Core

Nyss hemkommen från träningen. Jag hade hoppats att Emil skull hunnit hem, men det har han inte gjort än. I alla fall, det är Jimmy som håller Core-passen på onsdagar och upplägget var lite annorlunda än Loisas pass. Använde både matta, bräda och vikt idag, och passet var mer statiskt, men det var kul med ett annorlunda upplägg. Jag är mycket tröttare i armarna och magen idag än efter Loisas pass i måndags :P

Jag är fortfarande trött på de här förbannade öronen, men nu har jag bestämt mig för att inte bry mig om de längre. Vill de jävlas, så fine, jag tänker inte ge dem någon mer uppmärksamhet. De förtjänar inte det. Nu ska jag duscha.

Valborg

Jag har deklarerat och betalt räkningar, men så mycket mer vettigt än så har jag inte fått gjort idag. Jag tog mig samman och svarade på Cajz mejl också. Skönt att reda ut saker och ting, eller i alla fall försöka.

Om en stund ska jag sticka och träna. Ikväll kommer Emil hem igen och vi ska ut till Örnäsudden och titta på elden, tror jag. Funderar på att ringa Petter och se om han vill åka med ut.
Suck

Jag orkar inte ens svara på mejlet från Cajz. Nevermind.

Jag har ont i halsen och öronen är fortfarande bråkiga. Jag vill inte bli sjuk igen och jag vill inte gå till doktorn mer. Det kostar för mycket pengar och uppenbarligen vet de inte vad som är fel i alla fall. Dessutom hade Marie-Helene glömt bort en uppgift jag skulle göra för att få godkänt på ELP-kursen, så nu har jag ytterliggare en sak jag behöver göra och jag har ingen lust idag.

Jag måste ta mig ner till stan, för jag behöver gå på biblioteket och jag behöver fixa kursböcker. jag måste betala räkningar idag också, och handla mat och packa upp allting från lajvet, blärk.

Det hade varit jättebra om man kunde köpa motivation och antiblisjukmedel på burk. Fuck it.


Rollspelscitat: Höststädning (Hazela del 2)

Citaten från förra rollspelsäventyret är sammanställda. Håll till godo :)

HÖSTSTÄDNING

STARRING
Petter - SL, Meirin (piga åt Hazela)
Markus - Faradan (husriddare åt Hazela)
Linn - Hazela (baronessa av Nanbaton)
Emil - Brand (soldat) och Kelin (magiker)
Jimmy - Estat (väpnare åt Faradan)
Hedwig - Cleo (tjuv, underhållare och trubbelmakare)

-------------------------

Meirin: Åh, så herr Faradan är tillbaka!
Markus: Vem är det?
Linn: Du, ditt pucko!

Han har fått en 40-årskris två år för tidigt och han är anklagad för förräderi. Sen har han säkert hemorrojder också. SL försöker förklara den mentala statusen hos den ?stackars? avsatta lagmannen i Nanbaton.

Linn: Brand är en slampa
Emil: Så skulle inte jag vilja uttrycka det

Ursäkta, ers nåd Brand
SL har svårt att hålla reda på vem som har titel och vem som inte har titel.

Hans ögon utstrålar inkompetens och slagfärdighet.
SL

Det är tufft med vapen! Fast Hazela behöver egentligen inget, för hon slår omkull alla med sin bländande skönhet. Linn

Linn: Ishjärta fick feber och dog.
SL: *svarar egentligen på en helt annan fråga* Ja, det funkar.

Faradan: Jag badar.
SL: Ja, vad bra. Gör det i Uria-floden, så blir vi av med dig.

Jag vet att det inte var ditt fel, men du får skiten ändå.
SL till Cleo

Magi är Daaks förbannelse, eftersom han inte kan systemet själv.
SL angstar över Eons magisystem

Jag har våld planerat i en nära framtid.
SLs oneliner. Vi fick höra det ungefär fem spelmöten i rad utan att det kom något våld.

Det är klart att tjuven ljuger
Estat är fördomsfull.

Markus: *blänger surt på SL efter ett mindre lyckat resultat* Men tack, du undergräver min auktoritet.
SL: Det är snarare dina tärningar som gör det, men visst.

Cleo: Står ni i bar överkropp när ni tränar också?
Estat: Nä, vi har på oss mantel och kalsonger.
SL: *en aning ironiskt* Jo, för mantel är ju så bra när man ska röra sig ordentligt.
Estat: Nä, men när man ska ragga damer!

Skärp er för fan! Ni kommer ju ingenstans om ni bara bjäbbar hela tiden. Ni kan ju för fan inte ens sköta en mordutredning!
SL får ett mindre utbrott när spelet inte tar riktigt den vändning han tänkt sig.

Vi är ute på fältet framför Nanbaton och leker lite. Jagar kaniner med lans och sådär.
Faradan vet hur man bäst spenderar en ledig förmiddag.

Han har självförtroende som en Baton-hingst.
Emil om Brand.

SL: Två sexor?! Det här är helt oacceptabelt! De är ju kriminella! Vad fan är dina tärningar gjorda av?
Markus: Hitlers tänder kanske?

Faradan: Vi kan inte slåss mot 30 tiraker
Estat: Klart att vi kan! Har du dåligt självförtroende eller?

Och det där kallas för att avancera bakåt, en välbeprövad thalaskisk taktik.
Faradan undervisar Estat

SL: Milisen har jakthorn med sig också.
Markus: *hör fel och blir exalterad* Va? Har de allvarligt portabla jakttorn med sig?!

Labbet måste ligga i en källare tycker jag. Effekten av explosionen blir så mycket coolare då.
SL lägger sig i planerandet av var Kelins framtida labb ska placeras.

