns inget läckage mellan kamrarna - inte ens minsta lilla (vilket man tydligen upptäcker på många med ultraljudsundersökningar). Pulsen ligger i överkant för det normala, men är fortfarnade inom vad som räknas som normal hjärtrytm. Att höra ett blåsljud är inte helt ovanligt på unga människor, eftersom blodet passerar lite snabbare.

Jag är med andra ord fullkomligt frisk. Det enda jag bör tänka på är att inte stressa för mycket :D :D :D

VVT igen

Ett utrdag från en pågående diskussion i VVT's spelledarråd...

A: Läste du ens inläggen jag citerade? Brukar du över huvudtaget läsa L's inlägg, eller andras inlägg som är lika korta? Menar du på fullaste allvar att det kan kallas för kvalitet?
L: För att förtydliga för dig A, så påstod jag aldrig att jag hade skrivit bra inlägg. Jag kritiserade regeln över lag. Jag är per princip emot att det ska finnas en minimilängd. Visst, det blir oftare bättre inlägg om man skriver längre, det kan jag hålla med, om men jag tycker det är bättre att faktiskt skriva något så att lektionen fortsätter och att man uppmuntrarfolk till att skriva över huvud taget. (Men sen kanske det har lite att göra med att jag är blivande svensklärare och tycker det är, rent ut sagt, jävligt viktigt att folk vågar läsa och skriva över huvud taget på sin fritid, oavsett längd och innehåll, eftersom det tränar upp ens språkliga utveckling.)
Vad gäller det här om ett visst antal rader, ska det tvunget finnas en minimiregel, sätt ett visst antal tecken istället, så spelar det ingen roll vilken skärm, webbläsare eller upplösning man har.

M: för det första; man är inte här för att VVT är ett tvång, det ska vara kul så jag tycker det verkar bättre att antränga sig när man har lust.
För det andra, blivande svenskalärare och allt, så tror jag du lika mycket som jag inser att korta inlägg i den stilen är knappast givande till den språkliga utvecklingen...

L: Eftersom folk här uppenbarligen gjort det till en sport att missförstå mig så tänker jag inte ens försöka förklara mig längre.

T: M: Fast en del saker är mer eller mindre tvång - om man vill vara med. Allt är inte roligt. Prövningar av diverse slag är inte alltid det. Lektioner som ingen annan vill ge och inte har anledning att ge. Ajah-specifika lektioner, t.ex. Måste man ju göra även om man inte har lust. Det är väl sånt som kan tendera att få bristande kvalitet, ibland. Om man verkligen inte vill, men är tvungen att göra det.

L: Varför ska det finnas minimikrav på en lektion men inte på andra typer av spel, t.ex. en prövning? Visst, prövningarna ska visa rollspelskapacitet o.s.v. men det finns inte uttryckt att ett inlägg ska innehålla ett visst antal rader, utan bara "bra rollspel"?

A: Jag tycker självklart riktlinjer som dessa ska gälla SAMTLIGA spel och inte enbart lektionerna. Sedan om inte det framgick i mitt första inlägg ber jag om ursäkt för, men jag skrev det ju delvis i egenskap av NF och då är lektionerna det viktigaste. Man ska absolut skriva mer ön några fjuttiga rader i en prövning - kanske inte de avslutande inläggen när man säger hej då men i själva spelet så.

T: Prövningarna ska ju visa rollspelsförmåga hos den som prövas. Skrivar man bara inlägg på 1-3 rader har man ingen rollspelsförmåga, för jag har inte sett ett spel med enbart så korta inlägg som blir bra, ger tillräckliga svar på frågor och ett tillräckligt djup till karaktären. Razz Prövningar brukar ju kräva ännu längre inlägg än lektioner, i de flesta fallen.
En rollspelsguide blir ju liksom en guide till hur man rollspelar i vvt; gällande allt. Och prövningar tillhör lektionssystemet så det räknas ju in under samma sak också. Och det är väl där man kan ställa krav; vill folk spela vanliga spel och inte orkar engagera sig så mycket, eller bara vill spela halvseriöst ... go for it. Så länge det inte är något som ska godkännas, liksom, och det ska inte vanliga spel Razz

