Tavlor!

Jag har en kass med lite affischer och sånt kvar att packa upp, samt kassen med mitt playstation. Jag ser mig själv som färdig, och det tycker jag är värt en applåd, för jag är så jävla bra! Jag har hängt upp lite tavlor ikväll, och jag är riktigt nöjd. Det enda jag inte får till riktigt är min väggkalender. Kanske kan jag hänga anslagstavalan på längden istället för på tvären och sätta upp kalendern bredvid? Jag får fundera lite på det. Det blir hur som helst väldigt bra, och nu är det bara lite undanplockning, sätta in saker på rätt plats och sådär, som är kvar. Och dammsuga. Få se om jag inner det imorgon.

Har varit inne i Lund med mamma en vända idag också. Jag köpte ett par billiga pyjamasbyxor och en sittkudde till min datorstol och en liten vägghylla som pappa lovat att hjälpa mig sätta upp imorgon.

Det kanske låter konstigt att behöva en sittkudde till en datorstol, men min datorstol är ingen "riktig" datorstol, utan en gammal köksstol. Lustigt nog sitter jag bättre på den än på en "riktig" datorstol, eftersom de är lite mer som en fåtölj, och därför sitter jag och halvhänger på alla möjliga konstiga vis, och ärmstöden är i vägen när man ska sitta och skriva länge. Eftersom jag är så kort är det inte så bra för axlarna. Så en gammal köksstol med sittdyna och en filt över ryggstödet är perfekt, för då tvingar jag kroppen att sitta rakt.

I helgen finns det en risk att jag inte kommer att uppdatera så mycket, eftersom jag ska hem till Emils föräldrar och jag jobbar imorgon förmiddag. Ha en bra helg om vi inte hörs innan!

Sovmorgon

Jag har unnat mig en lugn morgon, eftersom jag inte ska jobba idag (första gången den här veckan. Det är skönt med jobb, för det får en att se fram emot att vara ledig mer).

Mamma tog också en sovmorgon. Hon sade igår att hon ska ut till skolan där hon jobbar och fixa lite grejer på förmiddagen, så när huset var alldeles lugnt och tyst när jag gick upp, och hon inte svarade när jag ropade på henne, antog jag att hon hade åkt ut tidigt. När det sedan började höras ljud från ovanvåning, efter att jag skruttat runt en timme i min ensamhet, blev jag därför lite rädd. Men det var ju bara mamma som sovit extra länge, haha.

Idag tänker jag hur som helst göra ett tappert försök att få uppackat de sista sakerna från flytten. Jag har nio kassar kvar som ska packas ur, och det borde gå ganska snabbt eftersom det är pappkassar som inte har så mycket saker, och det mesta andra är ju redan på plats. Det ska bli så skönt när det är klart.

Jag har fixat en liten motivation till mig själv också: vi var ju i Köpenhamn i söndags (eller på Fields snarare, vi var aldrig inne i centrala Köpenhamn) och då passade jag på att köpa ett par nya inneskor, eftersom mina gamla hamnade i Mölndal. De ligger nu nerpackade i en påse, tillsammans med ett fint halsband från Pilgrim och ett par snygga strumpor, och de får inte packas upp innan jag packat upp den sista flyttkassen. Så nu har jag något att se fram emot.

Vill ha!

Jag surfade runt på SF-bokhandelns hemsida för att leta födelsedagspresent till Emil, fast jag tror att inte att han vill ha den här:

En Chibithulu i Halloween-utgåva! Jag fick ett väldigt habegär dock, för den är ju så otroligt söt!

Jobbelijobb

Det har varit lite tyst här i ett par dagar nu. Anledningen är att jag har jobbat. Just det! Jag har hjälpt pappa i affären. Det känns ganska bra. Skönt att ha någonting att göra.

Jag har egentligen inte tid att blogga nu heller, för jag ska vara där halv elva. Det har i vilket fall som inte hänt något överdrivet intressant den här veckan, så jag har inte så mycket att skriva om heller.

