VVT-tjaffs (jag blir så trött!)

Jag förstår inte varför VVT:are är så himla tjaffs-kåta *mutter* Så fort någon råkar bli trampad på så måste personen gnälla och det ska skrivas regler för att liknande inte ska hända i fortsättningen o.s.v. Jag blir så trött. Just nu känns det som om VVT är nästa sak som kommer ryka om jag måste göra fler bortprioriteringar i mitt liv.

Nåja. Jag åkte ner till Lund idag och träffade Maria Görman. Det var trevligt, vi har inte ses sen MiS. Hon och jag och mamma åkte ut till Nova en vända och jag köpte en anteckningsbok som jag egentligen har ekonomiskt samvete till att köpa, men jag har suktat efter de jävla böckerna sen i typ december, så nu var det dags, kände jag :)

Sedan lämnade vi av Maria och åkte vidare till Mälarhusen. Jag har inte fått pluggat ett skit idag (jag måste SÅ ta tag i det imorgon) men jag har å andra sidan, med lite hjälp av Cider, fått rätt på länkarna till bergsjö-lajvets hemsida, woho! Reslutatet finns att skåda på http://vidbergsjon.webb.se
Nu har det ju visserligen inte skett några dramatiska layoutförändringar på hemsidan, men länkarna fungerar som de ska =)

Och jag har fått mejl från Tobbe i Svarta Galten. Vi har redan nu börjat prata Kastaria 2008 :D Jag ska SÅ åka på det lajvet. Nidum ligger samma helg, men Nidum är långt bort, och KiR ligger precis efter men KiR-arrangörerna är jag inte så himla överdrivet imponerad av, så valet är ganska lätt :D

Det är kallt och grått och vi har eldat i spisen ikväll. Emil är på lajv. Jag hoppas att det inte regnar allt för mycket på honom.

Nu ska jag lägga min energi på att dricka te och spela spel :)

Vårttermin

Först ska Emil upp jättetidigt, för han ska på lajv utan mig. (Jag vill också lajva, men jag känner inte för att åka på Mel'Ora, för det verkar inte roligt. Mupp.)

Och sedan ska jag tvätta. När jag ska ner i tvättstugan andra gången har någon kålrot redan varit där och tagit min tvätt ur maskinen och in i torktumlaren. Schysst, men problmet är att där vr några kjolar och annat som inte tål torktumling och definitivt inte i 60 grader. Nåja, de verkar inte ha krympt och jag är glad att jag inte hade med några linnekläder i tvätten. Jag skrev en lapp och satte upp på tvättmaskinen, och skrev under med namn och lägenhetsnummer och sådär, men personen har inte hört av sig. Lite dålig stil, men jaja.

Jag läntar tills jag och Emil får tag på en vettig lägenhet och kan flytta ifrån studentområdet. Må så vara att jag är student, men jag tillhör den där skaran som städar efter mig i tvättstugan och som inte spyr i trapphuset eller spelar hög musik tills jättesent på onsdagkvällarna, eftersom torsdagar brukar innebära skola. I synnerhet om man har föreläsning för Bertil Westberg :P

Hur som helst, resten av dagen kommer att innebära plugga och städa. Jag är inte alls motiverad till något av det, för jag är trött och har ont i huvudet, vilket beror på att jag sover för lite. Jag måste defivintivt se över mina sovvanor. Tänker Emil göra det till en vana att gå upp klockan fem på morgonen får jag göra det till en vana att gå och lägga mig halv tio istället för halv tolv. Det låter hälsosamt. Jag tycker Emil borde ha ett jobb närmare Halmstad *sucka*

Om ungefär en halvtimme har jag lovat att spela upphöjning med Isola. Kul med fler blåa systrar. Synd att jag inte har tillgång till det forumet längre =/

Egentligen borde jag inte rollspela, men eftersom resten av dagen är så tråk så tycker jag att jag förtjänar det.

