Jag+morgon=falskt?

Egentligen gillar jag morgonen. Så länge jag inte har en tid att passa., då blir allting bara fel och konstigt. Idag är inget undantag. I vanliga fall har jag inga problem med att gå upp och vara igång och plugga klockan tio (för givetvis tillämpas inte akademisk kvart på den föreläsningen, baaah!). Idag var tanken att jag skulle vara i skolan klockan tio och då gick allt åt helvete. Jag försov mig och kom inte upp förrän halv tio. Jag har en föreläsare som inte uppskattar folk som kommer försent, och jag klarar inte av att klä på mig och äta frukost på en halvtimme, så här sitter jag. Jag funderar på om jag ska plugga eller göra något roligt. Mitt samvetet säger att jag behöver plugga men min hjärna säger att jag behöver göra något skoj. Jag kan faktiskt inte vara bäst jämt, även jag behöver en paus. Jag ska fundera över mitt ställningstagande medan jag äter frukost.


Suuuuuuuuuuuck

En enda lång suck, känns den här veckan som. Skolan klöddar i vanlig ordning (jag tror att Lektor Hildebrand är i masskopi med Sauron, Shai'tan och Voldemort och Crowley(!), så som den här kursen är upplagd) och jag får inget jobb. Jag får inget sommarjobb och mitt hemliga projekt del I fick avslag idag (tyvärr, jag håller alla tumma jag har för del II, för annars blir det... tja, överlevnadsbart, såklart, men jag blir ledsen, för jag vill vill vill verkligen det här!). Jag är glad att de lämande besked i så pass god tid dock.

Imorgon ska jag ha dubbelföreläsning (inte pepp!), först i amerikansk realia, som är en skitkurs. Den är ungefär som estetiska lärprocesser (ja Thomas, jag tjatar fortfarande om den, om inte annat så för att jag vet att det gör dig lite irriterad :P) var för några år sedan: den har alla möjligheter att kunna bli bra och intressant, men den är dåligt upplagd och kurslitteraturen really suuuuuuucks, så nej tack. I morgon eftermiddag har jag sedan uttal. Lite fonetik och sånt, inga problem, det är ganska enkelt.

Mitt projekt för den här veckan är att gå och lägga mig innan midnatt och att komma igång med träningen (vilket är ett led i det här hemliga projektet). Jag var jättedutkig och var och tränade med min PT idag. Han hade lagt upp nya övningar till mig med hemliga projektet speciellt i åtanke. Det var jätteroligt, och en del av övningarna älskade jag verkligen att göra, för de var så annorlunda jämfört med hur jag har tränat innan. Synd bara att del ett gick åt helvete. Just nu känner jag mig inte motiverad att träna alls, bara för det, fast jag försöker låta bli att tänka så, eftersom träningen i sig ändå är kul och jag kan gå och tränga skojsiga övninvar utan att ha något hemligt projekt i åtanke, bara för att övningarna är kul att göra.

Men men. Imorgon är det balett och nästa vecka har vi föreställning, jag försöker se fram emot det istället även om jag i mitt stilla sinne undrar hur i helvete vi ska få ihop koreografin på den tiden.

Det där med "hur i helevete ska vi hinna...?" känns som temat på den här våren, för övrigt. Terminen slutar den 4:e juni, och innan dess är det tänkt att jag ska hinna:
 • Tenta av den sista kursen i svenska, Språklig variation och förändring. Jag har pratat med min handledare men har fortfarande inte fått klart om jag ska ha en munta eller en hemtenta.
 • Tenta av Fiction-kursen (omtenta, så jag får faktiskt skylla mig själv. Jag var i Åre och åkte Lundsrappet istället).
 • Ha en muntlig tenta i uttalskursen
 • Ha en skriftlig tenta i uttalskursen
 • Pilla med talen och vad det nu kan vara att göra i talkursen som inte ens har börjat
 • Skriva klart det sista på min argumenterande text och lämna in den.
 • Skriva hemtenta i Sceince Fiction & Fantasy-kursen.
 • Skriftlig tenta i amerikansk realia, tjoho. Den kursen ser jag fram emot att ha överstökad.
Och till detta kommer givetvis även en bunt litteratur som ska läsas. Hahaha. Det är inte klokt vad kul jag har, som Hälge skulle ha sagt. Nu skiter jag i det här och går och lägger mig istället.Måndag?

