Nya bilder

Jag har varit lite seg med att skriva, förlåt. Igår fixade jag och Emil till balkongen och var på Utexpo, och på kvällen spelade vi rollspel. Idag har vi varit och tränat, och sedan spelade vi Warhammer borta på HFF, hans beastmen mot mina wood elves. Han vann, och det är första gången som mina skogsalver får stryk. Jag skyller på mina tärningar, i sann spelanda. De svek mig och slog lågt i de avgörande ögonblicken. Tyvärr, men det är sådant som händer.

Nu har jag ägnat mig åt att ladda upp lite nya bilder på bilddagboken.se. Ni hittar dem här, under 19:e oktober, 1:a, 28:e och 29:e november.

Ett litet urval ger jag er dock:


Jag och Emil spelar Carcasonne och bygger en jättstad.


Halloween 2008


Tårtan som serverades på Sveroks Riksmöte i höstas.

JAG GJORDE DET!!!

Självklart hade jag godkänt på fysiktentan! Det var på marginalen, men det var på rätt sida. Det betyder att jag går ut basåret med minst godkänt i alla ämnen, vilket innebär att jag är garanterad en plats på något av ingenjörsprogrammen till hösten. Det känns bra. Riktigt, riktigt, riktigt bra. Nu har jag sommarlov, och jag ska njuta av det, för det har jag förtjänat, så hårt som jag slitit det här året. Jag ångrar inte att jag gjorde det, men jag skulle inte vilja göra om det igen. Den som gnäller på att det är stressig i skolan har aldrig läst tekniskt basår. Jag är riktigt stolt över mig själv!

Jag vill också passa på att rikta ett tack till alla mina klasskamrater det här året: Nada, Camilla, Lotta, Åsa, Fredrik, Anna, Tomas, Bonnie, Annie, Lisa, Sofia, Samantha, David, Markusarna, Danielarna, Johanna, Oscar, Jocke....och alla ni andra. Ingen nämnd, ingen glömd. Tack.

Jag klarade det!

Två skivor skinka

Vissa dagar behöver man helt enkelt ha två skivor skinka på frukostmackan. Idag är en sådan dag. Klockan är snart halv tio. Det betyder att jag om ungefär fyra timmar fått veta hur det gick med fysiktentan. Nervös? Oh ja! Kommer jag att bli väldigt lycklig eller väldigt besviken? Omtenta på måndag eller inte? Just nu är det bäst att bara andas. Jag har fyra timmar att slå ihjäl. Om tre timmar åker jag till skolan. Tills dess ska jag försöka peta i mig lite frukost, och förhoppningsvis lite lunch också, och sedan slå ihjäl tiden med att spela The Sims och stryka tvätt.


Två skivor skinka på mackan. Eller ja, olivmortadella, om vi nu ska vara noga.

*suck*

Jag grämer mig för att jag inte åkte på DöH i helgen. Jag ville verkligen, men jag var duktig och prioriterade tentan. Sedan blev jag mer eller mindre nertvingad till Tingaröd också på fest, men det är en annan sak. Klarade jag inte tentan kommer jag att bli riktigt, riktigt...ledsen, tror jag bäst sammanfattar alla de ord jag tänkte skriva. Jag vill egentligen inte tänka på det, men det närmar sig allt mer...om 18 timmar vet jag.

Det här med ironi

Jag och Petter kom in på ämnet ironi häromdagen. Han hade läst/hört att det är det vanligaste sättet att skämta för oss som är uppväxta på 90-talet. Vissa av oss kan föra en hel konversation baserad på ironi. Det samtalet kom jag att tänka på när jag läste detta inlägg (med kommentarer) Egoinas blogg. I ungefär 75% av inläggen på hennes blogg förekommer ironi frekvent. Jag vet inte vad som roar mig mest, inlägget i sig eller det faktum att så många av de som kommenterat inte verkar förstå ironin i det. Busdjur kanske vill räkna antalet gånger som härskartekniker förekommer bland kommentarerna, både bland de som kommenterat själva inlägget och de som kommenterat kommentarerna :P


Resultatet

Jag lovade, så här kommer bilderna på resultatet av städningen:


Sängen är fint bäddad.


Blomkrukorna står där de ska. Ingen på sne ovanpå en groda den här gången!


Blommor på bordet, fula kartonger undantagna, dammat och dammsugat.


Strykbräda och klänningar udanplockade. Notera också det städade bordet i bakgrunden. Inga skolböcker framme nu inte!


Skrivbordet avdammat och röjt. Den lilla högen till höger består av glasögonfodral och kalender, som alltid ligger på skrivbordet.


Jackor upphängda. Det går att sitta på soffan nu :P


Golvet röjt och alla ullhundar förintade!


Böckerna undanplockade, ny duk pålaggd.


Disken omhändertagen, köksbänk och spis avtorkade. Diskmaskinen körd och tömd. Kniven är ursäktade, jag hade börjat laga mat.


Även här är det avtorkat, undanplockat och fint.


Handdukarna bytta, vask, dusch och toastol rengjorda. Jag ångrar att jag har långt hår varenda gång jag ska göra rent golvbrunnen i duschen. I normala fall brukar Emil få de sysslorna :P

Så var det med det. Jag tycker om vår lägenhet när den är städad :Pyeah!

