"De som krigar mot tekniska framsteg"

"De som krigar mot tekniska framsteg har redan förlorat. Vi som gillar att vara ute på nätet och tanka ner fildela har redan vunnit."

Ett forumsinlägg skrivet av signaturen Moltas på SVTs opinionsforum (http://forum.svt.se/jive/svt/thread.jspa?threadID=28834&lid=puff_1026071&lpos=extra_3)

Jag vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta, men grejen är den att Moltas har rätt. I synnerhet med den politik som regerigen driver nu.

Reinfeldt lovade att det inte skulle bli någon klappjakt på fildelare. Likväl är det nu precis vad som kommer att hända med den s.k. antipiratlagen. För er som inte har hängt med riktigt handlar den i grund och botten om att film- och musikbolag (bland annat) ska kunna få ut uppgifter om vem som "äger" en viss IP-adress, om den IP-adressen har laddat upp (fildelat) upphovsrättsskyddat material.

Denna lagf finns redan i bl.a. USA, England, Danmark och Finland. De svenska företrädarna för lagen, bland annat Anna Croneman, påstår att lagen är rättsäker:


"Lagen är rättssäker, vilket också konstateras av lagrådet. Det är en domstol som slår fast att ett brott har begåtts vilket är ytterliggare en spärr jämfört med dagens system där polis kan begära ut abonnentuppgifter direkt. [...]
Upphovsrättsinnehavaren kan därefter välja vad han vill göra med dessa uppgifter, exempelvis begära ersättning, som i så fall givetvis innebär ett nytt domstolsförfarande." (
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=35188&a=1291470).

Dock finns det ett flertal exempel från de länder där lagen redan finns där stora bolag skickat ut "fakturor" till personer från vars IP-adresser det laddats upp filer, oftast i hopp om att personerna inte ska orka tjaffsa om rättslig prövning, utan bara snällt och tyst betala in pengarna.

Och hur rättssäkert är det? Låt säg att en familj har tre barn, som är 21, 19 och 18. Familjen består även av mamma och pappa, och det är mamma som står som ägare på IP-adressen. En dag får hon hem ett brev från Universal, som kräver henne på pengar för att någon på  hennes IP-adress har laddat upp en skiva. Vem ska betala det? Mamma, som aldrig laddar ner, eller något av de tre barnen som laddar ner då och då, eller 19-åringens kompis, som i det här fallet var den som laddade ner skivan till sin dator, som hon hade med sig när hon var på besök hemma hos familjen?

Bara för att en person står på en IP-adress betyder det inte automatiskt att  det är den personen som har fildelat, vilket de som ligger bakom lagförslaget säkert också skulle ha insett om de tänker till lite.

Jag vill påpeka att jag tycker det är självklart att upphovsrättshållarna ska få pengar för sitt arbete, absolut! Men den här lagen är fel väg att gå. Den är ungefär lika smart och välgenomtänkt som FRA-lagen - det vill säga inte alls.

Jag kan tänka mig flera olika möjligheter till laglig fildelning, t.ex. en portal där man betlar en månadsavgift som inte är allt för hög, och där sedan intäkterna går till de upphovsrättshavare vars grejer blir nerladdade. Ju större andel som laddar ner - desto mer pengar får den upphovsmannen.

Sådana här portaler är ingen omöjlighet. Tekniken finns. I vanlig ordning sätter dock de stora bolagen käppar i hjulet - det passar inte DERAS sätt att handskas med saker och ting, det är ungefär som solcellsbilar kontra bensinindustrin.

För att återvända till Moltas kommentar: de som är ute på nätet har redan vunnit, eftersom ungdomarna och tekniken hela tiden ligger ett steg före lagförslagen och skivindustrin. Ju hårdare reglerna blir mot fildelning - desto säkrare kommer fildelningsservrarna att bli.