Det känns som måndag, fast det är tisdag. Om femton minuter är det onsdag. Jag är trött nu, det är bra. Jag ska sova nu. Om elva timmar ska jag vara på gymmet. Det betyder ytterliggare en dag (minst) med träningsvärk (fy fan!), men vad gör man inte? Jag har dessutom ett balettpass på torsdag och troligen ett till styrketräningspass i helgen att se fram emot. Tjoho. Jag börjar faktiskt tro att det är fullt möjligt att ha träningsvärk i en hel vecka. För övrigt har jag upptäckt att Ipren hjälper mot mensvärk, men det gör inte ett skit för träningsvärken. Eller, skulle jag kanske haft ännu mer ont utan den? Nah, vi går inte ner för den vägen. Vi går in i badrummet och borstar tänderna istället.

Därför behövs Piratpartiet!

Det var ett tag sedan jag skrev ett politiskt inlägg, så here we go.

Den senaste dumheten som upprört mig inom Internet-politiken är ACTA-avtalet. Återigen alltså en akronym (kan de inte hitta på lite roligare namn?), som i det här fallet står för Anti-Counterfeiting Trade Agreement. Syftet är att stärka skyddet för immateriell rätt, som till exempel. upphovsrätt, patent och skydd av varumärken. Ett flertal länder är inblandade i detta globalt: EUs medlemsländer och USA (givetvis), och bland annat även Australien, Japan, Marocko, Mexico och Canada.

Det låter ju i sig bra, men problemet är att det att vi återigen kan hamna i ett läge där yttrandefriheten kan trampas ner i gruset. Innan jag går vidare vill jag passa på att påpeka att det fortfarande förhandlas om det här. Den information som finns släpptes officiellt förra veckan. Ingenting är klubbat och klart och om det ska klubbas igenom någonting kommer det att kunna ske tidigast i slutet av 2010.

Om några av punkterna i förslaget går igenom kommer det också att innebära ett allvarligt hot mot skyddet för vår personliga integritet och vår frihet till korrespondens, vilket är inskrivet i Sveriges grundlagar, och dessa har IPRED och FRA-lagen redan kommit farligt nära att övertrampa.

Eller hur låter det med att din mejl ska få läsas igenom bara sådär för att se så att du inte beställer några olagligheter, eller att din väska ska få sökas igenom i tullen för att se så du inte har med dig någon piratkopierad musik på din MP3-spelare? Vissa personer säger att om man inte har någonting att dölja är ju inte det så farligt, men här kommer då den intressanta frågan hur sjutton de ska kunna avgöra vad som är piratkopierad musik och vad som är musik kopierad för eget bruk. För mig handlar det också om moraliska principer. Det är ta mig fan inte okej att läsa grannens post i brevlådan, så då är det inte okej att läsa grannens mejl heller, oavsett vad det står i dem! Jag vill ha mitt privatliv i fred (och jo, det här kan tyckas lite kontroversiellt eftersom jag bloggar, men på bloggen väljer jag själv vilka delar av mitt privatliv jag vill dela med mig och det är en enorm skillnad!)

Enligt DN har dock den svenska regeringen sagt nej till att det ska införas strängare lagar i Sverige (igen) i den här frågan, och att avtalet ska användas för att stärka lagarna i de länder där de idag är svaga. Men vi vet ju alla vad Reinfeldt sa om fildelarna och vad som hände sedan. (Sossarna försöker å sin sida hävda att detvar jättefel av regeringen, men deras sida är ju inte så mycket bättre, egentligen).

