Tycka synd om!

Just nu sitter jag här och tycker lite synd om mig själv. Jag är varm, jag har fortfarande ont i armen och jag har skoskav. Egentligen är det inte speciellt synd om mig. Jag och Petter var nere på stan i förmiddags och köpte knappar till hans rock, läderremmar till min rustning och en ring att laga min klänning med. Vi åt glass också :D

Eftermiddagen har jag ägnat åt att laga kläder och nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska göra. Det mulnar på lite, hoppas det blir regn så att det inte blir lika varmt imorgon. Jag vill bada, men min högerfot har två fina blåsor från promenaden i förmiddags, så den vill absolut inte bli påtryckt en sko. Vi spar det tills imorgon eller så.


Vaccination: spruta ett avklarad!

Att ta en liten spruta är också ett sätt att starta en måndagsmorgon. Jag ringde till infektionskliniken morse för att se om de hade tid för oss i eftermiddag. Det hade de inte, men de sade att vi kunde få komma in med en gång om vi ville, så vi satte oss i bilen och körde dit direkt. Inga problem.

Vi gick in i väntrummet och sedan fick vi komma in till sköterskan. Emil bestämde att jag skulle vara först eftersom jag är så spruträdd. Han höll mig i handen och sköterskan stack i den andra armen. Inga problem.

Sedan var det Emils tur. Jag är ju så förbannar nyfiken, så jag kunde inte låta bli att titta. Det var dumt, för sedan höll jag på att svimma. Sköterskan kallade in två andra sköterskor och de satte mig i stolen och tiltade den och kollade pulsen på mig och allt möjligt. När allting sedan slutade snurra och folk fick en normal hudfärg och slutade låta som om de pratade genom en radio med extremt dålig mottagning fick jag en liten kaka. Det var för att höja blodsockerhalten igen. De lugnade mig genom att säga att jag inte var den första och säkerligen inte heller den sista som höll på att svimma. De är ganska vana vid sådant där ^^

Jaja, nu är den första sprutan i alla fall avklarad. Om tre veckor ska vi ta den andra och sedan ska vi ta den tredje någon gång i vinter. Hoppas jag inte mår lika dåligt de andra gångerna ^^

Bilder uppladade!

Jag har tagit igen mig efter fönsterputsningen och laddat upp lite bilder på bilddagboken. Ni hittar dem under:
21:a mars
2:a april
27:e april
23:e juni

Som vanligt får ni även ett litet smakprov här.


Jag på mormors 80-årskalas.


Ett perfekt slag under en rollspelskväll


Jag har bakat negerbollar.


Tavlan jag gjorde till mormor i födesledagspresent.
Vaccination bokad!

Nu har ringt till infektionskliniken och bokat in mig och Emil för TBE-vaccination, så ska vi förhoppningsvis överleva Abderon utan några bestående men.

Idag ska det putsas fönster. Inte så skul kanske, men jag får betalt för det. Alltid något.

Snart går jorden under! ....eller?

Petter, det här inlägget är till dig, efter alla diskussioner om mänsklighet och civilisation som vi har haft.

Svenska Wiccas forum läste jag ett inlägg om att jorden kommer att gå under 21/12 2012.

Jag orkar inte rabbla upp all fakta som stod där, så jag nöjer mig med att länka till "ursprungssidan": här. Jag tycker inte det är lönt att länka till inlägget på SWs forum, eftersom man måste vara inloggad för att kunna läsa där.

Jorden har funnit i ungefär 4,5 miljarder år. Om jorden skulle gå under varje gång planeterna stod i just den här linjen (som enligt hemsidan inträffar ungefär vart 26 000:e år) skulle den ha gått under ungefär 153846 gånger vid det här laget. Att den bokstavligen skulle gå under p.g.a "gudomlig" eller kosmisk inverkan har jag således svårt att tro.

Om man tittar runt lite på den där hemsidan kan man bl.a. läsa att polerna ska byta plats. Det kan hända. Omvänd polaritet har inträffat förr i jordens historia. Däremot finns det på samma sida en artikel med titeln May 21, 2011 - Judgement day. Motsägelsefullt?

Jag skulle kanske bli lite rädd om sidan faktiskt var proffsigt och snyggt gjord, men allvarligt talat - jag hade kunnat göra en snyggare sidan än den där. Och om den inte haft så många kristna referenser utan fler vetenskapliga. Kristna har med hjälp av bibeln "förutspått" jordens undergång i en "nära framtid" sedan den skrevs - det finns "bevis" i bibeln för att jorden skulle gå under både 1666 och 1999. Så vitt jag vet har det ännu inte inträffat.