Halloweenmiddag 2008

Nu har jag inhandlat all mat till middagen imorgon (jag älskar Halloween!) och däremed känner jag mig redo att presentera årets meny:

Förätt
Soppa med ödleögon

Huvudrätt
Ungsstekta fladdermusvingar med vampyrblod, pumpapaj och mögligt bröd

Efterrätt
Frysta spöken

Fika och småplock
Trollkaka med älvasås
Rostade fladdermusöron
Minispöken
Pumpajuice

Nu vet ni vad ni har att se fram emot :D

"Kan du inte läsa?"

...var det första min granne sa till mig i tvättstugan för ungefär 15 minuter sedan.

"Jo,tack", svarade jag, "jag kan läsa alldeles utmärkt?"
Den söta gamla tanten svarade då: "klockan tolv du skulle vara ute. Vet du vad klockan är nu?"
"Tja, med tanke på att jag gick ner prick tolv kan den inte vara mer än fem över."
"Klockan tolv min tid börjar. Nu jag inte hinner tvätta!

Och innan jag hinner fråga henne varför jag ska vara klar innan min tid slutar har kärringfan gått ut igen och muttrar "typiskt unga, ingen respekt för någonting".

Varför råkar jag alltid ut för bittra gamla kärringar? Och vad ska hon göra som är så otroligt viktigt att det är svårt att gå ner och tvätta innan klockan blivit 12:10 (för övrigt gick jag ner i tvättstugan 12:00 och var uppe i köket igen 12:08), men känner att hon har tid att gå ner och gnälla på mig?

Tar jag åt mig? Ja, lite, för jag har faktiskt inte gjort något fel den här gången, kärringjävel.

Frost

Emil trodde inte på mig igår när jag sade att det skulle bli frost i natt. Han hade fel och jag hade rätt :P

Jag ska beställa en ny dator, för det här fungerar inte. Den jag har går troligtvis inte att rätta till, och jag behöver en fungerande dator. Istället för att Acer då ska skicka en ny (jag ska aldrig mer ha en Acer, för de går bara sönder) kan jag lika gärna köpa en bättre, men bättre processor och bättre grafik-kort så jag kan spela spel :). Jag kan bara inte riktigt bestäma mig för vilken jag vill ha. Jag väljer mellan en Compaq, en Dell och en HP.

Idag ska det planeras Halloween-middag, städas, tvättas och handlas mat.


Datorstrul

Min dator har mer eller mindre lagt av, och det är inte säkert att det går att fixa den, utan att betala multum. Frågan är om det kanske är dags att köpa en ny? Min är visserligen inte så gammal, men det hade varit roligt att ha något med en snabbare processor, även om Emil inte verkar vilja att jag ska köpa en ny dator.

Anyway, jag kan inte vara online så mycket, eftersom jag inte gillar Emils tangenbord över huvud taget, och min dator har nätverksförbud. Vill mig något får ni ringa istället för att peta på mig på msn.

Minikonvent

Den här helgen arrangerar HUG ett minikonvent. Tyvärr blev det inte riktigt så bra som jag hoppades. Det var inte så mycket folk som dök upp som väntat, och femkampen hade alldeles för många strategi-spel. Jimmy från Mantikora var där och sålde spel, och det var iofs väldigt trevligt. Jag köpte på mig Helt Genial och Serpentina.

Fem-kampen ja. Vi spelade som sagt för många strategi-spel, och jag tror misstaget var att låta Ölme mer eller mindre ensam sätta ihop spellistan. Ölme har en stark misstro mot spel där det finns ett slumpmoment, så det fanns inte ett enda sådant spel med, tyvärr. Jag tycker däremot de är ruskigt roliga, det blir lite spänning i dem. Men, men. Jag har fått en överdos av brädspel för ett tag, tror jag. Åtminstone strategispel.

Nu ska jag blåsa min dator och hoppas att jag kan bli av med viruseländet. Fungerar inte det här blir jag ledsen. Anyway, jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att installera om allting (dagens projekt) så vi får se när jag kommer online igen.

Ikväll är det dessutom rollspel, tjoho! (och jag hoppas att det blir bättre än förra spelmötet, för det var väldigt förutsägbart och nästan tråkigt).

