Kir-längtan

Det har gått sådär med pluggandet idag. Jag känner mig ganska rastlös, vilket jag ofta gör på måndagar. Jag har fått en del lajvabstinens nu ikväll. Det blir så när man sitter och läser gruppmejl till sommarens skoj. Jag ska åka med ätten Långe på Kir (Kampen i ringen) i år igen. Tydligen ska min karaktärs far åka med det här året också, vilket kan bli spännande. De kommer inte riktigt överens. l

Jag har suttit och läst igenom det material om vår ätt som skickats ut och igår påbörjade jag så smått projektet med lajvkläder. Jobbar bland annat på en grön mantel i vackert ylletyg till Emil och en röd klänning i lintyg till mig. Jag känner pepp! Jag längtar verkligen efter att åka på Kir. Tyvärr är det mer än en månad kvar, men den som väntar på något gott... (väntar alltid åt helvete för länge!)


Mingel efter Kir 2008.

Sista veckan

Det är måndag. Första dagen i den sista veckan. På fredag är det klart. Jag kan inte riktigt förstå det, fortfarande. Att till hösten inte plugga på HH. Det har varit mitt liv i fem år, och nu är det snart inte det längre.

Den här veckan ska ägnas åt att skriva hemtentor. Jag har en i SFF-kursen och en i språkvariationskursen. Den i språkvariationskursen ska dock inte in förrän senast den 11:e så jag har gott om tid på mig. Jag fick en veckas dispens eftersom det har varit så mycket den här våren. Det är bra med förstående lärare.

Nu ska jag ta mig bort till biblioteket och låna några böcker jag behöver till hemtentan i SFF-kursen. Jag ska analysera utifrån ett teoretiskt perspektiv. Jag gillar inte att analysera utifrån ett teoretiskt perspektiv. Det är så luddigt.

Var är regnet?

När jag tittar ut genom fönstret ser jag hur mina grannar sitter och äter fruktsallad i gräset eller solar på balkongen. Jag vill också! Men jag får inte. Varför? Jag har jag bihåleinflammation och måste äta antibiotika i åtta dagar till. Antibiotika som gör min hud extra solkänslig, så det är värre än det är i maj i vaniga fall (jag har alltid problem med solen i maj och juni, innan kroppen hunnit vänja sig). Dessutom måste jag vänta i fem dagar utöver det, för att huden ska vara normal igen. Jag har med andra ord utegångsförbud såvida jag inte kan hålla mig i skuggan. Suck.

Det har regnat i Halmstad nästan hela maj, men nu, när jag inte får lov att vara ute i solen, då tittar den fram. Har det regnat och varit kallt de senaste tre veckorna kan det lika gärna fortsätta så i två veckor till, men neeej då. Det där åskvädret som lovades häromdagen gick längre norrut, så inte ens det fick jag. Det är inte rättvisst. Totalt slöseri med fint väder. Tyck synd om mig.


Sånt här väder vill jag ha!
Fotograf: Linn Ericsson

Amerikansk realia: check!

Tentan avklarad, trots bihåleinflammation (ja, så kul har jag. jag äter antibiotika och får inte vara ute i solen eftersom min hud tydligen blir extra ljusskänslig av medicinen). Det är inget jag kan rekommendera, man blir så trött och seg i huvudet och det är svårt att fokusera. Jag hoppas på ett godkänt.

Så har vi påbörjat nästa steg i kampen mot De Onda Engelsklärarna på HH. Den här gången gäller det en tenta där en av kärringarna valt att lägga till en del till omtentan som inte fanns med på den ordinarie tentan. Sen när blev det okej?

Jag är trött och borde sovit för två timmar sedan, men Petter har hållit mig uppe och tittat på film.

Tal: check!