SL:
Ni chargar framåt och skriker era hedniska gudars namn
Emil: DAAK!
Linn: CIRZA!
Markus: ALLAH AKBAR!

Hazela: *sätter sig och ber inne i kyrkan* Jag ber Daak om ursäkt och sådär.
Cleo: För vadå? Vad har du gjort?
Hazela: Jag anställde dig.

Ja, men hur bra reklam tror du det är för Nanbaton? Liksom ?Hej, jag åkte upp där och blev dödad av tiraker?. Hazela är allvarligt bekymrad över Nanbatons tirakproblem.

Linn *muttrar lite halvsurt* Jag vill byta spelgrupp
Petter: Tanken har slagit mig också ibland.
Linn: *blänger på Petter och ser riktigt förnärmad ut* Vadå? Att JAG ska byta spelgrupp?!

Jag slänger en dödande trollformel i halsen på dig.
Kelin

Jag tycker att vi ska framföra våra klagomål till fader Orvell. Vi gillar inte att Daak mobbar våra karaktärer.
Emil

Jag ska ner i Gerregs laboratorium ? klart som fan att jag ska vara full!
Kelin. Tilläggas ska också att Emils tidigare karkatär, Brand, slog sönder större delen av Gerregs laboratorium i en tidigare del av kampanjen.

Blåsig tisdag

Det blåser nästintill storm ute, känns det som. Plåten runt fönsterna skallrar sådär läskigt.

I alla fall, jag har varit i skolan idag och haft dubbelföresläsning och sedan pratade jag med Marie-Helene efteråt om hur jag ska göra med poängen från förra kursen. Det är två uppgifter jag behöver göra och lämna in, och som det ser ut nu ska det inte vara några problem att göra det i juni. Skönt att ha det ur världen.

Det trycker fortfarande i mina öron och jag vet inte vad jag ska göra för att svullnaden på slemhinnorna ska gå ner. Jag har tagit rinexin, men det hjälper inte  och kortisonnässprej och citriz-nånting (allergimedicinen) hjälper inte heller. Visst, det har blivt bättre sen förra veckan, men det är fortfarande inte bra. Ta bort det, jag vill inte mer!!!

Reseblogg uppdaterad!

Äntligen har jag haft tid att skriva det sista inlägget från Åre-resan (det tog tid, jag vet!) och ni kan läsa allting här: http://knyttsak.blogg.se/reseblogg/

Postlajvsyndrom

Kom hem igår och har fortfarande inte hunit smälta hela lajvet. Mest besviken är jag på amazonerna och deras fuksande. Så otroligt dåligt spel har jag aldrig varit med om från någon grupp förr, och att det var just Cajz och Emmas grupp gör mig extra besviken. Det märktes verkligen inte att de lajvat i flera år. Tack som fan.

När jag skulle sminka mig i morse hade jag lite bråttom och tänkte inte så mycket på vad jag gjorde, så jag råkade sminka dit Faelwens slinga. Eftersom jag inte hade tid att tvätta bort det har jag gått med en svart slinga ner längs vänstra kinden hela dagen. Väldigt gullig ^^

Mer information om lajvet, samt lite bilder, kommer upp så fort jag orkar. Nu ska jag göra mig i ordning för träning.

Nervositet

Blä. Illamående. Jag brukar inte vara så här nervös inför lajv. Jag brukar å andra sidan inte sitta och stressa med kläderna sista dagen heller. Eller vara gruppledare. Eller ha en sån här stor roll. Men många bäckar små...
Jag har löst min extraroll i alla fall, och ritualtexten sitter nästan helt. Jag lyckades rabbla den felfritt en gång i går i alla fall, utantill. Nu har jag ungefär tre timmar på mig att sy klart kläderna, duscha och packa. Och Mazi vill att jag ska träffa henne på campus halv elva, men jag vet fortfarande inte var jag ska. Just nu känns det fruktansvärt lågprioriterat (det borde inte vara så egentligen, men så är det). Jag vet inte riktigt varför jag sitter kvar här heller, det har jag verkligen inte tid med. Nu tänker jag starta Sagan om ringen på ljudbok och sedan är det full fart som gäller. No time to waste.

Söööömning...

Klockan är strax efter halv tolv. Kläderna är fortfarande inte färdiga. Jag är trött och orkar inte göra mer vettigt ikväll. Sovadags nu. Jag får gå upp tidigt imorgon och göra klart det istället. Annars är allting färdigt, tror jag. Nackdelen med att vara gruppledare är att jag fokuserat en massa på att hjälpa alla andra och se till att all gemensam mat och utrustning fixat sig. Jag har glömt bort mina enga kläder :P

Godnatt.

Det börjar dra ihop sig!

Om ett dygn sitter vi (förhoppningsvis) i bilen på väg ut till lajvområdet. Jag har inte sytt klart min rock, jag har inte sytt klart min kjortel, jag har inte varit och handlat, jag har inte skrivit ner någon matlista till gruppen och jag har inte lärt mig ritualtexten utantill än.

Däremot har jag impregnerat alla skor, lagat alla trasiga byxor och tunikor som ska med, jag har klippt till öronen så att de har en mer passande storlek, jag har skrivit och skickat ut gruppintrigen och letat upp vägbeskrivningen till området. Visserligen ska jag köra bilen (wohoo!), vilket betyder att Emil är kartläsare, men jag vill gärna ha läst igenom var jag ska köra en gång innan i alla fall.

