Ipred-lagen, inlägg 2

Jag ångrade mig! Jag läste igenom en artikel från wikipedia-länken i förra inlägget och kom på precis varför jag tycker så otroligt illa om den här lagen. Det handlar inte om snålhet, om att "kultur ska vara tillgängligt för alla" eller något sådant tjaffs, utan om personlig integritet.

För min del kommer det aldrig någonsin att vara okej att ett bolag som t.ex. Universal ska kunna få ut min IP-adress och tvinga mig att betala en massa pengar för att jag laddat ner ett album från någon av deras artister. Det är inte deras sak. Brott och brottslingar är något som poliser och jurister ska ta hand om (de är utbildade till det), inte folk från Universal.

Ipred-lagen är dessutom redan föråldrar, trots att den inte trätt i kraft ännu. Varför då, undrar ni kanske? Jo, för att tekniken hela tiden kommer att ligga ett steg före. Den ligger redan nu ett steg före. De stora fildelarna, som är de man vill komma åt med denna lag, vet hur de ska göra för att skydda sina nätverk undan lagens långa arm, och tro mig - de gör det redan!

Det är självklart att skådespelare, musiker, författare och andra upphovsmän ska få betalt för det de gör. Jag skriver själv och jag vet hur förbannad jag skulle bli om någon skulle sno mitt verk. Men det här är inte rätt väg. Tyvärr har jag heller inget bra förslag på hur man skulle kunna göra istället - i nuläget.

Och när vi nu ändå är inne på det - när kasettbandspelaren och videon kom skrek film- och musikbranschen om att de skulle gå under, och vi vet alla att så inte blev fallet. I så fall hade de inte kunnat skrika så högt den här gången heller ;) Till er vill jag säga: Häng på tåget istället för att motarbeta alla moderniteter! Annars kommer ni bara att stå som förlorare i slutändan (igen).

Jag vill avsluta detta inlägg med att länka till en mycket underhållande bild.

Ipred-lagen

Inatt träder ipred-lagen i kraft, bland det sämsta Sveriges riksdag någonsin hittat på. Visserligen anser jag att folk givetvis ska få betalt för sina verk, men detta är fel väg att gå. Jag är upprörd och arg och besviken, men det har redan ältats till förbannelse, så jag tänker inte dra upp det en gång till nu.  Mer om Ipred-lagen kan ni läsa här.

*rubriktorka*

Det är en sån där dag idag. Ingenting fungerar. Jag mår skit och känner mest för  att gå och lägga mig och sova igen. Fast det ska jag inte. Mål ett är att försöka få i mig lite frukost. Mål två är att ta en dusch och se om jag mår lite bättre efter det. Mål tre är sedan att försöka plugga lite matte, men det kan vi ta sedan. Att överleva frukosten är det viktigaste nu.

Kaos i röran

Allvarligt talat, hur svår ska det vara att hålla ordning? Ibland känns det som om det enda jag gör är att städa och tvätta, och likväl, så fort jag vänder ryggen till, blir köksbordet stökigt igen, eller också ligger det tvätt på golvet eller så behöver soffbordet torkas av för att det blivit något spillt där. Hur svårt kan det vara att plocka undan när man gjort något och varför vägrar saker att stå kvar där jag ställer dem? Och jag tror att jag och Emil är lika goda kålsupare båda två, jag behöver bara gnälla av mig.

Förberedelser

På lördag åker vi till Åre. Jag ser fram emot det, men inte lika mycket som jag brukar. Jag har för fullt upp med skolan, antar jag. I alla fall har jag och Emil idag varit duktiga och bokat tågbiljetter till Göteborg och aktiverat våra liftkort. Bara packningen som är kvar nu, och den väntar vi med tills på fredag :P

Ikväll har Emil lovat att laga pannkakor (namnam!) och jag har i gengäld lovat att stryka all tvätt. Tvättmaskinerna nere i källaren går dessutom för fullt. Det gäller att få tvättat allt som vi vill ha med oss. Nästa gång vi flyttar ska jag se till att det blir till en lägenhet där vi kan ha en egen tvättmaskin. Alternativt ett hus.

Nu är det dags att gå ner och hänga tvätt på tork. Tjing!