Att någontin ovanligt kan inträffa kan jag möjligen gå med på, men jordens undergång...nja. Jag vill minnas att jag och Petter vid något tillfälle diskuterat att människor är som kackerlackor - för dumma för att dö ut. Jag tror att vår civilisation någon gång kommer att gå under. Högkultuter har kommit och gått i cykler genom värdshistorien - titta bara på Nil-kulturen och Romarriket - och vår kommer att gå någon gång. Även om det skulle hända 2012 tror jag inte att mänskligheten i sig skulle dö. Vi skulle få det jävligt tufft i några århundraden, men vi skulle banne mig överleva. Vi är för korkade för att utrotas och det i sig är väl en tröst? ;)

Äsch, skit i alla domedagsprofter nu - de har funnits så länge mänskligheten har funnits - gå ut i solen var glad istället. Gå och ta dig ett bad och njut av att det finns en massa jordgubbar man kan äta upp. Det är sommar för fan!

Midsommarhelgen - uppdatering

Jag har haft en trevlig midsommar. Midsommarafton åt vi god mat och spelade spel. Min morbror och farbror teamade mot mig i kubb, och jag vann! Vi hade dessutom sol hela dagen, till skillnad från resterande Sverige, så vi satt ute och fikade. På kvällen flyttade vi in till uterummet.

Midsommardag var vi borta hos släktens andra sommarhus i Löderup, där mina mostrar huserar. Ytterliggare en dag med god mat och trevligt sällskap. Vi blev bjudna på grillat på kvällen. Eftersom jag inte äter griskött valde jag lammstek istället, och den var alldeles lagom grillad. Hemgjord potatissallad fick vi också. Mycket gott! Vi spelade Aqua Romana också. Typiskt tyskt brädspel med träpluttar och läggbrickor. Recensionen jag läst om det överensstämde inte riktigt, jag tyckte bättre om spelet än vad recensenten gjorde.

Igår var det litha (sommarsolstånd) och vi var för första gången på över ett år samlade hela familjen här nere (lillebror körde ner i lördags kväll), även om det inte blev så långvarigt. Jag skrev lite på min bok och sedan ägnade jag större delen av dagen åt att ligga och läsa i solen. Lagom ansträngande och precis vad jag längtat efter att få göra större delen av våren.

I går kväll var jag och mamma uppe på Ales stenar för att titta på solnedgången. Stenarna är placerade på sådant sätt att solen går ner vid den ena av storstenarna när det är sommarsolstånd och går upp vid den andra storstenen när det är vintersolstånd. Vi var långt i från ensamma där, vilket var lite synd. Det hade varit mer magiskt om det inte varit så mycket folk, men det var väl oundvikligt. Ska jag vara ärlig tror jag faktiskt inte att det varit så mycket folk där någonsin när jag varit där.

Idag ska jag ägna tiden åt att skriva vidare på boken och vänta på att vårdcentralen ska ringa. Jag och Emil ska jag TBE-vaccinera oss, så jag har fått knappa in mitt telefonnummer så att de kan ringa upp sedan när de har tid. Det har de ungefär tjugo över två, jippie. Hoppas bara att de har bättre tider för vaccinationen sedan. Vi är ju ute lite sent.

Jag bjuder på en bild som pappa tog av mig på midsommarafton när vi skulle fika. Blomsterkrans, klänning, solsken och jordgubbar. Kan det bli mer svensk sommar än såhär?


Fotograf: Ulf Ericsson

Midsommar!

Midsommar är, jämte samhain och jul, den bästa tiden på året!

Jag och mamma var och köpte bröd på Olof-Victors innan idag, och på vägen tillbaka stannade vi till vid ett fält och plockade vallmo, blåklint och kamomill. Nu står de i en spann på uteplatsen och väntar på att jag ska göra kransar av dem.

Tyvärr fick jag röd växtsaft på mina vita byxor och tvättmaskninen här fungerar inte. Jag fick tvätta för hand, vilket inte var vad jag hade räknat med att göra idag. Crap. Nåja, jag tror jag fick bort alla fläckar tillslut (med hjälp av klorin) och nu hänger byxorna på tork. Inte så mycket att göra åt.

Innan jag satte mig här rörde jag ihop en tryffelkräm som jag ska ha i tårtan senare. Efter att jag gått härifrån ska jag hjälpa mamma att plocka undan och dammsuga (det tenderar att bli stökigt när man bakar i en liten stuga) så att här är färdigt tills gästerna kommer sedan.