Jag har städat hela lägenheten inklusive gjort sånadär äckliga saker som rensat golvbrunnen i duschen (uääärk!) och tagit hand om en sophink där soppåsen läckt. Nu är det fint och städat och jag är duschad och fin. Jag lovade att jag skulle lägga upp lite bilder, men jag är alldeles för trött för det. Jag ska dricka en kopp te och sedan gå och lägga mig. Bilderna kommer imorgon istället.

Städa lägenheten

Jag tror på självbekräftelse och självhävdelse. Det är så man får saker och ting gjort. Därför tänkte jag lägga upp några bilder på hur det ser ut här hemma just nu, och när jag är färdig kan jag ta bilder och lägga upp dem så att ni får se hur fint det blev. Det är så man motiverar sig till att städa. Bra va?


Vårt sovrum


Sovrummet igen. Notera blomkrukan i fönstret.


Ifall ni inte såg ordentligt i förra bilden. Den står på sne. Troligen har jag råkat ställa den på den lilla porslinsgrodan när jag öppnade och vädrade i morse. Otroligt nog står den så pass stadigt att den inte ramlat ner! Än.


Vårt vardagsrum. Emil har en idé om att det är fint med en papplåda med svart insida som rumshöjare (eller också är han bara lat och tycker  att jag ska plocka undan efter hans figursprejning. Det var visserligen mina figurer i lådan också, men det hör inte hit). Tror ni att han kan sälja den idén till nån inredningsbloggare? :P


Vårt vardagsrum igen. Min fina balklänning hänger över strykbrädan i väntan på att tas om hand (kemtvättats, crap!) efter helgens eskapader - 150årsfest i Tingaröd.


Vårt pysselrum, tillika datorrum. Titta på bordet, så syns det att jag tentapluggat :P


Vår hall, med kökssoffan jag fått av mormor (som fanns när mamma var liten!), min ouppackade nescesär och mina fina flufftofflor med klor längst upp i bild, inne vid byrån i sovrummet.


Kökssoffan och ett gäng skor. Tre av paren är Emils.


Köket. Tack och lov för att det finns diskmaskin!


Köket igen. Böckerna på bordet är piratböcker! Den översta är rollspelet Pirates of the Spanish Main, och den undre är en fin bok som heter Pirater, kort och gott.


Vårt minimala badrum. Det är verkligen inte myckte större än såhär. Badrummet i min studentlägenhet var större än det här. Dessutom fanns där en handdukstork.


Yeah! Jag gillar inte att städa. Jag ser såhär butter ut då. Mensvärken spelar nog en viss roll i det hela också, tror jag.


Kolla, jag modebloggar! Dagens outfit: snygg rödd tröja med Spykens logga på ryggen, barfota och pyjamasbyxor. Bra städkläder. De snygga flufftofflorna har lyckats smyga sig in på en bild till.

Hej hopp. Ni vet vad jag kommer att sysselsätta mig med de kommande timmarna :P
Planer för dagen

Hur det än gick med provet igår har jag ledigt fram tills torsdag eftermiddag. Jag har nu suttit här och njutit av min frihet i en timme. Det känns bra :P Jag har kollat min mejl och diverse forum, något som jag inte egentligen gjort aktivt det senaste halvåret eller så *himlar med ögonen*. Tekniskt basår, kallas det.

Nu tänker jag ägna mig åt sådant som jag inte hunnit ta itu med ordentligt den senaste tiden. Jag tänkte börja med att äta frukost och spela The Sims. Skämt å sido. Jag tänker börja i den ändan, men sedan ska jag fortsätta med att städa och vattna blommor och stryka tvätt. Jag tänker ge mig tid till det idag. Jag kan ge mig tid till det idag. Det känns bra.

Kir-funderingar

Återigen funderar jag över sommarens kir, och jag har ännu inte kommit fram till om jag vill åka eller inte. Just nu känns det inte alls skoj. Jag ser inte fram emot det. Jag har ingenstans att bo, och jag tänker inte sova i ett tält själv. Rollen jag har i åtanke fungerar inte själv, dessutom kommer jag att ha jävligt tråkigt i sådana fall. Jag kommer troligen inte att få tillbaka mina pengar, vilket är lite trist, men varför åka på ett lajv om man inte ser fram emot det?

Fysik - check and done!

Fysiken avklarad. Förhoppningsvis. Om jag fick godkänt på tentan. Jag gjorde mitt bästa, jag nöjer mig med det. I värsta fall får jag plugga fredag, lördag och söndag. Fram tills dess är jag dock leeeedig! Yay! Det betyder att jag har mer tid och spela The Sims och blogga :P

It's my time

Ju mer jag hör Englands bidrag till årets upplaga av ESC, It's my time, desto mer tycker jag att den passar in på Hazela av Nanbaton. I synnerhet vissa delar av den, som "I've got the will. I've earend the right" och "It's my time and I'll stand proud. There's nothing I'm afraid of, I'll show you what I'm made of, show you all it's my time now". Låten är dessutom fantastiskt bra (men det är en ballad singerad Andrew Lloyd Webber, så vad annat kan det bli?) och jag får gåshud av den, så bra är den! Den låten borde ha vunnit, istället för Norges försök till skönsång.

Yay me!

Jag klarade matten, med goda marginaler!!! Nu är det bara fysiken kvar.

Bara spel!

