"Välkommen till U"

Idag har jag spenderat över nio timmar i skolan.

Först matteföreläsning i morse (den sista innan duggan i morgon och jag är så inte pepp på den!), sedan mattepluggande och därefter lunch och möte med U-tvingen (vår programförening). Efter det blev det mattestudio och sedan CAD-övining (CAD=Computer Aided Design, samlingsnamn för program som gör ritningar i 3D, kort sammanfattat).

Morgondagen ser ungefär lika lovande ut. Vårt schema är sådant, helt enkelt. Det kostar att ligga på topp ;)

Kvällen ska ägnas åt att ögna igenom ytterliggare lite saker inför duggan imorgon och sedan, om det finns lite tid över innan sovadags, spela TS2.

Men på fredag: då är det rollspel som gäller!!!

Idag är jag dålig!

Usch, jag känner mig som en dålig människa. Jag orkade inte med matteföreläsningen igår och jag har inte pluggat någonting idag och det är dugga på torsdag. Nu är ju visserligen duggorna inte obligatoriska, men det hade ju varit skönt att kunna gå dit och veta att jag faktiskt skulle klara den med hälften, så jag får lite extrapoäng till tentan. Tentan ja... usch. Jag tror inte den kommer att gå så bra, men jag litar på det som våra kära överkursare säger: den är värst. Det finns folk i trean som klarat alla kurser utom TMA1, så jag ska nog överleva. Jag har tio chanser (eller nåt sånt) på mig innan jag tar examen. Om det blir en tionde gång lovar jag att traditionsenligt komma i frack ^^

Allting är inte bara skit (bara den delen som berör matten *himlar med ögonen*) jag har köpt fina stolsdynor idag (även om de nästan kostade för mycket) och jag har varit på bibblan och lånat nya böcker. Det är kul med nya böcker.

Jag har dessutom en pizza i ugnen som luktar jättegott och snart ska jag sätta mig med en coca-cola och en nygräddad pizza i en av de nya, fina, sköna fåtöljerna vi har i vardagsrummet (Ikea i söndags, japp!).

Sedan blir det kanske lite TS2, och så ska jag läsa i en av de nylånade böckerna innan jag somnar.

Pizzan kallar!

...and winter came...

I tisdags var det Mabon (höstdagjämning) och sen blev det vinter. Inte meterologiskt, men astronomiskt. Vi befinner oss nu på den mörka halvan av året, när nätterna är längre än dagarna. Sommaren sa adjö med en dramatisk solnedgång i tisdags, åtminstone här i Halmstad. Jag hoppas att ni såg den, annars missade ni verkligen något!

Sedan dess har det varit blåsigt, regning och kallt. Det märks tydligt vilken del av året vi går mot nu. Om tre månader är det julafton :D


Utmaning

Siri utmanade mig


Regler:

Det här är svårare än du tror! kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och

berätta det för dem. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!

Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn

som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar

(förutom på fråga 1)! lycka till!1. vad heter du? Linn

2. ett ord på fyra bokstäver: Lajv

3. flicknamn: Linnea

4. pojknamn: Ludvig

5. yrke: lastbilschaufför

6. färg: Lila

7. klädesplagg: långklänning

8. mat: laxkotletter

9. sak i badrummet: Lypsyl

10. plats/stad: Linnéparken

11. en orsak att vara sen: löständerna var försvunna

12. något man skriker: Lalala!

13. film: Legally Blonde

14. något man dricker? Läsk

15. band: Lars Winnerbäck

16. djur: lejon

17. gatunamn: Linnégatan

18. bil: Leon

19. sång: Love, love, love

 

Jag utmanar:

Gia

Sam

Vronkan

Nicole

Sofia

 


Matematik och sympatier

Sedan skolan började har det varit fullt upp, främst med matte. Jag har hunnit med en tur ner till Skåne och en tur till Liseberg, men annars har det varit mest skola, suck och pust.