Rakin Ishjärtas återkomst

Rollspelstillfället igår hägrar. Vår ärkefiende, Rakin Ishjärta, är tillbaka och vi fick ingen chans att slåss med honom. Crap. Vi måste försöka få till ett speltillfälle till innan jag och Emil åker till Åre, vi kan inte gå två veckor och inte få en chans att slåss mot Rakin! Om inte annat så för att jag kommer att reta mig vansinnig på det. Dumma Petter som bryter spelmötet vid ett sånt tillfälle *mutter* Rakin stör mig och gör mig ofokuserad.

Rakin Ishjärta var för övrigt den rovriddare som härskade och söndrade i Nanbaton när Hazela inte var där, och som vi fick äran att slå i bojor i slutet av det första äventyret. I början av det andra äventyret rymde han, och trots våra (läs: Faradans) ansträngningar lyckades vi inte få tag på honom. Nu är han däremot tillbaka och om våra rollpersoner överlever det här har Hazela ett och annat att säga till Rakin, hah!

Emil föreslog för övrigt att han skulle starta en Kélin-blogg och jag skulle starta en Hazela-blogg. Jag gillar idën, men vet inte om jag pallar designa en blogg till. Vi får se. Det skulle vara kul.


Lajvarrangerande

Äntligen har jag lyckats uppdatera hemsidan! Det tog betydligt längre tid än det var tänkt. Inte bra. Om 50 minuter ska vi vara hos Petter och spela rollspel (tji fick du Tesla! Vi tar det imorgon istället!)

Nåja, nu är det gjort i alla fall och resultatet hittar ni här. Det enda som saknas nu är texten med områdesinformation, men det tar vi sen. Den finns på DMFs hemsida så länge.

Nu har jag suttit vid datorn mer eller mindre konstant sedan klockan elva. Nu ska jag göra något annat.

Förföljd av Tesla

Det är helg, och som regel brukar jag inte plugga på helgerna. Egentligen borde jag plugga fysik, men idag är det faktiskt lågprioiterat. Jag behöver göra annat än att bara plugga också, tänker jag.

Likväl, jag bläddrar i ett oläst nummer av Nemi-tidningen, och i krönikan står det om - just det - ingen mindre än Nikola Tesla. Den delen av fysiken jag borde plugga handlar om generatorer, växelström och magetisk flödestäthet. Tesla var den som tog fram växelströmmen och det är hans namn som blivit enheten för magnetsik flödestäthet. Jag ser hinten. Det är visserligen inte så illa - det är inte alla som blir hintade av en snubbe som varit död i sådär 60 år ;)

Vi spelade rollspel igår - första speltillfället på nya äventyret i Hazela-kampanjen (den som jag håller på att skriva en bok om).  Det var väldigt trevligt och rollspel känns roligt igen. Det är bra. Det är ett sundhetstecken :P

Faktum är att vi ska spela ikväll igen. Jag och Emil åker till Åre nästa helg, och sedan är vi borta hela påskveckan, vilket betyder att det är två helger som vi inte kan spela. Undantagsvis spelar vi alltså en söndag. Även om jag vet att jag kommer vara extra seg imorgon (för givetvis slutar vi aldrig vid tio även om vi borde) så vet jag att det är värt det. Åtminstone den här gången. Hazela har en riddarslyngel att sätta på plats, haha.

Dagen ska jag för övrigt ägna åt att pyssla lite. Jag ska göra ett kort till mamma (som fyller år nästa vecka), och sätta ihop den där ägg-satsen jag köpte på Panduro för ett tag sedan. Eftersom det var ett tag sedan jag spelade The Sims ska jag försöka hinna med det också, och stryka tvätt. Sedan är det ju som sagt det där med Tesla också...först och främst ska jag dock ägna lite tid åt att uppdatera hemsidan för lajvet jag ska arrangera i maj. Texten om kristendomen och paganismen ska upp, och idag är det prio ett.

Det ser med andra ord ut att bli en fullspäckad söndag, men jag gillar att vara sysselsatt. I synnerhet med saker som inte rör skolan jämt och ständigt.

Jag kommer säkerligen att blogga mera under dagen. Stay tuned!