Större delen av helgen har jag ägnat åt spelaktiviteter. I lördags satt jag och spelade TS2 hela dagen, förutom en stund då jag var och handlade mat med Petter. Igår var spelade jag lite TS2, och så målade jag och Emil warhammerfiguer under eftermiddagen. På kvällen var vi hemma hos Petter och spelade rollspel. Vi fortsatte på Nanbaton-äventyret. Orkar jag bloggar jag lite mer om det senare.

Inget plugg på tre hela dagar alltså. Med tanke på att jag om en vecka skriver tenta i fysik var det kanske inte överdrivet smart, men som sagt - det är om en vecka. Jag intalar mig att jag har gott om tid att plugga tills dess :P Nu väntar frukost (troligtvis framför datorn och TS2) och sedan ska jag till skolan. Ha en bra dag alla!

"Va? Fick Norge poäng?!"

"Åh kolla. Sverige fick fyra poäng av Norge, tror ni det räcker för att gå ikapp? Nej, men nästan!"

Det är kul med programledare som har humor, haha. Ingen kommer ikapp Norge nu. Det är poängrekord. Norge har fått poäng av alla länder, och 16 av dem var tolvor. Det blev inte så spännande. Norge vann. Island kom på andra plats. Nåja, det kunde varit värre, det kunde varit Kroatien, Frankrike eller Litauen. Norges låt var bra, men inte riktigt så bra. Jag tycker vi ska införa ett nytt röstningssystem till nästa år - jag får bestämma ensam. För då måste ju rätt låt vinna. Eller, nähä, det tyckte ni inte var en bra idé? :p

Jaja, jag fick ju bestämma att Malena vann i Sverige, alltid något :P

Och hur som helst är det coolt med en kille som spela fiol på scenen, och vilket firande det lär bli där imorgon (eller idag t.o.m, för det är över midnatt). både vinst i ESC och nationaldag.

Jag tycker att finalen var bra överlag, med mycket bra låtar från så många olika musikkultutrer. Ikväll är jag stolt över att vara europe.

Nu ska jag gå och lägga mig. Godnatt.

Gränslandsröster

Det nya systemet ska förhindra gränslansröstningar, så därför får Spanien Andorras tolva, Norge får Sveriges och Grekland får Albaniens och Cyperns helt omotiverat och för att folket och juryn tycker att just de ländernas låtar var så himla bra!

Say WHAT?!

Den här omröstningen blir inte så spännande som jag trodde att den skulle bli. Just nu ligger Island tvåa. Norge leder och har nästan dubbelt så mycket poäng. Norge?! Azerbadjan ligger just nu trea, och både deras låt och Islands var bra mycket bättre än Norges. Han kan ju inte ens sjunga bra? Har folk ingen känsla för sångröst nu för tiden? *skakar på huvudet* och då ska vi också ha i åtanke att hälten av poängen kommer från en expertjury bestående av folk som jobbar med musik av olika slag. Jeez.

Mellanaktsnummret - finalen 2009

Nu förstår jag vart de 340 miljonerna gått. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig om jag tycker om det eller inte. Jag kan dock ärligt säga att det är det mest annorlunda mellanaktsnummer jag någonsin sett. Folk som simmar i bassänger tio meter ovanför publiken...annorlunda, vackert, konstigt.

Nu blir det spännande, för nu börjar poängutdelningen, och det tar nästan lika lång tid som för länderna att framföra sina bidrag. Det är, som jag skrev tidigare, en final med väldigt mycket bra låtar i. Jag tror det kommer att bli väldigt spännande, med tolvor till blandade länder. Jag hoppas att Sverige får många, men tyvärr så tror jag inte de får tillräckligt många, för det fanns ett par länder som hade bättre bidrag, faktiskt. Till exempel England och Azerbadjan.

Om jag fick bestämma....

...då skulle någon av de här bidragen vinna:

*Sverige
*Island
*Azerbadjan
*Ukraina
*England


Men jag skulle inte bli ledsen om någon av de här vann heller:

*Portugal
*Malta
*Danmark
*Turkiet
*Rumänien
*FinlandNummer 21 till 25

Ukraina: Svetlana Loboda - Be my valentine (Anti-crisis girls)
Jag erkänner - jag blir lite småkär i hennes kostym. Jag tycker det är kul att det för ovanlighetens skulle inte är kvinnliga dansare med lite kläder som springer runt och porrar sig på scenen :P Kvinnor som trummar är dessutom riktigt coolt. Även den här låten tycker jag om ju mer jag hör den. Där är fart i den!

Rumänien: Elena - The Balkan Girls
Lite i stil med förra låten, fast inte riktigt lika tung. Dansarna har snyggare kostymer och koregorafin är lite mer enhetlig. De påminner om nymfer (och då menar jag givetvis sagovarelserna). Den låter lite mesigare nu än i semin, men jag tror det beror mest på att den är efter Ukraina, och i det här fallet är det kanske inte speciellt tacksamt :P

England: Jade Ewen - My time
Den här låten har jag sett fram emot att få höra i sin helhet. Jag menar, Lloyd Webber (!) som för övrigt sitter bakom flygeln själv. Jag älskar den här låten! Hon sjunger fantastiskt bra och jag får lika mycket gåshud som under Malenas nummer, och då vet man att det är bra. Riktigt, riktigt bra!