Matten ja. Den är...som den är. Krånglig och just nu jävligt tråkig. När man ägnat mer än tre timmar åt samma jävla uppgift blir man lite trött på den. Vi håller på med ett matteprojekt som ska lämnas in om några veckor och det verkar vara en samstämmighet i U09 att det inte är roligt att sitta med det längre, inte ens lite grann i ena kanten. Jag tycker jag är i min fulla rätt att gnälla, men tydligen är inte alla av den meningen. Jag har de senaste två veckorna från diverse personer fått kommentaren "du valde det ju själv."

Visst, jag valde det själv, men betyder det automatiskt att jag måste tycka att allting är superroligt hela tiden? är det så betyder ju det att ni som redan jobbar som lärare: ni har valt det själva och då måste ni ju automatiskt tycka att det är skitkul att sära på elever som slåss och att rätta matteböcker.

Och ni som jobbar på lager måste ju tycka att det är otoligt facsinerande att lyfta likadana lådor varje dag.

Ni som jobbar i en butik (och pappa räknas givetvis inte in här, vi gnäller för varandra vid behov utan att komma med löjliga kommentarer som "du valde ju själv") måste ju tycka att det är jätteroligt att ha att göra med bråkiga, missnöjda kunder. Säger ni till dem också att de själva valt att handla i just er butik?

Och sist men inte minst: ni som läser på lärarprogrammet! Ni som ännu inte har läst AUO 2 och 3, ni har ju två underbara terminer att se fram emot, och när ni kommer till mig och gnäller om att Ingrid Nilsson är rörigare än en påse blandade grönsaker, att lärarutbildningen i Halmstad suger och att estetiska lärprocersser måste vara den mest meningslösa kursen genom tiderna, då vet jag precis vad jag ska säga till er: ni valde det själva!

Sedan finns det ju ni som vet precis hur överjävligt allting kan vara ibland och hur roligt världens samlade mytoligska överhuvuden har åt det hela, och när herr Murphy muttrar "vad var det jag sa" kommer ni istället med sånt där som verkligen behövs: "det blir bättre sen", "Du klarar av det här", "jag vet hur det känns", "kämpa på", "lägg inte så mycket energi på det, utan ta det lugnt istället" och så vidare. Till er vill jag bara säga tack. För att ni vet hur det är sådana dagar och för att ni vet behovet av att gnälla av sig ibland, för annars orkar man inte ta sig vidare.

Jag vet att jag kommer att klara av matteeländet. Förr eller senare. Jag menar, jag klarade ju av tek.bas, och jag är knappast den första U:aren som går den vägen (ytterliggare fyra från min klass förra året går ju U, så jag är i gott sällskap) och långt ifrån den sista. Varje år tar en klass utvecklingsingenjörer examen och de klarade ju sig uppenbarligen igenom det, så då tänker jag göra det också. Även om jag ska behöva skriva tio tentor (jag lovar att ha frack den tioende gången!), för envis det är jag. Om så min enda motivation vissa dagar ska bli för att få le upp i era fula nunor och säga "jag kan visst!" så ska jag klara av det. Jag vill ju ha den där förbanande teknologmössan.

Flow

Det var svettigt, mycket svettigare än BodyBalance. Mer dynamiskt. En salig blanding av Tai Chi, pilates, yoga, modern dans och capoeira. Det var väldigt, väldigt annorlunda, men på ett bra sätt. Jag gillade det, men det påminner lite för mycket om BodyBalance för att jag ska vilja träna båda, i synnerhet om jag inte tränar något annat.

Men, som vanligt med nya klasser måste man vänja sig lite. Jag får nog ge det ett försök till tror jag. Jag har tills nästa torsdag på mig att bestämma mig.

Hur som helst var det skönt att duscha och jag tror att jag kommer att ha träningsvärk i axlar och mage i morgon.

Sova?