Level 5

För första gången någonsin lyckades jag ta mig till level fem på Luxor (ett spel på en spelsajt på internet. Vilken avslöjar jag inte, då försvinner alla mina nördpoäng igen ;) ). Spelet går ut på att man ska skjuta bort klot och plocka så många poäng som möjligt. Kloten kommer i tåg, för varje tåg man skjuter bort kommer det en ädelsten man ska försöka fånga. Ju högre level man kommer upp i, desto mer blir ädelstenarna värda. Totalt har man fem minuter på sig. Jag har varit på level fyra många gånger, men aldrig lyckats ta mig till level fem. Jag hade visserligen bara tolv sekunder kvar när jag väl kom dit, men skit samma. Poängen är att jag faktiskt gjorde det. Yay me!

Fredagsfix

Nu har jag varit duktig och gjort tråkvuxensaker som att betala räkningar. Måste vara ytterliggare lite duktig och städa, vattna blommorna, stryka tvätt och plugga. Jag vill inte plugga mer idag, men jag har inte så mycket att välja på *himlar med ögonen*

Nåja. Jag får spela datorspel när jag är färdig för idag, yay! Dessutom har jag en rolig pysselsats från Panduro som väntar på mig, och igår blev det över av våffelpannkakorna, så jag får god fika med, mums!

Våffelpannkaka

Det var våffeldagen igår, men jag kände inte för att laga något. Idag kom Emil hem från Göteborg och, eftersom jag inte har något våffeljärn, lagade jag våffelpannkakor. Det är egentligen, från början, en sockerkaka gone bad. Resultatet blir väldigt tjocka, mustiga, söta pannkakor. De har nästan våffelkonstistens, men steks i stekjärn. Äts med sylt och grädda och är mumma!

Aragorn skulle också fått en, men han både kom och åkte tidigare än planerat, så han fick ingen.
Istället roade vi oss med att först gå husesyn i min lägenhet, och sedan i hans husbil, sedan tog vi en massa foton på mig med hans kamera (jag kan aldrig låta bli att posa :P) och sedan tog jag en del foton av honom med hans kamera. Givetvis blev det även en massa lajvsnack.

Nu försöker jag laga mat (makrill och potatiskroketter) och blogga samtidigt. Det går relativt bra. Relativt. Imorgon blir det nog bio (En shopaholics bekännelser, någon som vill med?) och på lördag blir det rollspel. Dags att ta upp Nanbaton-kampanjen igen. Jag känner inte för att spelleda, men jag har kommit fram till att jag vill spela Hazela. Petter påstår att det är ett friskhetstecken, haha. Nu måste jag gå och rädda firren.Jag hemma hos Aragorn.
Aragorn hemma hos mig.

Bloggdesign

Eftersom jag inte orkar ta mig för något vettigare har jag lekt med bloggdesignen. Jag har åstadkommit något som jag faktiskt tycker ser helt okej ut och som jag känner mig relativt nöjd med. Fortfarande lite småpill kvar här och där, men huvudstrukturen fungerar.

Vad tycker ni?

Dumma nacke

Igår bar jag en del tunga grejer, samt tränade. Idag har jag fruktansvärt ont i huvudet, för att jag är spänd i axlarna och i nacken. Det var ganska länge sedan det hände sist (det här är andra gången sen efter jul). Jag har inte saknat det. Följden blir i vilket fall som att jag stannar hemma från skolan idag. Dumt kanske, för jag missar två föreläsningar, men det är ingen höjdare att sitta i skolan och ha ont och må illa. Jag ska kurera med tigerbalsam och ibumetin och se jag kan få det att lindras lite så jag försöka få något pluggat senare idag.

Ikväll kommer troligtvis Aragorn och hälsar på. Jag har lovat att bjuda honom på kvällsmat (Thai-fisknudelgryta) så jag hoppas verkligen att det släppt hjälpligt tills dess.

CAD

Första lektionen i CAD idag (på måndagar har vi ritteknik vilket inte är samma sak). Det var inte alls svårt och jag var väldigt kreativ. Jag ritade upp mitt namn i 3D och sedan gjorde jag rundade hörn, hål, prickar och taggar i bokstäverna. Väldigt roande ^^

Resten av förmiddagen spenderade jag i biblioteket med fysiken, och sedan jag och Petter till Chiang Mai för att äta middag. Efter det gick jag och handlade mat och klockan sex ska jag iväg till Sats och träna.

Frågan är bara vad jag ska göra nu. Jag borde sätta mig ner och plugga lite till. Jag hade flyt i förmiddags, jag borde hålla igång det och sätta mig med det nu. Skriva rent anteckningar och räkna lite matte.

