Likgiltighet

Förvänta er ingen sympati, sarkasm eller politisk inkorrekthet idag, för jag har ingen att ge.

Jag mår riktigt jävla uselt, kort sammanfattat. Det mesta skyller vi på mensen och den onda derivatan. Men ändå...jag är totalt känslolös. Jag är inte hungrig, jag orkar inte ens bli arg och upprörd över artiklar om datalagringsdirektivet (Jag känner inte ens för att länka om skiten. Goggle är din vän). Jag har pendlat mellan TVn (Alla älskar Raymond) och sängen. Jag har läst en bok som heter Den ruttnar vid 20 som handlar om hedersvåld. Igår var jag riktigt upprörd, men skulle iväg och spela rollspel, så jag hann inte blogga om det. Idag känner jag "jaha?". Total likgiltighet. Jag minns att jag kände så under en period när jag var sjutton. Då brukade jag ta till mindre begåvade metoder för att känna och jag fortfarande kunde känna. som i Johnny Cash sjunger: "I hurt myself today, to see if I still feel, I focus on the pain, the only thing that's real".

Idag är det väldigt frestande att återfalla i gamla vanor. Jag minns att det brukade kännas bättre efteråt. Jag vet också att det kändes tio gånger värre dagen efter (fast poängen var att det faktiskt kändes). Men jag förvarar inga rakblad i lådan längre och jag vet att det antagligen känns bättre imorgon, utan rakblad eller stearin.

Jag har orkat starta datorn för att blogga i alla fall, det är ett steg i rätt riktning, antar jag, fast jag orkar liksom inte riktigt bry mig. Så här är det också att vara Linn ibland.

Funktionen från helvetet

Derivata är lutningen på funktionen från helvetet. I synnerhet (eller egentligen framför allt) när man kommer till derivatan av trigonometriska funktioner. Det går inte alls och jag förstår ingenting och känner mig jättekorkad. Emil har lovat att vi ska derivera i helgen. Suck.

Bortsett från det är det en bra dag. Nybakade bullar i morse också, och jag har inga fler lektioner resten av veckan, tjoho!!! På fysiken idag såg jag en väldigt intressant film om strängteorin och ikväll ska jag spela rollspel :)


Idag gjorde jag en liten variant av dem, jag lade på rosmarin och salt - hur gott som helst!

Negerbollar ftw!

Förresten, det jag bakade igår heter nergebollar! Chokladbollar är sådana där med vitt skum innuti. Och man får säga negerbollar. Eller också får man inte säga finska pinnar (vad låter det som?!), vit pepparkaka eller prinsesstårta heller. För att inte tala om gul lök. rödlök och vitt lök. (Stackars kineser och indianer, de måste känna sig jättediskriminerade hela tiden!) Och sedan har vi rött kött och vitt kött....för att inte tala om vinerna man dricker till! Har ni tänkt på att det är "ofint" att dricka vitt vin till rött kött och rött vin till vitt kött? Här ska man minsann inte blanda färgerna neeejdå! Och bara en sån sak som termen "småbröd". Bör jag som kortväxt känna mig diskriminerad av det?

Jeez! Jag har inte träffat på en enda neger som känt sig kränkt av att jag äter negerbollar, och tills jag träffat på åtminstone fem negrer som tar illa vid tänker jag fortsätta att baka negerbollar. Och det är viktigt att det är negrer, för om en arab eller en asiat sa så skulle jag inte ta den på allvar.


Regn?!

Ingenstans i SMHIS prognos i morse stod det att det skulle regna. Likväl - det spöregnar ute! Jag klagar inte, jag tycker det är bra med regn, annars blir det som det blev förra sommaren (brunt och visset överallt i juni). Jag är bara lite förvånad.

Imorgon går jag sista dagen i skolan för denna vecka. Jag föreslog för min lärare att vi kunde införa två dagars-veckor resten av tiden som var kvar den här terminen, och det hade han ingenting emot :P


Måndagsfrukost

Nybakade bullar till frukost, hur gott är inte det? En måndag dessutom!Det är sånt som kallas vardagslyx!