Jag är trött! Jag är glad att jag inte har någon föreläsning idag och jag är glad att jag inte var på kårpuben igår, för jag känner mest för att gå och lägga mig och sova just nu. Jag borde verkligen sätta mig och plugga och så borde jag städa, men jag har ingen ork. Som sagt: jag känner mest för att lägga mig och sova. Nollningen och skolstarten kanske har tagit ut sin rätt till sist (för att det skulle stå någon förkylning eller influensa och lura vägrar jag tro på!), så jag borde försöka ta det lugnt i helgen. Vi har en tripp till Skåne inplanerad, så vi får väl se hur det blir med det, Äsch. Jag orkar inte ens skriva något vettigt. Jag behöver mer sömn än vad jag tror att jag behöver, helt enkelt. Åtta-nio timmar per natt, inte sex-sju. Får försöka bli bättre på att gå och lägga mig tidigt helt enkelt (för det kan har liiite, liiiite med att göra att jag spelade TS2 till lite för sent igår, host och harkel, fast det skulle jag ju givetvis inte erkänna).


Fotograf: Henrik Karlsson

Norton för gamers

Jag har inte varit riktigt imponerad av MacAfee som virusprogram, faktiskt. Det har inte fungerat som jag vill och det har krävt för mycket av processorn. Gratis är inte alltid bäst (Emil får det gratis från jobbet). Eftersom jag fick mitt studiebidrag häromdagen bestämde jag mig för att ladda ner Norton igen, som jag använt tidigare och inte haft något problem med.

Norton har en version för gamers. Den har en funktion som gör att man kan stänga av vissa funktioner när man kör något i helskärmsläge, t.ex. spelar spel eller ser på film. Detta är tidsbegränsat (välj mellan en, två, fyra eller sex timmar) och när tiden gått ut startar Norton automatiskt de avstängda funktionerna igen.

Jag spelar The Sims 2 med många expansioner, och att kunna stänga av onödiga funktioner är således a och o för att spelet inte ska lagga sönder totalt. Efter att ha testat Norton Gaming Edition kan jag konstatera att det fungerar alldeles ypperligt. Nu har jag visserligen inte testat de mest extrema sakerna i TS2 (familj med åtta invånare plus husdjur i stooora hus och sånt där), men än så länge är jag nöjd. Det fungerar faktiskt över förväntan. Jag har ett fungerande antivirusprogram i datorn igen, yey!

Dessutom: det är helt och håller lagligt nedladdat från Symantec. Det allra bästa är vad jag betalade för det. Med mecenatkortet fick jag det för halva priset (cirka 400 kronor totalt). 

Hallå disciplinen?

Min studiedisciplin har försvunnit. Jag misstänker att den fortfarande har sommarlov. Det är brutalt dåligt, för mjukstart är ingenting man tillämpar på U. Jag ska locka den med en fin ny mattebok (som jag egentligen inte har ekonomiskt samvete till att beställa) och en fin ny skönlitterär bok (som jag definitivt inte har ekonomiskt samvete till att beställa) och se om det hjälper.

Två föreläsningar avklarade idag (matte och ritteknik) och studio i eftermiddag. Fullt upp, och då har ändå inte PPK:n dragit igång än. Men konstigt nog trivs jag. Jag tycker om att ha saker att göra.


BodyBalance

Har varit och tränat för första gången sedan innan nollningen. Ikväll blev det BodyBalance. Jag verkligen älskar den klassen! Under våren låg den på onsdagar, precis efter dansen, så jag orkade inte riktigt det då. Nu har de flyttat den till tisdagar istället och dansen ligger kvar på onsdagar, vilket är bra för då kan jag gå på båda passen =)

Imorgon kväll blir det således dans, om jag h

Nollningsslut och skolstart

Nollningen är över och skolan är igång, så nu kan jag få tid till att blogga igen. Tänkte ge er en liten uppdatering.

