Oj!

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att här har varit tyst så länge, men jag har haft fullt upp med skolan. Idag har jag skrivit min sista tenta för terminen (i latin) så nu är det bara en liten uppsats om namnforskning kvar.

Självklart har det hänt massor medan jag inte har bloggat (det är därför jag inte har bloggat), men jag vet inte riktigt var jag ska börja.

Någon gång i vintras lovade jag att ni skulle få följa med en dag i skolan. Förra veckan tog jag bilder, men jag fick aldrig tid att sitta och redigera dem och lägga upp dem, så ni får ha det till godo. Får göra dem som en liten memorial över min kamera, eftersom det mer eller mindre blev dens sista uppdrag. Det automatiska linsskyddet är paj och är nu automatiskt nere, oavsett om kameran är på eller inte. Det går ju att ta bilder med den fortfarande, så den är inte helt död, men det börjar bli dags att titta på en ny. Den här kameran har varit en trogen trotjänare sen augusti 2004, så det kanske är dags att byta upp sig lite.

Dock finns det någonting drastiskt jag gjort under tiden jag inte bloggat och som jag måste dela med mig av:

...and in colour:Tre decimeter kortare och många nyanser mörkare. Det känns bra.

Lundagård om våren

Jag lovade ju er att lägga upp lite bilder som jag tog i Lundagård förra veckan. Här kommer dem, se och njut! Få platser är så vackra som Lundagård om våren.Universitetsplatsen.
Och igen.
Close-up på blommorna runt fontänen. Den här bilden tog jag med min mobil. Det syns.
Gubben i stenen. Jag har varit många år i Lund, men jag har fortfarande inte lyckats lista ut vem det är. Någon som vet?Man vet att det är vår när magnoliaträden i Lundagård blommar!
Close-up.Lunna pågar. Historien gör sig alltid påmind i Lund.


Effektivitet

Vissa dagar går det bara så sjukt bra att göra saker. Idag, till exempel. Jag dissade föreläsningen, eftersom vi ändå inte skulle gå igenom något nytt stycke utan bara lite sidor i en bok som inte ens kommer på tentan. Istället har jag varit hemma och pluggat. Lite namnforskning och lite latin. Jag kom igång sent i morse, men när jag väl kom igång har jag fått läst tre kapitel och renskrivit anteckningar från två föreläsningar som blivit liggande. Det är inte så illa. Uterummet är tydligen bra, om än inte för kreativiteten så för effektiviteten.


Tentaplugg, maj 2009
Fotograf: Emil Persson


Helg i Halmstad

En liten kort resume om vad jag gjorde i helgen:

Fredag:
Körde upp till Halmstad. Rollspel på kvällen med gamla rollspelsgruppen. Vi spelade i princip hela kvällen. Började vid sex och slutade en stund efter midnatt, med mat- och filmpaus i mitten. Vi såg The Gamers, så det var en riktig nördkväll. Mitt psyke behövde det. Jag spellede för första gången på jättelänge. Det kändes lite ovant, men kul.

Lördag
Alumni! Sista föreställningen av årets upplaga av Halmstadspexet är det tradition att alla gamla spexare träffas och roar sig och ser föreställningen tillsammans och äter tillsammans med de nya spexarna efteråt. Vi började redan tidigt på eftermiddagen med att sitta på Bulls och dricka öl (eller, i mitt fall, cider) och umgås. Sedan gick vi bort till teatern för att bli underhållna av årets skådisar, och därefter blev det sillamacka på Jarlen, och sedan var det dags för spexföreställningen. Det var ett väldigt bra spex och det är kul att kvaliten går uppåt igen, efter några dåliga år (Ärligt talat, Hastings är fortfarande ett av de sämsta. Skådisarna sjöng bra det, året, men manuset var riktigt dåligt). I år handlade det om Gustav Wasa, och det är extra roligt för mig, för det är nästan en uppföljare till Halmstad anno 1507, som var det året jag koreograferade. Många karaktärer som var med då också. Det var ett bra spex, och jag hade jätteroligt. Tack alla som var där!

Söndag
jag körde hem ganska tidigt för att fixa med lite saker här hemma. Nu blev det ju inte så mycket fixande, utan mer datorspelande och Carcasonne. Emil kom förbi en liten vända på sin väg norrut och spelade spel och åt kvällsmat. Sedan spelade jag Majesty 2 och slog ihjäl en elak trollkarl. Det tog lite tid, men jag fick honom tillslut!


Helgskoj

Helgen ska jag spendera i Halmstad. Det var ett tag sedan, så nu är det dags. Ska åka upp och spela rollspel med gamla rollspelsgruppen (yey! Ni är saknade!) och så blir alumnifestligheter med Halmstadspexet (sista föreställningen träffas alla gamla spexare och har kul före, under, efter). Det blir en bra helg, tror jag. Petter har köpt en stor uppblåsbar luftmadrass så jag har någonstans att sova. Det är bra.

Läst i april

 • Dunklets korsväg, (Crossroads of twilight, första halvan), Robert Jordan
  Översättning: Jan Risheden
  Natur och Kultur, 2003
  Betyg: 3


 • Handskriften som historiskt vittne, Jonas Carlqusit
  Runica et Mediaevalia, Opuscula 6, 2002
  Betyg: 4
 • The Decline of Nominal Inflection in Old Swedish: The Loss of Dative Case, Dominika Skrzypek
  Nordlund 26, Lunds Universitet, 2005
  Betyg: 3

It's been a while...

Ja, det var ett tag sedan. Ett alldeles för långt tag sedan. Jag har varit upptagen med uppsatsskrivning (klar och inlämnad!) och annat skoljonn jag fått ta tag i som blivit liggande till förmån för uppsatsen. Nu är jag nere i stugan och ägnar en helg tillsammans med pojkvän och helt utan skolböcker. Inte helt fel.

Jag har rensat jordgubbar och dragit upp alla gamla vissna plantor från förra året, så nu är det bara att plantera nytt! Promenader i det underbara vårvädret har det också blivit, och igår var vi en vända och tittade på gallerier. Det var konst av varierande utseende, kan jag säga.

Det första stället vi var på ville inte öppna, det andra hade fina glasskålar. Det trejde hade väldigt konstiga tavlor. Hon sade att det fanns en historia bakom dem, men ärligt talat såg det mest ut som bläckplumpar i olika färger. Det fjärde stället var nästan likadant, fast bläckplumparna var tuschstreck istället. Ställe nummer fem var bättre. Det var blommor, fast lite abstrakta sådana, ungefär som om man gör fläckar med utspädd vattenfärg. Det låter kanske inte så fint, men det var det. Det fanns fina tvistbroderier också. Jag gillar broderier, men det vet ni ju redan.

Så var vi på ett ställe där det luktade jättemycket cigarettrök inne i galleriet (usch!) men tavlorna var fina. Geometriska figurer i glada färger, och så fanns där snidade trätuppar. Jättefina!

Jag har tagit en del bilder också, både denna helgen och förra helgen. Jag hade tänkt att ladda upp dem, men min dator uppdaterar sig och arbetar, så det tar för lång tid för den att göra det också. Ni får ha det till godo en annan gång.

RSS 2.0