Imorgon ska jag hem till mamma och pappa en vända. Jag känner inte för det heller egentligen. Skolan började i måndags och redan känns det som om tiden inte räcker till *suck*

Aikidon igår var i alla fall rolig. Jag börjar komma igång igen och jag börjar uppskatta Johans träningspass allt mer. Och jag är fortfarande nästan obestridd mästare i Shiho-nage :D Dessutom är jag med på affischerna, som är lite feltryckta (det står vårt-termin på dem *asg*) och i morse låg jag och roade mig med att tänka ut 20 galna ställen att sätta upp dem på. Jag ska skriva ut dem när jag är hemma i helgen, för pappa har en laserskrivare som man kan skriva ut gratis på (till skillnad från skolans puckade system. Vi hatar studentkåren, oh yes we do. Sauron ser dig).

Nej, här blir inga barn gjorda. Och inga badrum städade. Jag tänkte dyka upp på HUG ikväll, så det är lika bra att jag sätter igång med allt tråkgöra så jag kan roa mig ikväll sen.

**************************************

Okej, jag är dålig. Klockan är fem över åtta på kvällen och det enda jag har åstadkommit idag är:

*Tvättat
*Spelat upphöjning med Isola
*Lagat middag
*Ätit middag
*Pratat med Ida i telefon
*Städat badrummet

I den ordningen. Lägenheten är inte städad, tågbiljetten är inte bokad, golvet är inte dammsugad och kvällsmaten är varken påbörjad eller äten. Kurslitteraturen ska vi inte ens prata om.

Idag har jag helt enkelt inte haft lust. Med nånting. Jag känner mig ensam. Jag har fått ungefär en halvtimmes telefontid med Ida (vilket visserligen var väldigt trevligt) och tio minuter med Emil, fördelade på två samtal. Jag hatar när han är på lajv utan mig (det borde definitivt finnas husregler för sånt - han ska inte få åka iväg och ha roligt när inte jag gör det), mest för att det inte går att få tag på honom. Mupp. Ensamhet passar mig inte. Det är så tråkigt att laga mat när det inte finns någon som ska äta den mer än jag. Det är tråkigt att laga mat åt sig själv.

Nej, jag får väl leta upp något ätbart som inte kräver så mycket energi, för någon sådan har jag ingen.

Men Ida är underbar i vilket fall som helst *kramar på*

Back on track

Första "riktiga" föreläsningen idag. Den handlade om ämnesdidaktisk forskning och literacy. Den berörde saker som vi pratat lite grann om tidigare, men vi gick djupare in på det den här gången. Väldigt intressant. Det ska bli intressant att läsa Heath's bok sedan, som handlar om just literacy.

Jag tillbringade förmiddagen på biblioteket med att läsa i "Kampen mellan högt och lågt" som handlar om litteratursociologi. Boken är ganska svårläst, mycket byråkratisvenska (bara ett ord som autonomidoktriner :P) och sådär, men när man väl kommer in i den är den intressant.

Vi har massor att läsa den här delkursen och c-uppsatsen har blivit förvandlad till en d-uppsats, bara sådär, men nu när jag väl börjat läsa och sätta mig in i det så känns det bra. Jag vet att det är det här jag vill syssla med och alla löjliga idéer om att bli ingenjör är begravda. Jag känner att jag är på rätt spår nu. Och just det här med skrivutveckling och olika språkliga samhällen är så himla intressant! Visste ni att Somalia bara har haft ett skriftspråk sedan 1972? Och att det är krav på att läs- och skrivprocessen ska uppmärksammas i alla skolämnen, inte bara i svenskan? Det står i styrdokumenten. Det känns bra att vara tillbaka i banan igen :)

Ikväll är det aikido, och trots att folk tycker att jag ska gå på lärarförfesten på Bolmens med dem så hoppar jag. Två timmar aikido känns mer behövligt, detssutom tycker jag inte det är sååå himla roligt att festa längre. Det har liksom tappar charmen lite grann, även om Thomas försökte fresta med att det var en overallsfest ikväll :P

Tillbaka till verkligheten.

Nollningen är slut och skolan har börjat. Det känns lite konstigt och ovant. Jag har varit ledig så himla länge, men nu är det dags att bege sig tillbaka till Landet Verklighet, på gott och ont.