Nollningen först. Det finns två tävlingar under nollningen som det är viktigt för U (mitt program, utvecklingsingenjörsprogrammet) måste vinna för att kunna leva med hedern i behåll: den ena är Amfi-spexet och den andra är Regattan. Amfi-spexet innebär att man gör ett litet spex (eller gyckel, som det också kallas) som sedan visas upp för de andra programmen på Amfiteatern på Linehed. Detta pågår under tre dagar, alla program delas alltså in i tre grupper och varje dag koras en etta och en tvåa. Eftersom det är överkursarna från U (treorna och fyrorna) som dömer är det en tävling som det är viktig för oss att vinna och vann det gjorde vi! Vi gjorde ett sjukt bra spex! Jag har sett en stor del spex under mina år som student här och jag vågar (med risk för att verka en aning partisk) påstå att det vi gjorde lätt kan vara med i tävlingen om de roligaste spexen någonsin.

Regattan är den tävling som avslutar hela nollningen. Varje program bygger en flotte. På denna flotte ska sedan fyra personer paddla över Nissan (från Picassoparken till centrum-sidan), hämta en femte som står med programmets flagga och paddla tillbaka utan att flaggan blir blöt. Det gäller sedan att dra upp flotten och slänga den i en container avsedd för detta ändamål. Först klar vinner. U arrangerar alltid regattan, och det är en av de få tävlingar under nollningen som man vinner enbart genom att vara bra på det man gör, till skillnad från många andra tävlingar där man kan gå vidare genom att fjäska för domarna. Först i mål gäller, helt enkelt. Det gäller att ha en bra flottkonstruktion som är snabb och lättpaddlad och samtidigt håller för vikten. Ingenjörsprogrammen brukar därför ofta ligga bra till. Vi är generellt bättre på fysik än de andra programmen.

U har vunnit regattan alla år utom tre. 2003 vann mekatronik (nuvarande Ödet) och 2006 vann EUE (Europaekonomerna). Mekatronik har vunnit ett år till, men jag minns inte vilket. Ni som varit lite uppmärksamma har säkert noterat det, men jag poängterar det i alla fall: U vann regattan 2009! U09 kommer inte att bli kända som den klassen som inte vann regattan i alla fall. Vi vann det vi behövde vinna, så vi kan lugnt arrangera Nollning 2010 med hedern i behåll.

På kvällen på lördagen hade vi en fantastiskt kul finsittning tillsammans med tvåorna. Kåren är inte så stor, så alla nollor får inte plats där. Vi skulle få 16 biljetter till 40 personer, och då fick inte hela U-Säk gå. Våra tvåor beslöt därför att ha en egen finsittning, så att alla U-nollor och alla U-tvåor fick vara med. Bra beslut. Jag tror att vi fick betydligt bättre mat än vi hade fått på den "riktiga" finsittningen, och dessutom fick alla som ville möjlighet att gå.

Måndag morgon var det dags för skolstart. Vi började med matte tillsammans med SETs andra ingenjörer (bygg, maskin, fastighet, Bio och energi). Totalt är vi 157 stycken och vi ska läsa alla de tre mattekurserna tillsammans. Andra förmiddagspasset hade vi U:are biblioteksinformation och på eftermiddagen sedan hade vi studio i matte, där vi fick lära oss Matematica (ungefär som word, fast för matte).

Idag har vi bara haft en lektion, och det var i CAD. Vi har samma lärare nu som jag hade i våras. För oss som läste CAD med basåret i våras blir det lite av en repetition, vilket på sätt och vis är ganska bra för jag har glömt en del av funktionerna. Dock har jag ganska lätt för CAD, så det gick snabbt att komma in i det igen.

I eftermiddag ska jag plugga matte. Det tar emot. Jobbigt att börja vara så dicsplinerad igen. Jag får ta det i små
doser.Utvecklingsingenjörernas gula flagga med U-tvingen på.

RSS 2.0