Lite gnäll dock, för min artikel till Fenix kom inte med i det nummer som kom ut häromdagen. Det tjurar jag lite över, men jag hoppas att det kommer med i novembernumret istället. Nu ska jag gå och jobba, hejhej.

Farväl Odalvägen

Igår åkte jag och mamma upp till Halmstad för att stråla samman med Emil (som åkte från Mölndal) och flyttstäda lägenheten. Det gick ganska smidigt och vi hann till och med med en liten shoppningtur i Halmstad centrum. Jag njöt av det och passade på att köpa te på Köpmansgården och äta en sista gång på Skånskans. En trevlig lördagseftermiddag spenderat i en stad som känns hemma, fast ändå inte riktigt. Jag har klippt banden, det insåg jag i helgen. Sorgligt men sant.

Det kommer att dröja innan jag kommer till Halmstad igen tror jag, och när jag gör det kommer det inte att kännas på samma sätt. Det är lite sorgligt faktiskt. Det har varit mitt hem i fem år, och nu är det inte det längre. Jag är tillbaka i Löberöd och ibland känns det som om det bara varit en dröm. Jag har fått små impulser av att gå till ställen som jag vet inte finns här, och prata med personer som jag vet inte finns här, och då känns det ungefär som när man minns delar av sina drömmar. Lite surrealistiskt?

Hur som helst, tack Halmstad för dessa åren.

Jag kommer att sakna att bo på Odalvägen. Den första lägenhet jag och Emil skaffade tillsammans och bodde i tillsammans. Eller ja. För att ha bott ihop i typ tre år har vi varit ganska dåliga på att bo ihop. Första sommaren, när vi bodde i min lilla etta på Nyhem, jobbade jag nere i Skåne. På hösten sen åkte han till Kiruna. I perioder har han sedan varit i Köpenhamn och Göteborg. Det senaste året har han jobbat i Göteborg och sovit där ett par nätter i veckan.

Nu behöver han bo i Mölndal ett tag och känna att han får vara hemma där och jag behöver bo i Löberöd ett tag. Så får vi se vad som händer sedan. Som sagt, ingenting kommer mer att bli sig likt efter den här sommaren. Bra på ett sätt, dåligt på andra sätt.Inflytt på Odalvägen, juli 2008Snö på Odalvägen, februari 2009


Vår hem, juli 2008-september 2010. Namarië.

Städdag

Imorgon kommer det inte att bli så mycket bloggande, eftersom jag och mamma ska åka upp till Halmstad för att sammanstråla med Emil för slutstädning av vår gamla lägenhet. Jag hade egentligen mycket hellre åkt till Mälarhusen, men vi har inte så många andra bra dagar vi kan städa, så det får bli så.

Förhoppningsvis får jag sedan celebert besök i form av rollspelare med mig ner, så kanske blir det lite rollspel imorgon kväll, och i så fall eventuellt även på söndag, beroende på när de åker tillbaka norrut. Det är ju inget bestämt, men hoppas kan man göra. Nu är det nattinatti.

Examen....?

Jag kommer aldrig att få min examen. Nu var det tydligen fem poäng som fattades, eftersom jag har några tillgodoräknade poäng. Jag tyckte att jag var noga med att räkna dem när jag skickade in det, men tydligen så var det inte så. Eller också har examenshandläggarna räknat fel, jag vet inte riktigt. Skit samma, jag orkar inte bry mig. Jag har en fempoängare jag kan använda, så jag bad dem att ta med den kursen. Nu håller jag tummarna för att det inte blir mer krångel, för det har jag ingen lust med. Suck!

Glad Mabon!

Höstdagjämning. Nu är det alltså officiellt vinter. Sommaren är över, vilket på ett sätt känns skönt. Dags att börja på en ny kula.

Mabon handlar om balans och förändring, så jag tänkte dela med mig av en liten "spell" to handlar precis om detta:

In this tween time, this magic hour
I call upon the sacred power
I ask for balance, healt and strength
To see the world at different length
I won't be scared though darkness grow
I will stand strong when cold winds blow
In innocence I search the skies
Enchanted are my newfound eyes
In this night and in this place
Let my magic find it's face

Glad mabon!

DH kommer tillbaka!

