SJ AB = BAJS!

Ibland tror jag verkligen att SJ inte vill köra några tåg. De är som vilken fjortis som helst: de vill dra in feting med pengar men utan att göra ett skit. SJ Prio är dessutom ett skämt. Jag har poäng kvar som jag får utnyttja, men jag måste utnyttja dem innan den sista december. Fast jag får inte utnyttja dem på Öresundstågen (som är de som kör tåg mest frekvent mellan Lund och Mölndal) för det är inte SJ som kör de tågen. Jag får inte några poäng på de tågen heller, för det är inte SJ som kör de tågen. Dessutom kostar det äckligt mycket pengar att åka tåg. Över 600 spänn måste jag betala för det (och nej, Öresundstågen blir inte billigare ju tidigare man är ute, för det är inte SJ som kör de tågen).

SJs hemsida är ett skämt den också, för ungefär varannan gång man använder den kommer det upp meddelande om tekniskt fel (nej, jag har inte varit inaktiv i tolv minuter, jag sitter ju och klickar mellan de olika avgångarna för fan!) och så får man börja om från början igen. Jag bryr mig allvarligt talat inte om vad problemet är, se till att fixa det bara! SJ är dessutom rädda för att få kritik, för det går inte att få tag på dem och påpeka detta problem. Det är übersvårt att komma fram till dem på telefon, och de har ingen mejladress man kan nå dem på heller.

Suck, jag ska hädanefter skaffa någon som bokar alla mina tågbiljetter så att jag slipper, för jag blir bara på dåligt humör.

Julmarknad

Igår blev det inget bloggande. Mamma och jag var på julmarknad på Bosjökloster. Det var snö och kallt och mysigt. Riktig julstämmning! Kul att gå och titta på alla fina tomtar och sådär. Hemslöjdsföreningen försökte ragga mig som medlem. Vi får se hur det blir med det, intresserad är jag i alla fall. Jag tycker det skulle vara roligt att lära mig mer om yllebroderier och sådär.

På kvällen blev det kalas hemma hos moster och morbror, för morbror fyllde år. Vi åt god mat och jag och kusinerna roade oss med America's funniest homevideos och Pensionärsjävlar.

Idag blir det inte lika roligt, för jag måste städa och plugga, vilket jag försummade genom julmarknad och kalas igår. A eso.

Vad är värst?

Jag skulle egentligen plugga, men nu blev jag förbannad, så nu går det inte. TPB-domen kom idag. Resultatet: 46 miljoner i skadestånd. Jämför det med t.ex. domen i Engla-målet där skadeståndet blev 75.000. Det är alltså, enligt svenskt rättsystem, hundra gånger värre (närmare bestämt 613,3 gånger värre) att skapa en sida för fildelning (för det är vad det handlar om, inte att fildela i sig, utan att göra möjlighet för det) än att mörda en liten flicka. Hallå, prioritering! Vart i helvete är världen på väg?

Då kommer ju genast en intressant följdfråga: är Google, som också delar med sig av en massa filer lika olagligt? Blogg.se har en massa länkar på sin första-sida där det bland annat ligger bilder tagna av användarna. De delar alltså ut bilder som de inte har upphovsrätten till. Ska vi då stämma dem också? För att inte tala om Spotify, Facebook och YouTube, som bygger på exakt samma princip: forum för att ladda upp och dela med sig av media av olika slag. 

Och om jag skriver ett inlägg på min blogg, som bygger på fakta som jag hämtar från tidningsartiklar publicerade på nätet, ska det också räknas som upphovsrättsbrott då, eftersom jag länkar till dem och på så sätt sprider dem. Här har vi ett intressant moment 22: om jag länkar till artiklarna bryter jag mot upphovsrätten (om man utgår från det rättspraxis som skapas av TPB-domen) men om jag inte gör det betyder det att jag plagierar. Världen är knepig.