Idag väntar en fysiklektion, som börjar om ungefär en halvtimme. Är på Högskolan idag, och inte på komvux, vilket är ganska skönt, för det tar bara drygt tio minuter att gå dit, men ut till komvux tar det mycket längre tid, för det är i andra ändan av stan. Bussen dit tar lite mer än en kvart.

Som sagt, jag är glad att CAD-kursen är slut. Den var intressant, men det betyder att jag numera har sovmorgon på måndagar och ingenting alls på onsdagar :D

Idag ska jag försöka att bränna ut lite bilder på CD också, så att jag kan lämna in dem till framkallning senare i veckan. Det börjar bli väldigt myckjet bilder nu, med tanke på att jag inte framkallade någonting alls under 2008 :P


Såhär borde alla måndagsfrukostar se ut!


När jag ändå är igång och laddar upp bilder slänger jag upp en på negerbollarna jag gjorde igår också. Emil föredrar kokosflingor, och jag föredrar pärlsocker, så därför gjorde jag båda varianterna. Det finns kvar av dem, så det ser ut att bli en mycket god eftermiddag :P

Husligheter

Jag och Emil har varit duktiga idag. Vi var och handlade, och tack vare Magnus Betnér (stavning?) blev vi sugna på negerbollar (jo, det heter så! Chokladbollar är något helt annat, de har vitt fluff innuti. Det kan dock vara okej att kalla dem det min "svärmor" ska ha skrivit i en bok (enligt Emil) - Afrikanska småbröd), så när vi kom hem ställde jag mig och gjorde det, medan Emil bakade pizza. Det blev så mycket pizzadeg, eftersom vi inte visste vad vi skulle göra med resten av jästen, att Emil tyckte det var en bra idé att spara resten i en bunke i kylen, så han har lovat att baka bullar till frukost imorgon. Inget dåligt sätt att starta en måndagsmorgon. CAD-kursen är dessutom slut nu, så jag börjar klockan tio imorgon istället för kvart över åtta. Skönt!

Fildelning, ännu en gång

Jag vet, jag kan bara inte låta bli :P (och fler inlägg om det här kommer det säkert att bli, jajamensan!)

Det här gav mig ett gott skratt. Återigen - fildelning är bra! Utan fildelning skulle inte inte mycket fungera. Tänk efter lite - du och din kompis skriver på ett skolarbete. Du ber henne skicka över sin del till dig så att ni kan skriva ihop det. Fildelning.

Du vill har tagit ett fint kort med din digitalkamera. Du sätter in minneskortet i datorn för att ladda över bilden på hårddisken. Du vill skriva ut kortet du tog, men av någon anledning fungerar inte skrivaren på din dator. Du lägger istället över den på ett USB-minne och för över till din sambos dator, för att kunna skriva ut den där. Fildelning.

Du håller på att skriva en text och en person har lovat att hjälpa dig med korrekturläsningen, så du skickar över dokumentet. Fildelning, ännu en gång.

Exemplen kan göras många. Fildelning är inte enbart att ladda ner musikfiler från The Pirate Bay, det är så otroligt mycket mer. Tänk efter hur mycket du egentligen använder dig av det, varje dag!

Utan fildelning skulle det bli fruktansvärt mycket jobbigare. Fildelning tillämpas på så gott som alla svenska arbetsplatser (bara en sådan sak!). Jag tycker det är bra att det finns ställen där man kan ladda ner saker man har svårt att få tag på annars. Den där artisetens album som släpptes för tio år sedan, som knappats finns i butik nu, men som du väldigt gärna vill ha för att låtarna är så himla bra, till exempel. Bra saker förtjänar att spridas ut över hela världen så att folk kan se hur fantastiskt bra det faktiskt är! Artister borde vara stolta över att deras verk sprids, det måste ju betyda att någon uppskattar det de gör. (Sedan borde deras bolag ge mer intäkter till artiserna, men det är en helt annan sak!)

