Julkort 2012

Jag ägnade den lediga dagen åt att göra julkort. Kortskapande för mig handlar mycket om att försöka använda rester av papper och klippark, istället för att köpa nya, och bortsett från designarken jag använt i de två röda korten är det precis vad jag gjort. I de fall där jag minns vem tillverkaren är har jag skrivit det.
 
Knytt med kaka
 


Material:
Röd kortbas, Panduro
Die-cut designpapers - Christmas, Panduro
Hjärta, peel-off
Knytt utklippt från mönstrat papper -  Pixie Labels, Panduro
Guldfärgat glitterlim
 
Jag gjorde så här:
Började med att klista fast pappret på kortbasen, därefter klippte jag ut knyttet och fäste det med 3D-kuddar. Sedan dekorerade jag med hjärta och glitterlim.
 
Tomte vid brevlåda
 
 
Material:
Röd kortbas, Panduro
Die-cut designpapers - Christmas, Panduro
Cirkel, gnuggis
God jul, peel-off
Mus 3D-klistermärke
Tomte-klistermärke, Panduro

Så här gjorde jag:
Jag började med att fästa designarket på kortbasen, sedan gnuggade jag fast cirkeln och fäste "god jul" inuti den. Sist satte jag fast mus- och tomte-klistermärkena.
 
Snöflingor och granar
Material:
Brun kortbas, Panduro
Mönstrat papper med granar
Mönstrat papper med grå snöflingor - Chrismtas Carols, Panduro
Mönstrat papper med bruna snöflingor - Christmas Collection, Sense
Mönstrat papper med vita snöflinor - Winter, Panduro
Cirkel. gnuggis
Klistermärke med julgran

Så här gjorde jag:
Jag började med att mäta ut hur stora kvadrater jag ville ha (jag gjorde dem 6x6 cm, tyckte det var lagom till det här kortet) och sedan limmade jag fast dem på kortbasen. Efter att limmet torkat gnuggade jag fast cirkeln och sedan satte jag på klistermärket.
 
Julkula och jultomte
 
Material:
Brun kortbas, Panduro
Stjärnor och text, peel-offs
Julkula och jultomte, 3D-klistermärken
Velvet Ribbon, självhäftande, Panduro
 
Så här gjorde jag:
Jag började med att mäta upp bandet och trycka fast det. Därefter tog jag loss stjärnorna och satte fast dem. Det var väldigt pilligt, så jag tog en pincett till hjälp. Sedan fäste jag texten och klistermärkena.
 
 
'tis the season
 
 
Material:
Blå kortbas med fönster, Panduro
Text, gnuggis
Julkula, klistermärke
Royal Coat, dimensional magic
Hus, die-cut - Winter Collection, Sense
Vit Soufflé-penna, Sakura
Silvrig GellyRoll, Sakura
 
Så här gjorde jag:
Först mätte placeradejag huset så att lagom mycket skulle synas genom fönstret. Jag markerade med en blyerstpenna och limmade fast det, sedn suddade jag bort blyertsstrecken. Därefter gnuggade jag fast texten på framsidan och satte på klistermärket. Sist målade jag både runt huset och de två ramarna runt fönstret och gjorde istappar med hjälp av royal coat.

 

 
 
 
 
 

Som det kan gå

Jag sa i november att om jag fick VG på tentan i litteraturhistoria, så skulle jag bli blodgivare. Idag kom tentaresultatet in, så nu ska jag bli blodgivare. Nu har jag slut på ursäkter och kan inte dra mig ur längre. Fan :P

Dagens fundering

Är det inte mer kränkande att klippa bort svarta och judisk-liknande dockor än att låta dem vara kvar? (Smygrasism, Disney?) Är inte själva poängen med ett jämlikt samhälle att tillåta alla former av människor - även stereotyperna?
 
Jag ser hellre Kalle Anka utan dockor än ingen Kalle Anka alls. Men jag tycker det är fruktasvärt tramsigt och den här diskussionen håller på att spåra ur. Lägg krutet på att lösa problemen där de verkligen finns istället.
 
En poäng till: tomteverkstaden är gjord på 1940-talet (rätta mig gärna om jag har fel) - är det inte att förstöra ett litterärt verk - om vi nu använder oss av det vidgade textbegreppet - och att nedvärdera dess litterära vädre? Ska vi klippa bort orcherna i Härskarringen också, bara för att de råkar ha svart hy och bo söderut?
 
 
 
Länken, till er som inte har hunnit uppdatera er: http://www.svt.se/kultur/film/disney-censurerar-i-kalle-ankas-jul

It never ends...

Det känns som om den här terminen aldrig tar slut. Det tillkommer hela tiden mer saker att göra, och uttrycker "I've spread myself too thin" har aldrig känts mer passande - det är så mycket att fokusera på, så det är svårt att veta vad som ska göras först, och när jag försöker göra lite av allt samtidigt blir ingenting bra. Igår tentade vi av ordkunskapen, idag väntar omtenta i översättning och på måndag ska syntax-träd (googla) och semantik-uppgiften lämnas in. Sedan, nästa vecka väntar uppsatskomplettering för min del (jag blev inte godkänd eftersom jag skrivit den på mitt sätt och inte på lektorns sätt. Det tycker jag är ett jävla sätt att underkänna någon på). Sen är det, förhoppningsvis, bara Shakespeare-kursen och History of English kvar. Shakespeare tenterar vi av genom att göra en föreställnin (20/1 på Skissernas museeum!) och History of English är en 2000-ordsuppsats som ska in 14 januari, så det är ett tag kvar. Än så länge. Men, men. Det är bara att ta en sak i taget. Först läsa igenom anteckningarna inför tentan, och sedan laga middag, och efter det är det dags att ta sig iväg till tentasalen. Ska passa på att gå inom biblioteket för att leta upp en bok till History-uppsatsen också.

RSS 2.0