I eftermiddag ska allting göras färdigt. Smidig som jag är har satt fodertyget på fel sida i rocken, vilket jag inte upptäckte förrän jag hade sytt ihop eländet, så det vara bara till att sprätta och göra om det från början. Det lustiga är att jag gjorde samma misstag på kappan jag sydde i höstas ^^

Så här söt är jag i alvöron och rött hår. Öronen är dock inte fastlimmade, så de sitter inte helt 100 på den här bilden, och håret är inte riktigt så här mörkt heller :P Det svarta som ligger över soffan i bakgrunden är min alvrock, i delar.

image7

Panduro

För ett tag sedan beställde jag grejer från Panduro och jag har äntligen orkat ladda upp bilderna från kameran, så här kommer de:På denna bilden finns allting jag beställde. Det mesta är saker till scarpbooking, men det finns en sats lathyrussmycken (med organzaband), ett set med kort och en schablon med lavendelmönster som kan användas till lite allt möjligt. Jag köpte ett par olika mönstrade papper och ett par olika enfärgade cardstock. Jag köpte även två desginkit, ett mini med namn "Summer" (överst till vänster, öppnat och uppackat) och ett "Flower Garden: Florentine" i vanlig storlek som jag inte orkade packa upp när jag tog bilden. När jag sedan packade upp det blev jag väldigt förälskad i flera av mönsterarken. Så otroligt snygga papper!!!

Mest förtjust blev jag dock i 3D-klistermärkena som följde med sommarkitet, så jag tog en bild enbart på dem.


Skor

Jag har imprexsprejat skorna jag ska ha på lajvet nu, så de står och torkar i duschen :) Helst hade jag velat ha dem utomhus, för det luktar så skarpt, men bor man i en liten etta utan balkong så gör man. Jag sprejade dem utomhus, det är alltid något.

Återigen är det bevisat att det bästa sättet att köpa lajvskor är på rea. Halva reapriset var vad jag betalade både för de där underbara fluffstövlarna jag köpte i Stockholm för två år sedan (150 kronor) och för de snygga mockaskorna jag köpte i lördags (170 kronor). På begäran lägger jag upp en bild på dem. Synd bara att de är lite för stora, men beggers can't be choosers.

Jag lovade att jag skulle lägga upp en bild på träningsskorna jag köpte också, så jag gör det med. Håll till godo.Mina träningsskor, ett par Nike Air ButterflyLajviga mockaskor, köpta på WedinsSnöringen på skorna

Kastaria?

Det verkar inte som om det blir något Kastaria för min del i år. Jonas har sagt att de inte kan komma och Malin har fortfarande inte hört av sig, trots att jag påpekade hur bråttom det är. Dessutom har jag inget jobb än (vilket påminner mig om att jag måste ringa och kolla upp hur det gått med ansökningarna idag). har jag inget jobb har jag inte råd att åka, har jag ett jobb är det inte säkert att jag kan åka. Så med andra ord - om jag ska på Kastaria kommer det att bli snabbimproviserat och jag får försöka snylta in mig i någon annans grupp.

Berg-och-dalbanekonstruktör

Jag vet vad jag vill göra när jag blir stor!!!! Jag vill konstruera berg-och-dalbanor! Fatta vilket kul jobb! Jag var tvungen att ringa och fråga Emil vad jag behöver går för utbildning då, och han svarade att i så fall ska jag gå U eller maskin. Vi får väl se vad som händer, innan det är aktuellt ska jag läsa ett år med matte och fysik. Och kemi. Jag kommer aldrig att gilla kemi. Matte och fysik har jag i perioder tyckt varit väldigt kul och intressant (i synnerhet geometri, algebra och astronomi) men kemi har jag aldrig varit intresserad av. Det är precis som biologi - läskigt!

Men strunt i det. Idag är det onsdag. Det betyder att jag ska åka på lajv IMORGON!!! Ihk! Det är alldeles för få dagar kvar och jag har massor att göra *ser ynklig ut* Jag behöver sy klart mina kläder och jag behöver skriva en matlista och jag behöver gå och handla. Jag hade tänkt sticka och simma idag, men jag vet inte om jag hinner.

Eftersom ingen i Morn Minuial verkade vara direkt nöjda med sina intriger från arr tog jag mig friheten igår att skriva samman några personliga intriger mellan oss i gruppen. Både Andreas och Emil verkar nöjda och nu är jag officiellt bättre än arr på att skriva intriger, haha.

Idag blir det lajvsysslor för hela slanten (mer eller mindre i alla fall) och så fort jag har druckit upp mitt frukostte och borstat tänderna är det dags att sätta igång.

Tisdagmorgon

...eller ja, nu är det väl snarare förmiddag, men whatever. Jag unnade mig en sovmorgon idag. Jag brukar inte göra det på vardagar, men jag tyckte att jag förtjänade det idag. Jag fick gjort en hel del skolarbete igår, dessutom var jag och tränade och Emil är inte hemma. Så istället för att vakna och gå upp vid sjutiden vaknade jag strax efter åtta och gick upp ungefär halv nio.

Jag har inte så ont i magmusklerna som jag trodde att jag skulle ha. Visst känns det av att jag tränade igår (och inte bara i magen, utan även i armar, lår och rygg) men det gör inte ont. Jag kunde ha tagit i mer :P Folk får säga vad de vill om kårgymmet, men det är bland det billigaste i stan, det är nybyggt vilket gör att både omklädningsrum och lokaler är jättefina och fräscha, och instruktörerna och passen är jättebra. Att det sedan ligger mittemot Mordor är en annan sak :P

Jag glömde bort att skriva det igår, men Svante jobbade i receptionen på kårgymmet, så efter mitt pass stod jag och snackade skit med honom en stund. Han tyckte att jag skulle bli byggnadsingenjör :P och sedan tyckte han att jag skulle se spexet. Tydligen är skådisarna ruggit bra. och det är Svante som skrivit manus. Jag och Emil har pratat om att gå på premiären, men vi har inte köpt biljetter än, så vi får se hur det blir.

