It's just another manic monday

Åsså var det kursstart igen. Håhåjaja. Jag blir så trött. Obligatoriska föreläsningar (vilket inte är godkänt enligt HH) och ett jävla meck med att försöka få fixat seminariumet jag kommer att missa när jag är i Åre.

Jag har fått mejl från huvudarrangören för Skymningnens Tidevarv (lajvet som ska vara i Medeltidsbyn här i Halmstad) och han var rent ut sagt otrevlig, så det lajvet skiter vi i. Domen kommer att bli så ofantligt mycket bättre. Arrangörerna där är i alla fall trevliga *himlar med ögonen*

Nåja. Jag tänkte egentligen spy en massa galla på Högskolans extremt dåliga struktur och sådär, men jag fyllde i kursutvärderingen från förra delkursen istället och spydde galla där :P

Ikväll ska det tittas på tygprover och så ska jag gå på promenad med Petter. Egentligen skulle jag simmat, men förkylningen vill inte riktigt ge med sig. Dumma den.


Min helg

Bortsett från att Gustafs minne har vilat över allt annat har helgen varit trevlig. I fredags var jag och Petter nere på stan och köpte saker och åt middag, sedan somnade jag i hans säng, för den var så mjuk och skön och han spelade så bra musik :P

I går pillade jag hemma i lägenheten och på kvällen firade jag och Emil två år med god mat och vin och tv-kväll :)

Idag väntar lägenheten på att bli dammsugad och ikväll blir det rollspel för hela slanten :)

När jorden tvärstannar

Jag skulle kolla min skolmejl. Där fanns ett mejl skickat från en av sekreterarna på LUT. Någon hade avlidit. "Jaha, en gammal studierektor eller nåt" tänkte jag och skummade igenom mejlet. När jag läste namnet tvärstannade jorden. Gustaf Rosell. Namnet lät bekant. Sedan insåg jag vem det var - Gustaf i min klass, i min basgrupp. I måndags hade han varit i skolan och skojat med oss andra. I tisdags kväll blev han akut sjuk och dog i ambulansen på väg till sjukhuset. Han hade imunförsvarsbrist och troligtvis hade hans kropp fått en infektion den inte klarat av att ta hand om. Gustaf blev 25.

Det känns så overkligt. Tanken att komma till skolan på måndag och veta att han inte kommer att vara där...och att han aldrig mer kommer att vara där. Inte som Elin som är på Bali, utan som...som i aldrig mer...overkligt.

Men vi vänjer oss vid att inte ha honom där, även om det kommer att ta tid. Och jag är Gudinnan tacksam för att det var Gustaf och inte Marie eller Thomas, som jag gått tillsammans med i nästan tre år. Gustaf kände jag trots allt inte så väl, då vi inte gått tillsammans speciellt länge. Det kanske låter okänsligt, hålet efter honom finns ju fortfarande kvar, och det är klart att jag är ledsen - jag menar, det är ju trots allt en människa som jag aldrig mer kommer att få träffa - men hålet hade varit så mycket större om det hade varit någon av de som jag läst svenska tillsammans med.

Livet har gjort ett litet stopp den här helgen. Perspektiv. Prioiteringar. Vissa saker känns helt enkelt inte så viktiga längre. Skolarbetet är givetvis viktigt, men inte SÅ viktigt. Det känns plötligt mycket viktigare att göra roliga saker, eller snarare att jag verkligen ger mig tid till att göra roliga saker: lajva, pilla med min scrapbook, sy, måla, spela rollspel, skriva klart Frenja-historien...

Jag tänkte sätta mig ner och skriva en dikt för att hedra honom, men det kom inga ord. Istället lånar jag en av Queens texter (No one but you) för att sätta ord på mina känslor.
Gustaf, du är saknad.

A hand above the water
An angel reaching for the sky
Is it raining in heaven?
Do you want us to cry?

And everywhere the broken-hearted
On every lonely avenue
No one could reach them
No one but you

One by one
Only the good die young
They're only flying to close to the sun
And life goes on
Without you

Another tricky situation
A get to drownin' in the blues
And I find myself thinkin'
Well - what would you dp?

Yes - it was such an operation!
Forever paying every due
Hell, you made a sensation
You found a way through

One by one
Only the good die young
They're only flying to close to the sun
We'll remember
Forever

And now the party must be over
I gues we'll never understand
The sense of your leaving
Was it the way it was planned?

And so we grace another table
And raise out glasses one more time
There's a face at the window
And I ain't never, never saying goodbye

One by one
Only the good die young
They're only flying to close to the sun
Crying for nothing
Crying for no one
No one, but you



punktpunktpunkt

Jag är inte tillräckligt påhittig för att komma på en rubrik idag, helt enkelt.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om heller. Jag skulle kunna skriva om igår. Jag var på taktil massage på studenthälsan igår och du heliga gudinna vad jag behövde det! (jo, jag har haft vissa svårigheter med att slappna av den senaste tiden, tack för lavendelolja, apelsinolja, sex och torkad rosmarin!) Massören tyckte att jag skulle komma tillbaka nästa vecka och få massage på händerna istället för på ryggen, eftersom det tar dubbelt så lång tid och ger en större möjligheter att slappna av då. Hon tyckte också att jag skulle besöka andrummet lite oftare för att meditera, och kanske är det en bra idé. Av Kate West fick jag dessutom tipset att skapa ett astralt altare. Det kan vara bra, då jag har så otroligt lite utrymme här (eftersom jag delar det med Emil - inget illa ment med det dock, I love that man!) så kanske kan jag utnyttja de två möjligheterna tillsammans.