Och det här leder mig osökt (nej, inte alls faktiskt) till rubriken: det är för det här Piratpartiet behövs. Må så vara att de inte har så många andra politiska agendor än upphovsrätt och yttrandefrihet, men det räcker långt. Personligen skiter jag fullständigt i hur många dagisplaster det finns i Solna eller hur hög skatt man vågar ta på bensin. Eller ja, egentligen bryr jag mig om sådana frågor också, så länge vi har yttrandefrihet. Har vi inte den har vi ingenting.

Källor: (utöver de som finns länkade i inlägget ovan)
Offentligt Acta: Inga fildelare ska stängas av (DN)
Domen hård över Acta-förslaget (DN)
Snabbguide, Acta-avtalet (DN)Tråkmånsar!

Ingen svarar på mina inlägg på VVT-forumet, folk svarar inte på mina sms och Emil svarar inte i telefon när jag försöker få honom att sluta spela brädspel och komma hem och äta kvällsmat. Tråkmånsar! Jag spelar TS istället.

Yey!

Uppsatsen klar och ivägskickad. Eller ja, klar och klar, riktigt klar ska den inte vara förrän vecka 17, men den ska in för att kommenteras av läraren innan dess. Och det har jag skickat iväg ikväll, så nu kan jag åka till Dalsland med gott samvete.

Motivation på burk?

Just nu känner jag att det är ett sådant tillfälle då jag hade behövt motivation på burk. Jag har min position text/argumentative text att skriva klart i eftermiddag, men jag har noll inspiration. Det går verkligen jättedåligt. Jag kan inte minnas sist jag hade sådan skrivblockering. Suck. Och grejen är att jag måste mejla iväg texten i kväll, så har jag inte fått den färdig tills jag ska dansa balett så blir det ingen balett, så enkelt är det. Motivationen, kom fram nu!

Hoppsan

Jag missade föreläsningen i amerikansk realia. Hur gick det till? Eller, egentligen vet jag precis hur det gick till (jag hade tankarna på annat håll i vanlig ordning) men ändå. Jag har i vilket fall som hämtat ut min tenta och varit och handlat. Eftermiddagen ska ägnas åt att skriva argumentative essay, tjoho.

Seg, segare, Linn

Och återigen har det gått mer än en vecka sedan jag bloggade sist. Den här gången har jag varit upptagen med grammatiktenta, amerikansk realia, rollspelstrams och livet i största allmänhet. Jag läser 150% och hinner/orkar inte blogga så mycket som jag kanske egentligen skulle vilja. Skolan kommer först, i synnerhet med tanke på att jag tar examen i juni.

Men okej, en snabb uppdatering:

Grammatiktenta
skrev jag i lördags. Idag kom resultatet in i Ladok (snabba ryck här, man blir ju nästan lite chockad att någonting går så fort på HUM! Det är ju nästan så man tror att de gjort fel... ) jag ska hämta ut tentan imorgon, men i Ladok står det att jag hade 74 poäng. VG låg på 80, och G låg på 65 så det var helt okej. Jag hade faktiskt inte förväntat mig att få VG på den här tentan heller, eftersom jag är för dålig på att förklara varför man gör som man gör. Jag vet att det ska vara så, och jag tycker att det räcker. Uppenbarligen räckte det till ett G.

Amerikansk realia
är skit, skit, skit! Boken är totalt värdelös. Den är flummig och rörig och så ostrukturerad att det borde vara kriminellt att ha en sådan bok som kurslitteratur. Styckeindelningen är så gott som obefintlig. Instuderingsfrågorna är ungefär lika illa som boken. De saker jag tycker är viktiga tas inte upp i instuderingsfrågorna, så jag måste läsa igenom texthelvetet en gång till. Suck.

