Jag älskar Sverok

..fast kanske inte så mycket just nu, eftersom jag ägnat fyra timmar åt medlemsrapportering, blärk! Bidragssystemet ville inte godkänna min fina excel-fil, så jag fick sitta och mata in alla medlemmarna för hand. Nu är det i alla fall klart, och eftersom jag inte tänker ställa upp till omval som ordförande nästa år slipper jag göra det här nästa år, yey! Mina sympatier, till vem det än blir som blir ny ordförande.

Nu behöver jag simsa lite.

Ambassadörsutbildning

Ambassadörsutbildningen (det låter mycket snobbigare än vad det är) var trevlig. Vi fick fika (viktigt!) och en massa information och så hade vi lära-känna-lekar.

Jag vet inte om ni minns det, men i våras, efter att jag, Emil och Petter hade varit och sett Halmstadspexet, körde jag hem en tjej som Petter var kompis med. Hon heter Nina och igår träffade jag henne på ambassadörsutbildningen! Lustigt.

I vilket fall som, det kändes igår att det var ett rätt beslut att söka det här jobbet och det var ett rätt beslut att tacka ja till det!

En frisk lägenhet

Anticimex var här igår och undersökte lägenheten och hittade... ingenting. Eller, de hittade ett litet hål i väggen och lite mögel i ena hörnet i taket. Hålet ska rapporteras till Akelius och möglet är tydligen "säsongsmögel" som inte går att göra något åt. Ytligt mögel som inte ska vara farligt, påstod han.

Det är väl på sätt och vis bra att lägenheten är frisk, men det löser ju fortfarande inte våra problem. Suck.

Jaja, allt är inte skit. Jag har äntligen fått mitt balettbrev från Folkuniversitetet och nästa vecka drar den igång igen. Dessutom fick jag VG på ortnamnsforsknigen! :D

Nu är glada julen slut...

Nu är alla julsakerna nerlagda i sina lådor och i gott förvar på vinden. Tidigt säger vissa - sent säger andra. Alldeles lagom säger jag! Det ska kännas lite sorgligt att ta ner dem, annars har de stått framme för länge. Enligt min tradition ska de ner innan första februari, och jag har mer än en veckas marginal dit. För ovanligthetens skull har jag varit ute i god tid, haha!

Det känns lite tomt, men jag får å andra sidan sätta upp mina nya gardiner och min nya ljusstake, alltid något. Fast... imorgon är det den 23:e januari. Det betyder att det idag är 11 månader och två dagar tills det är julafton igen. Med andra ord: om ungefär 10½ månad åker julsakerna fram igen! Det låter inte så länge när man säger det så. Jag menar - det är ju inte ens ett år!


GOD JUL!

Lägenhetsallergi?

Okej, för det första: mitt illamående berodde säkert på tabletterna läkaren tyckte jag skulle ta. En timme efter att jag tagit tabletten igår kväll började jag må dåligt igen (illamående, oro, nästan panik o.s.v.). Idag har jag inte tagit någon tablett och idag mår jag bra.

Jag har i alla fall ringt hyresvärden idag och talat om för honom ungefär vad läkaren sade häromdagen. Han sade att han skulle skicka frågan vidare till Anticimex och låta dem kontakta mig för en utredning. Tre timmar senare ringde en man från Anticimex och frågade om det gick bra att de dök upp på måndag eftermiddag. Det är bra att det rör på sig.

Nu håller jag faktiskt tummarna för att de hittar någonting i lägenheten (hur knäppt det än kan låta), för annars betyder det att det är något fel på mig. Fast eftersom Emil också haft problem med förkylningar (som blivit uppenbart bättre när han varit i Göteborg) är jag förvånad om de inte hittar något. Som sagt: jag håller tummarna!

Svar på era frågor

Ja, här kommer lite svar på era frågor, som utlovat!