De som förväntas dyka upp är min ena moster och hennes sambo, samt faster, farbror och pappa. Inte så många, men mysigt. Problemet är bara att vi inte vet riktigt när de kommer. De kan komma redan till fika, men de kan också komma senare. Det är bra med planering.

Vädret verkar ganska lovande just nu. Det ska inte regna i vår del av Skåne (påstår de... ). Växlande molninghet och blåsigt, men hyffsat varmt. Jag kan nog ha klänningen trots allt.

Var ni än är och vilket väder ni än får önskar jag er hur som helst en tevlig midsommar!

Äckliga kryp!

Jag pratar inte om spindlar den här gången, men nästan... spindeldjur.

Jag och mamma var ute och gick innan, och efter att vi passerat ett ganska snårigt ställe hade jag plötsligt sju fästningar krypandes på byxbenen. Mamma fick borsta bort dem och jag har inte sett någon som har fastnat än, men man vet ju aldrig. Som tur är finns det inte TBE utspritt på Österlen (bara enstaka fall rapporterade).

Det finns det däremot i Karlskrona, dit vi ska och lajva om ungefär en månad. De som ska vistas i skog och mark där rekommenderas att vaccinera sig, därför tänker jag på måndag ringa till vårdcentralen och se om de kan utföra en sådan vaccination på mig och Emil. Kan vi få tid veckan efter jag kommit hem hinner vi få båda doserna innan det är Abderon, och det är bra.

Jag är visserligen spruträdd som få, men att ha TBE är värre än sprutor. Dödligheten är bara 0,5% men ungefär 40 % av de som drabbas får bestående men, som t.ex. minnesstörningar, balansrubbningar och hörselnedsättning. Eftersom TBE är ett virus (till skillnad från borrelia och erlichia, som är bakterier) kan det inte botas med antibiotika. Har man däremot haft TBE en gång är man som regel immun mot det. Borrelia och erlichia kan man dock få flera gånger.

Mer information om fästingar och vaccination hittar ni här.

Here I am

"...this is me, there's nowhere else on earth I rather be..."

så är det, för nu är jag i Mälarhusen tillsammans med mamma!

Det blev inget bloggande igår. Jag packade, åkte på ett nästan överfullt tåg (jag var glad att jag lagt 40 spänn extra på att boka en plats!), blev upphämtad av mamma i Lund, åkte till Löberöd och letade efter några gamla kokböcker (som jag inte hittade), hjälpte mamma att packa bilen, åkte hit, åt kvällsmat och packade upp. Efter det orkade jag inte sätta mig och konfigurera nätverk, så det har jag gjort nu istället =)

Vädret var bättre igår. Idag regnar det och det blåser en massa. Vi ska ner till Kåseberga senare och köpa en massa fisk inför imorgon. Får hoppas att det är bättre väder då.

Nu ska jag gå och ta hand om den högen med grejer som jag inte orkade sortera in i gaderoben igår, och sedan ska jag köra till Borrby och handla, medan mamma jobbar med att skriva nån rapport till sin chef. Hon har inte ens sommarlov fast hon har sommarlov. Elakt, tycker jag.

vad gör jag uppe?

Jag är trött, men jag går inte och lägger mig. Varför är jag så korkad egentligen? *gäspa lite*

Jag har i alla fall varit duktig och städat alla bokhyllorna i vardagsrummet och putsat glasdörrarna på dem, yay! Dessutom har jag dammsugit hela lägenheten och börjat ta tag i tvätthögen *klappar sig själv på huvudet* Nu protesterar dock min onda axel och tycker jag är dum som behandlar den illa. Jag tycker att den ska hålla käften. Jag tänker muta den med en dusch.

Imorgon ska jag faktiskt ställa väckarklockan för första gången sedan i.... maj, eller så. Jag åker till Mälarhusen imorgon och det är ganska bra om jag packat innan dess.

Nya bilder

Har laddat upp nya bilder på bilddagboken. Ni hittar dem under följande datum:
24:e december 2008
31:a december 2008
1:a januari 2009
11:e februari 2009
21:a februari 2009
22:a februari 2009
7:e mars 2009

Ni får lite smakprov här:


Julgranen hemma hos familjen Persson


Nyårsafton 2008


Den vackraste tallskogen i världen.


Förfest innan kåren.


I väntan på våren


Snö i Halmstad


FörhörsworkshopIbland hjälper det

Ibland hjälper det att gnälla av sig lite (även om jag faktiskt tvivlar på att Akelius läste gårdagens inlägg). I vilket fall som, i morse blev jag väckt av att fixaren ringde på dörren. Nu är ugnen lagad, duschen tätad och lysröret bytt.