Rollspelstrams
ägnade jag mig åt i söndags. Vi spelade klart sista delen av vårt första äventyr till Fallen Reich. Jag var inte imponerad. Det slutade med att vi slogs mot någon demontyp som knappt gick att döda. Det blev tillslut lite antiklimax när SL sade "ja, det var det, ni lyckades stoppa dem" och sedan fick vi inte ingame reda på vad det var vi hade stoppat, utan det fick vi reda på av SL efteråt. Kvällen ägnade vi sedan åt att skapa nya karaktärer. Jag vill spela brädspel, men jag blev nerröstad.

Tanken var väl från början att vi skulle spela det äventyret till Fallen Reich som stod med i Fenix för ett tag sedan, men eftersom det här inte var någon större höjade (demoner, pyttsan!) läste jag igenom det för att se om det var ungefär lika illa. Det var det. Där finns nån halvdemon-typ i det också. Alltså, jag har egentligen ingenting emot att slåss mot halvdemoner. Men ska jag göra det vill jag göra det i en miljö där det passar. 1930-talets England är inte en sådan miljö, i synnerhet inte när spelet inte marknasfördes till mig som ett mundant spel med övernaturliga inslag, utan som ett spel som handlar om just England på 1930-talet, strax innan andra världskriget bryter ut. Ska jag slåss mot demoner kan jag lika gärna spela fantasy.

Livet i största allmänhet
Ja, det är som det är. Tvätta, städa och sånt där. Jag har planer och drömmar om sommaren och hösten, men ingenting är bestämt ännu (stay tuned!) mer än Kampen i Ringen.

Lajvsäsongen invigs lite smått med Åter till Digerveden. Nu till helgen ska jag alltså till Dalsland och det vackra DMF-området igen. Det var längesedan jag var där! Senaste lajvet där var Skattjakten, som var i september 2007. Hög tid att besöka södra Sveriges vackraste lajvområde igen alltså!

Sedan börjar jag så smått pilla med förberedleserna inför Kir och Domen över Hjorvard. Får se till att försöka få iväg anmälningarna och bakgrunderna på söndag, eller så. Om jag orkar efter digerveden.

Nu är det i vilket fall som sovadags. Imorgon ska jag ha föreläsning i Amerikansk realia. Förhoppningsvis klarnar det lite efter det.

Tredje gången gillt?

Jag har bråkat med en kompis tre gånger på ganska kort tid. Det är lite tråkigt, speciellt med tanke på att vi innan varit ganska bra vänner.

Första bråket var när min kompis kom hem till mig direkt efter att ha varit kattvakt åt två maine coon-katter. De är jättesöta, men det spelar ju ingen roll när de är extremt jobbiga ur allergisynpunkt. De katterna är de enda jag reagerat på utomhus. Jag bad vänligt min kompis gå hem och byta kläder, eftersom jag inte ville ha kattallergen i min soffa. Kompisen gick hem och bytte kläder (men inte förrän jag fått ett "ja, men det är väl inte så farligt?") till svar. Jag blir så trött på att sådana här situationer väldigt ofta inträffar mellan allergiker och icke-allergiker, och allerigker alltid blir sedda som "ja men det får ni väl tåla". Ursäkta, men det är min sjukdom, så jag vågar påstå att jag vet bäst hur den ska skötas.

Andra bråket var nog jag mest skyldig till. Min kompis ville inte följa med mig på en sak, jag frågade varför och fick inget vettigt svar (enligt min åsikt) och fortsätta trycka på tills jag fick ett svar, vilket kom ut väldigt irriterat några dagar senare. Jag tyckte inte att det var en så stor grej och frågade varför min kompis inte bara kunde sagt som det var från början. Jag fick inget ordentligt svar på det, och vi surade på varsitt håll.