Fysikprov och ledighet

Fysikprovet igår gick ganska dåligt. Jag sov inte så bra (trots att jag gick och lade mig i tid), så jag var jättetrött och orkade inte tänka ordentligt. Det finns en överhängande risk att jag faktiskt inte blir godkänd =/

Nåja, nu ska jag inte tänka så mycket på det, jag får ändå inte lov att göra om det (dumma komvux-regler), så det är bara att prestera så in i helvetes mycket bättre på kursprovet i december istället. Nu har jag lov, och det ska jag ägna åt att plugga (tada!), spela datorspel, få rätt på min dator igen, och scrappa.

Idag är det spelkonvent på HUG, så vi ska dit om någon timme, sedan pratade Emil och jag om att gå på bio ikväll, vi får se hur det blir med det.

Jag dissade yogan idag också, förresten, för jag har fortfarande ont i halsen. No likey. Hoppas det blir bättre till nästa vecka.

Det här med abort

Vissa människor gör mig extremt upprörd. Mats Selander, t.ex. ordförande i MRO - Människorätt för Ofödda, vilket är en förening med en grupp kristna som försöker förbjuda den fria aborten i Sverige.

"MRO finns för att synliggöra det våld en abort utgör, tills dess att folk bryr sig tillräckligt mycket för att sluta tolerera det" kan man läsa på deras hemsida. MROs hemsida finns på www.abortnej.se Jag vill varna för starka bilder.

Nu påstår jag inte att abort är enbart bra. Jag tror inte heller att abort är något man aktivt väljer. Abort ska givetvis inte heller ses som någon sorts alternativt  preventivmedel (använd kondom för fan!).

Däremot tycker jag att varje kvinna har rätt att välja om hon vill göra abort eller inte. Givetvis bör hon diskutera det med den blivande fadern, men det ska vara hennes beslut. Det är hon som måste bära ungen i nio månader, med allt vad det innebär, inte han! Hellre en abort än ett oönskat barn.

Jag tycker dessutom det är hemskt att en MAN tycker att han har rätt att försöka få fram sådana beslut som berör en kvinnas kropp. Han kommer aldrig någonsin att bära ett barn och han har med största sannolikhet aldrig någonsin varit i en situation där han faktiskt aktivt ställts inför frågan om han skulle behålla det som kanske kunde växa i hans livmoder eller inte. Hade Mats Selander varit kvinna hade jag nog inte blivit lika upprörd. Sådana ideer är medeltida kyrkotrams, och jag blir lite rädd när det faktiskt debatteras som om det vore någon sorts självklarhet.

Och efter att ha läst lite på MROs hemsida måste jag ställa mig frågan - hur kan man mörda något som inte är fött? Vi är alla överens om att alla som fötts är levande. Motsatsen till att vara född måste vara att vara ofödd - alltså icke-levande.

Och är det lika fel att äta ägg (som då är potentiell livsform, för äggulan är faktiskt en cell som befruktad kan bli ett liv) som det är att göra abort?

"Varför lyssnar inte män?"

Det absolut roligaste jag läst idag. Tack till Ingrid, som förgyller min dag mitt i bortglömda visionsgruppsmöten (jo, jag glömde det. Jag fick reda på det när Anna ringde på dörren och sa "hej, vi ska ha möte"). och fysikpluggande.

"Fru Johanssons diskmaskin gick sönder och hon tog kontakt med en servicefirma, som lovade skicka en tekniker nästa förmiddag.

Fru Johansson hade avtalat ett möte samma förmiddag och instruerade därför teknikern: 'Nyckeln ligger under dörrmattan. Laga diskmaskinen och lägg fakturan på bordet. Ni behöver inte vara rädd för hunden, han kommer inte att röra er. Men tala absolut inte med papegojan!'

När teknikern anlände dagen efter, fann han nyckeln under dörrmattan, öppnade dörren och stod öga mot öga med den största och mest skräckinjagande hund han någonsin hade sett (Lukas). Hunden var dock genomsnäll och tittade lugnt på, medan teknikern lagade diskmaskinen.

Papegojan däremot kastade nötter på honom, skrek, skällde och överöste honom med obsceniteter.