Jag vill flytta!!!

Jag blir så trött! Här måste vara något allvarligt fel på den här lägenheten. Det kommer konstant in spindlar av alla storlekar - allt från jättesmå, stora som knappnålshuvuden, till stora lockspindlar. Det finns en anledning till att jag vil bo på tredje våningen - spindlar ska inte komma in i de mängderna, i synnerhet inte stora spindlar.

För någon månad sedan hittade jag en skalbagge (eller vad det nu var) i gaderoben. Sedan dess har jag hittat tre till av samma sort (nej, det är inte vägglöss, de ser inte ut så).

När jag gick ut i köket för en halvtimme sedan var det minst sex stycken silverfiskar på golvet. Igår hittade jag en på väggen i sovrummet. Var fan kommer de ifrån? Hur sjutton kommer de in?

Jag upptäckte dessutom att det läckt in vatten i fönsterkarmen både i vardagsrummet och i köket efter att de gjort rent fasaden. I vardagsrummet är det bara i ena hörnet, men i köket är det i halva fönsterkarmen. Den polerade jag med möbelpolish för mindre än en vecka sedan. Tack som fan! Dessutom förstördes min Harry Potter-klocka som Emil gjorde till mig fär jättelängesedan, innan vi flyttade ihop. Där är stora fläckar på den nu av vattnet och den har vikt sig. Bajs.

Sedan har vi ju det här faktum att Akelius suger på att få saker och ting uträttade i tid. Några exempel:
*Vårt parkeringstillstånd lovade de att skicka ut inom två veckor. En månad efter att vi flyttat in hade det fortfarande inte kommit.
*Tvättmaskinen som var trasig i våras tog det mer än tre veckor för dem att laga. Om de behövde beställa reservdelar kunde de väl åtminstone satt upp en lapp om att de hade beställt dem?
*Ugnen är sönder och duschen läcker. Jag ringde om det i torsdags och de har fortfarande inte varit här.

Suck. Man kan gå i taket för mindre. Om inte silverfiskarna, spindlarna och skalbaggarna passar sig kommer jag snart att börja bedriva Jihad mot dem. Det gäller förresten för Akelius också. Hur fan kan de driva företag och inte uträtta någonting? Pantskaft.


Gratis mat

Petter bjöd mig på middag för att blidka mina sårade känslor, det känns bätte nu. Jag har anmält mig och fått en bekräftelse på min anmälan till Abderon, så nu återstår det bara att betala eländet. Sitter och väntar på att mamma ska ringa också, så jag vet när jag ska boka tågbiljetter. Så kul har jag :P

Lajvjox

Emil är gruppansvarig för In Ferothi. Emil skulle skriva hela gruppbakgrunden, och sedan låta mig och Eä läsa igenom den. Emil skulle skicka in gruppanmälan till arr i tid så att vi kunde betala i tid och få våra intriger. Emil spelade Warhammer till halv tio igår kväll. Gissa vem som nu måste sitta och läsa igenom och rättstava skiten så att vi kan anmäla oss? Jag har en egen bakgrund att skriva. Tanken var att vi skulle vara anmälda igår så att jag skulle kunna skicka in bakgrunden igår och betala eländet idag. Tack som fan, HFF *morr* jag tror jag ska säga upp bekantskapen med den föreningen för min sambos räkning. Det är inte bra för vårt föhållande.


Kir-bakgrund: check!

Nu har jag varit duktig och skrivt klart och skickat in min bakgrund till Kir. Dis Berulvsdotter heter rollen, och hon tillhör ätten Långe.

Jag har tvättat en massa tyg idag också. Det var jobbigt.

Nu är jag trött och ska gå och sova.

Massor med tyg!

Jag ägnar eftermiddagen/kvällen åt att tvätta mängder med tyg. 12 meter för att vara exakt. Rött, grönt och grått. Det ska bli fina kläder av det så småningom, men först måste det förtvättas så att det inte ska krympa och fälla sedan. Det röda kommer iofs säker att fälla ändå, rött tyg har en tendens att göra sånt.

När jag tog fram symaskinen innan idag för att zickzacka tyget insåg jag att det satt brun undertråd i den. Det betyder att det senaste jag sydde på min maskin var Petters byxor till KiR förra året. Det är alltså nästan ett år sedan jag använde min symaskin sist. Det är lite dåligt. Tänkte jag skulle passa på att laga ett örongott och lägga upp ett par byxor också när jag nu ändå har den framme :P


Ett slag för jämnställdheten?