Jag vill passa på att påpeka att jag tycker det är rätt att folk som uppmanar till brott (vilket grundarna till TBP faktisktr har gjort, ur en synvinkel) ska få en rättslig prövning, men att ge dem ett skadestånd för något som råkar skada miljonindustrier lite grann i ena kanten (det är ju inte så att de bolagen ens står i närheten av att gå i konkurs p.g.a Pirate Bay) som är betydligt större än för någon som mördat ett litet barn - då är det något som är ruttet. Riktigt ruttet. TBP-domen betyder ju då att det är mer okej att gå ut och våldta och slåss och leva rövare, för det är inte ett lika allvarligt brott som att uppmana folk till fildelning. Svenska åklaragre och domare: skärp er för fan!

Artiklarna jag använt kommer från SvD och ni hittar dem här, här och här.  (ur moralisk synvinkler blir jag hellre dömd för att sprida bra åsikter genom länkar än att bli dömd för att vara en tjuv som plagierar).

Artikel i Fenix

Jag måste ju uppmana er alla att köpa nya numret av Fenix, för där har jag skrivit en artikel som heter Konsten att få en roll att spela roll (s. 20ff). Den handlar om hur man kan tänka när man skapar en roll till ett lajv och hur man kan göra för att sätta in den rollen i ett sammanhang. Kan ju även användas om man ska spela bordsrollspel eller om man skriver ett skönlitterärt verk. Innehåller också en intervju med Annica Strand, som var en av arrangörerna för Kir i somras.
Bild från artikeln.


Gissa vad jag syr!

Jag har nu påbörjat ett nytt borderiprojekt. Just nu ser det ut såhär:Vad tror ni att det ska bli? Jag kan ge er en ledtråd: det är ett vintermotiv.

Deformerad hand

Man tror ju att om man tränar step (såndär med bräda, inte med järnsulor på skorna, det heter 'stepp' med två 'p') och skadar sig så borde man ju skada foten och inte handen, men så är det inte, tydligen. Jag snubblade lite igår. Vet inte riktigt hur det gick till, tror jag försökte ta två steg samtidigt eller något sånt och missade brädan och ramlade. Jag landade på höger hand och spände givetvis till musklerna i axeln och nacken i den sidan också. Hej spänningshuvudvärk.

Det känns bättre i handen idag, men den är fortfarande svullen, och jag ska inte sitta här så mycket längre, känner jag, för det gör ont att använda den att skriva med och föra musen med. Det var ett bra beslut att inte jobba idag, eftersom det inte är så bra att packa upp varor med en opålitlig hand. Får väl ägna mig åt att läsa lite kurslitteratur istället. Och så ska jag givetvis passa på att ta en promenad i den underbara snön, för det snöar fortfarande och har gjort i snart två dygn, till och från. Jag älskar snö :)


På bilden syns det inte att det snöar, men det gör faktiskt det, med väldigt små flingor.

Galghumor

Min humor är ibland lite... smaklös, skulle vissa säga. Fas jag kan inte hjälp att jag tycker det är här ganska roligt.  Ödets ironi är den bästa humorn som finns:

"Här finns dock ett av författarna påpekat delikat problem. Inte nog med att dödsstraffet förbjuds i EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna. Det stadgas också att ingen får utlämnas till en stat där han eller hon löper en allvarlig risk att utsättas för dödsstraff. Skulle någon ansvarig för terrorbrott i USA gripas i Europa skulle man vägra lämna ut honom till USA därför att han där riskerar dödsstraff."

Alltså: om någon i Sverige skulle gripas, misstänkt för att ha planerat/utfört ett terrordåd i USA, skulle det inte vara tillåtet av svenska myndigheter att utlämna personen till USA, eftersom man har dödsstraff där. Det är lite komiskt, tycker jag. "In your face USA" liksom. Jag sa ju det - galghumor.

Citatet kommer från artikeln Drömmen om den perfekta avrättningen, vilken ni hittar här.


Internet Explorer

Allvarligt talat, sämre webläsare får man leta efter. Den fungerar inte som den ska. Eller också är det pappas dator som är knäpp... den vägrar öppna flikar som den ska och ibland när man laddar in en ny sida finns "spår" av den gamla sidan kvar på den nya. Någon som vet varför den gör såhär?