Visst var du på audition för ett tag sedan? Hur gick det med den?
Jo, det var jag, i slutet av november (första advent närmare bestämt). Jag tycker att det gick helt okej, men de (Halmstadspexet) har fortfarande inte hört av sig, och jag vet att skådisarna (jag sökte som dansare) fick besked redan innan jul, till spexets julfest, så jag antar att de inte vill ha mig. Jag har försökt få tag på dem, men det har inte gått så bra. Jag siktar på nya projekt istället, mitt jobb som studentambassadör till exempel.

Hur går det med boken du skriver på?
Jag har hört av mig till NeoGames, och de sa att de skulle höra av sig efter nyår. Jag väntar fortfarande. Vill de inte ha boken kommer jag att publicera den i alla fall, troligast via något on demand-företag.

Läste att din mormor var sjuk. Hur är det med henne?
Ja, det är hon. Hon har cancer och ska opereras snart. Vi håller tummarna!

Vad är det för realia-bok du tjatar om?
Det är min kursbok i brittisk realia (typ historia). Den heter The Penguin Illustrated history of Britain and Ireland. Den är väldigt fint illustrerad med bl.a. historiska kartor och färgfoton. Det är en ovanligt rolig kursbok att läsa just därför. Väl värd sina pengar!

Var tog fotot på era nya fåtöljer vägen?
Haha, jag glömde nog lägga upp det. Enjoy:Jag minns inte vad de heter, med de är köpta på Ikea. Mycket sköna! Klädseln går för övrigt att ta av och tvätta (annars skulle jag nog aldrig införskaffa en vit fåtölj!)

Vad brukar du äta till frukost?
Det varierar. För det mesta blir det en macka, en kopp te, fil eller yoghurt och gärna färsk frukt i någon form. Ibland blir det någon sorts gröt (mannagryn, kornblandning eller havregryn).

Vem har gjort din bloggdesign och vad använder du för typsnitt?
Designen har jag själv gjort, men headern har jag lånat från snyggareblogg. Typsnittet i headern och inläggsrubrikerna heter papyrus, typsnittet till texten heter Verdana. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad tyspnittet heter som jag använt till "menyrubrikerna".

Tjänar du pengar på din blogg?
Nej, verkligen inte. Jag har för få läsare :P

Hur länge har du bloggat och varför började du blogga?
Första inlägget skrev jag augisti 2007, och sedan dess har det rullat på. En kompis (Maria) övertalade mig att börja "eftersom hon gjorde det". Sedan, när hon väl fått mig beroende, slutade hon.

Vad är det du pluggar och var? Vad gjorde du innan?
Jag läser på Högskolan i Halmstad.

Den här terminen läser jag Engelska block A (grundnivån alltså) och Science Fiction och Fantasy II (litteraturkurs på kvartsfart). Dessutom ska jag läsa min sista kurs i svenska - spårklig variation och förändring. Tanken är att jag ska ta en filosofie kandidat-examen med svenska språket som huvudämne.

I höstas läste jag första terminen på Utvecklingsingenjörsprogrammet, men jag insåg att jag inte ville bli ingejör.
Innan dess läste jag tekniskt basår. Innan dess läste jag på lärarprogrammet, med svenska som huvudinriktning, allt på HH.

Innan dess läste jag estetiska programmet, musikinriktning, på Spyken i Lund. Jag tog studenten där 2005.

Har du sett Avatar? Tyckte du om den?
Ja, jag har sett Avatar. Den är riktigt bra (trots sina likheter med Pochahontas) och det är den enda film som någonsin fått mig att gråta på bio.

Vilken är din favoritbok?
Uj... svår fråga... måste nog ändå svara Prinsessa söker drake av Patricia Wrede. Jag har läst den minst 14 gånger och jag kan den nästan utantill. Hysteriskt rolig sago-parodi!

Vilket är ditt favoritklädesplagg? Kan man få se en bild?
Jag har många plagg jag gillar, men min blå-vit-randiga klänning från MQ är nog det jag gillar allra bäst. En fin sommarbild får ni:


Fotograf: Ulf Ericsson

Du skev att du fått jobb som studentambassadör: vad innebär det?
Det innebär att jag hjälper Högskolan i Halmstad att marknadsföra sig. Jag kommer att vara med på Öppet Hus i mars, bland annat, och åka runt till en del utbildningsmässor och göra besök på gymnasieskolor. Vi talar om vad man kan studera på HH och varför vi tycker att man ska göra det, typ.