Idag väntar fortsatt pluggande. Jag ska ta tag i fallbeskrivningen på allvar. En tur till stadsbiblioteket måste också prioriteras, annars måste jag betala. Lajvkläder ska också sys, och jag ska se om det finns någon tvättid ledig ikväll.

Jag har förresten fått min intrig till Nordmark och jag kan inte säga att jag är sådär överdrivet imponerad. Det finns en del i den som inte riktigt är Faelwens stil, hon skulle aldrig bete sig så desperat. Dessutom är intrigen full av särskrivningar och språkfel. Det är så jobbigt att läsa sånt.

Jag har några gamla inlägg från början av april som jag inte kunde skriva in i bloggen. Har jag tid ska jag försöka att lägga in dem senare idag.

Måndag - sammanfattning

Dagen har varit ganska fullspäckad. Jag har pluggat, ätit middad med Emil, pluggat lite till, handlat mat med Emil, fikat med Emil, sagt hejdå till Emil, tränat, ätit kvällsmat och översatt ritualtexten.

Jag har fått undan en del skoljobb idag. Uppgiften om lärande är färdig och den enda av de gamla uppgifterna som inte är påbörjad är VFU-uppgiften till delkurs ett. Den kommer jag nog att skriva sist, för den är så...luddig (lärarutbildningen i ett nötskal). Det känns bra att vara på rätt spår igen. Jag har dessutom meddelat Elin att jag inte skriver någon RET och att jag inte kommer på onsdag och att jag kan bedöma hennes RET om hon vill. Hon svarade att det var helt okej och att jag inte behövde bedöma hennes RET. Skönt.

Jag stack och tränade i eftermiddags. Idag var det dags för core, och det var inte riktigt lika jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Det var ett väldigt behagligt träningspass och instruktören (Loisa) var väldigt bra. Jag ska definitivt försöka gå dit nästa måndag också. och för er som inte vet innebär Core att framförallt magen och ryggen tränas för en bättre hållning. Dock tränas även armar och lår till viss del.

Det roligaste med träningen var att jag stötte på Sara Kristiansson, som jag dansat med när jag dansade i Eslöv. Lustigt va? Hon pluggar SUP (tror jag det var, men är inte helt säker) och började i höstas. Hon har växt till sig en hel del sedan jag såg henne sist, vilket i och för sig inte är så konstigt, det var ju trots allt ungefär tre år sedan (jag gissar att jag ser annorlunda ut också jämfört med då, även om jag kanske inte märkt det själv).

Jag och Emil pratade lite om ritualen arr vill att vi ska utföra på Nordmark, sedan sammanfattade jag den diskussionen och skickade den till Patrich (och jag har fortfarande inte fått min intrig, trots att jag blev lovad den för över två veckor sedan). Den senaste timmen har jag tillbringat med att skriva en ritualtext på sindarin. Den är inte grammatiskt korrekt nånstans, men det skiter jag i just nu. Det får bli ett projekt till nästa lajv. Cajz har lovat att ställa upp som ritualoffer, eftersom Ida hoppade av. Får hoppas att Cajz blir frisk till lajvet bara, annars blir det så tråkigt, inte bara för oss utan även för Cajz.

Nu är det hög tid att skutta ner i sängen. Jag antar att mina magmuskler kommer att vara döda imorgon. Godnatt.

En god natts sömn

Jag satte upp ett svart örngott i fönstret i går kväll, så för första gången på typ en vecka har jag sovit sammanhängande från midnatt fram till ungefär klockan sju morse. Jag har inte vaknat av att solen gick upp sådär vid halv sex. Skönt. Dessutom har jag inte vaknat av någon annan anledning heller. Också skönt. En god natts sömn är värt mycket!

Nu väntar frukost, sedan ska jag packa ihop datorn och skolböckerna och gå bort och sätta mig i Högskolebiblioteket för att plugga. Kan tyckas onödigt att släpa med sig datorn 500 meter, men jag känner mig själv tillräckligt bra för att veta att jag inte kommer att få tillräckligt mycket gjort hemma, haha.

Rinexinen och kortisonsprejen har börjat hjälpa ordentligt, och det är jätteskönt. Huvudet känns nästan helt normalt nu.

Ikväll väntar träning. För första gången på typ tre veckor ska jag lyckas att gå på Core-träningen. Jag har inte kunnat gå dit alls, för jag har varit sjuk och sånt trams. Ikväll SKA jag dit. Och om jag inte är helt död ikväll ska jag fortsätta sy kläder till Nordmark och börja skriva en ritual. Arr får säga vad han vill, men jag tänker inte utföra en ritual på svenska och jag tänkter definitivt inte utföra en ritual jag får på papper tio minuter innan och hinner förbereda nada. Tycker han det får han utföra sin ritual själv.

Nordmark-förberedelser

Jag och Emil var nere på stan igår och köpte prylar på Panduro till lajvet. Lite smycken, penslar, textilfärg och annat sånt skoj. Jag hittade också ett par lajviga skor på rea, 170 spänn. Bild kommer kanske senare, om jag orkar.

Vi fick dock inte arbetat så mycket igår, vi åt middag, sov middag, tramsade oss med varandra (vi behöver göra sånt ibland också, det är bra för hälsan) och sedan var det dags att äta kvällsmat och gå till Petter för att spela rollspel.

Idag har vi dock fått mer gjort. Fanan är just nu nere i köket och blir målad, min kjortel är utklippt och sicksackad och jag håller just nu på att sy ihop fodret med yttertyget i rocken. Det tar lite tid, men vi är igång i alla fall. Emil bygger en svärdskida åt mig =)

Dock får jag klara mig med den rustning jag har, för det finns inte tillräckligt mycket läder kvar för att bygga ett nytt harnesk. Det harnesk och de armskenor jag har är inte speciellt mörkeralviska, men det finns inte mycket att göra åt det.