Varifrån och varthän?

De senaste dagarna har jag funderat väldigt mycket över mitt liv. Vart jag egentligen är på väg, och varifrån jag kommit. I synnerhet det första. Jag har alltid haft en "plan" över vad jag skullat göra med mitt liv, vad jag har skullat plugga, bo, o.s.v. I april hade jag en jättebra plan, men den gick käpprätt åt helvete. Ingenting, absolut ingenting just nu är som jag tänkte att det skulle vara i april. Jag säger inte att det är en dålig sak, men det blev ju inte alls som jag tänkt. Det här fanns ingenstans i min plan.

Jag har försökt att skapa en ny plan, men hittills har jag inte kommit på någon som varit bra. Ingenting som känns tillfredsställande. Det enda som jag verkligen vet om att jag vill göra är att skriva klart min bok. Det är min plan. Lite mesig plan, egentligen. Eller, nä, inte mesig. Bara ofullständig. Det skrämmer mig lite. Jag vet inte riktigt vad jag vill göra "när jag blir stor".

Egentligen är det okej att inte veta. Jag menar, herre gud, jag är 25, jag har hela livet på mig att bestämma mig, och ändra mig, och ändra mig igen. Det är faktiskt okej att inte veta. Fast en sak stör mig: att så många andra verkar veta. Att så många av de jag umgåtts med en längre tid har börjat bli sådär übervuxna och blivit klara med sin utbildning och får jobb  skaffar barn och gifter sig till höger och vänster. Framför allt det där med att skaffa barn. Min kusin ska ha barn i april. En kompis ska ha barn i december. En kvinna på mitt jobb blev mormor häromdagen, och hennes dotter är ett par år yngre än jag. Idag fick jag reda på att ytterligare en kompis ska ha barn i april. Missförstå mig inte: jag är jätteglad för deras skull, och de förtjänar att vara lyckliga och så vidare. Men det som stör mig är att de alla verkar ha en bra plan. Och jag har ingen plan, och det är läskigt och skrämmande.

Och jag saknar Halmstad något fruktansvärt just nu. Det var mitt hem, min stad. Och nu är det inte det längre. Det tar tid att vänja sig och det är inte så lätt. Egentligen ville jag inte flytta. Men saker och ting blev som det blev och nu är det som det är. Det är okej att det är så, men det tar tid att vänja sig. Till sommaren ska jag i vilket fall som glädja mig åt att inte har några barn att ta hänsyn till när jag ska på lajv, så det så.

Nu tänker jag drick kaffe och fortsätta korrekturläsa min bok.


Nytt rekord!

Igår hade jag nytt besöksrekord på bloggen, kul! Det är kul att se att fler väljer att följa bloggen, statistiken klättrar sakta men säkert uppåt, månad för månad.

Jag såg också att radbrytningen i gårdagens inlägg, eller snarare i länkarna i gårdagens inlägg inte var riktigt som den skulle. Jag ber om ursäkt för det. Nu är det fixat (hoppas jag, säg till annars!) så att citaten i länkarna är mer läsbara idag än de var igår.

Förkylningen är bättre idag, så jag ska nog klara av mitt Ica-jobb imorgon, om jag inte behöver vara i kylen så mycket. Idag har jag mest jobbat på min bok och mitt broderi. Får lägga upp en bild på det sen nån gång, när jag orkar (det här är inte internets mest bildöversållade blogg nej, det är helt riktigt).

Nu tänker jag at ett litet pass till med min bok. Idag är det korrekturläsning av kapitel ett till fem som gäller.


Nanbatonsagan - de samlade dumheterna

Detta inlägg tillägnas speciellt Petter, Emil, Markus, Robin, Jimmy, Hedwig, Amira Sofie och André för hjälp med nedanstående dumheter och mängder av skratt. Tack för att ni finns!