Tillslut kunde teknikern inte bärga sig längre och röt åt papegojan: 'Håll käften, din fula, jävla kråka!'

Då sa papegojan: 'Lukas, hugg!'"

Rent

Nettan påminde mig hur bra musiken faktiskt är!

Fast jag tycker fortfarande att Seasons of Love och La Vie Boheme är bättre.

Za Frumi

Jag börjar uppskatta deras musik allt mer. Den är dessutom väldigt bra att lyssna till när man städar. Jag och Emil har varit så duktiga idag, dammat och dammsugat hela lägenheten utom rummet jag sitter i just nu. Fast nu får min datorpaus vara över. Lika bra att städa klart, så kan jag sätta mig och räkna matte sen *himlar med ögonen*

Bildkommentarer

Det är alltid kul att höra att man gjort något bra, och just nu suger jag åt mig alla sådana kommentarer som en svamp suger upp vatten ungefär.

"Måste nog säga att det var bland de bättre inlajv-skador jag sett. Inte massa blod överallt (folk tenderar att gå lite överstyr med blod) men ändå trovärdigt. Stora creds!"

Kommentar från bilddagboken, på den där lajvskadan jag sminkade innan min entré på ST II.

Ni hittar den på http://knyttsak.bilddagboken.se under 2:a oktober

Att lyssna på goda råd

Jag måste nu ge mig själv det råd jag gav en ung tjej tidigare i veckan - ta det lugnt och jobba inte ihjäl dig. Kyrkogården är full med folk som jobbat ihjäl sig.

Därför ställer jag nu in maffia-lajvet. Att ha ett prov i veckan hela vägen fram till jul och samtidigt arrangera lajv fungerar helt enkelt inte. Det är tråkigt att det blir så, men det finns inte mycket att göra åt. Ingen tjänar på att jag stressar ihjäl mig, minst av allt jag.

Prov och tentor

Det rullar på, som vanligt, och egentligen en aning för snabbt för min smak. Vi skrev mattetenta i fredags, och i måndags fick vi tillbaka den. Jag hade VG, så jag är otroligt nöjd.

Idag skrev vi mitterminsprov i biologi. Eftersom jag skrev mattetenta i fredags hann jag inte riktigt ladda om, och har egentligen bara orkat plugga biologi på allvar i två dagar, så provet gick inte direkt bra, men det var som förväntat. Samma fenomen som inträffade förrförra året, då vi hade tenta i litteraturhistoria på fredagen och tenta i språkhistoria på måndagen. Jag klarade inte språkhistoria tentan (den enda tenta jag fått ett U på), men när jag sedan skrev om den i december åstadkom jag ett VG. Nåja, jag tänker inte bekymra mig mer om biologiprovet nu, det kan jag ta när jag får tillbaka det.

Och min ovilja att spela rollspel höll i sig i...tre dagar, ungefär.

Uppmuntran

Det bästa sättet att få mig och skratta sådana här dagar är Emils aldrig sinande ström av tomat-historier. Ni vet, "det var två tomater som gick över en väg..." Emil förvränger dem lite grann, jag förstår inte hur han lyckas komma på nya varianter som fortfarande är roliga, men det gör han. (Den där med de passerade tomaterna var vansinnigt rolig!)

Nå, nu är ju inte Emil hemma, så då får jag munta upp mig själv bäst jag kan. Vad passaar då bättre än Ahmed - the dead terrorist?Några guldkorn:

"Silence! I kill you"

"Two jews walked into a bar...what? You don't allow jews in your bars? You racist bastard!"

"You can't tell jokes like that"
"Why not? I'm killing, so to speak:"

"Knock knock"
"Who's there?"
"Me. I kill you!"

"Was the training camp a nice facility?"
"It used to be."
"What happened?"
"New guys! And the idiots tried to practice"

"Where do you get your recruits?"
"The sucicide hotline!"

"I set the timing for 40 minutes, but it went off in 4 seconds. You know what that's like, right?"

"You did all this for a bunch of virings?"
"Are you kidding me? I'd koll you for a klondike bar"

"I think som idiots are living here. For example - the Washington monument, it looks nothing like the guy!  It looks more like a tribute to Bill Clinton!"