Just det! Nya säsongen av Desperate Housewives börjar sändas på femman den femte oktober, samma tid som vanligt. Jag längtar, för det är den enda serie jag egentligen följer nu, sedan Förhäxad är slut. Tycker det ska bli spännande att se vad som händer nu. Vad tror nu Paul har för dolda avsikter nu när han är tillbaka på Wisteria Lane?

VVT=bra

VVT är bra för mitt ego. Folk säger så söta saker om mig. Elin och Elin hoppades att jag skulle ställa upp på omval som spelledare för länderna (VVT är så demokratiskt så att spelledarna väljs per halvår - i hur många rollspelsföreningar inträffar sådant?) eftersom de tycker att jag gör ett jättebra jobb, och Salle gav mig beröm i berömmelsetråden för att jag vill spela med henne och sådär. Det är alltid roligt att höra att man gör ett bra jobb, och eftersom så mycket annat i mitt liv inte är som det ska/borde vara just nu så gör sådana små kommentarer extra mycket. Tack för att ni talar om för mig att jag gör bra saker!

Trubbel i Saldaea

Har pratat lite med han som spelar kung i Saldaea och fått klartecken från honom att släppa lös nästa diaboliska plan i det landet. Jag tycker nästan synd om saldeanerna :P

Jag kan ju givetvis inte avslöja vad det handlar om, men om ni är intresserade kan ni följa händelseutvecklingen i VVTs nordforum. Länken går till VVTs första-sida. Klicka på rollspel och sedan forum i menyn, så kommer ni rätt.

Åh, jag har fått sådan lust att spela. Och det är bra med diaboliska idéer. Jag gillar verkligen att sitta som spelledare, för man kan hitta på så många dumheter då, och folk tycker bara att det är kul.

Och för er som inte alls hänger med på vad jag pratar om: VVT står för Virutella Vita Tornet, och det är världens bästa rollspel baserade på Robert Jordans episka boksvit "Sagan om Drakens Återkomst". Saldaea är ett av länderna där, och jag är spelledare över länderna, så jag hjälper till att hitta på intriger (alltså saker att spela på) och godkänner intriger och karaktärsbakgrunder som rör länderna och sådär. Världens bästa tidsfördriv!

Läst i augusti

Lite sent, nu när halva september har gått, men bättre sent än aldrig heter det ju. Dessutom kan jag ju inte bryta sommarens trend på den här punkten bara sådär, eller hur?

  • Hoppets drakar (Draklanskrönikan, bok 4), Margaret Weis & Tracy Hickman (Dragon Lance Chronicles: Dragons of Winter Night, book 3 och Dragons of Spring Dawning, book 1,  översatt av Lena Jonsson, Wahlströms förlag 1999)Betyg: 3

  • Drakvår (Draklanskrönikan, bok 5), Margaret Weis & Tracy Hickman (Dragon Lance Chronicles: Dragons of Spring Dawning, book 2 &3, översatt av Lena Jonsson, Wahlströms förlag, 1999)


Citat från boken:
De förhörsledare vi har är inte bara skickliga på tortyr, de är ocksp oerhört hängivna sitt yrke.

Betyg: 3

  • Spell me a witch, Barbara Willard (Knight Books, 1979)


Citat från boken:
Few things can be pleasanter than riding a reliable broomstick through a moony autumn night. It is best of all when home is at the end of the journey.

Betyg: 4

  • Vinterns hjärta, Robert Jordan (Winter's heart, första halvan. Översättning: Jan Risheden. Natur & Kultur, 2003)


Citat från boken:
Hennes mor hade alltid sagt till henne att hon skulle förklara sina beslut så sällan som möjligt, för ju oftare man förklarade någonting, desto fler förklaringar skulle behövas, och till sist skulle man inte ha tid för någonting annat. Gareth Bryne sade att man skulle förklara när man kunde; folk gjorde bättre ifrån sig om de inte bara visste vad de skulle göra, utan också varför.