Vi hade kursintro igår, och fick reda på att den c-uppsatsen vi skulle skriva har förvandlats till en d-uppsats, eftersom de håller på att göra om lärarutbildningen. Det innebär att vi ska skriva en terminsuppsats på en halv termin istället. Det innebär också att vi blir behöriga till forskarutibildning, och det är bra. Det gillar jag :)

Den här terminen ska vi dock börja med att läsa litteratursociologi. Det låter lite halvflummigt, men det är ganska intressant. Mycket att läsa dock, Fyra doktorsavhandlingar på ungefär 400 sidor vardera, tre gruppuppgifter, en enskild uppgift och en hemtenta ovanpå det. Den ena av avhandlingarna är dessutom på engelska. Oh joy. Det är studiediciplin på hög nivå som gäller den här terminen.

Vi har fått en del nya personer till klassen nu, bland annat en tjej som var överkursare när jag var nolla! Hon läser sista året nu. (Det är det som är så intressant med lärarutbildningen, man kan mixa ämnena och terminerna ungefär hur man vill, bara man läser dem i rätt nivåordning). Sedan är det ett par jag inte känner och några har dessutom fallit bort, men kärnan av klassen är densamma. De jag brukar umgås med är kvar, men det visste jag om sedan tidigare, så det var ingen större överraskning.

Jag har spenderar förmiddagen på biblioteket och pluggat och eftermiddagen hemma med att stryka tvätt, go me :P Dessutom har jag hunnit till körskolan och bokat nya körlektionen och spelat upphöjning med Maalin och Salle. Otroligt att det kan tjaffsas så mycket *rolleyes*
Nåja, nu är både Chimay och Rashein Aes Sedaier i alla fall, och nu är det nog lugnt på upphöjningsfronten ett tag, vilket är bra för jag behöver tid att plugga och skriva klart mitt rollspelsäventyr.

Imorgon är det onsdag och det betyder aikido. Det gillar jag :)
Nu ska jag se om brödet är färdigt i ugnen så jag kan äta kvällsmat. Huuuungrig!

Nollning 2007 - slut.

Så var Nollningen slut för i år. De sista dagarna var jag inte med så mycket. Sista Amfi såg jag, inne i idrottshallen, för det regnade. Byggdagen var jag inte med på, men regattan såg jag, och delar av laudebilsrallyt. Och givetvis U:arnas gatlopp, hehe :P

Både U och Lärarna blev diskade från rallyt. U för att de alltid blir det, eftersom Data dömer. Lärarna för att de fuskade lite (men bara lite) med att ha tre hjul i marken. Vi körde mot Svep och vann fetstort, men blev diskade. Fast det var det nästan värt, för det var grymt kul :P

Regattan vanns av U (inte helt oväntat) och de inte bara vann, utan de gjorde det ganska överlägset. De hade vänt innan något annat program hade hunnit fram, haha =) Sedan kom Maskin på en andraplats, Ödet som trea och Lärarna som fyra. Det är en av de bästa placeringarna Lärarna har haft i Regattan tror jag =)
MKV's båt välte (den kom dock längre än någon trodde att den skulle göra), Bygg gick i mål fem-tio minuter efter alla andra och

Efter Regattan eskorterade överkursarna nollorna bort till Bastionen, där de blev dubbade till ettor och fick se tvåorna utan solglasögon. Sedan var det slut. Jag gick hem och åt god mat tillsammans med Emil =)

Nollning 2007, dag 7

Ojojoj! Det här har, utan tvekan, varit den intressantaste dagen under alla de tre nollningar jag varit med på. En väldigt händelserik dag, så det är egentligen ofattbart att det bara har varit en dag. Den har varit lång och intensiv och händelserik. Lika bra att ta det från början.

Jag kom till botplatsen och nollorna hälsade i vanlig ordning. Sedan började straffmästare De Vil skälla ut dem för att de betett sig dåligt på nollepuben (i vanlig ordning, det blir alltid något sådant efter första nollepuben) och sedan fick de skäll för att de snott Sveps flagga utan nollemarkering på sig. Inte bra. Det ogiltigförklarades och vår stab pratade med Sveps stab. Hur de löste det med flaggan vet jag inte, men jag tror att Svep fick tillbaka den.

Sedan var det i vilket fall som dags att tåga till Amfi. Eftersom det var välkomstmässa på Kåren och några av de största programen uppträtt dagen innan var det lite folk där, för de var på Kåren istället.