Och när vi nu ändå är igång så skickar jag upp del 2 och tre av Sagan om de bannlysta  med. Ingen tillåts vara med i vår rollspelsgrupp utan att ha se de två delarna. Det finns för många skämt kring dem ^^Nu är jag redo för att plugga biologi.

Kristallvatten

Vissa dagar ska man inte gå upp, så är det bara.

Jag somnade om efter att Emil kört till jobbet i morse, och vaknade inte förrän tio minuter innan jag var tvungen att gå hemifrån för att hinna med bussen. Första lektionen är fysiklab, vilket är väldigt, väldigt jobbigt att missa. Jag tog mig upp, åt frukost och klädde mig för att komma med nästa buss. Jag gick hemifrån i god tid. Precis när jag ska över övergångsstället kör den förbi. Jävla skit. Jag tar mig ner till högskolan och lyckas tillslut ta en buss därifrån. Jag kom nästan 1½ timme försent. Bra jobbat.

Jag känner mig fortfarande besviken efter spelmötet igår, men det är inte så mycket att göra något åt. Jag är inte sur på någon och jag hoppas att de inte är alltför sura på mig heller, trots att jag inte betedde mig på ett exemplariskt sätt. Jag vet att Emil är besviken också, men den diskussionen ska vi ta när han kommer hem. Lite ilska, sedan kramar och pussar och så är det bra igen. Jag överlever det.

Jag tror däremot jag håller på att bli förkyld igen, så nu är det boosta med echinagard och timjanolja som gäller, så kanske jag kan kväva den här förkylningen i dess linda. Den, plus biologiprovet imorgon, är säkert en starkt bidragande orsak till att jag överreagerade igår.

Till dagens misär ska vi också lägga det tråkiga mejl jag fick från Essan. DMF ville inte gå med på HUGs önskemål om lajvdeltagarnas medlemsskap, på grunder jag inte orkar diskutera här. Jag förstår deras argument, men jag vill inte arrangera lajv i HUGs regi på de villkoren. Utan HUG i ryggen arrangerar jag inget lajv, så just nu ser det ut som om jag måste ställa in det. Jag ska ta en diskussion med övriga styrelsen och se vad de säger. Vi ska spelveckan-möte imorgon, så jag kan ventilera det då. Då har jag förhoppningsvis lugnat ner mig en smula också, så jag kan ta diskussionen på ett bra sätt.

Och kristallvatten ja - det är en intressant företeelse som inträffar ibland när salter löses i vatten och sedan "utvinns". Namnet betyder att vatten binds innuti kristallen, vilket får tillexempel kopparsulfid att bli blått.

Besvikelse

Rollspelsmötet igår var det sista på Emils äventyr, och tyvärr blev jag så besviken. Det hade inget med äventyret i sig att göra (för det har varit jätteroligt!), och jag är egentligen inte sur på någon, utom möjligtvis mina tärningar som kunde valt ett bättre tillfälle att slå en massa sexor.

Markus karaktär tyckte det var en jättebra idé att sätta ut en björnsax i vårt läger mitt i natten. Givetvis var det mörkt när min och Petters karaktär kom tillbaka, och eftersom min karaktär var den första som gick till tältet och misslyckades brutalt med tärningsslagen (slår man två sexor och en femma så kan det bara gå på ett håll när man spelar Eon) gick hon givetvis rakt i den. Till mina tärningars försvar vill jag dock säga att de skötte sig resten av kvällen. Min karaktär blödde så kraftigt att jag till slut var uppe på dödsslag på med fyra tärningar, och slog noll i eftekt, så hon överlevde.

Jag har inget emot att mina karaktärer dör eller blir skadade. Man gör en ny karaktär, slänger in den gruppen och sedan kan man fortsätta vara med att spela. Eller, om man blir skadad, tar man det lugnt det speltillfället, så det hinner gå några dagara in-game, och sedan är allting som vanligt igen.

