Rejoice!

Varför har folk så svårt att glädjas åt andras lycka? Ärligt talat, vad är problemet? Är ni svartsjuka för att ni själva inte lyckats yngla av er? För att det inte var ni som gifte er med kronprinsessan, när hon nu vade "en man av folket"? Eller är ni helt enkelt sura och miserabla över att era liv inte blev alls som ni hade tänkt er, så därför tål ni inte andras glädje, eller folks vilja att dela med sig av andras glädje?

Ja, det är hemskt att Israel krigar med sina grannar, att Syrien krigar med sitt eget folk och att kvinnor i Kogno våldtas av gerillan. Men ni som gnäller kan vara lugna: den typen av nyheter kommer det att rapporteras om imorgon. Och nästa vecka. Och nästa vecka igen. Och varenda jävla vecka hela året ut och alla kommande år så länge det finns människor, eftersom vi är totalt obenägna att hålla sams och repsektera varandra (vilket för övrigt bevisas av de sura och missnöjda kommentarerna i dagstidningarna kommentartorfält om rubrikerna efter den nya kronprinsessans födelse).

Kan ni inte bara för en dag glädjas över att det står något positivit i tidningen? Liksom, hur ofta kommer det att skrivas rubriker om att Sverige har fått en ny tronarvinge? Och att två människor som älskar varandra har fått en dotter, som de längtat efter och som de också kommer att älska - det är fantastiskt och underbart, för det föds så många barn (i synnerhet döttrar) runt om i världen som varken är älskade eller efterlängtade.

Så, grattis, Victoria och Daniel! Jag gläds med er idag, och ert lilla knytt, denna tronföljarfödelsemorgon!

Kommentarer
Postat av: Elin S (från VVT)

TACK Linn! Härligt med någon som också känner att det kan vara härligt med lite lycka för en gång skull. Jag håller med dig helt och fullt, och tycker det är fantastiskt roligt att vi har fått en liten tronarvinge :)

2012-02-23 @ 16:20:19
Postat av: Månhäxan

Jag är inte för monarkin av anledningar som jag inte tänker gå in på här för det är inte det detta inlägget handlar om, men jag kan likväl önska Victoria och Daniel all lycka med sin nyfödda lilla flicka. Det är alltid en glädje och en anledning att fira när ett nytt litet liv ser dagens ljus.

Väldigt bra inlägg!!!

2012-02-23 @ 17:41:46
URL: http://themoonwitch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0