David har meddelat att han kommer, Ida har meddelat att hon inte kommer. Vi har en ceremoni att förbereda också och jag måste övertala Patrich att den ska göras på vårt vis inte på hans. Ska jag genomföra den ska den vara på sindarin, inte på svenska.

The end of an era

Vi avslutade äventyret i Nanbaton igår. Komplotten fick delvis sin lösning och det var ungefär så som jag hade trott, fast ändå inte. Delar av det var vad jag hade trott, delar av det var det inte.

Det kommer att dröja ganska länge innan vi spelar i Nanbaton igen. Först ska jag spelleda ett kortare äventyr i Trudvang, sedan ska Emil eller Markus få göra ett försök att spelleda. Därefter kanske vi spelar i Nanbaton igen, eller också kommer mit Eon-äventyr att släppas loss. Vi får se vad som händer när vi kommer så långt.

Sessionen igår var i alla fall den bästa på mycket länge. Hazela fick äntligen en chans att vålda lite mot Jaron (jävla Jaron :P) och hon fick reda på vem det var som låg bakom morden på hennes föräldrar och mordförsöken på henne själv och varför Nanbaton blivit en bricka i spelet. Mysteriet med demonbjörnen och spökena på slottet har dock inte fått sin lösning än. Jag har mina misstankar, i synnerhet vad det gäller spökena, men jag tänker låta det förbli osagt ett tag till.

Det känns bra att ta en paus från den här kampanjen nu, men jag längtar tills vi kommer tillbaka dit igen. Slutet är bara början på någonting nytt.

Tack Petter!

Citat

Nettan är bäst.

"Bättre att göra det nu än att du ångrar dig vid trettiofem och har man och barn och sitter fast i nånting du absolut inte vill göra. Så kör på för guds skull!"

Det känns rätt.

Beslutsamhet

"Du förlorar ju inget på det förutom några år, och dem har vi ju massor av."

Nettans mejl fick mig att lyckas sätta fingret på det där jag funderat över i flera dagar, och äntligen lyckades jag konkretisera det och få ner det på pränt.

Det är precis så jag resonerat också. Visst är det fruktansvärt mycket enklare att bara köra vidare på lärarutbildningen och låtsas som om det regnar. Men blir jag verkligen lyckligare av det? Jag tror att jag skulle bli en jättebra lärare, det är inte det, men finns det jobb och skulle jag trivas med det i längden? Är det verkligen vad jag vill göra?

Jag kanske är mycket bättre på matte än vad jag tror att jag är, det vet jag ju inte förrens jag har provat. Jag har sökt tekniskt basår i höst. Jag har sett vad intag ligger på för förra året. Jag blir mycket, mycket förvånad om jag inte kommer in. Som Nettan säger - det enda jag förlorar på det är ett par år av mitt liv (och en drös csn-lån *himlar med ögonen*) och jag vet att om jag inte gör det här nu kommer jag att ångra mig resten av livet.

Fungerar det inte finns lärarutbildningen kvar nästa höst. Fungerar det...tja, då har jag oande möjligheter framför mig. Jag måste våga satsa.

Yrkestest

Bara för att jag är så ambivalent googlade jag lite för att se om jag hittade några yrkestester och här är resultatet:

Gymnasiegudien

Jag gjorde deras test och på topp fem hamnade:
*Idrottsstjärna
*Ingenjör
*Vårdare
*Datanörd
*Skogsmulle

Länken till deras test är http://www.gymnasieguiden.se/templates/Test.aspx?PageID=203

AMS

AMS test är en aning mer omfattande än Gymnasiegudiens. På topp tio där hamnande:

*Teater, musik och film
*Bild och form
*Informera
*Data/IT
*Laga mat och arbeta med livsmedel
*Konstruera, mäta och rita
*Undervisa/instruera
*Bygga/anlägga
*Köpa, sälja och marknadsföra
*Utreda, planera och förhandla

Länken till deras test finns http://afi3.ams.se/Go.aspx?chFrameCenterHexURL=687474703A2F2F616669332E616D732E73652F496E747265737365746573742F64656661756C742E61737078

GP

Göteborgpostens test gav följande resultat:
*Restaurangchef
*Produktionsledare
 *IT-tekniker
*Regissör
*Projektledare

Länken är http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=434&a=51596

Så är det. Något att fundera över. Nu ska jag vara duktig och skriva dagordning.

Studievägledning

Jag skulle boka tid hos studievägledarna idag. Hon jag pratade med, Helene Andersson (jag skriver upp det för att komma ihåg det tills det är dags att fylla i studieuppehållsansökan), hade tid direkt, så jag fick komma in till henne och vi pratade en massa om olika saker. Jag fick löst dels höstens problem och dels mer akuta problem som att ta alla vårens poäng. Den långsiktiga planen är att se om jag kommer in på tek.bas. och om jag gör det (vilket inte borde vara allt för svårt med tanke på vad intag låg på 2006 och 2007) ska jag skicka in ansökan om studieuppehåll. Vad som sedan händer får vi se. Hon tyckte att jag absolut skulle ge matten en chans och om jag ska bli ingenjör ska jag söka Utvecklingsingenjör eller maskiningenjör. Hon trodde det passade mig bäst och vi pratade lite om skillnaden mellan de olika utbildningarna och sådär.

En annan möjlig variant är att ta en fil.kand. examen, vilket jag är halvvägs till med all min svenska. Vad jag ska göra med den och vad jag vill bli i så fall har jag ingen aning om.