Men när en sådan sak hände sista speltillfället på ett äventyr, då känns det riktigt, riktigt tråkigt. Att veta att ens karaktär är så svårt skadad att hon inte kan vara med om den klassiska Sista Konfrontationen, då är det liksom inget kul. Visserligen löste Emil det på ett ganska bra sätt, men då hade jag redan tappat lusten att spela vidare, tyvärr.

Återigen: jag är inte sur på någon. Markus hade en jätterolig idé (och jag kan inte säga att jag inte hade gjort samma sak i den situationen) och det var jätteroligt just då. Konsekvenserna av det var dock mindre roliga, i synnerhet med tanke på att det var sista speltillfället (eller snarare just för att att det var sista speltillfället, så jag missade allt det roliga). Men jag kommer över det. Om några månader kommer jag säkert att skratta åt det här. Just nu har jag dock totalt tappat lusten för att spela rollspel. Men den kommer säkert tillbaka om en vecka eller två, det brukar vara så. Tills dess ska jag ägna tiden åt att plugga biologi och fysik.

Seg-dag

Det blev ganska sent igår. Mycket senare än vad som var tänkt, och det känns idag. Seg, huvudvärk, och dessutom somnade jag med nacken snett, så nu är axlarna ungefär lika mjuka som betongväggarna i min gamla lägenhet. Tigerbalsam och massagekudde är bra. Nu bränner det skönt i dem (det kan de ha när de dummar sig så).

Dagens planer är att städa lägenheten, plugga biologi och uppdatera hemsidan till maffia-lajvet - http://www.freewebs.com/maffialajv är adressen för er som vill ha den.

Handla mat måste jag också göra idag. Och helst stryka tvätt också. Och ikväll blir det rollspel igen. Och jag har mensvärk. Oh joy. Vi får se hur mycket som blir gjort idag, men det är bara att sätta igång nu. Jag får inte gjort något av det om jag sitter kvar här.

Introduktionsmöte

Petter har varit här ikväll. Vi har lagat mat och ätit mat, och så har vi spelat introduktionen till nästa del i Hazela-kampanjen. Det gick lite knaggligt till en början, och rollspelskvaliteten var väl inte den bästa vi varit med om, men kul var det :) Det känns skönt att ha fått en liten mjukstart. Det är så mycket formella grejer med Hazela som jag kunde alldeles utmärkt i våras/vintras, men som nu har glömts bort till viss del. Det tar lite tid att komma in i det där igen, men det känns bra. Jag har haft en riktigt trevlig kväll :)

Nya kläder

Jag har varit nere i stan och köpt nya kläder. Nya träningskläder och ny bh. Anledningen till att jag fått problem med mina gamla bh:ar är tydligen för att de är för små.

Det är tråkigt att köpa träningsbyxor, för såvida det inte är dragsko i dem, eller är trekvartslånga, är de alldeles, alldeles för långa. Är där dragsko i dem är de inte lika långa, av någon underlig anledning, och de går att snöra upp på ett vettigt sätt. Det kanske är dags att lära sig sy sådana saker också själv?

Nu ska jag städa lite, och tina fisk. Om ungefär en timme kommer Petter, och då blir det rollspel :)

Kul med kommentarer

Det är alltid roligt att höra att folk uppskattar det man skriver. Jag har fått många positiva kommentarer från Skymningslajvs forum efter resumén jag lade upp igår :)

Och tydligen är vitter-Sara i stan. Kanske ska försöka dyka på henne senare idag?

Lördag

Jag drömde lite underligt i natt, om folk som blev skjutna och behövde fly och bodde i vikingahus. Sofia (klokfrun från ST II) var också där av någon anledning.

Jag har vant mig vid att gå upp tidigt, så nu när jag för ovanlighetens skull INTE behöver göra det, då vaknar jag tjugo i sju i alla fall. Jag halvsov en stund, lade mig och läste Harry Potter och gick inte upp förrens strax efter nio. Det förtjänade jag :D

Idag ska jag ner på stan och köpa lite nya träningskläder, och så ska jag fixa med Emils födelsedagspresent, städa, stryka tvätt och sånt där duktigt. Ikväll blir det rollspel. Petter och jag ska spela ett intro-äventyr till nästa avsnitt av Nanbaton-kampanjen.