Jag brukar av principskäl låta bli att läsa kvällstidningar, men eftersom jag är en ganska regelbunden läsare av Vronkans blogg är det svårt att undvika ibland, eftersom jag också är väldigt nyfiken av mig.

Det jag läst den här gången är en artikel från Aftonbladets nätupplaga. Norskan Hanne Nabintu Herland har uttalat sig om jämnställdhet och feminism (artikeln hittar ni här).

"Mannen behöver sex och kvinnan borde vara hängiven att tillfredsställa mannen", står det bland annat i artikeln, och "Ibland måste kvinnor hålla sig lugna och göra som mannen säger. Jag förstår att norska män hellre vill ha ryska och thailänska fruar. De gillar åtminstone sex och är bra på att laga mat".

Jag tycker allvarligt talat synd om kvinnan. Hon kan inte ha haft alltför många bra förhållanden, alternativt är det något fyskiskt fel på henne om hon inte känner behovet av att ha en man som tillfredställer henne sexuellt. Dessutom, både hon, hennes mormor och henne mamma måste varit riktigt usla på att laga mat om hon har den uppfattningen att norska kvinnor inte kan laga mat.

Visst, hon är ute efter att provocera och debattera, och det gör hon. Men jag känner inte alls igen mig i det hon skriver. Och så stor skillnad är det väl inte mellan Sverige och Norge. Eller?

Det värsta är nog den sista delen av artikeln:

"Hennes poäng är att kristna värderingar är på väg bort. Norge har blivit ett gudsfientligt land och står liksom hela Europa ”på kanten av stupet”. En anledning är att feminismen blivit för stark och könskampen för hård. – Vi lever i ett hedonistiskt samhälle. "

Det här är en av anledningarna till att jag inte gillar kristdemokrater (för givetvis står det i artikeln att hon är en sådan). Allt för många av dem tycks tro att det är de kristna värderingarna som håller samman samhället och att världen ser ut som den gör idag beror på att de kristna värderingarna förfaller.

Personligheten tycker jag att det är bra att de "kristna värderingarna förfaller". Jag skulle inte vilja leva i ett samhälle där en religion som inskränker friheten, integriteten och jämnställdheten så pass mycket får råda. Kvinnlig rösträtt, fri abort och könsneutrala äktenskap, för att bara nämna något.

Det är när jag läser sådana artiklar som jag blir glad över att min religion åtminstone ser män och kvinnor som lika mycket värda och som inte notoriskt genom världshistorien försökt att förtrycka och fördriva andra religioner av rädsla för "den sanne guden" och djävulen (häxprocesserna och korstågen är jättebra exempel).

Lever vi i ett hedniskt samhälle är det bra en bra sak. Jag är hedning och jag är stolt över det!

Det tar sig!

Från att ha haft ett lajv spikat den här sommaren har det gått till tre den senaste veckan. Det första är ju Kampen i Ringen, givetvis, och de andra två är Abderon och Abhari - vid vägarnas ände. Det känns bra. Jag gillar lajv :P

Har precis pratat en stund med Bobo, som är huvudarrangör för Abhari och diskuterar roller. Mossla får göra comeback dagtid. Sedan kan jag avslöja att jag ska spela en roll till, som är mer nattaktiv och som inte är en vampyr. Mer än så kan jag inte säga. Allt annat är hemligstämplat fram till lajvstart och så ska det förbli. Aragorn sade en gång till mig att det är de hemliga rollerna som brukar vara mest intressanta och roligast att spela. Han har en bra poäng med det.

Lajvsommaren är hur som helst räddad, och nu ska jag återgå till att städa. Det tar sig faktskt med det också, sakta men säkert (rensa pärmar, städa vinden och möbelpolishera bokhyllor tar tid, så är det bara). Ikväll är det rollspel. Tjingtjing.

Lustigt

Enligt de undersökningar som gjorts är den största andelen av Piratpartiets väljare män under 30. De flesta av mina vänner i den kategorin har inte röstat pirat. Däremot har väldigt många av mina tjejkompisar gjort det. Jag vet inte riktigt vad det säger varken om mig eller om dem och jag orkar inte analysera det heller. Det lämnar jag över till er.

Piraterna till Bryssel!

Piratpartiet lyckades ta 7,1% av rösterna och får därför ett mandat i EU-parlamentet och bör därmed ses som EU-valets stora segrare bland de svenska partierna, tillsammans med miljöpartiet, som gick upp starkt sedan förra EU-valet.

