Boot camp dag 1

När det gäller träning sätter jag aldrig upp mål som "gå ner i vikt", "få en snyggare kropp" o.s.v. för det fungerar inte: uppnår man inte de målen blir man besviken och tappar lusten att träna. Istället utmanar jag mig själv hela tiden: hur mycket orkar jag? Kan jag göra det här lite snabbare, kan jag springa lite längre? Små, små utmaningar, hela tiden. Det fungerar för mig, för om jag kan se de där pyttesmå framstegen blir jag peppad att fortsätta. Så, därför bestämde jag mig för att köra en liten egen boot camp, mest för att se om jag klarar av att träna 14 dagar i sträck. Och det är givetvis bara under förutsättning att kroppen orkar, och att jag äter och sover ordentligt. Jag tränar ju bara för min egen skull, och inte för någon annans.
 
Dag ett är alltså idag. Jag använde appen "Gorilla" som inspiration (så jag har ingen aning om de svenska namnet på vissa av övningarna nedan - upplys mig gärna!). Övningarna på level ett är lite mesiga, så jag slog ihop dem och lade till några egna, bland annat de sit ups som min pojkvän påstår att Försvaret har med i sina antagningsprov. Träningsschemat ser ut så här:
 
Etapp 1:  (4 rundor)
10 squats
8 lunges (4 på var sida)
10 armhävningar (med knäna i)
20 sit ups

Etapp 2: (2 rundor)
15 superman
30 dead bugs (15 på varje sida)
10 sit ups
 
Etapp 3: (4 rundor)
10 squats
10 armhävningar
20 relevéer i första position

Etapp 4: (4 rundor)
20 fågelhundar (10 på var sida)
20 heel touches (10 på var sida, något moddade).
10 relevéer i andra position
 
Totalt:
72 squats
80 armhävningar
100 sit ups
120 relevéer
 
Sedan en avslutande stretch, så klart. Inte så dåligt för en måndagsförmiddag. Imorgon blir det ett längre löppass. Hur hårt beror på träningsvärken som med största sannolikhet borde dyka upp i låren och magen (annars har ridningen och baletten gjort mig starkare än jag tror, haha. Man kan ju alltid hoppas!)
 
 
En yogamatta och träningskläder är allt jag behöver!
 
 
 
 

RSS 2.0