Betyg: 3

Fuck förkylning

Jag har en intressant förkyling, den har satt sig på njurarna tror jag, för jag har ont i ryggen. Det har hänt någon gång förr. Sjukt (haha) irriterande, för hur jag än sitter gör det ont i dem, och om jag försöker ligga bekvämt och samtidigt göra något skoj, som titta på tv eller läsa blir jag helt sned i nacken istället.

Just nu är det skönt att bo hemma och bli ompysslad av mamma och pappa lite, och lillebror som köpte halstabletter åt mig. Inte för att Emil inte hade tagit hand om mig, för det hade han, men nu är det som det är. Jag är dessutom världens gnälligaste människa när jag är förkyld. Jag hatar att inte kunna andas ordentligt. Magsjuka är mycket bättre (fast mamma håller inte med, för hon har kräkfobi). Hur som helst så är det väldigt synd om mig, bara så ni vet.

Jag saknar dig mormor

Det är underligt vilka reflexer som sitter i ibland. Jag har varit i Löberöd en veckodag, vilket har varit ganska ovanligt eftersom jag bot i Halmstad de senaste fem åren. De gånger jag varit är en veckodag har jag ofta ätit middag hos mormor och morfar. Eftersom det var längesedan jag träffade mormor (doh!) fick jag i förmiddags en impuls att ringa henne och spontanbjuda in mig på middag. Jag har rest mig från stolen innan jag kom på att det inte gick och varför det inte gick. Det är svårt att bjuda in sig på middag hos någon som är död. Det är sorgligt och jag saknar mormor något otroligt. Det är ett stort svart hål där hon borde vara.

Sverige i förändring

Med ungefär 200 distrikt kvar att räkna är riksdagsvalet 2010 så gott som klart.

Det man kan konstatera är att Sverigedemokraterna är valets stora vinnare, med tanke på de framsteg som de har gjort. Visst kan man nu sitta och säga att vi brode ghjort si och så för att inte få in dem i riksdagen, men det spela ringen roll, för nu är de där och nu får vi ta tag i den situationen.

Jag vill ge Sveriges politiker en utmaning: våga ta diskussionen med Sverigedemokraterna! Jag tror att det sämsta man kan göra är att göra som Lars Ohly gjorde nyss: att vägra ta diskussionen med dem. Det gynnar dem bara. Det bästa sättet är att faktiskt ta en diskussion med dem, för då kommer det att visa sig att de inte alls har så mycket bra att komma med. Att bedriva "sandlådepolitik" mot dem genom att ignorera dem på bästa barnmanér spelar dem bara rakt i händerna och gör dem till martyrer: stackars oss som blir utmobbade av de andra partierna. Det är så det går till när motstånd föds. Det är så det går till när rasism och främlingsfiemtlighet gödslas. Se på Hitler och Al-Quaida.

Samtidigt tycker jag - på ett sätt - att det är bra att de kommer in i riksdagen. Vi har haft det alldeles för bra i Sverige alldeles för länge. Visst, det finns vissa grupper som har haft det svårt och det finns vissa grupper och vissa individer som kommer att fortsätta att ha det svårt, oavsett vilken regering vi har, för ingen poltik kan göra alla nöjda. Men de allra flesta av oss har ett jobb att gå till som kan försörja våra familjer och ge oss tak över huvudet. De allra flesta av oss kan sova tryggt och säkert. Alla som växer upp i Sverige idag har möjlighet att få en bra utbildning, så länge de tar chansen. Vi har inte (aktivit som nation) varit inblandade i ett krig på sisådär 200 år. Vi vet inte hur det är att svälta, leva under förtryck eller bli hotade på vägen till en vallokal bara därför att man faktsitk går till en vallokal. Kort sagt: vi har tagit demokratin för given, och då går det så här.

Jag hoppas nu att det här valresultatet blir en väckarklocka. Vi har haft det bra länge. Det är snart slut med det. Vi kommer att få ett tuffare klimat att leva i i framtiden, både meterologiskt och politiskt. Vi tar allting för givet och vi glömmer bort att saker och ting ändras och inte är det samma hela tiden (för hundra år sedan hade vi varken datorer eller internet eller allmän rösträtt, tänkt på det!). Jag säger som Hagrid i Harry Potter: What will come will come, and when it does we have to face it.