Tar en snabbvända inom här via högskolebibliotekets dator. Har skrivit ute lite papper till mitt tentapluggande och haft en föreläsning i uttal. I går redovisade vi våra tal till talkursen, så nu kan det också strykas från listan. Bara en tenta i Amerikansk realia, en tenta i skönlitteratur, en tenta i uttal och två hemtentor i språkvariation och science fiction kvar. Tada. Jag har så inte tid att vara förkyld, och om jag kuggar realia-tentan på fredag så vet jag vad det beror på *himlar med ögonen* Eftersom jag ändå sitter här blir det en snabbvända inom VVT's forum innan jag går hem och sover en stund innan nästa pass av tentaplugg tar vid. Suck. Fast det är snart den 4:e juni, då är det över!


Skolan: progress

Just det, jag måste ju tala om för er att min slutuppsats är inlämnad sedan 1½ vecka tillbaka, imorgon ska jag hålla det talet till talkursen och ikväll tänkte jag påbörja den sista skönlitterära boken till science fiction/fantasy-litteraturkursen.

Jag tror för övrigt att jag ska bli politiker istället för författare. Jag har ägnat halva dagen åt att skriva ett fyra minuter långt tal och jag har lyckats fylla de fyra minuterna med en del prat om religionsfrihet i USA, men jag har fortfarande inte riktigt någon koll på vad det handlar om eller vad jag vill ha sagt. Jag har massor med åsikter om religionsfrihet i allmänhet och om USA i synnerhet, men fyra minuter är alldeles för lite för att uttrycka dem på. Kanske ska använda det som inspiration för framtida bloggämnen?

Nu tänker jag gå och sova bort min helvetsförkylning. Försöka i alla fall. Och jag ska hålla tal imorgon. Hah! Då får Markus och de andra grabbarna längst bak faktiskt hålla käften, för min röst är bara halvpålitlig. Det kan ju bli intressant.




Snart!
Fotograf: Ulf Ericsson

In i dimman

Jag vet att det var ett tag sedan jag skrev. Jag har varit tokförkyld sedan i torsdags (och skiten släpper inte och jag hatar, hatar, hatar förkylningar) och jag har tenta på fredag, och sedan på torsdag och fredag nästa vecka. Jag kommer med andra ord inte att ha så mycket tid över för bloggande de kommande två veckorna, så ni får vackert vänta. Håll alla tummar ni har för att den här förkylningen inte utvecklar sig till bihåleinflammation eller något sånt (för det vore katastrof, jag har inte tid att gå till doktorn och jag har inte råd att köpa pencillin och jag måste tentaplugga) och för att alla tentorna går bra. Jag behöver det. Vi ses på andra sidan.

Speldag

Igår spelade vi rollspel i vår vanliga gruppkonstellation för första gången på flera månader. Ett nytt äventyr i Nanbaton-serien. Det var helt okej. Kélin och Faradan stack ut på egna äventyr utan att meddela Hazela (och blev sedan fast av stadsvakten, haha!). Hazela spelade kort mot några Cirefalier, som trodde att hon ville utmana dem, och det kunde blivit ritkigt jobbigt. Tur att hon har högt värde i personlighet och etikett.

Idag är mamma och pappa i stan, för de ska titta på min dansföreställning imorgon. De hade tänkt att ta en tur upp till Falkenberg först, men det blev inte så. Jag vet inte ritkigt vad de gör just nu egentligen, så just nu sitter jag här själv och ugglar. Jag har spelat lite Mini Ninjas och kommit till första bossen. Där tod det lite stopp. Jag vet rent teoretiskt vad jag behöver göra, det är att göra det som är problemet.

Jag funderar på att ta en dunst till med bossen, och ringa och höra i fall mamma och pappa vill komma hit och fika. Ikväll ska vi gå på restaurang, namnam.

Tentaschema: läsperiod fyra

Just det, tentamensschemat för min del den här läsperioden:

11:e maj Inlämning av uppsats
18:e maj talredovisning
21:a maj Amerikansk realia
27:e maj Skönlitterartur & vokabulär (omtenta, fast egentligen inte. Jag skrev aldrig ordinarie, jag var i Åre istället)
28:e maj Muntlig tentamen i uttalskursen, skriftlig tentamen i uttalskursen (dubbel-tenta ja, fantastiskt roligt)
4:e juni (preliminärt) Inlämning av hemtentamen i Science Fiction & Fantasy-kursen
11:e juni Inlämning av hemtentamen i Språkförändringskursen.