Ytterliggare en variant är att ta en dubbelexamen, till exmepel en ingenjörsexamen och en fil.kand. De tre terminerna som jag har kvar kan jag ju kombinera lite som jag vill. Som sagt - vi får se vad som händer.

Vad gäller de mer kortsiktiga planerna ska jag skita i Estetiska Lärprocesser och sikta på att få klart de kurserna jag inte fått klart än och ta den sista. Då får jag alla poäng jag behöver för att CSN inte ska börja bråka. Om jag sedan känner att jag vill fortsätta läsa lärarprogrammet måste jag bli klar med ELP också, men det är inget jag behöver bry mi på i nuläget i alla fall, vilket känns skönt för jag har utvecklat en stark allergi mot utbildningsvetenskap i allmänhet och ELP i synnerhet *himlar med ögonen*

Nåja. Jag har hunnit med att vara hos doktorn idag också. Jag fick inte samma doktor som jag haft innan, vilket är bra för jag tycker inte om honom. Det är så svårt att förstå vad han säger. I alla fall, han tittade på mina öron och han tittade i mina öron och han blåste i dem och sådär. Han hittade inget fel på mina öron, utan såg bara att slemhinnan var en aning svullen. Jag talade om att sist jag hade känt så hade jag slem som stod i bihålorna, och han höll med om att det kunde vara en trolig orsak, eftersom jag inte har ont eller har någon hörselnedsättning eller feber. Så jag fick utskrivet Rinexin och kortisonnässprej som jag ska ta och om det inte blivit bättre på en vecka, vilket han hade svårt att tro att det inte skulle bli, så skulle jag höra av mig igen.

Saker och ting börjar vända. Skönt. Just nu sitter jag hemma hos Petter och väntar på att mina ägg ska koka klart och sedan ska jag äta upp dem. Mums. Jag gillar ägg.

En blivande ingenjör?

Imorgon ska jag gå till studentcentrum och boka tid för studievägledning och se vad jag kan göra åt lärarutbildningen (att den blivit utsedd till Sveriges bästa lärarutbildning är helt jävla otroligt - om den är bra vill jag veta hur urusla de andra är!). Just nu lutar det åt ett sabbatsår. Jag skickade i vilket fall som in anmälan till tekniskt basår idag. Genomför jag hela året med ett G i alla ämnen är jag garanterad plats på något av ingenjörsprogrammen, och jag råkar veta att de två som jag tycker är mest lockande sällan har fullt på sina utbildningar... nåja, det blir inte aktuellt att söka det förrens nästa vår i så fall, och på ett år kan mycket hända.

Det är så typiskt mig att göra en sån här sak, att bestämma mig för och skicka in en anmälan två dagar innan sista dagen. Det var ungefär så det gick till när jag bytte till Spyken, och det har jag inte ångrat en sekund.

Nya planer

Om man ogillar utbildningsvetenskap så till den grad att man vägrar läsa det är det väldigt svårt att bli lärare. Därför bör jag nog söka mig till en annan yrkesinriktning, sen får mamma säga vad hon vill.

Hej vad det kan gå. Nu har jag sökt tekniskt basår till hösten. Nästa vecka ska jag prata med studievägledaren och det lutar just nu åt ett studieuppehåll. Kursen estetiska lärprocesser ger jag blanka fan i, vill hon inte godkänna mig som det är nu är det inte lönt att lägga energi på att skriva RET:en, utan i så fall ska tiden ägnas åt att fixa fallbeskrivningen och komplettera de två uppgifter jag inte fixade till de två förra delkurserna, och den sista delkursen ska jag fixa. Då kan inte CSN bråka.

Blir jag godkänd på alla kurser inom tekbas får jag garanterat plats på något av högskoleingenjörsprogrammen på HH, och i så fall vet jag vilka två det står mellan....

"Nej, du får inte hoppa av! Inte nu, när du kommit så här långt!"
Tack Marie för den kommentaren, den värmde *ler lite*
och tack Emil och Malin för att ni lyssnar. Ni är bra alla tre.

"Det är lite leagally blonde över dig"
Emils kommentar :P

Nu ska jag göra något betydligt mer meningsfullt och konstruktivt än utbildningsvetenskap - jag ska stryka tvätt och titta på Chocolat.

Kollisionskurs

Det är ett välkänt faktum att så fort en del av livet börjar ordna upp sig går en annan del åt helvete. Jag tänker hoppa av lärarutbildningen, det är inte värt det längre.

Tack, tack som fan, för att ni vägrar lyssna på mig, vägrar ta en diskussion och se min syn på saken. Till och med kursansvarig skiter ju i mig, så varför ska jag anstränga mig för att göra uppgifer för en kurs jag inte ens blir godkänd på? Tack som fan för att ni upplyser mig och läget och lyckas få min motivation att gå från hundra till minus tio på noll komma åtta sekunder.

Åt helvete med det här!

Uppföljning

Angående inlägget och kommentarerna igår är jag fortfarande sur och det tänker jag fortsätta vara ett bra tag. José har ändå inte gjort något annat än kört över mig sen första basgruppsmötet och jag ville i vilket fall som inte vara i den basgruppen från början. Jag tänker inte be om ursäkt, för det är allt för ofta folk kör över mig och jag slutade kompromissa med sådana människor för flera år sedan. De som beter sig så mot mig faller in under samma kategori som mitt ex, som är en ärkeskitstövel. Så enkelt är det. Jag tänker gå dit och göra det jag ska, men inte ett dugg mer och det är fan ingen som tvingar mig att vara trevlig (därmed inte sagt att jag ska vara otrevlig). Och Thomas, om du försöker få mig att få dåligt samvete för att jag beter mig barnsligt så lyckas du inte. Själva den definitionen är precis som lärarutbildningen - flummig och ofulländad. Det är något folk slänger ur sig bara för att försöka få sig själva att framstå i bättre dager.