Tredje bråket var häromdagen. Jag tyckte att det var dags att försöka umgås igen efter att ha varit osams ett tag, så jag frågade om min kompis kunde ställa upp som promenadsällskap ner till stadsbiblioteket. jag fick svaret "jag är lite orky, men det kan jag nog orka". 'Okry' tolkar jag som sovit dåligt, har huvudärk eller liknande. När vi så träffades för promenad frågade såg min kompis riktigt risigt ut och följande konversion utspelade sig:

Jag: Alltså, du ser inte riktigt pigg ut, vad är du okry för?
Kompis: Jag har lite feber och ont i halsen, men det är inte så farligt, det överlever du nog.
Jag: Men varför vill du träffa mig om du har feber? Jag har inte tid att bli sjuk.
Kompis: Nej, vem fan har det? Men du klarar dig säkert.
Jag: Öh, nej, när jag medvetet umgås med sjuka personer blir jag sjuk. Jag tycker att du ska gå hem och lägga dig och vila.
Kompis: Nu tycker jag du är paranoid.

Må så vara att jag är paranoid, men jag är i alla fall mån om att hålla mig frisk. Har man feber och ont i halsen tycker jag faktiskt att man ska stanna hemma, dels för att vila men dels också för att inte smitta ner andra. Jag tycker det är ganska respektlöst att gå hemifrån när man är sjuk, faktiskt. Jag tycker Emils chef gjorde helt rätt som skickade hem Emil när han var sjuk och inte lät honom komma tillbaka innan han var helt frisk, just för att han inte skulle smitta ner andra.

Må så vara att jag är lite paranoid, men jag vet att virus smittar och jag tar det jävligt personligt om någon umgås med mig trots att den personen är sjuk. Jag har irriterat mig på det här halva helgen, så jag behövde skriva av mig lite.

Nu ska jag spela TS2. Nästa vecka är det tentavecka, så fram till lördag eftermiddag kommer jag inte att vara allt för aktiv här. Hejhej.

Jaha (eller: det är svårt att komma på en vettig rubrik)

Jag är inte riktigt så aktiv här som jag skulle önska/vilja/kunna vara. Jag läser 150% den här terminen och jag tar examen i juni. Jag tar examen i juni. Det känns inte klokt. Det blev lite mer verkligt igår när jag skrev ut min gamla c-uppsats (som ska publiceras, så om ett tag kan ni hitta den på internet, tjoho!) och skickade in anmälningarna till hösten. Jag ska plugga vidare, har jag tänkt. Magisterexamen till att börja med, och sedan får vi se. Nu ska vi bara hålla tummarna för att jag kommer in i Göteborg också. Det blir bäst så av många anledningar, inte minst för att deras utbildning verkar bäst, hah!

Så kan jag meddela att jag inte ska vara med i Halmstadspexet, trots allt. Egentligen skulle vi ha repat idag klockan två. Men det var inte många dansare i spexlokalen då. Vi skulle tydligen vara i Laxbuggarnas lokaler istället (som ligger i andra änden av stan). Det hade vår käre koreograf skickat mejl om igår. Tack. Så det blev ingen repa för min del. Det är premiär om två veckor och jag har varit med på ett rep, eftersom resten låg förra veckan när jag var i Åre, tada (vilket innebar att det mellan 1:a mars och 1:a april var tre rep. Inte okej). Mitt val stod alltså mellan att dansa väldigt mycket kommande vecka eller plugga grammatik väldigt mycket kommande vecka. Eftersom jag har tenta på lördag valde jag det senare. Jag tar hellre examen än spexar. Dansa kan jag göra vid fler tillfällen.

Imorgon ska det städas. Mitt och Emils helgnöje. Ta ta for now.

Läst i mars

Följande tryckta texter läste jag i mars:

 • Disgrace, J. M. Cotzee (Vintage 2000)
Betyg: 2
 • The Fifth Child, Doris Lessing (Harper Perennial 2007)
Betyg: 3 • Tam Lin, Pamela Dean (Firebird 2006)
Betyg: 4 • A Jury of Her Peers, Susan Glaspell (1917)
Betyg: 3
 • The Penguin Illustrated History of Britain and Ireland, Barry Cunliffe m.fl. (Penguin Books, 2004)
Betyg: 4
 • Språkbyte och språkbevarande i internationellt perspektiv med särskilt beaktande av situationen för samiskan i Sverige, Kenneth Hyltenstam & Christopher Stroud (Statens offentliga utredningar 1990:84, Justitedepartementet 1990)
Betyg: 1

 • Gud och attityd - ett perspektiv på språk och kön, Jan Einarsson (Studentlitteratur 2000)
Betyg: 3

En massa frågor

Äger du en iPod?