Vårtecken

För en vecka sedan gick jag genom stan utan mössa och vantar utan att frysa. Krokusarna tittar upp både vid min busshållplats och längs Laholmsvägen.  Det är ljust mer än tolv timmar om dagen nu (vårdagjämningen var i fredags). Idag var Halmstad varmast i landet med sina 3,5 grader, och det har snöat till och från idag. Det är med andra precis som det ska vara i mars och jag älskar det!

Mars...nästa vecka är det första april och det betyder att jag åker till Åre nästa helg. Heliga gudinna vad tiden gått fort den här terminen. Om nio veckor har vi slutprov i Fysik B. Det enda prov jag är riktigt, riktigt nervös över. Det känns som om allting hänger på fysiken. Jag måste bli godkänd i den kursen, verkligen måste. Jag skickade in mina ansökningar för nästa termin igår. Jag tror att ni vet vad det blev. Jag vill inte skriva någonting om det förräns i maj, efter att jag fått resultatet från fysik b-tentan. Eller i juli, när jag vet om det bli ja eller nej. Allting hänger på fysiken. och matten också, men mest på fysiken, för den är jobbigare.

Och om jag nojjar mig över det redan nu - vad kommer jag då inte att göra i maj? Lika bra att inte tänka för mycket på det, utan bara plugga järnet och göra det bästa utav det. Så mycket mer än så kan jag faktiskt inte göra.

För övrigt ska jag sy en sjömannsklänning. Eller två. Och jag ska sy kläder i sommar. Vill du ha något sytt? Hör av dig så kan vi diskutera priser och modeller!

Jazz!

Under tre veckors tid har de haft jazz som gästklass på Sats. Det har varit tre väldigt trevliga måndagar, och jag hoppas så, så, så att de gör slag i saken och tar in klassen i det ordinarie programmet i höst. Jag gillade verkligen den här klassen, jag har saknat att dansa på det här sättet!

För övrigt vill min förkylning inte släppa, och läkarna tycker inte att jag är tillräckligt sjuk för att få en tid *himlar med ögonen* Jag är inne på min sjunde vecka nu och det börjar bli jävligt träligt nu. Det enda som faktiskt gör det hela lite bättre är att Emil också är förkyld fortfarande. Det känns skönt att veta att det inte bara är jag. Nu gäller det bara att härda ut. Någon gång måste den gå över.

Kodning

Det känns som om det enda jag gjort i eftermiddag har varit att sitta och HTML-koda. Det är det också, på ett ungefär. Jag har uppdaterat hemsidan till Bergsjö-lajvet och jag har öppnat anmälan idag. Sätt igång och anmäl er nu!

Resten av dagen har jag tillbringat med Emil. Vi har moddat warhammer-figurer, spelat spel, ätit god mat, tagit en promenad och tittat på film.

Inte ett dugg skolarbete på hela dagen, vilket har varit ganska skönt. Lördagar och söndagar försöker jag hålla skolfria, annars fungerar det inte.

wtf?

Utseendet på min blogg just nu ska vi inte diskutera. Jag har börjat på projektet Extreme blogg-makeover. Jag ska egentligen sitta och uppdatera lajvhemsida innan jag går och lägger mig, är det tänkt, så bloggen får se ut som den gör tills vidare. Eftersom jag är ganska missnöjd med det nuvarande resultatet lär nästa fas inte dröja allt för länge.

Tack snälla!

För att Snälla, snälla inte vann! Sämre låt får man leta efter!

Jag röstade på La Voix, så för ovanlighetens skull kan jag ärligt påstå att rätt låt vann :P

För övrigt tycker jag att årets upplaga av Melodifestivalen hade ovanligt många bra låtar med i finalen. Det var egentligen bara en jag inte tyckte om, och det var Caroline af Ugglas låt. Jag hade skämts för Sverige om vi skickat den till Moskva. Nu slipper jag skämmas.

Det skulle onekligen vara kul att höra hur Spykens studentkommité löser studentlåten i år. Varje år är det tradition att den låten som vinner Melodifestivalen (svenska uppsättningen) skrivs om och sedan framförs för Spykens studenter på utsläppet. Det skulle vara mycket intressant att höra det i år. Jag kanske ska skriva till Cecilia och fråga om jag kan få komma och lyssna på en av deras repetitioner i vår?

Att vi kan!

Jag klarade fysikprovet med marginal. Jag är godkänd i alla kurser som vi avslutat hitills det här året. Nästa torsdag skriver vi det sista mitterminsprovet. Efter det är 3/4 av det här året avklarat.