Finland: Waldo´s people - Lose Control
Eurotechno, och som sådan är den oväntat bra. Jag diggar dansarna med facklor. Fast jag saknar den finska hårdrocken ;)

Spaninen: Soraya - El noche es para mi
Så det var i den här halvan av startfältet alla upptempolåtarna hamnat! Jag började ju nästan tro att det bara skulle vara ballader. Ett bra avslut på en final som är den bästa på länge. JDet speglar den svenska uttagningen ganska bra.

Och nu är det dags att rösta!
Nummer 11 till 20

Azerbadjan: Arash & AySel - Always on my mind
Den här låten gillar jag! Den är riktigt, riktigt bra, och jag tror faktiskt den kan ha en stor chans. Lustigt nog är det nästan lika mycket svenskt inblandat som i Sveriges nummer - svensk koreograf, svensk kläddesigner och svensk sångare.

Bosnien-Herzegovina: Regina - Bistra Voda
Ännu en ballad. Den är bra melodiskt, men den slår inte Island. Av någon anledning påminner sångaren mig lite om Gutman. Det är något med munnen tror jag.

Moldavien: Nelly Ciubano - Hora din moldova
En låt med tydligt inslag av östeuropeisk musik. Den är okej, inte sämst, men inte heller bäst. Fast jag gillar dansarna.

Malta: Chiara - What if we
Jag gillar låten, och hon sjunger bra. Jag tror att den här har bra chanser. Eller, åtminstone tycker jag att den borde ha det :P

Estland: Urban Symphony - Rädajad
Är det bara jag, eller går väldigt många (typ alla?) av de slaviska ländernas ballader i moll? Bortser man från det, och att jag inte förstår ett dugg av vad de sjunger om, är låten faktiskt ganska vacker. Jag gillar slingorna och stämmorna i den,

Danmark: Brinck - Belive again
Den här låten skulle tydligen vara skriven åt Ronan Keating (eller någon irländsk artist i alla fall) och det hörs faktiskt lite i den. Nu ska man ju egentligen inte generalisera, men eftersom varken jag eller den här bloggen är politiskt korrketa så...
Låten tilltalar mig och de har riktiga instrument på scenen, yey! Det är musik på riktigt!

Tyskland: Alex Swings and Oscar sings - Miss kiss kiss bangs
Detta nummer ska tydligen inte vara så politiskt korrekt det heller, men det är Tyskland, så vem är förvånad? De hade, enligt uppgift, blivit ombedda att "städa upp" i numret. Kunde de inte städat bort hans byxor då, för de är fruktansvär fula. Dansarnas kläder också, för den delen. De kanske borde gjort som Azerbadjan?

Turkiet: Hadise - Düm tek tek
Fladdrande tyger, starka färger, höftskakande och trummor - med andra ord singerat Turkiet. Den är betydligt bättre än de dåliga slaviska balladern (nähe?!) och jag gillar skarpt hennes sätt att sjunga "d'um tek tek". Någon gång skulle jag vilja lajva en roll med sådana kläder...fast kanske lite mer tyg i dem. Det är kallare i Sverige än i Turkiet.

Albanien: Kejsi Tola - Carry me in your dreams
Koreografin är minst sagt skum. Den hade nog passat bättre i Cats. Eller Ciruqu de Soleil. Vad gäller kostymerna väljer jag att citera Emil: "Vad fan är det där för en blå pyjamas?!". Det sammanfattar det ganska bra. Jag säger nja...

Norge: Alexander Ryback - Fairytale
Toner av nordisk folksmuisk...jag smälter. Tyvärr går det över nör han börjar sjunga. Texten är bra, men hans röst gör den inte riktigt rättvisa. Och den här låten skulle vara förhandstippad...? Överreklamerad, säger jag.


Nummer 5 till tio

Kroatien: Igor Kukrow & Andrea Susnjara - Lijepa Tena
Som sagt - ännu en ballad i raden. Jag har överlag svårt för musik där jag inte kan texten, därför går det mesta som inte är nordiska eller engelska bort. Den här är ganska intetsägande.

Portugal: Todas ad ruas do amor
Jag tycker bättre om den här låten nu än jag gjorde i semifinalen. Den är ganska söt och det hade faktiskt varit lite kul om den vann.

Island: Yohanna - Is it true?
Helt klart den bästa balladen hittills. Underbar låt, underbar röst, vacker klänning och fantastiskt fin scenografi. Jag diggar båten och delfinen. Kul förresten att alla de nordiska länderna är med i finalen :P

Grekland: Sakis Rouvas - This is our night
Nja. Ganska klassisk "balkan-schlager". Ingen större hit med andra ord.

Armeninen: Inga & Anush - Jan jan
Jag tycker att den är låten är intressant, och förvånansvärt bra. De är kanske inte världens bästa sångerskor, men kläderna är snygga, till och med riktigt snygga, och de fungera bra tillsammans. Stort plus för koreografin också!

Ryssland: Anastasia Pirkhodko - Mamo
För det första - hennes klänning är fruktansvärt ful. Det stora ansiktet på storbildskärmen är inte så s(p)exigt heller. Låte är inte heller så överdrivet bra.


De tre första

Litauen: Sasha Son - Pasiklydes Zmogus
Som sagt - den påminner en hel del om We are the Champions. jag är inte överdrivet imponerad

Israel: Noa & Mira - There must be anothet way
Snygga kläder, och en väldigt politiskt korrekt låt. Underhållande :P

Frankrike: Patricia Kaas - Et sîl fallait le faire
Jag har aldrig varit överdrivet förtjust i franska, och det ändras inte av den här låten heller. Många har hyllat den, men jag ser inte riktigt charmen...så överdrivet bra är den inte.