A: Ja, jag menar inte att vi ska tvinga folk som bara spelar kul spel att skriva låååånga inlägg - men i lektioner, straff, utvärderingar, prövningar och upphöjningar och liknande

B: jag tog för givet att folk förstod att 3-4rader i ett postat inlägg betydde 3-4 rader i ett postat inlägg i forumet Rolling Eyes


Ett klassikt exempel på hur det ser ut...två personer (S & A) gör sitt bästa för att bestämma saker så fort och smidigt som möjligt, och då andra personer (L) visar sig ha andra åsikter än dem, då ska man igonrera det för "det är inte värt att diskutera, och du tillför ändå inget vettigt till den här diskussionen". Inlägget om antal tecken har de valt att inte ens kommentera, mer än "men vi har tidigare haft antal rader och det har fungerat bra." Nej! Det har inte fungerat bra, för då hade vi inte tjaffsat om det här. Och att samma person bara en vecka tidigare sa saker i stil med "men VVT förändras, det är inte som när du började en gång i tiden" är bara löjligt, Vadå hyckleri?

och den här diskussionen kanske inte verkar så harmfull egentligen, men det är bara en av många som har varit den senaste tiden där två personer gör sitt bästa för att sätta sig över en annan och som dessutom vägrar lyssna när personen påstår att hon känner sig kränkt. Att dessa två personer sitter som SL för två olika delar av rollspelet är det som gör det mest skrämmande. Maktutövningen är på högsta nivå, de håller ungefär samma standard som studentkåren *himlar med ögonen* Och det är inte första gången i VVT's historia något sådant inträffar. För några år sedan sade T samma sak och Y och J, och I har haft samma åsikter om J och S när de satt på SL-posterna.

Jag har varken lust eller ork med fler sådana diskussioner. VVT är inte vad det har varit. Jag har haft sex jätteroliga år och träffat två av mina närmsta vänner via föreningen, men det känns inte värt det längre. Tyvärr.

Bio

Jag och Emil var på bio i förrigår och såg Shrek den tredje. Den håller samma mått som de två tidigare filmerna, och det känns skönt att det faktiskt GÅR att göra uppföljare som håller samma klass som ettan (där ha Disney något att ta efter!). Jag gillar dessutom dubbelexponeringen och dubbeltilltalet i filmen (som det här med att prinsessorna brände en bh innan de stormade slottet :P). Det var klart värt pengarna.

I helgen var jag och såg Harry Potter & Fenixorden med Petter och Markus. Jag har samma åsikter om den som tidigare - scenografin är jättebra, skådespelarna är otoligt duktiga (även om Radcliffe var snyggare när han var yngre :P)  men manuset suger, tyvärr. Den är inte tillräckligt bra som film, och den är inte alls lika bra som ettan och tvåan. Boken är däremot en av de bästa i serien. Jag älskar djupet i den, och det djupet finns inte i filmen, tyvärr, men det var inte helt oväntat.

Nästa biofilm för min del hoppas jag blir Ett öga rött. Den verkar bra och intressant.

Aj.

Det har varit en intressant kväll. Jag har trashat Petters kalas och det kommer att ta lång tid innan jag vågar skära lök igen *mutter*
Lyckades skära mig genom nageln ner i skinnet. Tur att det tog i nageln i alla fall, och i vänster umme, annars vete fan hur det hade gått. Fick panik och började gråta och sprang in i badrummet och letade fram bomull och desivon för att få stopp på blödningen och tvättade såret och plåstrade om det och ringde först Emil och sedan mamma och var ynklig. Sedan försökte jag få tag på Sandra, men hon svarade inte, så då bestämde jag mig för att ringa och trasha Petters kalas i alla fall. Det tog inte tio minuter innan han, Malin och Markus stod i hallen. Malin hade bilnyckeln i handen och trodde att vi skulle behöva åka iväg och sådär, men sedan tittade hon på såret och konstaterade att jag nog skulle ha ont ett ganska bra tag framöver, men att det inte var så akut så jag behövde åka iväg. Sedan fick jag kramar och Petter gjorde te och vi satt och pratade rollspel och lajv. Sedan åkte Malin hem och grabbarna var kvar. Vi diskuterade Disneyfilmer och lekte med min Pest eller kolera-bok. En trevlig kväll, om man bortser från det är med tummen *ler snett*
Det är bra att veta att man har vänner som ställer upp för en i alla fall.
Tyvärr blir det nog ingen aikido imorgon, för jag har grymt ont och man använder händerna en hel del. Synd, för jag såg verkligen fram emot att träna.
Nåja, nu ska jag ta en ibumetin och gå och lägga mig.