Det låter väl kul? Nu vet ni vad jag kommer att vara sysselsatt med den närmsta tiden. Nu tänker jag gå och spy upp lite mer galla över bristen på formalister bland engelsklärarna på Halmstad Högskola, och sedan ska jag sova.


Tentapluggande, maj 2009
Fotograf: Emil Persson

Sista läsperioden

Så har vi gått in i den sista läsperioden för den här terminen, och den sista läsperioden för min del över huvud taget, i alla fall i Halmstad. Efter den här terminen ska det verkligen bli skön att inte plugga i Halmstad mer, i synnerhet inte Engelska (jag tycker synd om er som ska läsa den här kursen efter oss, eftersom organisationen inom engelskan inte alls fungerar).

Det har väl mer eller mindre löst sig med alla tentor nu. Omtentan till Fiction-kursen har äntligen kommit upp, och jag har fått ut min hemtenta i språkvariationskursen. Den är bra. Det står tydligt vad det är som gäller för att få godkänt respektive VG och det är inga diskussioner, till skillnad från tentan vi hade i brittisk realia där det varken stod var betygsgränserna var eller vad som krävdes för att nå dem. Jag funderar på att kopiera min hemtenta och ge den till lektor Hildebrand så att hon kan se hur det borde vara.

Amerikansk realia är fortfarande en skitkurs. Det tjafsas fortfarande om kurslitteratur och kursinnehåll (och jag hävdar fortfarande att det inte står klart och tydligt vad det är som kommer på tentan. Den kursboken är nog den sämsta jag haft någonsin. Kampen om högt och lågt kommer nära, men inte riktigt ikapp. Suck. Tre poäng. Det är inte hela världen om jag kuggar den kursen, jag har poäng så jag klarar av att ta examen i alla fall.

Talkursen är också ett skämt (lustigt nog har vi samma lärare som i amerikansk realia... ). Vi ska hålla något jävla tal och så har vi blivit indelade i grupper, men vi ska skriva vars ett tal. Ingen verkar förstå vad grupperna ska vara till för och vad talen egentligen ska handla om. Blä. Jag kommer inte att få mer än G på det här blocket ändå så jag funderar på att göra en favorit i repris från gymnasiet. Jag skrev ihop mitt fem minuters-tal kvällen innan, läste igenom det tre gånger den kvällen och en gång precis innan redovisining. Jag fick MVG.

Ibland har jag kanske inte en riktigt sund inställning till pluggande och till skolan, men det är en överlevnadsstrategi: gnäll som fan och spy galla över det som går att förändra, engagera dig i de kurser som är roliga och begripliga, gilla läget i de tio procent som du inte kan göra något åt. Det mesta av engelskan har hamnat inom den första kategorin. Det är ju synd att jag ska ta examen och komma ihåg den sista terminen som den sämsta av min utbilding. Tjingtjong.

Läst i april

Följande tryckta texter läste jag i april:

  • Deerskin, Robin McKinley (Ace books, 1994)
Betyg: 3




  • Wild Seed, Octavia E. Butler (Warner Books 1988, nytryck 1999)
Betyg: 2



  • We who are about to..., Joanna Russ (Wesleyan University Press 1976, nytryck 2005)
Betyg: 2



  • Nemi del 666, Lise Myhre (Kartago Förlag, 2008)
Betyg: 5



  • Nemi del 7, Lise Myhre (Kartago Förlag, 2009)
Betyg: 5


Det här med giftermål

Jag är lite förvirrad. Två kompisar, som sagt att de aldrig kommer att gifta sig någonsin, ska gifta sig, Den ena i juli och den andra i augusti. Jag har lite svårt att komma över det. Givetvis är jag glad för deras skull och önskar dem all lycka, men jag har lite svårt att smälta det, för om jag skulle gissa på två kompisar som skulle gifta sig i sommar, så skulle jag inte välja de två.


Jag hittade inga bröllopsbilder på min dator, så ni får nöja er med en bild från min studentbalsdag istället.
Fotograf: Una Ericsson

RSS 2.0