Jag undrar vad Blondinbella har att säga nu om moderaterna. Oavsett vad Reinfeldt sade i TV igår var det ett ganska dåligt val för dem. De sitter i regeringen och lyckades inte ens ta in en ynka procentenhet sedan förra EU-valet, medan sossarna hamnade på +-0 och därför fortfarande är det största partiet - trots att de inte sitter i riksdagen.

Det skulle också vara intressant att höra vad Blondie har att säga om PPs framgångar i valet, då hon på sin blogg igår skrev "Piratpartiet röstar väl bara om det går att rösta på internet". Underhållande, mycket underhållande.

Och jo, jag röstade pirat. Det gjorde jag av den enkla anledningen att de andra partierna (med undantag för miljöpartiet) misslyckats med att förklara vad de verkligen vill göra i EU och vad de vill åstadkomma. Jag tycker de ägnar med tid åt att smutskasta varandra än att tala om var de står (i synnerhet moderaterna och sossarna). Piratpartiet driver frågor jag tycker är otroligt viktiga, och Reinfeldt och hans gäng driver dem mot en utveckling som jag tycker är ganska skrämmande. Hejdå personlig integritet liksom.

Jag tycker det är bra att PP kom in EU-parlamentet. Det behövs att någon rör om lite i grytan där. En väckarklocka för de andra partierna kanske?

Dessutom var sannolikheten ganska liten att något av de sju riksdagspartierna inte kom in i EU-parlamentet (utom då möjligtvis kristdemokraterna, men det hade då inte varit något att sörja över) och då valde jag att lägga min röst på ett litet parti som driver viktiga frågor för att öka deras chanser att komma in.

Så är det. För övrigt tycker jag det är bra att folk över huvud taget röstade. Enligt SVTs text-TV ökade röstdeltagandet med sex procentenheter sedan förra EU-valet, och det tycker jag är jättebra! Det klart att det hade varit ännu bättre om valdeltagandet varit högre, men det är i alla fall ett steg i rätt riktning. Att rösta är ingen rättighet, det är er förbannade skyldighet som medborgare att göra det! Att inte gå och rösta för att man inte vet vad man ska rösta på är ett riktigt, riktigt dåligt argument - man kan ju alltid blankrösta! Skäms på er som inte gick och röstade igår. Tummen upp till er som faktiskt gjorde det.

Det är viktigt att rösta, och så länge ni inte röstade på kristdemokraterna eller på sverigedemokraterna var det viktigaste att ni faktiskt gick och röstade!

Kir har löst sig!

Boendet på Kir har löst sig. Jag får bo i en paviljong och mitt tyg och mina pärlor får bo under tak. Lovely =) Herr Helgesson har lovat att skicka i väg en text om ätten Långe (jajamensan!) till mig så imorgon kan jag förhoppningsvis börja skriva bakgrund.


In Ferothi till Abderon!

Då var det klart. Jag pratade med Eä igår och Emil ringde arr idag. In Ferothi kommer till Abderon i sommar, tjoho! Jag får lajva och jag får spela alv, yey! Nu söker vi folk som vill åka med. Tror du att du har vad som krävs för att åka med som en av de tuffaste skogsalverna någonsin? Hör av dig!

Jag ser fram emot det. Ska anmäla mig snart. Rollen är så gott som färdigskriven (det är det jag gillar med kampanjer) och det enda jag behöver fixa är ett läderharnesk, men Emil har sagt att jag kan få låna av det läder han har liggande så det ska inte vara några problem. Nu är jag glad och ska laga mat.

"Skåne tillbage, Zlatan er dansk"

Det är kul med danska supportrar med humor. Nu visade det ju sig dock att danskarna klarade sig ganska bra utan Zlatan. Ska svenska landslaget till Sydafrika krävs det att de ligger i.

Nu tänker jag skita i fotbollen och gå och lägga mig istället. Jag har en hemsk huvudvärk. Måste göra något fel när jag styrketränar, får jag får väldigt ofta spänningar i axlarna efteråt, som orsakar spänningshuvudvärk. Mupp.

Godnatt med er och glöm inte bort att rösta imorgon!