Nä.

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

I lagom tid tills jag behöver gå upp. Har jag inget inplanerat vaknar jag av mig själv. Ställer jag väckarklockan och är "ledig" slutar det med att jag ligger och försöker somna om en timme bara för att och sedan gå upp. Lika bra då att sova ut ordentligt och vakna och kunna gå upp samma tid redan från början.

Var köper du dina matvaror ifrån?

För det mesta från ICA Maxi vid Högskolan.

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden

Både och. Fast jag är Lin(n)slus, så det får väl vara det sista då.

Vilken var den senaste filmen du såg?

Fantastic 4

Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?

En vän.

Om du vann på Lotto, vad är det första du skulle köpa?

En lägenhet!

Vad åt du till middag senast?

Spagetti med köttfärssås.

Kan du vissla?

Ja.

Vem var den senaste som ringde dig?

Emil.

Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält?

Berg- och dalbanan!

Tror du folk pratar bakom ryggen på dig?

Det gör de säkert.

Vilket riktnummer befinner du dig i?

035

Hur många syskon har du?

En lillebror och en lillasyster.

Är du blyg inför det motsatta könet?

Nej.

Vilken film kan du alla replikerna till?

You've got mail

Äger du några band-T-shirts?

Inte vad jag vet.

När flög du senast?

När jag skulle till Stockholm för något år sedan.

Hur många stolar står kring ditt köksbord?

4

Pratar du några andra språk?

Mycket engelska, en aning spanska, en aning fornnordiska, en aning tyska och en aning sindarin.

Har du en stationär dator eller en laptop?

Laptop.

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Ja, jag tycker om att lära mig nya saker.

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Jag har funderat på att göra en tatuering, men jag vet inte om jag vågar.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?

Nej, jag tycker att man kan dela på det. Fast om han erbjöd sig att betala skulle jag ju inte tacka nej. Är man student måste man vara ekonomisk.

Kan du kasta macka?

Ja

Vad har du med dig in på bion?

Emil, för det mesta.

Vem var din favoritlärare och varför?

Bertil Westberg, lärare i svensk grammatik, språkhistoria, textbindning, ortnamnsforskning, språksociologi och handledare till båda mina uppsatser. Han fixar saker. Har man problem med något kan man gå till honom och så fixar han det. Det är tack vare honom jag får ta examen. Tack Bertil!

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Nej.

Gillar du att flyga?

Jag åker hellre tåg, faktiskt.

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Humor. Helst samma som min, annars kan det bli svårt :P

När sov du senast på golvet?

Tror det var efter en viss gasque för några år sedan...

Vilken är din favoritdrink?

Cosmopolitan.

Gillar du din boendesituation?

Nej. Jag vill ha en egen tvättmaskin och en större balkong och ett badkar! Framför allt en egen tvättmaskin så att jag slipper grannarnas äckliga katthår och kanske kan slippa ta korisonnässprej.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?

Fyra-fem. Fast då fungerar jag inte optimalt. Jag bara fungerar. Ska jag fungera normalt behöver jag någonstans runt åtta-nio timmar.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Ja, men så läser jag också 150% den här teminen.

Vilken är din favoritfrukt?

Kiwi.

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Inte ett dugg.

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

Ett kvart sekel :P

Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?

Ja, såklart, men tar man en kandidatexamen i svenska språket så gör man.

Tror du på liv på andra planeter?

Ja.


Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg?

Kärringen i liften i Åre, tror jag.

Tror du att Gud är man eller kvinna?

En gud är ett väsen. Det finns många gudar, och lika många gudinnor.

Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta?

Motsatta, för det mesta faktiskt.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?