Däremot kommer det aldrig, aldrig, aldrig att vara okej att använda någon annans verk, oavsett vad det är, hela eller delar av det, och göra om det till sitt eget. Det kallas plagiat och det är inte bara olagligt, det är oetiskt och taskigt och gement. Sådant borde ge bra mycket högre straff än fildelning. Jaga plagiatörerna istället för fildelarna, annars kan snart varje svenskt företag läggas ner, om vi nu ska vara sådana.

För övrigt behandlar detta inlägg saken väldigt bra. Och jag borde snart skapa en kategori som bara handlar om fildelning, det börjar bli väldigt många sådana inlägg ;)

Fredrik Stages krönika är för övrigt också ganska underhållande.

vad säger man?

Ytterliggare en kompis har mist sin pappa. Vad säger man egentligen?

Bildsökning

Petter har varit här ikväll och vi har roat oss med att titta på Babben & Co, äta pizza och leta efter bilder på Jaron och Hazela på Deviantart. Vi hittade ett par stycken riktigt bra på Hazela, men ingen på Jaron. Jag är inte speciellt bra på att rita ansikten (men jag skulle vilja bli!) så jag funderar allvarligt på att försöka modda upp honom i The Sims 2. Vad tror ni, kan det fungera? :P

Och i det här sammanhanget är det kanske värt att påpeka att det är rollspels-Jaron jag givetvis åsyftar nu (son till greven av Baton) och inte lajv-Jaron :P

55 %

Jag har räknat ut att jag vinner 55% av de matcherna jag spelar Luxor. Det är ganska bra stats. Jag jobbar på att förbättra dem. Tyvärr jobbar jag inte lika hårt på att plugga. Dåligt.

Jaha

Vad ska vi hitta på idag då? Inte mycket roligt, även om jag vill. jag vill scrappa, skriva på min bok, spela på gitarren, baka annanaspajreceptet jag fick av Nettan och spela datorspel. Istället väntar tvätta och plugga. Jippie.

En ny spelare

Jag tyckte lite synd om Amira-Sofie igår. Hon provspelade i vår rollspelsgrupp. Hon fick provspela en SLP, som redan spelats ett litet tag, och bara det är inte en helt lätt uppgift. Att sedan komma in som ny spelare i en kampanj som är inne på fjärde äventyret, och där det är politiska intriger på hög nivå, och där rollpersonerna i nuläget plottar mot varandra - det är sannerligen inte lätt! Hon verkade inte vara helt avskräckt i alla fall, för hon ska vara med nästa spelmöte också, och hon påstod att hon hade roligt :P

Som sagt - mycket, mycket politiska intriger. Hazela (min roll) och Kélin (Emils roll) plottar mot varandra. Fast Kélin plottar nog mer mot Hazela än vad Hazela gör mot honom. Och Faradan (Markus roll) står i mitten. Hazela är på så kallade diplomatiska förhandlingar med personer hon inte borde träffa, och eftersom Kélin rapporterar till baronessan Rafali av Salston Tor (som i sin tur rapporterar till drottningen) är han skitsur för att Hazela inte vill tala om vem hon träffar för honom. Han har lyckats lista ut vem det kan vara, och var de kan tänkas träffas, och givetvis tänker han skvallra för Rafali (men det vet ju givetvis inte Hazela).

Faradan har i sin tur lyckats övertala Hazela att ta med både Livia (Amiras roll) och Heryn (en SLP, som är kapten över Nanbatons milis), och efter lite kompromissande fick han reda på större delen av vem Hazela ska träffa och delvis också varför och Hazela tog med sig Heryn.

Utöver detta har vi det fakutm att större delen av landet Consabers adel är samlad på ett och samma ställe (på ett stort fält utanför staden Salston Tor) för att vara på plats inför den härmönstring drottning Fiorina beordrat som svar på Thalamurs (Consabers fiende nummer ett) samlade styrkor vid en av gränsstäderna. Hej och hå. Adeln är fortfarande inte helt enad. Adeln i de södra delarna av Consaber är jättesura på drottningen, eftersom hon svurit trohet till Draken (tokonernas tro) så väl som till Daak (sabriernas gud).