Det värmer

Vissa saker värmer att höra:
"Spanerskan - Tack för kyrkoscenen, den tyckte jag väldigt mycket om."

"Annars hade jag glömt att tacka spanaren, som spelade skadad och besatt alldeles fantastiskt och hennes kapten som var så fruktansvärt arg. "

"Spanaren i bygardet, för kul och bra spel"

Taget från Skymningslajvs forum. Det känns alltid bra att höra att man gjort något bra, i synnerhet när man själv vet om att det är bra :P

Lajvresumé: Skymningens Tidervarv II - Häxmästaren av Yargath

Den är skriven nu (det tog bara nästan två timmar) och ni hittar den på http://knyttsak.blogg.se/recensioner/?tmp=10191121

Nu ska jag titta på Barda.

Citrus Sinensis

Apelsin- och lavendelolja är bra mot posttentasyndrom och regnväder.

jag bestämde mig för att stanna hemma i helgen trots allt. Bara vara hemma och ta det lugnt. Det ska bli så skönt!!!

Tentan gick...okej. Jag gjorde mitt bästa, men hann inte göra alla uppgifter. Som sagt - jag försökte, och jag gjorde mitt bästa, och men det nöjer jag mig.

Rollspelsmöte

Rollspelsmötet ikväll var riktigt händelserikt, och precis vad jag behövde (trots min lilla break-down tidigare över den tillsynes ändlösa strömmen skolarbete). Vi hade väldigt skoj och tiden gick mycket fortare än vad den borde ha gjort, men det är så det ska vara när ett rollspelsmöte är som bäst :D

Efter Skymningens Tidevarv II

Jag är trött och har träningsvärk lite överallt, men jag hade fruktansvärt roligt!

Det var ett väldigt mentalt påfrestande lajv, i synnerhet lördag eftermiddag-kväll, eftersom jag spelade besatt under ett par timmar, och sedan höll jag på att dö. Jag har aldrig varit så nära att dö under ett lajv tidigare utan att faktiskt göra det. Det var väldigt roligt att spela på det, men väldigt jobbigt (jag skulle dock inte banga att göra om det... :P)

En recension kommer senare, när jag har hunnit smälta det hela lite mer.

TV4 var där och filmade under fredagen (när jag inte var där) och även Hallandsposten har skrivit en artikel om det. Ni hittar det här:

http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=667212&treeId=10073&renderingdepartment=2.757&itemId=450662

http://www.hallandsposten.se/artikel.asp?oid=355517

Nu var det ju så också att det spöregnade under söndagen, så det blev inte så mycket bilder tagna. Dock bjuder jag på en bild på mig, som jag såg ut innan jag sprang in i byn på fredagseftermiddagen:Det finns ett par bilder till. jag lägger upp dem på bilddagboken senare.

Uppdateringar

Recensionsbloggen är uppdaterad med Halmstadspexet 2008, The Dorkness Rising och Ederias kalk: http://knyttsak.blogg.se/recensioner/


Naked in the dark

Så känns det, emellanåt. Men men, det är bara att bita ihop. "förr eller senare spricker en bubbla, håll ut några dagar till."

Och det blir lajv i helgen, trots allt. "Linn, du kan inte lämna mig ensam med alla bofferkåta noobs. Dessutom är det bra att ha med dig ifall lajvet blir långtråkigt. Du är bra på att få fart på folk". Det är nog för att övertala mig :P Att dessutom få lagad mat i nästan två veckor gör det bättre. Så i helgen blir det en Vemma som ska springa runt och ställa till med ofog. Intrigerna var kanske ingen större höjdare. De var okej, jag har haft både mycket sämre (Kastaria 2006 och Ulvar i natten) och mycket bättre (Tre rikens ring och Makt i Sike, vilka förövrigt fortfarande är de två bästa lajv jag varit på någonsin!!)
Detta lajv blir för övrigt mitt 20:e.

Nu ska jag lägga mig och värma mina kalla fötter och min kalla näsa på Emil. Hej svejs.

RSS 2.0