Och nu kommer Malena! Med så här många ballader före (och en direkt efter också) kan det väl inte vara en omöjlighet? Med många ballader gäller det att sticka ut :P

Heja Sverige!

Öppningsnummret

Jag har alltid varit svag för Cirque de Soleil sedan vi gjorde Variete Sîl Vous Plaít, år 2002, och som vanligt var de bra. Däremot förstår jag inte varför man hyr in en grupp från Canada för att vara med? De är ju liksom inte...europeer?

Jaja. Dima var bra. Och det är bra att man inför ett jurysystem igen. Blandat folket och blandat jury. Det gillar jag, för då får alla säga sitt :P

Litauen är först ut. Är det bara jag som tycker att låten i början påminner ganska mycket om Queens låt We are the Champions, i alla fall i början?

Sverige har startnummer fyra. Stay tuned!

Here we go!

Klockan är snart nio, vilket betyder att spektaklet alldeles strax går igång. Alla är redo. Programhallåan på SVT har laddat med en Sverige-klänning. Efter att ha kommit över första chocken är den faktiskt ganska snygg. Så, håll nu alla tummar ni har för Malena!

Det återstår bara en fråga - Vronkan, är du redo? :P

Patchar

Jag blir så irriterad på buggarna i TS2 ibland. Att simmarna fastnar i dubbelsängen och vägrar gå upp, t.ex. Eller att sängen får för sig att den redan är upptagen, så att simamrna bara kan sova i ena halvan. Suck. Nu sitter jag och laddar ner pacthar från The Sims svenska hemsida för att se om det kan hjälpa upp problemen. Det borde göra det, annars blir jag lite ledsen.

Civ IV

Tentan är över, och jag vill inte diskutera det med. Allt som rör den ska förträngas tills nästa vecka, då jag får tillbaka den. Punkt.

Petter bjöd mig på middag (kyckling och pasta) och sedan fastnade jag lite i hans lägenhet. Eller ja, snarare i hans säng, för den är så mjuk och skön. Han tyckte jag verkade lite stressad, så jag fick massage i hårbottnen, vilket var otroligt välbehövligt och faktiskt, insåg jag nu, släppt spänningshuvudvärken efter det.

Vi ägnade sedan tiden åt att försöka lära mig spela Civilazation IV, och det det sådär. Våra städer blev anfallna av barabarer hela tiden, och England var sura för att vi tyckte bättre om vikinarna än om dem. Dumma engelskmän.

Just nu känner jag mest för att gå och lägga mig, men jag borde skriva dagordning till styrelsemötet ikväll, bleh.

Nedräkning

Klockan är över nio. Jag orkar inte plugga mer nu. Mitt huvud är för trött för att orka mer. Jag tänker ta en kopp te och sedan duscha och gå och sova. Det är knappt elva timmar kvar tills det börjar, och oavsett vad som händer kommer det att vara över om femton timmar. Önska mig lycka till. Och säg grattis på namnsdagen :P

Matt av matte?

Jo, för lite så är det. Men nu kör vi på en timme till, sedan är det Sex and the City på TV3, och då är det paus! Yäh. Nu ska jag repetera det sista kaptilet, som handlar om derivator, integraler och numeriska metoder. Hej och hå. Sedan ska det snabbrepeteras lite inre derivata, och därefter är det dags att göra de sista repetitionsuppgifterna. Hej och hå, kvällen är fullbokad! I morgon eftermiddag är det över.

Lajvåret 2009

Jag pratade med Ingrid igår. Tydligen ville arrangörerna för DöH att jag skulle åka dit som Mossla i år igen. Jag är frestad, oh, så frestad. Men jag har fysiktenta på måndagen efter, så nej. Men jag villvillvill! Och jag blir smickrad av att de vill ha dit mig. Det är kul att vara eftertraktad :)

Resten av lajvåret däremot...jag såg fram emot KiR, men jag har liksom lite tappat lusten. Jag har fortfarande ingenstans att bo, vilket innebär att jag i så fall måste sova ensam i ett tält. Tält är väl okej, och sova själv är väl ingen större katastrof bortsett från att det finns en överhängande risk att jag får tråkigt! 

Jag vill åka på Abderon, för jag hade så grymt kul sist. Jag vill spela skogsalv, men jag verkar inte få någon annan med mig.

Jag vill åka på Efterskalv också, men den roll och den alternativa roll jag hade på gång verkar inte fungera, och jag vet inget annat jag känner för att spela där heller, egentligen.

Eftersom både Maffia-lajvet och Vid Bergsjöns Strand blev inställt verkar det att bli noll lajv för mig i år. Jippie.

Äh, just nu är jag bara messipisstisk för att jag har tenta i morgon. Jag ska gå och plugga istället.

And the winner is....

Då var det klart. Följande tio går vidare till finalen på lördag:

1. Turkiet (stod med på min lista!)
2. Sverige (jaaaaa!)
3. Israel
4. Portugal
5. Malta (min lista)
6. Finland (min lista)
7. Bosnien-Herzegovina
8. Rumänien (min lista)
9. Armenien
10. Island (yey! också från min lista)

Så jag hade 60% alltså, inte så illa.