Vill man ställa till bekymmer i Consaber är detta alltså ett gyllene tillfälle. Bomben är riggad, och det enda som krävs är en liten, liten gnista... det är så mycket både inom vår spelgrupp och Consabers politiska läge som balanserar på en knivsegg just nu. Det är då det är som mest spännande att rollspela. Vad kommer att hända nu? Eller, frågan som vi kanske istället borde ställa oss är "var smäller det först?"

Jag längtar till tisdag. Som de säger i Sagan om Konungens återkomst - the board is set. Vi kan inte göra något ogjort, utan bara spela med och se vart det leder. Det här kommer att bli mycket intressant.

Segare än segast.

Hazela överlevde gårdagen. Faktum var att allt, för ovanligthetens skull, gick precis som hon ville! Hah! Det var dessutom ett väldigt, väldigt trevligt speltillfälle. Ett sånt som gör att man känner att rollspel är en av världens bästa fritidssysselsättningar. Ikväll blir det uppsamling med resterande spelgruppen, och vi har äntligen lyckats hitta en femte spelare, Amira-Sofie, som kommer att vara med för första gången ikväll.

Vid sex kommer de andra hit och ska grilla innan vi börjar spela, vilket också blir trevligt.

Idag har jag för övrigt varit segare än segast. Jag vaknade typ kvart över tre i natt, gick upp och kissade och kunde inte somna om. Innan dess drömde jag en mycket underlig dröm om Hazela och Jaron (en SLP) som satt på ett värdshus och pratade, och någon skulle mörda Hazela. Genom att flytta runt en massa bråktal och använda algebra kunde vi försöka lista ut vem det var, så det gjorde vi, fast det var så otroligt komplicerade ekvationer så jag vaknade innan de var färdiga. Jag tror jag pluggar för mycket matte *himlar med ögonen*

Jag sov hur som helst bara lite drygt 4½ timme, gick upp vid tjugo i åtta och insåg att det inte skulle hinnas med någon frukost, klädde på mig och gick till skolan för en mattelektion. Efter den blev jag hemkörd av läraren med orden "vi ska inte ha någon genomgång på fysiken, gå hem och lägg dig istället". Så det gjorde jag, och har varvat läsa Nemi med äta nudlar och halvsova fram tills dess. Nu ska jag försöka få i mig lite kaffe(!) och se om jag kan börja känna mig mer som Linn och mindre som zombie. Jag är inte så sömning längre, bara seg som fan.

Och så håller vi tummarna för att allt fortsätter att gå bra för Hazela. Om någon skulle komma på vem hon träffat skulle det kunna få episkt dåliga proportioner :P Dumt ja, men förbannat roligt!

"Man köper väl inte en fittpiercing till en två-åring?"

Det här klippet muntrade upp min eftermiddag (tack Veronica, jag behövde det)! Vissa dagar är jag bara så...världskritisk, eller hur det nu var Petter uttryckte det. Jag skulle nog snarare vilja säga cynisk, dryg och sarkastisk, men skit i det. Jag tycker folk i allmänhet är idioter (fast det gör jag ju alla dar, så det var väl inget konstigt?), och världen kommer att gå åt helvete för att människor är dumma, fula och egoistiska. Mänskiligheten är nog det mest korkade som någonsin vandrat runt på vår jord (alltså måste den logiska slutsatsen vara att Gud också är en fullständig idiot. Om han inte skapade människorna till sin avbild kan han i vilket fall som inte haft alla hönorna hemma när han kom på det "genidraget"). Tills folk börjar visa varandra respekt och ta hand om varandra kommer jag fortsätta hävda det - det vill säga för alltid.

Idag är en sån där dag man genomlider. Jag känner inte för att städa, men kvalsterna börjar ta över lägenheten, så jag är så illa tvungen. Ikväll ska jag spela rollspel med Petter. Ensam. Hazela har gett sig ut på ett litet soloäventyr tillsammans med en SLP för att träffa en annan SLP. Antagligen har jag gjort ett stort misstag, och nu kommer Hazela, som jag spelat sedan 2006, att dö. Fan. Eller också inte? Vi får se vad som händer.