För ett år sedan började jag fundera på vad jag verkligen ville göra. Det tog ungefär en månad innan jag bestämde mig för att söka (sista anmälningsdagen!) och ytterliggare någon vecka innan jag faktiskt bestämt mig för att det var en bra idé att göra något annat ett år.

För ett år sedan var det en otrolig tanke att jag över huvud taget skulle läsa mer matte i mitt liv. Om en vecka har jag mitterminsprov i matte d.

Det har varit lite uppförsbacke, men det är bättre så. Jag anstränger mig mer då, och det känns bättre när man väl klarat av det. Jag känner mig stolt över mig själv, riktigt stolt.

Vi hade informationsmöte i dag om vilka program vi är garanterade plats till och sådär. Lotta frågade vår studierektor om man behövde vara supergeni för att klara av utbildningarna. Han svarade att det räckte med att man var ambitiös och var beredd på att lägga ner ungefär 40 timmar/vecka på studierna.

V har klarat av det såhär långt. Varför skulle vi då inte kunna klara det hela vägen till en ingenjörsexamen? Och har vi klarat det så här långt, då klarar vi nog att gå hur långt som helst. Så känns det just nu, och det känns bra. Riktigt, riktigt bra.

Slaget vid Helms klyfta

Slaget vid Helms klyfta är ett av de bästa slag som någonsin gjorts på film, alla kategorier. De flesta filmstrider tenderar att bli suddiga, otydliga, alldeles för blodiga (visst krig är blodigt, men ben som krossas av kanonkulor (Patrioten) är bara äckligt.) och ganska ofta är själva striden viktigare än miljön runt omkring. Genom att använda sig av rätt ljus, rätt musik och rätt väder kan man åstadkomma så otroligt mycket mer än genom att bara filma de som slåss och dör.

I Sagan om de två tornen har Peter Jackson och hans team lyckats alldeles ypperligt med detta. De har skapat ett filmslag som jag gärna ser om och om igen. Jag har bara sett två slag som faktiskt över huvud taget kan mäta sig med Helms klyfta. Det ena är slaget på Pelennors fält i Sagan om konungens återkomst, från den punkt då Rohans ryttare anländer. Det andra är slaget om Slottet-som-jag-aldrig-minns-namnet-på i Caspian, prins av Narnia. Mel Gibson har en hel del att lära här, för att inte tala om de som regisserat Troja....

För att återvända till Helms klyfta: det är ett slag som berör mig på allvar. Theodén står uppe på muren, regnet börjar falla, alla orcher och hedmän står och vrålar nedanför och han säger "So it begins". Känslan i den scenen genomsyrar större delen av slaget och jag älskar det!

Nu kunde man ju tro att boken Sagan om de två tornen skulle gestalta detta minst lika bra. I många fall blir känslan i böckerna förminskad när man gör om dem till film (av förklaraliga skäl) som i t.ex. fallet Harry Potter. Filmerna är bra, men den känsla som J.K. Rowling är fenomenal på att få till i alla de sju böckerna saknas i de fem som filmats hittills.

Döm min förvåning och min otroliga besvikelse när inget av den känslan som Jackson lyckats fånga på film finns med i boken! Det är torrt och tråkigt beskrivet. Jag har härt så många personer lovprisa SOR-trilogin, och så är det här slaget något i stil med "vi slåss, vi ligger i underläge, Fangorn flyttar på sig och äter upp alla flyende orcher, slaget vunnet nu rider vi till Isengård".

Visst, det var oväder, jag visste på förhand att alverna som är med i filmen inte finns med i boken, och att Rohan är betydligt fler i boken än de är i filmen, men hallå?! Det här är nog något av det tråkigaste jag någonsin läst. Brukar inte folk säga att man ska se filmen före man läser boken, för annars blir man besviken på filmen. Många gånger har jag också upplevt att så varit fallet, men jag har aldrig tidigare varit med om att det blivit tvärtom!

Jag börjar allt mindre uppskatta Tolkien som författre, tyvärr. Jag minns de otaliga diskussionerna i VVTs tidiga dagar om Tolkien vs. Jordan. Jag hävdade då att jag hade rätt, och nu har jag verkligen fått vatten på min kvarn. Sorry, tolkienister.


Uärk!