Men jag måste fråga - varför, varför, varför höll programledarna på att tönta så med den där knappen? Act your age, eller hur var det nu?

Och eftersom Sverige gick vidare vet jag vad jag ska göra på lördag kväll =)

Mellanaktsnummret

Imponerade, fast jag förstår inte riktigt varför del blev så sura på Tingaliin. Jag menar, det här låter ju nästan likadant? ;)

Men som sagt - lite imponerade var det.

Och varför heter det förresten "Greenroom" när det inte är grönt?

Vilka går vidare?

Av 18 bidrag ska tio gå vidare till final. Jag vet vilka 10 jag hoppas på, och Tjeckien finns inte bland dem!

Om jag hade fått bestämma hade följande tio gått vidare:

1. Island (Yohanna - Is it true?)
2. Belgien (Copycat - Copycat)
3. Malta (Chiara - What if we)
4. Andorra (Susanna Georgi - La teva descicio)
5. Finland (Waldo´s people - Lose Control)
6. Makedonien (Next Time - Nesto shto ke ostane)
7. Vitryssland (Petr Elfimov - Eyes that never lie)
8. Turkiet (Hadise - Dum tek tek)
9. Rumänien (Elena - The Balkan Girls)
10. Svergie, såklart! och bevöher jag nämna att det är Malena Ehrnman, och att låten heter La Voix?

Och nu startar de omröstningen, den största telefonomröstningen i världen, faktiskt.

Snyggaste kläder har för övrigt den svartahåriga sångerskan från Israel (och varför får de vara med i europeisk tävling, det har jag aldrig förstått?), samt Turkiets och Rumäniens dansare. Återigen tycker jag det är synd att Malena bytt ut sin klänning, för den svarta hon hade i den svenska uttagningen var mycket snyggare.

Rörliga fonder - året grej i ESC?

Jag förstår inte riktigt vitsen med att ha fonder som rör sig, jag menar, det ser bara jobbigt ut att titta på i tv. Jag blir nästan snurrig av det. Svårt för ögonen att fokusera blicken.

Jag funderar på att logga ut från bloggen och göra något mer meningsfullt som att sätta mig och sy istället.

Heja Sverige!

Det där gick ju bra! Fast varför har de bytt kostymer? De gamla var ju så otroligt mycket snyggare! Malenas klänning var väl okej, men dansarnas kläder...?

Jaja, jag tycker hur som helst att låten är helt underbar (jag röstade på den, om ni undrar) och jag hoppas att resten av Europa tycker det också :P


ESC 2009!

Så var det igång! Första semifinalen har börjat! Så, vad tycker jag hittills? Sagan om flickorna som vill lära sig flyga var väldigt gullig, programledarna pratar dålig engelska och jag stör mig på de rörliga bakgrunderna.

Nu är det dags för Sverige! Heja Malena!

Facebook - vad är grejen?

Nästan alla jag känner har ett facebook-konto. Allvarligt talat, till och med min mamma har ett facebook-konto! Och jag förstår inte riktigt - vad är grejen? Kan någon förklara det för mig?

Jag fick en smärre chock när mamma nyss, på telefon, berättade att hon skaffat ett facebook-konto. Hon hade försökt skicka en inbjudan till mig, men av någon anledning var min adress spärrad, mycket underhållande :P

Jag sade till henne att när Lena (min äldsta moster, som knappt vet vad ett USB-minne är) skaffar facebook, då ska jag också på allvar börja överväga att göra det. Jag misstänker att jag kommer att få vänta länge.

Miranda Fox

Jag har funderat hela dagen, och nu har jag kommit på ett perfekt namn till min sim - Miranda Fox!

Och jo, jag har haft för mycket fritid idag. Jag borde ha pluggat, men näe. Jag har tyckt synd om mig själv istället. Och ätit macka med olivmortadella och tittat på På spaning i stan på DVD (halmstadspexet 2007).

Bekväma badrumsgolv, någon?

Varför är det ingen som tänkt på att göra badrumsgolv bekväma? Det finns tillfällen i livet när man hamnar på ett badrumsgolv, och när man gör det mår man aldrig bra. Varför då inte göra dem bekväma, så det blir lite mindre misär?

Man funderar på förvånansvärt mycket när man hänger med huvudet över toalettstolen. Så rolig har min förmiddag varit. Emil skyller på tentanerver, och det är kanske inte helt ogrundat...jag minns min första salstenta, när mamma tvingade pappa att köra upp till Halmstad och ta hand om mig för att jag hade kräkt två dagar innan tentan...

Jag börjar bli lite hungrig, så jag funderar på att loota kylen. Fast det finns inte så mycket ätbart där. Jag vill ha något salt. Eller sött. Varför har jag ingen saltlakrits hemma?

Jag funderar på att sätta mig och spela Sims.

Boende på Kir?

Det har fortfarande inte löst sig med boendet till sommarens upplaga av Kir, crap. Jag har pratat med typ alla jag känner som har hus, men där är fullt. Lotta har erbjudit mig en plats på värdshusloftet, men jag känner inte riktigt för att sova där, eftersom jag kommer att släpa med mig en mindre mängd tyger (ska ju spela sömmerska). Jag behöver lösa boendet så att jag kan skriva klart min bakgrund (vilket iofs inte spelar någon roll, för jag lär inte få några intriger ändå, att döma av tidigare års erfarenheter *himlar med ögonen*). Just nu lutar det åt att låna Emils paviljong och sova i den. Tar jag den tänker jag fan kräva att vi ska få köra hela vägen bort till vändplan, för jag vägrar att släpa det tunga åbäket ända från parkeringen.