När vi kom dit upptäckte jag nästan direkt att något inte var som det skulle. U-Säk var inte där (de brukar gå och patrullera runt Amfi) och överkursarnas stolar var tomma. Vi gick och satte oss på vår vanliga plats och väntade på att resten skulle komma.

Efter ungefär tio minuter kom en av överkursarna fram till oss och berättade att de hade blivit diskade av överstaben. De hade kommit på dem med att dricka punsch tillsammans med sina nollor, och eftersom Kårstyrelsen (The mouth of Sauron kallar vi dem ibland) och överstaben bestämt att nollorna enbart fick dricka sin lättölsbot med undantag för nollepuben, och eftersom det inte var tillåtet för någon inblandad i nollningen att dricka sprit överhuvudtaget (vilket är två helt nya regler, som ingen brytt sig om att informera några överkursare om - varken U:arnas eller Lärarnas) tillskillnad från tidigare år då det enbart var sagt att folk i overall inte fick dricka, så diskades överkursarna som domare och den rollen gick över till maskot-kycklingarna istället. Pinsamt överstaben?

Detta spred snabbt mellan programen på Amfi och när överstaben kom in hälsade typ tre program på dem. Alla andra satt knäpptysta. I vanliga fall brukar alla hälsa på överstaben. När sedan U:s överkursare kom in ställde sig större delen av amfi upp och jublade för dem för att visa sitt stöd och visa vad de tyckte om Kårens ytterliggare inskränkning i Nollningen (de måste ju seriöst förstå att om de fortsätter ta vanvettiga beslut som dessa i samband med nollningen kommer ingen att vilja arrangera den nästa år, men det är väl det de vill? De gillar inte överkursare, har vi märkt och de gillar inte U:arna heller. Som sagt - Saurons språkrör. Att de sedan har svarta dörrar och Saurons öga som logga gör symboliken skrämmande *himlar med ögonen*).

I alla fall, överkursarna tog sina stolar och satte sig på andra sidan Amfi och spexen kunde börja. Först ut var EKP som gjorde en egen version av Bumbibjörnarna, sedan kom AP som dansade ballongdansen, SUP som visade upp SpyBar i Halmstad, Språk som gjorde en dans till låten Lurifix (om inte U:arna gnällde för att Språk snott "deras" låt borde inte Bygg ha gjort det igår heller. Lurifix sjöngs nämligen mycket av U:arna när Emil var nolla) och Info som berättade en historia om en kyckling. Det påminde starkt om Lejonkungen och det var ganska kul. Personligen tycker jag att deras spex skulle vinna.

Maskin spexade också, och deras spex gick, som vanligt, ut på att skymfa U. De sjön "En U:are, en U:are, det finns ju ingen fulare två gånger. Sedan blev det knäpptyst på Amfi. Tillslut började det gå upp för folk att det där var Maskins hela spex. Bland Lärarna började det mumla lite och innan någon hann göra något annat skrek Lärarna PINSAMT! så att det hördes klart och tydligt över hela Amfi. Detta ledde till jubel från U:arna.

Sist ut var MFP som i vanlig ordning hade klätt ut killarna till tjejer och lät dem porra sig lite. Inte speciellt orginelt eller roligt, men de vann. Tyvärr finns de inte med på min kamera, för batteriet dog och jag fick inte laddat det förrens till Melodifestivalen.

Efter Amfi gjorde Markus följe med mig en bit. Vi såg U-Säks bil stå parkerad och eftersom jag för en gångs skull hade både papper och penna på mig kunde jag inte låta bli att skriva ett meddelande till U-Säk, som jag satte fast i vindrutetorkarna. Jag skrev någonting i stil med att jag tyckte synd om deras överkursare, att de hade vårt stöd och att det var pinsamt att de hade en bygg-grå bil när vi hade en fin U-Gul, för om man inte kan få den bästa färgen får man ta det näst bästa (och om Emil inte ser det som ett offentligt erkännande för att jag gillar U-Gult, så får det vara, och ja, det där är internt :P) och sedan upplyste jag dem om att jag hade tagit bilder på dem och var de kunde hitta dem.