Vad är du allergisk mot?
Min lägenhet, tydligen. (skit är vad det är!) Och häst, hund, katt (jättemycket!), kvalster, gräspollen, jordnötter och sötningsmedel (aspartam och sånt där jox. Allt naturligt socker, som fruktos, går bra).

Det var länge sedan det var jul. Är det inte dags att byta ut tomteluvebilden?
Det är väl inte så länge sedan? Inte ens en månad ju! Men jo, bilden ska bytas ut, så fort jag orkat ladda upp snygg-bilderna på mig som just nu finns i min digitalkamera.

Vad gör du just nu?
Förutom att sitta och svara på era frågor funderar jag på vad jag ska försöka peta i mig till kvällsmat och väntar på att Emil ska komma hem.
God(?) morgon

Vaknade halv fyra i natt och mådde jätteilla, så det blir inten PT-timme idag inte. Har ingen yoggi hemma heller, så jag fjäskade för Petter, som lovade att köpa på väg hem från skolan vid middagstid. Tills dess överlever jag på frukt och rån.

Skönt i alla fall att jag inte missar någon föreläsning idag. I vanliga fall ligger grammatiken på torsdagar, men den börjar inte förrän nästa vecka. Ibland har man tur! Skönt också att det är läskurser som jag kan läsa hemma, och boken i brittisk realia är ju kul, så den orkar jag nog sitta lite med idag.

Och eftersom det har trillat in lite frågor om allt möjligt och eftersom jag ändå inte har något vettigare att skriva om för tillfället så utlyser jag det här till en allmän frågedag - fråga vad ni vill!

Och vad sa doktorn?

Han sade att det troligen var allergi, men skickade mig vidare till öron-näsa-hals-kliniken på sjukhuset för vidare utredning. Han trodde också det var sannolikt att det var något vajsing med lägenheten - mögel till exempel, så imorgon ska jag ringa Akelius och be dem komma hit och ta sig en ordentlig titt. Jag har fått nya tabletter, så nu får vi se vad som händer. Jag ser en lång och utdragen process framför mig, blärk!

Sovmorgon

Jag tog mig en liten sovmorgon i morse, det var välbehövligt, men jag känner mig ändå seg. Kanske ska börja äta vitaminerna igen? Kände mig trots allt piggare då.

Jag ska till doktorn i eftermiddag för att få reda på vad det är för fel på min näsa. Jag har börjat misstänka att det är något skumt med den här lägenheten... jag gillar inte att gå till doktorn egentligen (för jag är alltid rädd att de ska säga något läskigt) men något är ju uppenbarligen fel eftersom jag inte blir av med nästäppan (lustigt nog blir jag oftast bara täppt på kvällarna - som sagt: något är skumt) och förhoppningsvis kan han hjälpa mig att luska ut det.

Nu är det snart dags för middag och ett avsnitt Sex and the city. Eftermiddagen ska (med undantag för läkarbesöket) fortsätta som förmiddagen: med plugg. Först ska jag göra klart och skicka in min lilla ortnamnsforskningsuppgift och sedan ska jag läsa brittisk realia.

Tah tah.

Henry VIII

Dagens tema känns det som. Först skojade jag och Petter en del om honom, och sen ägnades dagens föreläsning i brttisk realia åt honom. Ja, inte bara åt honom, men han berördes där. Eftersom jag inte kommer på någon bättre rubrik så får det bli Henry VIII.

Jag känner mig trött, på ett bra sätt. Engelskan drog igång på allvar i morse och det var intensivt. Vi gick igenom Englands historia från Istiden till George I.

När jag kom hem tog jag tag i kurslitteraturproblemet, det jämt existerande när man pluggar. Jag har kommit ganska lindrigt undan tidigare och kunnat låna många böcker eller fått tag på dem billigt. Nu gick det inte längre. 2730 kronor går det på. Och då är inte böckerna till Science Fiction-kursen eller Enlglish pronunciation inräknade. De kurserna har inte startat än. Fantastiskt.