Bye bye blondie

Emil gjorde en underbar insats igår med mitt hår. Det blev mycket rödare än vad jag först hade trott, men det gör inget. Det kommer dessutom att tonas ner en del under den första veckan, när den mest intensiva färgen försvinner, det brukar vara så. Markus och Petter tyckte det var fint i alla fall. En bild kommer kanske senare, om jag orkar :P

Idag har jag varit duktig och fått undan en del skolarbete, renskrivit anteckningar, läst litteratur och börjat skissa på RET:en. Yay me :)

Jävla skitstövlar! Eller: Vem uppfann måndag?

Den här dan har, fram tills för någon timme sedan, varit en riktig skitdag. Det börjar med att jag har ungefär lika mycket tryck i huvudet som i går kväll. Jippie. Jag äter frukost, klär på mig och går ner till cykelskjulet för att ta ut cykeln och sticka till skolan. Då är det någon klantig jävel som VÄLT en cykel ovanpå min, som också vält, och lyckats ha sönder cykellampan framtill. Den går inte att laga. Tack, tack som fan.

Väl i skolan, på seminariet, inser jag följande, i kronologisk ordning:
1) Jag har med mig fel block (föreläningsanteckningar istället för det block där jag skrev uppgiften)
2) Jag har med mig fel mapp (den svarta med alla lajvpapper istället för den svarta med skolpapper)
3) Jag har missat att uppgiften blivit ändrad och har inte gjort den korrekt.
4) Vi har en extra bok som ska läsas (som inte står med i första versionen av litteraturlistan) och som jag inte har beställt.

Efter det följer basgruppsmöte och jag har nog aldrig känt mig så misslyckad som då. Det första José säger är "ja, det är ju dumt att du har missat så många basgruppsmöten, vi har haft tre utan dig." Och hur skulle jag kunna veta att det varit BG-möte, ingen har ju sagt något. José tyckte att det var min sak att ta reda på det och jag försökte försvara mig med att jag frågat Johan förra veckan och han sade att han inte visste och jag tolkade det som att de inte hade haft något alls. Jävla skitstövlar. Större delen av gruppen har mitt nummer, hur svårt hade det varit att skicka ett sms direkt efter att de bestämt tid, så att jag hade en möjlighet att komma dit? Återigen blir jag påmind om varför jag hatar - hatar - gruppuppgifter och basgruppsmöten. Jävla dumt påhitt. När jag kom hem kunde jag inte hindra tårarna från att rinna. Det tog Emil säket en halvtimme att trösta mig.

Det är bra att Emil har kommit hem i alla fall. Nu ska jag skölja ur hårfärgen ur håret och sedan ska vi gå till Petter och äta. och han hade tagit fel på tiden, han ringde vid sju och undrade var vi var, han haft maten färdig 18.30 istället för 19.30. Så kan det gå.

Trams!

Litteraturseminariet vi ska ha på måndag är allvarligt talat tramsigt. Jag är övertygad om att hon har lagt in det bara för att kolla så vi verkligen läst litteraturen, eftersom vi ska ha med en tramisg text om varje bok *stön* Litteraturseminarium är ett tramsig påhitt. Jag vill sy, chatta med Anna och Linda, stryka tvätt och spela The Sims istället.

Godmorgon!

Igår nådde bloggen nya rekord. Det totala antalet besökare den 11/4 ligger på....*trumvirvel* otroliga 115 stycken! På en dag! Var ska detta sluta? Jag är i chocktillstånd.  Eller nä, inte riktigt, men det lät bra :P

Just nu sitter jag och försöker peta i mig min mannagrynsgröt. Det är gott med mannagrrynsgröt, men det tar dubbelt så lång tid att äta när man sitter framför datorn som det gör annars.

Dagens uppdrag är att läsa allt till seminariet på måndag och skriva kommentarer om det, det ska tvättas (bland annat mitt nya linnetyg som jag ska sy malv-kläder av, woho!), det ska strykas tvätt (jag siktar på att göra det tillsammans med Johnny Depp - det var länge sedan jag såg Chocolat ;) ) och så måste jag handla mat, annars får jag bara knäckebröd och oliver till kvällsmat. Oliver går väl an, men knäckebröd?


Egotripp!

Jag pratade med mamma för en stund sedan. Jag berättade lite om min blogg, och eftersom mamma satt vid datorn googlade hon på "knyttsak" och hittade till min blogg, haha :P

Bara för skojs skull är jag givetvis tvungen att göra samma sak, och jag hittade totalt 2450 resultat på följande sidor (notera dock att några av sidorna uppkommer flera gånger):

*Pegas.nu - kontaktinformation om knyttsak
*Halmstad University Gamers forum
*vetgirig.nu - informationssida om knyttsak
*Tradeda - se knyttsaks omdömen
*skaparforum.se - profil för knyttsak
*LajvSveriges forum - inlägg och kontaktinformation
*Sveroks forum - inlägg och kontaktinformation
*knyttsak.blogg.se (vet du inte vad det är du för dålig för att läsa det här!!! :P)
*Vid Bergsjöns Strand - min lajvhemsida :P
*LuPas forum - inlägg
*t00bs blogg - kommentarer skrivna av mig
*blondinbellas blogg - kommentarer skrivna av mig
*Syskonskapets forum - inlägg
*ALVs forum - inlägg
*Trolltrummans forum - inlägg
*Salvs forum - inlägg
*alver.se - medlemslista
*Halmstad Aikidoklubb - medlemslista
*Aeroweths blogg - kommentarer av mig

Petters kommentar på msn: "Du verkar ha lagt beslag på det namnet med råge i cyberspace".