Några timmar senare försökte en U-nolla utan markerin sno Ior från oss. Detta är som sagt inte tillåtet, och U:are får inte helelr stjäla saker, för det är under deras värdighet. Deras stab, U-Säk och alla nollorna kom sedan till Lärarna för att be om ursäkt med en fin dikt där de tackade för brevet och sa att de tyckte om oss. Sedan var det någon, jag vet inte vem, som började sjunga U ÄLSKAR LÄRARNA! varvid alla glada Lärare svarade LÄRARNA ÄLSKAR U! och med tanke på allting annat som hänt mellan Lärarna och U under dagen så kunde det bara gå åt ett håll. När det var dags att gå in på Melodifestivalen sedan sjöng Lärarna och U till varandra. Inget av de andra programen vet varför U och Lärarna har bildat en allians, ingen förstår det, men de tyckte nog att det var bättre när Lärarna och U inte gillade varandra, för nu har skolans två mäktigaste program gått samman :P

På Melodifestivalen sedan bleb det uppenbart för alla som inte fattade det utanför att Lärarna och U hade fattat tycke för varandra. Inte minst eftersom MKV:s straffmästare poängterade det.

Lärarna gjorde riktigt, riktigt bra ifrån sig på Melodifestivalen, men så var de också flest och kunde sin låt bäst. För U:arna gick det mindre bra. De skrek mer än de sjöng, och även om deras låt var lite fyndig (U rocks hallelulja) fick de ett U i betyg av MKV:s straffmästare. Han frågade vad Lärarna tyckte om det, och det ångrade han nog, för det tog honom fem minuter att få tyst på Lärarna och U efteråt :P

Det hela avslutade med att MKV:s tvåor visade upp sin version av En rosa helikopter i vanlig ordning (den är fortfarande lika rolig) och sedan utnämndes SUP till vinnare. De hade en bra låt och de fjäskade bäst.

Tillbaka på botplatsen sedan höll Sergant Zaldi och Straffmästare De Vil ett litet tal, som jag tänker återge i dess korthet:

"Ikväll var ni riktigt duktiga, nollor. Så duktiga att vi vann Melodifestivalen i år också. Det är så det går till när man vinner, man bestämmer bara att man vunnit och så har man gjort det. Det var så det gick till när Lärarna vann allting förra året."

Och det blev en bra avslutning på en av de bästa nolledagarna någonsin.

Bilder finns på http://knyttsak.bilddagboken.se

Nollning 2007, dag 6

På programmet idag stod först välkomstmässan på Kåren, då alla nollor fick ta foton till sina kårleg och folkbokföra sig och annat sådant. Givetvis tog det en fruktansvärd massa tid, precis som förra året, så Kåren har uppenbarligen inte lärt sig av sina misstag. 20 av våra nollor missade sitt Amfi-spex för att de stod i kö.

Efter det var det dags för Amfispexen. Först ut i år var TBI, som gjorde en skolklassgrej och avslutade med att hälla vatten över Straffmästarna. Sedan följde Frieriet som gjorde en orientalisk dans och efter dem kom Svep

Svep hade i år valt att göra en brutal hämnd för vad vi gjorde mot deras flagga förra året, så de hade köpt en Ior i mindre storlek än vår maskot, och deras spex gick ut på att de med en stor häcksax skulle klippa huvudet av honom. Stackars Ior. De avslutade det hela med att lämna Iors söndriga kropp (utan huvud, för det hade de spetsat på häcksaxen) till Lärarnas straffmästare och sjunga "Deras Ior satt på taket, deras Ior ramla ner, Deras Ior överlevde INTE, för han kan inte det. Deras Ior ska vi hänga och flaggan ska vi bränna" och så vidare. Onda Svep :P Lärarna buade givetvis ut dem efter noter ^^

När Svep spexat färdigt tyckter årets maskotar (kycklingarna) att det var dags att lätta upp den tryckta stämmning som uppståt mellan Lärana och Svep med en liten dans, så de drog ner nollor och dansade med dem och sjöng och sedan fick Valp spexa. De gjorde en klassik grej med pyramidbygge (Valp gör alltid sådant). Sedan fjäskade de en massa för överkursarna med massage och grejer, så jag trodde faktiskt att de skulle vinna.