Jag skulle också kunna skriva om föreläsningen vi hade idag. Den handlade om IUP och vi hade inte Ingrid Nilsson (wohoo!), vilket redan det gav bra förutsättningar (inget illa om Ingrid så va, men ibland är saker och ting bara SÅ rörigt och ostrukturerade att de är precis så det INTE borde vara, enligt vår kurslitteratur, vilket jag finner ganska lustigt. Det har lett till uttrycket ?singerat Ingrid? i vår klass. Innebörden av det får läsaren själv lista ut ^^). Vi hade en rolig föreläsning, intressant och med ganska mycket skratt. Dessutom tjatade föreläsaren så enormt mycket om Sveriges landskap att jag och Josse bara var tvungna att se om vi kunde alla 25. Jag var bättre än hon, för jag glömde bara Ångermanland :P Andra saker jag skulle kunna skriva om är hur jag under eftermiddagen suttit och pluggat om tänkande och begreppsundervisning. Boken var abnormt tråkig till en början, men när jag väl kommit in i den är den fruktansvärt intressant. Den anknyter till utvecklingspyskologin och det är också grymt intressant!

Dessutom skulle jag kunna skriva om hur jag har suttit och korrigerat texten Emil skrev om drower. Jag vill SÅ mycket spela drow, men det verkar som om det inte kommer att bli av, eftersom det är för mycket avhopp i gruppen. Jag mejlade arr igår, så vi får se hur det blir (om någon av er som läser detta har ett stort sug efetr att spela drow - hör av er omgående!), om vi kommer iväg överhuvudtaget. Varför blir det alltid så här när jag ska arrangera något?

Musik skulle jag kunna skriva om. Jag har lyssnat på Sinead O?Connor och The Cranberries. Love irish! (Nordirland, men whatvever :P) Och jag har tagit ut Her Mannelig på blockflöjt, på gehör! Och jag har korriregat en drow-text istället för att spela Sims. Knasigt :P och imorgon lär jag antagligen inte få något spelat heller, för då ska vi spela rollspel och Markus kommer redan klockan fem för att sjösätta sin nya karaktär (eftersom jag hade ihjäl hans gamla *flinar lite* så går det om man bråkar med isjättar).

Eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska skriva om tror jag att jag ska gå och lägga mig i sängen och läsa Only begotten daughter istället.

...och för övrigt anser jag att det borde vara krav på att folk kommenterar mina inlägg! :P

Nya tider

Imbolc har passarat, vilket betyder att årshjulet har vridit sig ytterliggare ett varv utan att jag direkt uppmärksammat det. Jag har en etta på 28,8 kvadrat (som jag dessutom delar med Emil, vilket iofs är trevligt men ett rum till hade ju inte skadat. Eller två. Och ett ordentligt kök) och det finns liksom inte så mycket utrymme för ritualer här. (Kanske får prova att hyra allrummet nästa gång?)

Anyway, nya tider betyder nya tag. Jag vaknade i morse och det var sol. Det var sol hela dagen och det har knappt kliar i näsan eller svalget trots att jag gått utan antihistaminer - underbart!

Markus var här i eftermiddag och vi skapade en ny rollperson till honom, eftersom hans gamla stötte på en isjätte, svimmade och fick ett par energistrålar i huvudet :P Hans nya karaktär blir en stentuff korpikalla-alv. Mer än så tänker jag inte skriva (än) för folk i rollspelsgruppen som inte heter Markus läser här, och de behöver inte veta mer än nödvändigt innan torsdag.

Johannes har flyttat till Frankrike. Han ska skriva på sin bok där. Det är en sådan underbar kliché att jag vill brista ut i gapskratt. Enough said.

Nu ska jag spela The Sims.

Det snöar!

Äntligen, äntligen, äntligen!!!   Det riktigt vräker ner och det verkar minsann lägga sig också!

Davio är en ängel. Han ägnade en god stund i natt med att hjälpa mig få rätt på datorn. Norton påstod att det smugit sig in ett virus, men det visade sig vara ett falsklar p.g.a en liten felaktig inställning :P Skönt med en nörd som säger "såhär ska du göra" istället för bara "norton är skit".

Nåja.

Jag och Emil har bråkat en del idag. Tråkigt, men jag tror vi behövde rensa luften lite. Det tar på krafterna att bo i en såhär liten lägenhet. Vad vi än gör så stör vi varandra hela tiden. Vi behöver en större lägenhet. Nu.

RSS 2.0