Jag har dock lyckats sälja av en hel del gammal kurslitteratur (och jag har lyckats bli av med boken i matematisk statistik, se tidigare inlägg), vilket uppskattades av både min bokhylla och min plånbok.

Seneftermiddagens projekt blir att försöka skriva färdigt arkivuppgiften jag har kvar i ortnamnsforskningen (hann inte riktigt färdigt igår) samt att titta över schemat och lässchemat för engelskan så att jag får lite koll på den.

Egentligen är tanken att jag ska träna ikväll, men jag vet allvarligt talat inte om jag orkar. Jag är trött och jag känner inte alls för att träna, och då brukar jag sällan få ut någonting av att gå dit. Jag känner mest för att vara hemma och ta det lugnt. Spela TS2 och sånt. Vi får se.

Snöa på, snöa på, snöa på!

Det snöar ute. Det är fint. I synnerhet när jag sitter inne och tittar på det (för det blåser ganska kyligt, så det är inte skönt väder att vara ute i).

I fredags hade jag muntlig tenta i ortnamnsforskningen. Det gick bra. Faktum är att det gick riktigt bra! Jag har en inlämningsuppgift att göra klart också. Blir den också bra får jag VG på kursen, tjoho!

Våra nya leksaker har kommit också, så jag ägnade en stor del av gårdagen åt att spela Guitar Hero III. Och städa lägenheten.

Idag har vi haft styrelsemöte med HUG. Eller nja: orienteringsmöte. Mer än hälften av styrelsen dök inte upp (skäms på er!), så vi kunde inte ha beslutfattande möte.

Ikväll blir det rollspel. Petter har tröttnat på att vara spelledare, så det dröjer nog innan vi spelar Nanbaton-äventyet igen (tråkigt!). Petter pratade om att avrunda äventyret redan idag, vilket jag hoppas att han inte gör, för då kommer vi att gå utan rollspel i flera veckor. Jag behöver åtminstone tre veckor för att förbereda mitt äventyr, och om han slutar spelleda nu kommer jag inte att känna samma "press" på att göra det färdigt, eftersom det blir uppehåll i alla fall, och då kommer det att bli mer än tre veckors uppehåll. Jag känner mig själv.

Nu funderar jag på om jag ska vara duktig och skriva lite ortnamnsuppgift eller om jag ska ha roligt och spela The Sims 2 istället.

Förresten: hur ber man någon att dra åt helvete på ett fint sätt? (visserligen tvivlar jag på att det går att säga det på ett "fint sätt" till den här personen, men det kan vara värt ett försök. Jag måste vara diplomatisk innan jag kan bli bitchig på riktigt, right?)


12 timmar

Puh! Idag har jag pluggat i nästan tolv timmar. Nu har jag nått min gräns för idag. Ett (eller två) avsnitt Sex and the City, sedan är det sängen (jag får gå och lägga mig hos mitt mysiga duntäcke, yey!) och imorgon är det bara att gå upp och göra om allting igen. Hallelulja. Vi älskar tentaveckor. På fredag är det över.

T minus and counting

Tre dagar kvar.

Jag tänkte börja med frukost och TS2, sedan ska det pluggas.

Är det förresten någon som är i behov av en bok i matematisk statistik? Jag har en helt ny, aldrig öppnad bok över. För 280 kronor blir den din!

Hej tentaångest

Okej, jag erkänner: tentaångesten slog till med full kraft. Jag har pluggat hela dagen (mer eller mindre). Klockan är halv elva och jag känner fortfarande att jag behöver plugga mer innan jag går och lägger mig. Jag blev halvparanoid för en minut sedan för att jag inte hittade boken jag suttit med hela dagen. Den stod inte uppslagen mot bokhyllan, den låg prydligt ihopslagen på skrivbordet ungefär en tre decimeter från min hand. Jag smånojjar och känner mig lätt illamående. Tydliga tentaångestsymptom.