För övrigt vill jag passa på att skriva att jag varit jävligt duktig idag. Med undantag för en timmes middagspaus mellan tolv och ett, och en paus på lite dryg 1½ timme vid tre, har jag suttit och pluggat konstant mellan halv elva och halv åtta idag. Det ni!

Nattens dröm

Först och främst vill jag börja med att be om ursäkt. Jag har inte skrivit så flitigt de senaste dagarna, och ni bör inte räkna med en massproduktion av inlägg de kommande två veckorna heller. Anledning: slutprov i matte och fysik. Bloggar jag är det ett tecken på låg moral och disciplin.

I natt drömde jag att jag var ombord på Götheborg (ostindiefararen, inte staden). Jag stod uppe i masten tillsammans med en annan tjej. Hon var orolig för vad som skulle hända om det slutade blåsa och det inte blev någon vind i segeln, så att vi blev fast ute på havet. Nu är det ju så att det aldrig skulle inträffa, eftersom skeppet är utrustat med motorer och propellrar. Det hann jag dock inte säga till henne, eftersom jag vaknade. Synd att det var en så kort dröm, för den var väldigt trevlig.

Den har dock satt sina spår. Gång på gång kommer mina tankar tillbaka till det - jag var ombord och åkte med båten. Skeppet. Jag kan inte sluta tänka på det. Det hade varit riktigt, riktigt häftigt att få göra det på riktigt. Men kan jag? Eller kanske snarare - vågar jag? Och vill jag?Ostindiefararen Götheborg på besök i Ystad, augusti 2008

Och den där sista frågan har jag egentligen aldrig tvivlat över svaret på...

Jack the Ripper

För er som missat det spelas Halmstadspexet just nu på Halmstad Teater (har ni missat tycker jag att ni ska se det nästa vecka!) och i år handlar det om Jack the Ripper. Jag måste säga att årets spex var bra. Riktigt, riktigt bra. Det är i en helt annan liga än förra årets spex (som nog är ett av de sämsta någonsin). Frågan är om det kanske inte slår Gustav III (som gjordes 2006). Koreografin var dock lite...enformig. Det ska dock mycket till för att slå koreografin från På spaning i stan (2007), fast i det fallet är jag kanske lite partisk. Jag lyckades för övrigt få tag på DVD:n till "På spaning i stan" (av någon anledning får jag inte texten kursiverad här?!) och det var den sista DVD:n av det spexet, hah!

Jag får se om jag orkar mig på att skriva en ordentlig recension senare.

Sommarkurs på KTH?

Jag har fått ett brev från KTH (Kungliga Tekniska Högskolan). Eftersom jag har sökt ingenjörsutbilningar till hösten tycker de att det är bra om jag läser en sommarkurs hos dem och repetetar matte. Allting sker på distans och allt kursmaterial är gratis. Det tycker jag låter som en bra idé, så jag funderar på att söka.

Regn, regn

Det ösregnar ute, så jag har egentligen ingen lust att gå ut, vilket förklarar varför jag sitter här istället för att vara i biblioteket och plugga. Jag har dock inte varit helt improduktiv denna förmiddag, för jag har uppdaterat mitt CV och skrivit ett personligt brev till jobbet jag tänker söka. Nu börjar det däremot bli dags att dra sig bort mot skolan och bibblan. Jag, Emil och Petter ska se Halmstadspexet på fredag, och jag har lovat att köpa biljetter. Med andra ord vill jag bort till kårexpeditionen innan lunchrusningen. Det är väl bara att packa ihop och slänga på sig jackan och gå. Just nu önskar jag att mitt paraply varit helt och att Emils inte legat i hans bil.

Omtentor

De har pratat, våra lärare. De har kommit fram till att det är synd om vi inte kommer in på våra sökta program om omtentorna ligger i augusti. Därför har de lagt dem i juni istället. Bra att veta. Det känns lite mindre jobbigt nu.

Lajvet inställt

Efter att ha pratat med min kära arrangörsgrupp har jag kommit fram till att det finns bara en sak att göra - ställa in Vid Bergsjöns Strand. Det har inte kommit in tillräckligt många anmälningar, och det går inte att köra lajvet på det låga deltagarantal som kommit in, varken ekonomiskt eller speltekniskt, tyvärr.

Jag älskar min lajvidé och jag hade verkligen hoppats på att det här lajvet skulle bli av, men utan deltagare blir det svårt, mycket svårt.

Jag känner ändå att det är bättre att ställa in lajvet nu än att vänta två veckor till och sedan ställa in lajvet. Det är schysstare mot deltagarna, som slipper sitta med halvfärdig utrustning och tycka det är dåligt att lajvet blir inställt med så kort varsel. Det är bättre att göra så här, för alla, tror jag.

Ett stort tack till er som visade ert intresse och som faktiskt anmälde er i tid!

Det här med att arrangera lajv...