Everything happens for a reason.

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?

Kanske.


Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?

Elle Woods i Legally Blonde

Har du någonsin köpt någontinf från eBay, vad var det senaste i så fall?

Inte vad jag vet.

Skulle du säga att du är trendig?

Ja. Jag sätter mina egna tredner :P

Äger du en digitalkamera?

Ja.

Vilka kändisar har du blivit järmförd med?

Ingen aning. Jag minns inte.

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?

Ja, faktiskt. Fast vissa personer vet man att de inte ringer ändå, så det är förlåtna (Ja Katt, jag räknar in dig här

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Avalons dimmor, Flickan med svavelstickorna.

Tycker du att du är attraktiv?

Oh ja!

Vad är du allergisk mot?

katter, katternas personer (om de inte städar efter sig i tvättstugan. morr.) hundar, hästar, björkar, gräs, gråbo, kvalster, dove-tvål.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?

Nä.

Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?

Gia.


Halmstad lekskola?

Ibland förstår jag allvarligt talat inte vad de sysalar med på min skola. Man kan faktiskt böjra undra om det är en högskola eller en lekskola.

Det är tredje gången den här veckan som schemat har ändrats, och det ligger en föreläsning i en kurs samma dag som vi har tenta i en annan kurs. Dessutom ligger det föreläsningar i den kursen vi har tenta i två veckor efter själva tentan. Hur sjutton har de tänkt nu?

För övrigt finns det fortfarande inget datum satt för omtentan på fiction/vocabulary-kursen, trots att tentan var för mer än en vecka sedan, och enlig högskoleförordningen ska datum för omtentan vara satt samma dag som ordinarie tenta går. Jag påpekade det för Humaniora-exepditionen, och svaret jag fick var: "Då Läraren själv skulle ta hand om tentan i en datorsal så gick den  utanför det ordinarie gemensamma tentaschemat. Eftersom läraren nu är sjuk så kan vi inte ge något datum ännu."

Vad är det för svar? Det är en tenta, så då ska väl samma regler gälla som för alla andra? Nu är jag så trött på det här klödderiet (hönsfarm, det är vad det är!) så nu tänker jag skriva ett mejl till kårstyrelsen och be dem om hjälp att se till så det här löser sig, eftersom varken lärarna, den ämnesansvarige eller expeditionen verkar klara av det på egen hand. GAH!

Hemma igen

Klockan 06:27 igår rullade tåget in på Halmstad central, så nu har jag varit hemma från Åre i mer än ett dygn. Det var en trevlig vecka och jag längtar redan efter att åka skidor igen. Här i Halmstad är det vår, det vet jag nu för krokusarna vid Laholmsvägen har tittat fram.

Någon mjukstart när man kom hem blev det inte. Efter ett samtal till Mimmi visade det sig att det är krångel med boken i amerikansk realia. Jag tänker skicka iväg ett mejl till läraren och tala om att om hon vill ändra kurslistan ska hon faktiskt göra det innan kursstart - tre veckor närmare bestämt. (Att sånt här alltid ska behöva hända, ibland undrar jag om det är en högskola eller lekskola jag går på).

Det här är mejlens förmiddag för övrigt. Jag har mejlat neogames om min bok ännu en gång och talat om för dem att om jag intt får svar inom en vecka tänker jag vända mig till ett annat förlag. Jag har fått mejl från spexet (hur i helvete vi ska få ihop alla danserna till den 30:e april, det skulle jag gärna vilja veta) och från ylva angående lite VVT-jox. Jag har mejlat HUM (humaniora-sektionen) för att läraren vi har i Skönlitteratur-kursen fortfarande inte har satt datum för omtentan (vilket ska vara satt senast dagen för ordinarie tentamen, och den var i onsdags) och snart blir jag riktigt irriterad igen för att det alltid är sånt klödd.

Nu ska jag mejla amerikansk realia-läraren och sedan ska jag plugga grammatik och gå på uppsats-föreläsning.

RSS 2.0