Jag är inne på mitt femte år på högskolan (fjärde, om man inte räknar tekniskt basår). Det är konstigt att jag fortfarande får tentaångest, och det känns värre nu än det gjort innan. Kanske är det för att envariabelsanalysen gick så totalt åt helvete? Kanske börjar jag känna pressen (15p svenska till - bara!)? Eller så är jag tokrädd för att muntligen göra bort mig inför lektor Westberg? Liksom, lägg av! Jag har haft människan i svensk grammatik, i textbindning, i språkhistoria, i språksociologi och som handledare på båda mina uppsater. Och kanske är det just det - jag tycker att jag har något att bevisa för honom? Men äsch, det är ju svenska. Jag kan det här (nästan). Så nu ska jag sluta nojja, ta ett glas samarin och göra klart kaptiel fem i Ortnamn och ortnamnsforskning sedan ska jag sova.

Quattro eller BMW?

Emil, efter att ha tittat runt på internetreklam: Jag vill ha en Quattro.
Jag: En Audi Quattro? Varför det?
Emil: Den är gratis.
Jag: Kan jag få din BMW då?
Emil: Jag vill inte ha någon Quattro längre.

En BMW är alltså bättre än en gratis Quattro :P

Tentaplugga var det ja. Suck. Tre dagar och en kväll kvar.

Ingen post

Jag vill ha post! Eller, mer specifikt: jag vill ha post från CDON. Jag och Emil har beställt Guitar Hero III: Legends of Rock och Guitar Hero Metallica. Och jag har beställt Festive Holiday Stuff, som är ett prylpaket till TS2. Det borde komma idag eller imorgon.

Dock är det beställt i Emils namn, så jag kan inte hämta ut det. Jag får vacker vänta tills han kommer hem igen på onsdag. Och tur är väl det, för jag tentar av ortnamnsforskningskursen på fredag! Vilket innebär att jag ska pluggapluggaplugga den här veckan. Digitalspel och tentaplugg är en typiskt dålig kombo, för båda är väldigt tidskrävande.

Dum idé att starta datorn då, kan tyckas. Nej då, säger jag, bara att ha internet på den! För det är ännu mer tidskrävande (i synnerhet det där hemska stället som heter Facebook... ). Dock behöver jag anteckningar som ligger på datorn. Så byebye internet och hejsan studiedisciplin!

Nyttig start

Ja, jag är seg på att uppdatera bloggen, men det får ni leva med. Jag har haft julledigt!

I alla fall, det börjar så smått dra ihop sig. Nästa vecka tar jag sista rycket i ortnamnsforskningskursen, och sedan blir det fullt fart med... engelska! Jepp, det här med ingenjör passade inte mig så bra som jag hade hoppats, så nu blir det engelska istället och så småningom en filosofie kandidat i svenska.

Nu ska jag skutta in i duschen. Jag är trött som fan för jag har tränat med PT på Sats. Det är kul, men man blir grymt trött efteråt. En nyttig start på dagen helt enkelt.

Förresten, igår var jag och Emil på bio och såg Avatar. Det var första gången jag grät på bio. Den var med andra ord väldigt bra.

Gott nytt år!

Första inlägget det här året! Jag har inte varit så flitig med att skriva, eftersom jag har haft semester nere i Skåne tillsammans med familjen.

En snabb uppdatering:

Julafton tillbringade jag och Emil hos hans familj i Tingaröd. Juldagen åkte vi sedan till mina föräldrar i Löberöd. I mellandagarna har jag pluggat envariabelsanalys och ortnamnsforskning, hälsat på lillebror inne i Lund, varit på bio med mamma och pappa, besökt köpcentrat Entré i Malmö och varit en snabbvända i Ystad (det var mysigt, jag har tror inte förr att jag varit där när det vairt mörkt och julpyntat).

Nyårsafton tillbringade jag i Mälarhusen tillsammans med föräldrar och kusiner. Igår spelades det spel och idag har Emil kommit hit. Imorgon beger vi oss av norrut igen. Så är det. Jag lever och har hälsan, och hade det inte varit för matten hade allting varit frid och fröjd.

Gott Nytt År på er!

RSS 2.0