Efter Valp var det dags för skolans snyggaste, bästa och största program - Lärarna! Våra nollor körde en gympagrej och fick de flesta på Amfi (utom U:arna) att vara med - till och med kycklingarna och överkursarna.
Efteråt kom Byggs straffmästare ner och skällde ut våra nollor för han tyckte att de snott byggarnas låt - en låt som de hade som spex det året jag var nolla! Det är jättelänge sedan och hur sjutton våra tvåor och nollor skulle kunna veta det - det hade han nog inte tänkt på. Han satte i vilket fall som De Vil i en konstig sits och hon var riktigt förbannad för att han hade gjort det inför alla på Amfi och inte kommit ner och tagit det med henne själv efteråt. Pinsamt Bygg!

Resten av spexen förflöt dock lugnt. Bygg hånade EKP lite som betalning för att de ritade dollartecken på byggs hammare förra året och sist ut var Sjuk som lärde oss HLR på nytt sätt och sedan var det dags för överkursarna att döma.

Vinnarna blev TBI, eftersom de hade fjäskat bäst genom att skicka erotiska sms till överkursarna och tvåa kom sjuk. Personligen tyckte jag att byggs spex var roligast, men jaja.

På eftermiddagen hölls det botlekar och sedan var det dags för nollepub.

Bilder finns på http://knyttsak.bilddagboken.se under 21:a augusti.

Funderingar

Hur kan saker och ting gå från att kännas jättebra till att bara kännas skit på ungefär 0,2 sekunder utan någon märkbar anledning?
Jag förstår inte...ibland känns det som om jag kämpar och kämpar för att allting bara ska vara bra, och sedan blir det ändå bara skit av det hela och det går inte som jag vill, trots allt. För trots allting jag strävar efter, hur hårt jag än arbetar så känns det ändå fel.

Jag har nog inte hittat vad jag verkligen vill göra ännu. Igår fick jag för mig att jag skulle bli ingenjör. Folk säger hela tiden åt mig att det inte är min grej, för det är för mycket matte. Men frågan är om jag faktiskt inte skulle klara av det, jag menar, om folk hela tiden säger åt mig att det är för mycket matte för att jag ska fixa det - gör det mig inte automatiskt dålig på matte? Om folk hade trott att jag skulle klara det så hade jag kanske gjort det?

När jag tänker efter är jag inte säker på att jag vill bli ingenjör. Men jag är inte säker på att jag vill bli lärare heller. Och saker och ting har slutat kännas roligt. Jag har ingen lust att gå och se spexen imorgon. Jag har ingen lust att göra saker ensam, men vad ska jag göra när folk inte vill göra samma saker som jag?

Jag tycker det är tråkigt att folk inte kommer hit och hälsar på utan att jag först måste be dem typ 35 gånger. Vad är det för fel? Är det fel på mig eller är det fel på resten av världen?

Jag har ingen lust att sitta här och älta längre, för då börjar jag bara gråta och jag har ingen lust att svara på frågor om varför jag gråter utan någon märkbar anledning. Jag går och lägger mig istället.

Lalala

Maria har övertalat mig att starta en blogg, so here I am ^^

*********************************

Jag har pratat bort någon timme med Maria B idag. Det var trevligt, inte prata med henne på länge. Hon övertalade mig att starta en blogg. Jag är fortfarande inte riktigt säker på hur det gick till :P

Jag har laddat upp en massa bilder idag också: http://knyttsak.bilddagboken.se
28:e juli från Ardanus VI, 3;e augusti från min födelsedag och 17:e augusti från nollningen.

Malin skulle komma hit idag men hon har fortfarande inte hört av sig. Det gör mig lite irriterad. Får försöka ringa och höra var hon tagit vägen.

Hm. Jag har ont i min pekfingerled. Jag har nog suttit här för mycket nu tror jag. Dags att gå och fixa middag kanske? klockan är trots allt halv två.

************************************************

Malin kommer tydligen inte alls, för hon hade glömt att hon skulle iväg. Dåligt.

Lorena är godkänd som Aes Sedai av Gula ajah, så nu blir det snart upphöjning :D Kul, det blir min tredje Aes Sedai :)

RSS 2.0