Lajvdrömmar

Jag har drömt om lajv hela natten, nästan. Emil väckte mig innan han gick till jobbet och då drömde jag om lajv, sedan somnade jag om och fortsatte drömma om lajv. Jag drömde att vi var i Consaber (Eons spelvärld) och att Xinu-kulten hade tagit över stora delar av världen, inklusive Thalamur . Min roll tillhörde xinu-kulten, och Dick Harryson höll en föreläsning om hur mycket Xinu-kulten hade tagit över. Efteråt lyckades jag sno kartan, och den skulle vi bränna i en hemlig ritual. När jag skulle ta mig till ritualplatsen blev jag förföljd av Belcker, som trodde att jag hade något fuffens på gång. Ett läger vi passerade blev anfallet precis när vi passerade, så då lyckades jag lura honom av mig. Min roll var värdshuspiga och bodde inne i byn och efter ritualen lyckades jag ta mig tillbaka till det hus där jag bodde utan att någon misstänkte någonting.

Jag vill lajva. Jag har abstinens.

Komplicerade människor

Jag förstår allvarligt talat inte varför vissa människor måste göra allting tio gånger mer komplicerat än vad det är (på lärarprogrammet är de experter på det). Personen som spelleder vår rollspelsgrupp just nu är väldigt duktig på det. Ett "jag kan spela" borde vara nog för att få de flesta att förstå att inga hinder föreligger för att spela utsatt tid, men inte för vår spelledare (SL) inte.

Jag blev uppringd i morse av SL. Jag minns inte vad han ville egentligen, men jag kom på att jag brukar träna på onsdagar, så det upplyste jag honom om. I ett tillstånd av sinnesförvirring hade jag glömt bort det när vi diskuterade rollspelstid igår och sagt att jag kunde spela ikväll. Han frågade om jag verkligen behövde träna ikväll och jag sade att jag skulle fundera på det och höra av mig sen. Han ringde mig sedan ungefär en gång i timmen fram till klockan tre. Eftersom jag ännu inte bestämt mig lät jag bli att svara (ja, så taskig är jag) för jag orkade inte ta den diskussionen just då. När jag väl svarade dog mobilen och eftersom jag höll på med annat gick jag in en snabbvända på msn och skrev "jag kan spela" och återgick sedan till det jag höll på med (man överger inte makraméknutar bara sådär, det blir väldigt trassligt). Egentligen ville jag träna, men eftersom det har varit så mycket klödd med speltider och eftersom jag inte orkade klödda och eftersom det egentligen var mitt fel att det blivit klödd den här gången (då jag glömt bort att jag skulle träna) tänkte jag att om jag struntar i träningen ikväll och spelar rollspel så slipper vi klödda. Trodde jag.

SL får istället för sig att gå hem till mig och ringa på och tala om att han bjuder mig och min sambo (som också spelar( på kvällsmat, så att jagg "ska hinna". Till saken ska också höra att jag tre gånger (en i går och två idag) sagt till honom att vi inte skulle äta där, eftersom jag redan köpt kvällsmat (ja, han är lite trög ibland). Jag orkar inte diskutera det mer, och eftersom maten jag köpte håller sig till imorgon säger jag helt enkelt "jaja, vi kommer".

Det är inte första gången en liknande situation händer, att han ställer till det på ett eller annat sätt och flyttar tiden. Idag var det bara den berömda droppen som fick bägaren att rinna över. Visst, det var jag som krånglade från början, men jag bad aldrig om att vi skulle byta tid, eller att han skulle bjuda på mat (åh nej, vad taskig jag är som tackar nej till mat!) när jag påpekat att jag skulle laga mat hemma. Jag sa heller aldrig att jag skulle bli försenad - det var han helt och håller som drog den felaktiga slutsatsen. Ett "jag kan spela" borde räcka för att förstå att det inte ska vara något problem att spela som vanligt. Om jag sedan väljer att hoppa över att äta för att jag inte skulle hinna (som om det någonsin skulle inträffa) är inte hans problem. Att han sedan bjuder på fläskkött (när han vet att jag inte äter gris om jag kan undvika det) gör mig också en aning förbannad.

Jag tror att vi har ett kommunikationsproblem i vår grupp och jag tror det beror på att vår SL är komplicerad, men han förstår det inte själv (han passar på lärarprogrammet, de förstod inte heller). Min sambo påpekade att när det gäller SL måste man vara övertydlig. Till nästa gång har jag lärt mig att jag inte bara ska skriva att jag kan spela, jag ska också lägga till plats, klockslag, dag, månad, år och för säkerhets skull även planet och solsystem.

Givetvis blev det inget spelat. Jag var för arg och trots att jag skrek lite på SL verkade han inte riktigt förstå varför jag var arg. Av den här kvällen har jag alltså inte fått ut någonting annat än lite trorr spagetti utan ketchup (för den var slut), ont i halsen (för att jag var arg och avreagerade mig lite när jag kom hem) och ont i magen (för att jag är hungrig). En helt vanlig rollspelskväll med andra ord. Skillnaden var bara att ikväll var det vi som stod för actionen och inte våra rollpersoner. Så kan det gå.