Shame on me!

Återigen är klockan sådär nästan elva och jag har inte gått och lagt mig. Har jag fått något pluggat idag då? Nä, trots att CAD:en slutade tidigare *mutter* och alltihop är faktiskt badrumslampans fel, så det så! Hade inte lampan i badrummet slocknat igår hade jag inte behövt ringa Petter (Emil är i Göteborg till och med imorgon) för att få hjälp med att plocka ner lampan, eftersom vi har för högt i tak i vår lägenhet. Om Petter inte hade bjudit mig på middag med lax och pasta, hade vi inte suttit och degat och pratat rollspel och kvantfysik tills klockan var tre. Och då hade jag fått betydligt mer pluggat, så det så. Så alltihop är egentligen badrumslampans fel.

Petter kunde för övrigt inte få ner lampjäveln (det är en såndär skum plafondgrej) heller, så jag fick ringa till Akelius (det är deras lampa) som fick skicka ut en kille för att fixa det. Nu är det ljus där, så nu kan jag duscha =)

Och jag tror mitt USB-minne är onyktert, för det piper till med jämna mellanrum. Glapp kanske? Nu tänker jag lyda Vronkans råd och gå och lägga mig. Godnatt.

Att gå och lägga sig i tid - eller otid, beroende på hur man ser det!

Varför är jag fortfarande uppe? Jag skulle ju gått och lagt mig för typ en timme sedan? I synnerhet med tanke på att jag börjar tidigt imorgon *mutter*

Jag har för övrigt funderat en del kring relativitetsteorin, vilket är vad fysiken i skolan handlar om just nu. Det är väldigt, väldigt intressant när man sätter sig in lite djupare i det och det leder till en hel del andra funderingar, sådana som brukar vara ganska intressanta att disskutera med Petter (och som brukar spåra ur efter sådär 40 minuter =P).

*Om jag åkte till en annan galax, skulle tiden gå lika fort då? Jag skulle antagligen tycka att den gjorde det, men frågan är hur min tid skulle vara i förhållande till jordens tid och i förhållande till den andra planetens tid.

*Om tvillingarna i tvillingparadoxen inte är överens om att det är den "bortreste" som accelererat, har ingen av dem rest iväg då?

*Om man kommer tillbaka efter att ha rest jättefort i rymden (och således "tjänat in" några år), tar de åren ut sig när man kommer tillbaka igen då, ungefär som när man åker till England, som ligger efter vår tidszon, och sedan åker hem till Sverige igen? Om man skulle stanna i England för resten av livet, fortsätter man att vara en timme yngre då, i förhållande till alla som bor i Sverige?

*Om jag kommer försent till en lektion enligt lärarens tidsreferenssystem, men kommer i tid enligt mitt referenssystem, kommer jag fortfarande försent då?

*Om jag ställer en massa dumma frågor när klockan är över tio på kvällen, är det dags att gå och lägga sig då? (Svar: Ja! fast frågorna är likväl intressanta att filurera över.)

BTW, jag har läst ut sista delen i Sisters of the Sun nu (Sun Witch, Moon witch och Star Witch, av Linda Winstead Jones), så jag behöver något nytt att läsa.  Har ni några tips?

Välkommen till Hobsala!

Jag vill också bo i ett hobhus när jag blir stor! Eller, varför inte som en alv, uppe i träden? Om man tittar på skogen runt det sista huset skulle man kunna tro att det var i Vattnadal, så som det ser ut i Sagan om Ringen. Jag undrar förresten hur knytt bor. Som alver eller som hober?

Nu är det dusch och sovadags som gäller. Och jag är väldigt törstig, jag tror Emils mat var salt, för både han och jag har hällt i oss en massa vatten ikväll. Anyway, godnatt.

På tal om plagiat

Appropå mitt förra inlägg: den här länken fick jag av en kompis nyss. Disney tar det här med upphovsrätt på allvar och plagierar bara sig själva ;)

Funderingar kring upphovsrätt

Ett års fängelse och 30 miljoner kronor i skadestånd blev det i Pirate Bay-domen. På sätt och vis tycker jag det är bra. Artister/konstnärer/författare och andra skapare ska få betalt för det de gör. Tyvärr är det allt för ofta deras bolag som roffar åt sig pengarna och artisterna tjänar inte så mycket som de borde.