Alla träffar som kom upp på google ligger jag bakom, hihi. Alla behöver en egoboost ibland :P

Det börjar likna något

Det tar sig, det tar sig. Typsnitten är mycket snyggare och jag har bytt ut bilden. Det är för övrigt samma bild som ligger på Bergsjö-lajvets hemsida, och givetvis är det jag som har tagit den =)

Fortfarande har jag inte lyckats få riktigt rätt på färgerna, men nu ska jag försöka ha lite självdisciplin och gå och dammsuga och piska mattorna istället. Lycka till Linn.

Vad har hänt?!

Jag gick in för att kolla statistiken på bloggen och insåg att jag igår har haft mer besökare än någonsin. 66 stycken! 66!!! I vanliga fall ligger det på mellan 15-20 besökare (jag tycker det är mycket :P ) Inte för att det gör mig något, jag tycker att det är kul när folk läser min blogg. Dock borde jag kanske tänka lite mer på vad jag skriver i fortsättningen, haha ;)

Folk som jag inte har en aning om vilka de är har dessutom börjat kommentera, vilket också är roligt :) Om det beror på att folk tycker jag är fruktansvärt intressant, om de tycker att jag skriver väldigt bra eller om de bara tycker att jag är en patetisk nolla spelar mig inte så stor roll. Jag tvingar inte på någon några åsikter, och vem gillar inte att gotta sig i andras misär? ;)

Tråkigt dock att folk gör en del ovälkommen reklam - vill ni att jag ska länka er, så säg till, men gör ingen irrelevant reklam i kommentarerna. Fortsätter det kommer jag att behöva spärra dem, och det vill jag inte.

Jag har förresten fått mejl från huvudarr för Nordmark, och om allt går som det ska kommer min intrig att ligga i min mejlinkorg imorgon :D

Msn-vett och särskrivningar

Det finns två saker som irriterar mig något enormt emellanåt: folk som tror att jag inte har något bättre för mig än att enbart prata med dem så fort jag är online på msn, och folk som särskriver (jag har faktiskt slutat läsa Emmies blogg p.g.a alla särskrivningar). Bara för att få ur mig lite frustatrion har jag, efter dagens forumspanande, besämt mig för att skriva upp några fina exempel här:

*Tarot kort (Svenska Wiccas forum)
*Seriösa orch lajvare (LajvSveriges forum)
*Chatt spel imorgon (Sveroks forum)
*Finns det nån lajv förenig (LajvSveriges forum, och ja, det är felstavat)
*Söker Lajv grupp (LajvSveriges forum)
*Postapokalyps kläder (Också LS)

Tillämpa SSS och SAOL om ni är osäkra på hur man skriver!

Pappas pengar

Pappa och mamma missförstod varandra lite. Jag bad mamma påminna pappa om att sätta över pengar till mitt konto, vilket mamma tydligen gjorde efter att pappa flyttat pengarna. Pappa blev ju givetvis orolig över att pengar kanske inte kommit fram, så han ringde 07:38 i morse för att fråga om de kommit fram ^^

Design

Så där ja! Jag är inte alls färdig, jag vill ha en annan bild och ska finjustera färger och typsnitt, men det är i alla fall en början :) Nu tänker jag låta det bero ett tag, annars kommer jag att bli sittande här hela dagen :P

En ny dag

Och så blev det morgon igen. Jag har iofs varit vaken ett tag, ätit frukost, klätt på mig och lyssnat på Blondinbella på radio.

Det första jag upptäckte när jag gick upp var att jag har träningsvärk i armarna och axlarna efter att ha lagat draperiet igår, haha. Det är lite illa :P Visserligen var det inte världens mest ergonmiska ställning att arbeta i, men ändå!

Jag har drömt underliga saker om Hedwig i natt (Hedwig som i Heddan och inte som i rollpersonen). Jag tror det reflekterar en del av vad jag egentligen känner, tror jag, det brukar vara så, men jag vet inte. Nåja, det är i alla fall inget jag tänker reflektera mer över här.

Idag ska jag försöka ta mig ner till stan och köpa ett par skor så att jag kan träna i eftermiddag, och så ska jag skriv ut mitt CV så att jag kan lämna in det senare, och så har jag några samtal att ringa. Dessutom måste jag försöka få tag på generalen för Halmicon och prata med henne snarast.

Jag har funderat på att göra om layouten här lite. Ida lovade ju att hon skulle hjälpa mig med det, men hon har så mycket annat att göra med sitt jobb och så, och jag orkar inte vänta längre så jag får väl försöka på egen hand :P Några förslag på vad som skulle kunna vara snyggt? Jag funderar på en färgsättning i grått, grönt och svart. Jag försökte kika på det igår kväll, men det är lite mer avancerad kodning än jag sysslat med tidigare, så jag orkade inte riktigt pilla med det då.

Vad är värst?

Morgondagens dilemma - ska jag gå till skolan och må skit för att jag har tusen andra saker jag måste ta tag i, eller stanna hemma och hinna göra några av alla de tusen sakerna, men må skit för att jag inte går till skolan?

Mina skor...

Mina skor har mystiskt försvunnit. De finns inte i lådorna på vinden där de borde ligga. De finns inte heller i någon annan kasse eller låda på vinden. Och inte heller någonstans nere i lägenheten. Where art thou?!
Det blev med andra ord ingen träning idag.

Det blir till att sticka ner till stan imorgon (jag kanske ska ta bilen? :P) och köpa ett par nya så att jag kan träna imorgon.

Jippie!!!!

JAG KLARADE DET!!!!!

RSS 2.0