Nu är det säkert en del som blir lite upprörda för att jag skriver det här, men allvarligt talat har jag inte direkt ork att bry mig om det just nu. Om vår käre spelledare läser det och lär sig något av det är det alltid något. Nu tänker jag gå och göra ett par mackor med kräftsallad och spela The Sims. 

God...morgon?

Jag har sovit bort hela förmiddagen, nästan. Det är nog en direkt följd av att jag gick upp så tidigt igår, tror jag. Jag sov drygt tio timmar i natt, och det var jääätteskönt! Nu ska jag stoppa i mig frukost och sedan ska jag plocka in balkongen. Det har inte börjat regna än, jag tänkte passa på att göra det innan golvet därute blir helt blött. Om det nu börjar regna. SMHI har aldrig varit pålitliga.

Skogsfamiljerna

Jag hittade ett klipp med titelmelodin till Skogsfamiljerna Youtube, så nu har jag suttit och nostalgitrippat en stund. Jag minns när jag var liten (har dock ingen aning om hur liten, sju kanske?) och vi var i Mälarhusen. Mamma hyrde två videoband med skogsfamiljerna till mig när vi var i Borrby och jag satt och tittade på dem och tyckte att de var så bra. Ikväll kom jag att tänka på den där ramsan han säger innan man går igenom dörren i trädet - liten, mindre minst -  och var tvungen att googla för att se om jag skulle hitta något. Det finns många fina klipp på youtube :D och dessutom en grupp på facebook. Nu ska jag nostalgitrippa en stund till, sedan är det sovadags.

Makramé

Allvarligt talat, smyckesatsen Elements Notae som jag köpte från Panduro Hobby är nog ett av mina sämsta köp någonsin. För det första passar inte pärlorna till tråden. Tråden är för tjocka, så de mindre pärlorna går inte att trä igenom. Jag fick ta vaxad lintråd, som jag hade hemma, för att kunna knyta ihop skiten. För det andra står det fel i beskrivningen. Den som gjort den har missat att skriva till att man utöver den tråd man fäster pärlorna i måste ha en annan längre tråd. Läser man lite längre ner i beskrivningen nämner de denna tråd. Ingenstans står det hur lång den ska vara. Jag höftade på 1,5 meter, vilket blev för litet. 2 meter kanske skulle vara mer lagom. Jag får knyta ett till med andra pärlor och se. Nåja, jag fick ihop det till slut, orkar jag lägger jag upp en bild senare. Nu ska jag äta kvällsmat och plocka undan pärlhysterin jag orsakat i vardagsrummet. Ibland är det skönt att vara ensam hemma :P

Hah!

Jag vaknade klockan fem, gick upp strax efter halv sex och var på yogan kvart sju. Inte illa va? Jag kan om jag vill. Jag gillar yoga, och ska man nu tvunget vara dum nog att träna kvart i sju på morgonen är yoga ett bra val, det är lagom jobbigt.


Morgonpass: yoga

Jag ska träna yoga imorgon kvart i sju (jag vet, jag är dum i huvet, och Emil önksar mig lycka till) så varför sitter jag vid datorn fortfarande? Jag har så dålig disciplin ibland. Mupp-Linn. Godnatt.

Men suck

Akelius har bestämt att vårt hus behöver tvättats och målas. Det är ganska bra. Tråkigt bara att de inte kunde fixa det sådär i mars-april innan alla hade hunnit sätta ut saker och ting på balkongen. Murphys lag råder. Jag och Emil fixade till vår balkong i helgen - planterade blommor, tvättade stolarna och lade ett nytt golv. Nu måste allt det plockas in igen, eftersom Akelius inte är smarta och planerar (muppar), och eftersom Emil är i Göteborg kan ni ju gissa vem som för göra det.

Idiotiskt att de inte skriver ut vilken dag de ska börja måla - det står "om några dagar". Tack som fan för den upplysningen.

Kampen om byn är över!

Så var det klart. Primus Vicus får Halmstad Medeltidsby, och de får i uppdrag att flytta den, eftersom Halmstad kommun inte vill ha den vid Örjans vall längre. Det är inget litet projekt, men faktum är att PV faktiskt vann mot jätten och får fortsätta ha hand om byn. Det betyder att byn kommer att ligga kvar i Halmstad någonstans och att det kommer att arrangeras fler lajv där, tjohoo!

RSS 2.0