Jag tycker upphovsrätt är jättebra, och den ska det värnas om! Folk snor allt de kan, och de hade gjort det ännu mer om upphovsrätten inte funnits. Jag har inte velat lägga ut delar av Hazela-berättelsen här, eftersom jag är rädd att någon ska sno materialet innan det är färdigt. Att någon däremot skulle ladda ner boken och läsa den när den väl blir färdig är en helt annan sak - det skulle göra mig glad. Någon tycker att det jag skrivit är tillräckligt bra för att de ska vilja läsa det. Men bara för att jag tycker att man lätt, och framför allt billigt, ska kunna få tag på t.ex. filmer och musik betyder det inte att jag tycket det är bra att det jag gjort blir plagierat.

Detta leder mig osökt in på Piratpartiet. En del av deras politik tycker jag är jättebra. Andra punkter tycker jag verkar ogenomtänkta. Jag har däremot bestämt mig för att rösta pirat i EU-parlamentsvalet i juni. Det hade varit nyttigt för de bakåtsträvande, konservativa gubbarna och tanterna i Bryssel att någon kom in och rörde om i grytan.

Nu får det vara slutfilosoferat för ikväll. Emil har lagat mat och tycker jag ska göra honom sällskap. Och det luktar jättegott =)

Anmäl er!

Det är mindre än två veckor kvar till den 3:e maj. 3:e maj är sista dagen för anmälan och betalning (för intriggaranti) till Vid Bergsjöns Strand. Funderar du fortfarande på att åka? Fundera inte längre, utan gå in och anmäl dig nu!

Ouppdaterat

Ibland räcker tiden inte till. Den här veckan har den inte räckt till att blogga. Istället har jag varit en duktig flicka och prioriterat skolan. Det är dags för slutspurten. Ansökningarna är inskickade och ansökningstiden har gått ut. Det enda som står ivägen just nu är ett fysikprov och ett matteprov, och de närmar sig alldeles, alldeles för fort!

Just nu sitter jag och surar över att jag inte förstår inre derivata. (JÄVLA HELVETES SKITPÅFUND!) och Emil är dum som åker iväg och spelar turnering när han lovat att hjälpa mig. "Vi tar det ikväll". Men jag behöver ju inte hjälp ikväll, jag behöver ju hjälp nu?! Jag kommer att börja banka huvudet i väggen i ren frustration om jag inte förstår det här snart, för jag är för dum och tjurig och envis för att ge upp. Snart huttar jag ut matteboken på balkongen. Hej svejs.

Hemma igen

Det fungerade med internet första dagen vi var där *himlar med ögonen* så inte blev det något uppdaterat på internet inte. Däremot har jag skrivit för varje dag, så jag kan klippa-klistra texten hit. Fixar det under veckan, tillsammans med lite bilder. Bra va?

Så, jag hoppas att ni haft en trevlig påsk. Min har onekligen varit intressant. Vi har haft allt från snöstorm till sol och regn. Jag ramlade så pass illa att jag fick åka skoter tillbaka till stugan, jag har köpt fina kläder och ätit god mat. Och åkt skidor, såklart! Men som sagt - jag uppdaterar det i veckan.

Hah!

Det går att komma internet från stugan, utan problem och utan att betala. Sånt gillar jag. Det blir ingen längre redogörelse nu, för jag är trött och har huvudvärk.

Vi kom i vilket fall som fram i morse. Tågvagnen var trasig innuti (vägguttag och toalettspolning som inte fungerade m.m.) och lägenheten vi bor i är också ganska trasig. Duschen är inte som den ska och inte ugnsluckan heller. Fast vi fick tillgång till stugan direkt på morgonen, alltid något.