Jag har fått in tio anmälningar till Vid Bergsjöns Strand. Jag skulle behöva 30 anmälningar för att inte överväga att ställa in det, och det är 1½ timme kvar till midnatt. Jag vill verkligen arrangera det här lajvet, men liksom, tio anmälningar? De är dessutom inte jämnt fördelade heller. Jag vill verkligen, men det går inte att genomföra ett lajv med så lite deltagare, varken ekonomiskt eller speltekniskt. Jag vill inte ställa in det, men om det inte händer ett mirakel ikväll har jag inte mycket att välja på, är jag rädd.

Så då återstår frågan - ska jag (vill jag och orkar jag?) skjuta upp lajvet ett år eller är detta spiken i kistan?

Ny kategori!

Eftersom det blir en del inlägg om Nanbaton-kampanjen har jag nu gett dem en helt egen kategori - Nanbaton! Jag har flyttat över de inlägg som handlar om denna kampanj från "rollspel". Nanbaton är ju så mycket mer än rollspel, förhoppningsvis blir det en bok (eller flera) så småningom! Hur som helst, ni hittar kategorin här.

Markisinnan av Nanbaton

Grejen med den här kampanjen (allt som rör Hazela borde snart få en egen kategori det också!) är att vi tenderar att bli väldigt involverade :P Hur som helst så har vi väldigt kul.

Igår var vi hemma hos Amira, och jag måste säga att jag tycker hennes lägenhet är väldigt trevlig. Hög mysfaktor. Sen ligger den i en stadsdel jag tycker ganska bra om också. Det finns många fina hus i lite äldre stil där (1917 står det på ett som ligger på hennes gata t.ex.).

Men nu var det inte Amiras lägenhet jag skulle skriva om, utan vårt spel. Spelmötet igår var väldigt bra. Det var en lagom blandning av våld, samtal och festande.

Först fick vi rädda Fiorina, Consabers drottning, från ett mordförsök, och sedan pratade Hazela och Kélin ut om sina problem och lyckades komma fram till en bra lösning. Därefter blev hela gänget bjudna på en bankett som hedersgäster uppe på Slottet Salston. De fick sina belöningar för det som hände i Tokon (what happened i Tokon stays in Tokon!) och för att de avvärjt mordförsöket. Heryn (miliskaptenen) fick Consabers tapperhetsmedalj, Kélin blev adlad, Livia och Faradan fick mark tilldelad i Nanbaton och byn Nanbaton fick stadsprivilegier p.g.a guldet som finns i baronatet, med Hazela som markisinna. Sedan dansade de hela natten lång. Givetvis var Jaron där, och givetvis dansade Hazela med honom. Men Faradan var snabbare och fick första dansen.

Det känns som om äventyret är slut nu. Men om man tittar på vad vi har gjort hittills tror jag inte att det är det. Det har bara varit många förväxlingar mellan oss och mellan andra, så det känns som om det hänt mer än vad det egentligen gjort. Så, Petter, hur mycket mer har du planerat? Jag är nyfiken!

En spindel i garderoben

Vargspindlar (ni vet, sånadär stora ludna, tjocka saker med ben på alla håll så man inte ser vad som är fram eller bak, som springer jättefort) ska inte kunna klättra upp till en lägenhet på tredje våningen, har jag hört. Spindeln jag hittade i garderoben har nog inte hört det, dock. Dumma spindel. Till saken ska också läggas att jag har spindelfobi. och var ensam hemma. Jag ringde Emil, kom inte fram, ringde Petter istället och försökte göra rösten lugn och stadig medan jag talade om för honom hur det låg till. Petter lovade att komma över, men jag tyckte att han tog för lång tid på sig, så jag ringde Emil igen. Emil var i trapphuset då, så han kom ungefär fem minuter före Petter. Givetvis var spindel inte kvar när Emil letade efter den, så nu har jag en stor, tjock jävel någonstans i garderoben där vi förvarar all nytvättad tvätt som ska strykas. Den kan alltså potentiellt ha krupit ner i någon av kassarna där den rena tvätten ligger. Underbart! (notera sarkasmen). Det enda som är värre än att hitta en spindel i garderoben är att veta att den rymt.

Bio!

Lite rollspelande löser alla problem, nästan. Nu var det ju inte så att jag faktiskt spelande i onsdags, utan jag satt med och såg söt ut och hejade på Markus tärningar. Det kändes bra, att bara få sitta med och göra ingenting annat. Skönt.

Igår var jag inte online alls. Jag gick några ronder mot derivatan istället. Nu har det mer eller mindre släppt (jag vann! hah!) och jag tror att det fungerar. Lite i alla fall.

Ikväll är det bio som gäller. Jag och Emil ska se The Reader. Hoppas den är lika bra som den verkar.

Idag har jag i övrigt suttit ute i solen på balkongen och skrivit lite, och så har jag tvättat och scrappat. Min hjärna börjar vänja sig vid att inte gå på högvarv hela tiden, utan att uppskatta ledigheten. Det är bra, den behöver det.

Imorgon ska jag tydligen hjälpa en kompis att flytta. Hon ringde nyss och bad om flytthjälp. Framförhållning? :P

Nu ska vi bara hålla tummarna för att jag har nässprej nog för att överleva i natt (nej, förkylningen har fortfarande inte gett med sig, även om jag sakta men säkert (inbillar mig att jag blir) bättre. Går in i vecka 14 imorgon, men vem räknar?), så att jag kan sova. Det är det värsta, att inte få sova. Suck.

Nu ska jag ringa och boka bord på restaurangen vi ska på innan bion ikväll.

RSS 2.0