Frälsningen och sanningen

Man hittar väldigt mycket intressant på internet. Idag har varit en riktig höjdpunkt. Jag sökte på bilder över olika stjärn-fenomen att ha i mitt kemiarbete, och hittade både till Hubbels sida, www.hubblesite.org, och till Bible Life Ministries, www.biblelife.org. Bible Life har en lång fin artikel om varför Big Bang inte inträffade. Men den är full av fel (och dessutom har sidan en av de fulaste layouter jag sett på länge). Sidmakarna påstår att Gud ord är den absoluta sanningen och att bibeln är den sanna skriften o.s.v.

Intressant nog hittar jag inget, absolut inget, bevis för varför det skulle vara sant! Här är personer som ägnat timmar åt att leta fram fakta som kan motbevisa Big Bang, men de kan inte göra detsamma för att bevisa att guds ord den absoluta sanningen. Jag finner detta ytterst roande och funderade ett tag på att skriva ett mejl till dem och fråga detta (sedan såg jag att de trodde att Obama skulle leda alla amerikaner rakt ner i helvetet, så jag ångrade mig. Vissa personer bör man helt enkelt undvika att argumnetera med).

Missförstå mig rätt nu, jag säger inte att gud inte finns (tror de kristna på honom finns han för dem), men däremot tycker jag det är väldigt lustigt att de påstår att hans ord skulle vara den absoluta sanningen, utan att ha några som helst skäliga argument för det.

Det är skillnad mellan tro och vetenskap. Jag tror att Gudinnan existerar, men jag kommer aldrig att kunna bevisa det, och det är just det som är poängen med religion. Den går inte att bevisa. Alla som påstår sig ha bevis för att någon gudom existerar (och som ärligt proklamerar att jag kommer att hamna i helvetet om jag inte tror som dem) får mig alltid att dra lite extra på mungiporna.

För övrigt, fotona på Hubble-sidan lyder inte under "normala" copyright-bestämmelser, och får därför laddas ner och spridas (men i vanlig ordning måste du ju ange källhänvisningar), bra va? :)

Yoga

Yoga-passet i morse gick oväntat bra. Jag orkade mer och kunde gå djupare ner än jag gjort tidigare, riktigt skön upplevelse.

I dag var tanken att jag skulle vara duktig och plugga och städa lite, men det har inte blivit så mycket av med det. Jag har mest suttit och snackat skit med Emil, suttit vid datorn och broderat. Den där disciplinen är inte alltid vad den borde vara. Dags att försöka få åtmnistone någonting gjort innan det är dags att sova igen *himlar med ögonen*

För övrigt är mitt tangentbord underbart!

En påminnelse

Jag känner mig tom. Det har varit en ganska emotionellt jobbig dag, delvis (eller kanske mest) p.g.a. att jag fetkörde på matteprovet. Igår kunde jag större delen av det vi skulle ha prov på - potenslagarna (minus divisionen, som som vanligt ställde till det), loglagarna, exponentialekvationerna och derivatan. Inga problem. När jag var halvvägs genom provet började jag gråta (inne i salen ja) för att jag inte förstod ett skit. Jag kunde helt enkelt inte räkna. Jag fick till värden som var totalt fel (för jag tror verkligen inte på att befolkningsökningen i ett land uppgick till 2439 miljoner eller att bakterierna hade en tillväxt på 0,000054 bakterier i timmen) och hur jag än gjorde fick jag det inte rätt. När klockan var kvart i tolv gav jag upp, något som i normala fall inte ingår i min världsbild (så fort jag ens tänker på det hållet hör jag Henriks röst viska i mitt öra). Då hade jag suttit och snörvlat i 45 minuter och hade fem uppgifter kvar att räkna. No can do.

Det är sådana tillfällen som får mig att fundera på om jag verkligen gör rätt som läser det här. Och det är just för sådana här tillfällen som jag i augusti satte upp två foton på min anslagstavla. Jag tittar på dem och får en liten påminnelse. Jag vet att jag gör rätt. Jag har bara en dålig dag.

Jag är helt enkelt ur balans idag och jag tror det har att göra med att vår granne slog ihjäl sin balkongdörr i morse för att hans mamma hade låst honom ute. Till saken skall läggas att killen hade ingen jacka på sig och för ovanlighetens skull var det minusgrader i den här stan (och snö!). Jag undrar hur hon kunde vara funtad för att låsa ute honom i det här värdet. Och jag undrar vad han gjort för att få henne så arg. Eftersom polisen redan var tillkallad fanns det i vilket fall som inte mycket jag kunde göra åt det.

Som grädde på moset har nederbördsmolnen för ovanlighetens skull bestämt sig för att inte ta vägen över Halmstad, och enda anledningen till det är för att det hade börjat snöa här då. Och snö i Halmstad går ju absolut inte för sig, så därför drar de söderut istället. Dumma moln.

Nåja. Emil föreslog att vi skulle gå på bio ikväll, så jag ska ta och kolla upp om det går några bra filmer.

Lajvarrangemang

Igår godkände HUGs styrelse avtalet med DMF. Allt som saknas nu är min underskrift, och sedan ska en kopia till DMF och en kopia ska in i HUGs pärm, och sedan är området bokat helt och fast och jättedefinitvt. Alltså: den 21:a - 24.e maj 2009 ska ni boka in i era kalendrar nu, för då ska det lajvas utav bara den! Hemsida: http://www.freewebs.com/vidbergsjon

Och igår beslutades det också att återuppta projektet Maffia!, och vi siktar på att köra det i februari eller mars nästa år. Håll er uppdaterade via spelkalnder, hemsida och forum för mer information. Hemsida och forum når ni via: http://www.freewebs.com/maffialajv

Förhoppningsvis ska jag kunna skriva här lite mer regelbundet nu, då datorn fått sin rättmätiga plats på skrivbordet (jag var tvungen att stoppa undan alla scrapbooking-papper först :P) och jag har börjat få lite mer ork till det. Skolan är fortfarande enormt krävande, inte minst med tankte på att slutproven närmar sig (det är bara tre veckor kvar tills slutspurten!) men det känns ändå okej. Vi hade ett väldigt givande samtal om det på lunchen i skolan häromdagen och det lättade trycket en del för alla av oss, tror jag. Det är bara att härda ut, snart är det jul!

Wohoo!

Jag har en ny dator och jag har äntligen lyckats installera den ordentligt :P

Nu ska bara alla filer flyttas över och alla program installeras igen. Det är ganska dåligt för mitt pluggande :P

RSS 2.0