Det drar ihop sig

Om några timmar åker vi. Det mesta är packat. Lägenheten är nästan städad (kök och badrum kvar) och blommorna är vattnade. Lite småpill kvar här och där, och vi har hyffsat mycket tid på oss. Fast när det väl börjar närma sig går tiden fortare än vad man tror. Nu ska jag koppla ner. Kanske skriver jag under tiden, kanske gör jag det inte. I så fall får ni uppdateringar när vi är hemma igen.

Det här med disciplin

Jag är så odisciplinerad ibland. Städningen tar alldeles, alldeles för långt tid. Men det är tråkigt, och jag är varmt, för det är varmt här. Och så är jag trött på att vara förkyld (imorgon går jag in på den tionde veckan). Och jag måste fortfarande städa färdigt och packa. Blä.

Bloggande simmar

En av mina simmar kan blogga om sin hobby (konst och hantverk). Det tycker jag är ytterst roande.

Och tydligen finns det möjlighet att surfra där vi ska bo i Åre. Fast bara från receptionen. Orka dra med datorn ner dit för att blogga. Jag får göra som jag gjorde förra året - skriva ett inlägg om dagen på plats och sedan ladda upp dem när jag kommer hem.

Hur går det på städfronten då? Jo, tvätten hänger och torkar nere i tvättstugan, sovrummet är helt färdigt och sängkläderna är bytta. Just nu står soppan och puttrar på spisen. Frågan är bara vad jag ska ha till den. Jag har skivat bröd i frysen. Honungsmackor kanske?

Pluggandet pratar vi inte om just nu :P

Jag har blivit så klarsynt

...med mina nya glasögon, tihi. Jag har haft dem i ungefär en månad, jag har bara inte laddat upp en bild på dem än. Häromdagen i skolan upptäckte jag vilken skillnad de faktisk gör. Jag tyckte att texten på tavlan såg lite suddig ut och insåg att det berodde på att jag glömt ta på mig glasögonen!Just nu väntar jag på att vattnet på spisen ska koka, så att jag får frukost. Som ni säkert redan vet åker jag och Emil till Åre på lördag (det är imorgon!) så vi försöker göra gång på alla färskvaror vi har hemma. Brödet tog slut igår. Det finns inga djupa tallrikar rena och jag orkar inte diska, så därför kan jag inte göra gröt. Istället blir det ägg och yoghurt till frukost (yorhurt kan man äta ur glas). Och te, givetvis. Vilken kombo :P

Vi spelade rollspel väldigt sent igår, och det känns idag (därav den sena frukosten), men vi hade roligt. Jag tog en del bilder så jag tänkte skriva ett inlägg om det senare.

Dagen ska för övrigt ägnas åt att tvätta, packa, städa, vattna blommor och plugga. Vi får se hur mycket som hinns med. Jag skulle verkligen behöva plugga lite, så att jag slipper släpa med mig alla block och böcker till Norrland. Jag ska med andra ord försöka vara effektiv! Ja. Lycka till Linn!


Årespaning

Jag har blivit påmind om varför jag inte vill åka till Åre så här sent på säsongen (mamma som envisas, jag hade helst velat åka i februari). Just nu är det, enligt deras hemsida, 4,5 plusgrader. Och det regnar. Jag tycker inte om att åka skidor när det är plusgrader, det blir så tungkört då, och risken för felskär är mycket större. Tyvärr påstår SMHIs sida att det inte kommer att bli speciellt mycket bättre. Åtta grader på lördag och fem respektivre fyra på söndag och måndag. Jag hoppas inte att vi får sånt skitväder hela veckan *mutter*

Nä, nästa år är det februari som gäller!

Nåja. Jag borde gått och lagt mig för länge sedan, men jag är ledig imorgon, så vi tullar lite på det nu. Imorgon ska det packas, tvättas och städas. Och gärna pluggas lite också (hur mycket jag än pluggar finns det alltid något som ligger efter, det är en av sakerna jag ogillar med att vara student), om det hinns. Men packa och tvätta är viktigast.

Markus tycker att jag ska starta en Hazela-blogg, fast jag tror jag låter bli. Ni får läsa boken istället, när jag väl skrivit färdigt och släppt den ;)

Ätten Långe?