Allvarligt talat, jag är inne på min sjätte förkylningsvecka nu. Det börjar bli lite tjatigt. Det positiva är i alla fall att det gått tillbaka från bihålor och öron, så nu är det bara snuvan kvar. Jag skulle bli väldigt glad om den bestämde sig för att typ gå och dränka sig själv och sedan aldrig mer komma tillbaka *himlar med ögonen*

Fysiken idag var svår. En av de knepigaste labbar vi gjort, tror jag. Fysiken över lag är svår just nu. Ribban har höjts rejält. Att matten i fysiken dessutom är aningen mer avancerad än den vi läst hittills i matten underlättar ju inte heller direkt...

Fast matte-matten är i sig inte speciellt svår - trigonometri är geometri, och geometri är något jag förstår mig på. Jag har betydligt högre förhoppningar om att klara mitterminsprovet i matte D än i fysiken (som vi kommer att få tillbaka på torsdag. jag vill inte). Och bara för att jag skrev det här kommer det säkert att gå åt helvete. Nåja.

Det är sängdags, tror jag.

Spagat

Ungefär två veckor tog det att komma tillbaka i form efter förkylningen som,  btw, fortfarande inte är riktigt, riktigt bra. idag kom jag ner i spagat efter träningspasset, hehe.Nördhelg

Det har blivit så otroligt mycket lajvprat i helgen!

Jessica har varit här för att hålla en lajvdag på HUG, och givetvis bodde hon hemma hos mig och Emil.

I fredags kom Petter över en vända. Vi beställde pizza och spelade spel och pratade lajv.

Lördagen spenderade vi nästan hela dagen nere på Smålands Nation. På förmiddagen hölls det en workshop om hur man skapar en lajvkaraktär, och på eftermiddagen körde vi ett förhörsmetoder- och härskarteknikerpass, som var riktigt intressant.

Idag, efter att Jessica åkte, var jag och Emil nere på HFF och spelade ett slag WHFB, skogsalver mot Bretonnian. Mina skogsalver piskade hans riddare och jag vann med 170 poäng. Yay me =)


Förhörsworkshop
Jag blir förhörd av Petter och Emil.

Bihåleinflammation?

Det trycker i öronen och i bihålorna, och min förkylning vägrar att släppa helt. Det luktar begynnande bihåleunflammation. Är det inte bättre imorgon bitti tror jag att jag måste ringa vårdcentralen *mutter*

Fast jag kan lika gärna slå två flugor i en smäll - jag behöver ny astmamedicin, så jag kan be om ett recept på den samtidigt.

Det finns hopp!

Jag läste nyss igenom reglerna till HFF's forum (Halmstad Figurspelsförening) och där står följande:

"Kolla igenom era poster innan ni postar dem! Försök håll stavfel och liknande till ett minimum och tänk på att använda stor bokstav och punkt."

Det finns hopp om svenska språket än! En eloge till er, HFF!

Utan ansvar

Igår lämnade jag ifrån mig ansvaret för dekorgruppen. Halmstadspexet får hitta någon ny ansvarig. Jag tycker inte det är okej att man med nio veckor kvar till premiären fortfarande inte har satt en budget. Enligt spexets ordförande finns det tydligen en budget sedan en lång tid tillbaka. Ännu mer illa då att vi inte fått den. Jag pratade med ekonomiansvarige förra helgen, och han sade att det inte fanns någon än...det är bra att styrelsen kommunicerar med varandra.

Jag tycker också det är fruktansvärt dåligt att man ber en grupp flytta en inbokad arbetsdag för att det ska vara en fest i lokalen (som redan blivit flyttad en gång). Jag påpekade vänligt men bestämt att vi bokat lokalen först, men fick ett svar som klart antydde "fest går före dekor."

Redan när jag blev utsedd till ansvarig sade jag att jag inte skulle kunna speciellt många helger. Ingen verkade tycka det var något problem - "vi kan samsas om att ha nycklarna" hette det. Igår fick jag nästintill en utskällning när jag talade om att jag inte kunde alla helger. Tydligen var det inte alls okej längre.

Det största problemet är egentligen att det här inte är något nytt problem i spexet. Det var dålig stämningen och en "vi mot skådisarna"-känsla redan under Gustav III och På spaning i stan. Spexet skulle kunna vara en så otroligt underbar förening om allting fungerade, men det gör det inte.

RSS 2.0