Det bästa sättet att möta detta valresultat och rusta oss för framtiden är genom att diskutera. Med varandra. Med Sverigedemokraterna. Det är så vi kan vara förebilder. Det är så man bör agera i ett vuxet demokratiskt land.


Valvakan 2010

Jag sitter och följer valvakan, givetvis. Just nu pendlar jag mellan TV:n och pappar dator (eftersom min inte är igång) och kollar dels på lite intervjuer på SVTs valvaka och dels på valresultaten på www.val.se.

Man kan gå in där och se valresultaten för varje valdistrikt efterhand som de trillar in. Under rubriken  Så röstar Sverige kan man välja vad man vill se resultat för (riksdagsval, landstingsval eller kommunval) och sedan gå in och se hur det har gått dels för sin kommun och dels för sin valkrets och dels för sitt valdistrik. Alla valdistrikten är givetvis inte klara ännu. För riksdagsvalet har i skrivande stund 4136 distrikt av 5668 räknats.

Bara för skojs skull har jag kollat upp hur man har röstat i det valdristrik där jag numera är folkbokförd och hur man har röstat i mitt "gamla" valdistrikt (det som jag faktiskt röstade i. Jag förtidsröstade eftersom jag som sagt har flyttat precis innan valet). I mitt nya distrikt, Eslöv 17, är moderaterna det största partiet med 33,4 %. På andra plats kommer Socialdemokraterna med 19,5 % och på tredje plats kommer Sverigedemokraterna med 17,4 %! Det är faktiskt illa att det är så mycket. Vad är det för trakt jag flyttat till?

Det ser helt annorlunda ut i mitt gamla valdistrikt,  Martin Luther 8 (i Halmstad).  Där är Socialdemokraterna störst med hela 44 %! (Intressant, eftersom Halmstad den senaste mandatperioden styrts av moderater). Moderaterna ligger på andra plats med 20,1 % och Miljöpartiet på tredje med 7,9%, tätt följda av Sverigedemokraterna (igen  - de är som kackerlackor), med 7,8%.

Jag vill påpeka att detta gäller rösterna till riksdagsvalet. Det är de som räknas först. Rösterna till landstingsvalet och kommunvalet är inte färdigräknade än. De får ni dock spana på själva, eller vänta tills imorgon med att läsa om här, för jag är ganska trött och tänker inte sitta uppe och bevaka valsiffror hela natten. Jag får trots allt inte betalt för att göra det.

För övrigt vill jag också nämna att valdetagandet i riksdagsvalet har ökat i både Eslöv 17 och Martin Luther 8, jämfört med valet 2006. I Martin Luther 8 har det ökat med 0,4 % och i Eslöv 17 har det ökat med 3,5 %. Jag tycker det är bra att folk går och röstar, för det är viktigt att vi som lever i ett demokratiskt samhälle värnar om det.

Lite dött?

Jo, det har varit lite dött här den senaste tiden. Jag har hållt på med flytt och grejer, så jag har inte riktigt haft tid och ork att blogga. Det har varit en konstig sommar, helt enkelt.

Jag ska dock försöka bättra mig, jag lovar! Nu ska jag ta och äta lite korv med grönsaksröra tillsammans med mamma. Lite svamp (karl johan och blodriska) som vi plockat i skogen i Mälarhusen (där vi är just nu)  blir det också.

Så vill jag givetvis uppmana er att gå och rösta idag! Det är viktigt att värna om demokratin, så att inte säga att man inte vet vad man ska rösta på är ingen ursäkt, för man kan alltid rösta blankt. Dessutom är det det bästa sättet att förhindra Sverigedemokraterna från att komma in i riksdagen. Ju fler som röstar och inte röstar på dem, desto färre procent av rösterna får de, och då minskar risken att de får de där fyra procenten som behövs. så det så. Gå och rösta!

Själv röstade jag redan förra veckan (eftersom jag har flyttat nu och inte har möjlighet att rösta i vallokalen jag tillhörde när jag fick mitt röstkort).

RSS 2.0