Fick precis ett telefonsamtal från mannen som är ansvarig för ätten Långe på KiR i sommar. Han ville erbjuda mig en plats i deras ätt. Nackdel: jag får sova i tält och bo på Langebro gård, som är i utkanten av byn. Fördel: Min roll får tillhöra en ätt, och det kan leda till kul intriger, bara man vinklar det rätt.

Jag sade till honom att jag ska fundera på det och höra av mig sedan.

Glass!

Skolan avslutad för idag, och inget mer blir det förrän efter påsk. Vår lärare bestämde sig för att ställa in matten i morgon bitti. Han trodde inte det skulle dyka upp mer än fem pers, och eftersom vi inte hade något nytt att gå igenom tyckte han att vi kunde få sovmorgon. Man tackar!

Petter ringde precis och lovade att han kunde handla åt mig. Han och Markus kommer hit för att laga kvällsmat med mig och Emil, och de tyckte det var onödigt att jag skulle springa iväg till affären för att köpa lite fisk och mjölk när de ändå skulle dit.

Jag har drygt 1½ timme för mig själv innan de kommer hit. Delar av den ska ägnas åt städning och plugg (det känns som om jag upprepar mig, jag skriver de två orden väääldigt ofta). Först ska jag sätta mig med en god, välförtjänt tallrik glass och spela TS2.

Sunny day

Solen skiner, men det är ganska kallt ute. Klockan är tio i åtta, jag är duschad, påklädd och håller på att laga frukost (mikrougn är bra!). Jag överlever. Min kropp har börjat vänja sig vid den nya dygnsrytmen (det här med att ställa om klockan har jag alltid tyckt vara ett dumt påhitt) och Emil bankade lite vett i mig igår (igen). Det känns mycket bättre idag.

Jag har 45 minuter till att äta min morgongröt i lugn och ro nu. Det känns bra. Eftersom jag är som jag är tänkte jag inte sätta mig framför TV:n med den, utan jag tänkte faktiskt starta The Sims istället. Jag har 45 minuter att äta frukost och spela datorspel, wiiiee!

Dagens skola innebär en lektion i matte och en lektion i fysik. Jag längtar tills i maj, när fysiken är överstökad. Vi har fysik fyra dagar i veckan. Det är lite småtjatigt.

Första april

Det är den första april idag. Det betyder att det är ett år sedan jag fick körkort =)

Det är mycket underhållande med folk som blir paranoida för att det första april. Programledarna för Smakstart till exempel (P4 Radio Hallands morgonprogam). De hade fått ett pressmeddelande om att kronprinsessan skulle besöka några Halmstad-skolor som varit med i projektet Klimatsmart. De trodde inte på det, så de ringde runt till olika skolor, i direktsändning, och frågade om det var sant. Väldigt underhållande. Och nej, det var inget aprilskämt, det var faktiskt på riktigt.

För övrigt vet man att det är vår när de i nyheterna går ut med den första brandvarningen i skog och mark.

Magont

Magen är skum och gör ont så fort jag äter något. Troligen är det min kropps vanliga sätt att tala om att jag stressar för mycket (jag föredrar magontet framför hjärtklappningen) och trots att det tar emot en aning, eftersom jag missar CADen, stannar jag hemma och tar det lugnt. Eller åtminstone försöker. Ta det lugnt är inte riktigt min grej egentligen, men så är det.

Jag drömde för övrigt om biologi i natt. Det var hemskt. Jag hade biologi med Ebba (läraren jag hade i höstas) och vi skulle börja lektionen. Petter var också där, av någon anledning. Jag gick in och satte mig och så fort jag tog ner en stol från bordet kom en annan stol upp där istället. Ebba blev sur för att jag inte tog ner stolarna, och jag blev sur både på Ebba och på stolarna, så jag puttade ner alla stolarna från bordet. Typiskt mig.

Nu ska jag försöka få i mig en macka och lite te och se om magen tycker att det är en bra idé. Gör den inte det blir jag sur på den. Den ska vara glad att jag äter.


RSS 2.0