Det här med pengar...

För någon vecka sedan blev jag av med en hundralapp när jag var nere i stan. Idag när jag städade hittade jag en under sängen ^^
Jag visste att den skulle dyka upp så småningom :P

Skattjakten

Har precis pratat med Jessica om Skattjakten och diskuterat fram ett rollförslag. Jag tror att jag kommer att ha grymt roligt på det lajvet :D
Och om Simon bestämmer sig för att åka med så ska jag se till så han får grymt roligt han också *ler elakt* Resten av det här är censurerat fram tills den 22:a september :P

VVT

Jag blir så trött på VVT...jag loggar in på forumet, men jag orkar inte svara på någonting. Det känns inte roligt längre.

Björnbär

Har varit nere hos mamma och pappa i helgen. Vi åkte ner till Mälarhusen, och eftersom jag hade lite väntetid i Lund passade jag på att träffa Maria Görman också. Det blev inte så lång stund, men det var trevlig :)

Det har varit ganska kallt och sådär, så något bad blev det tyvärr inte =/
Däremot var mamma och jag ute och plockade björnbär. Kopiösa mängder björnbär! Vi fick ihop nästan fyra liter och i vanliga fall brukar vi få mellan en och 1½. Det är trevligt =) Jag har en massa björnbär i frysen nu som jag ska göra sylt av om några dagar (typ när jag hinner :P)

Jag har fått min klänning från Cajz också. Den är betydligt mörkare än vad jag trodde att den skulle vara, men den sitter bra och den är jättefin :) jag är helnöjd :D

Jag har lite lajvabstinens och funderar på om jag ska åka på Skattjakten i alla fall. Det hade varit roligt, problemet är bara att det ligger samtidigt som höstföreställningen av spexet...hm. Vi får se hur det blir *nicka*

Idag har jag faktiskt hunnit läsa allt jag skulle hinna i den tråkiga "Kampen om högt och lågt"-boken, Fy fan för språket i den, säger jag bara >_< Blärk!
Jag blir glad när den tar slut :P

Imorgon har jag körlektion, och sedan ska det pluggas, Förhoppningsvis hinner jag läsa tillräckligt mycket så att vi kan spela rollspel imorgon kväll :)

Pappa ville förresten bjuda Emil och mig på cirkus på onsdag, i Löberöd :P Pappa köper föreställningen, så vi får gå gratis. Det låter trevligt, och den brukar vara bra, men det är en bit att åka bara för att gå på cirkus. Vi får väl se hur det blir.

Kampen mellan högt och lågt

Ärligt talat så går det riktigt jävla skitdåligt >_<
Det är nog en av de mest meningslösa böcker jag läst, någonsin. Åtminstone ytmässigt *sucka* För mycket byråkratisvenska. Och jag har mer än 300 sidor kvar >_<
Nu satsar jag på att ta mig igenom den innan torsdag. Lycka till, liksom. Det känns som om det blir långa dagar på bibioteket nästa vecka. Sitta hemma och läsa fungerar inte och Mälarhusen är nästan värre. Det är mycket roligare att plocka björnbär och spela jätteplockepinn med mamma än att läsa en tråkig, idiotisk skriven doktorsavhandling. Mycket, mycket roligare.

RSS 2.0