-----------------------------------------------------------------

Jag, rollspelscitatens bevarare och mästare, insåg till min stora förskräckelse att det saknas citat från Hazela-sagan (vår episkt långa rollspelkampanj, som min bok baseras på) här på bloggen. Inte bara från en del, utan från från fyra delar. Huga! Att den första delen inte finns med är kanske inte så konstigt, eftersom den avslutades några månader innan jag började blogga. Men att del fyra, fem och sex saknas är faktiskt illa! Speciellt med tanke på att det finns citat från andra rollspelsäventyr som spelats senare. Skäms på mig!

Jag har bestämt mig för lite bot och bättring, så jag har nu lagt upp de saknade delarna. Ni hittar alla sex under kategorin Nanbaton, men för att underlätta lite lägger jag upp alla länkarna i det här inlägger istället. En del citat i de senare delarna är egentligen bara roliga (eller extra roliga) om man har koll på de tidigare delarna, eftersom vi i vår rollspelsgrupp gärna refererar till tidigare begångna dumheter. Anyway:

Del 1 - Makt i Sikte
Del 2 - Höststädning
Del 3 - Stormvarning
Del 4 - Vargasång
Del 5 - Den långa vägen hem
Del 6 - En reva i väven

Rollspelscitat: En reva i väven (Hazela del 6)

HAZELA DEL 6 – EN REVA I VÄVEN

STARRING:

Linn – baronessan Hazela av Nanbaton
Emil – magikern Kelin Silverräv från Salston Tor
Petter – SL
Markus – Faradan de Caernan, Hazelas husriddare

-----------------------------------------------------------------------------

Jag är hungrig, och det är dåligt när man ska spela rollspel, vi hamnar bara på ett värdshus och det händer så lite där. Fast det är klart, Hazela är med, då blir det alltid trubbel.
- Emil


SL
: *säger fel* Ja, och Kelin Cederräv
Markus: *hör fel* Sedelräv? Ja visserligen är han rik men…


Linn, till Petter
: Ja, men man vet ju aldrig vad som händer. Dina tärningar kan fumla, eller mina tärningar kan fumla och så dör nån. Nån ospecificerat.
Petter: Som en helt random Nerrig.


Emil:
Men jag har knappt gjort nåt!
Petter:
Vadå knappt? Du har bara jagat honom genom halva stan.
Emil: Nej, det var Faradan som gjorde det mesta jobbet.
Linn: Och det var bara genom hamnkvarteren.


Petter:
Ni får inte använda SLs okunskap emot honom!
Markus: Vi vore inte riktiga rollspelare om vi inte gjorde det.


Faradan, till Kelin:
Du kanske inte det hur det uttalas, det är tokonska.
Linn: Han vet hur det uttalas, men han säger det med en sabrisk dialekt.


SL:
Men bara för att ni följde med frivilligt så betydde det inte att ni inte var gripna.
Markus: Tyst nu, det är vi som berättar!
Linn: Ja, du får inte vara med om du ska vara så opartisk!


SL:
Tokons kung blev också förgiftad.
Linn: Ja just det, han också. Det är för mycket gift i det här spelet.
Markus: Ja, och nu ska du gifta dig.


Flörta med henne, förför henne och skaffa dig en avkomma. Vi kan komma att behöva den sen.
- Hazela till Faradan vid besöket hos markisinnan Jana


Kelin, till Jana:
Ni är lika generös som ni är fager.
Jana: Men Herr Kelin, så säger ni bara.
Kelin: Eh, ja.


Kelin:
Vi får hoppas på att Daak visar lite… vad heter det?
Faradan: Samarbetsvilja?


Som Faradan skulle ha sagt: när Consabers riktiga män rycker fram får de andra flytta på sig.
- Kelin motiverar varför det var bättre att hämta flottans män än stadsvakten.


Emil:
Och Hazela är anställd som spion.
Linn: *förvånat* Är hon?
Petter: Ja, på två turturduvor.
Linn: Ja just det
Petter: Hon är fågelskådare.


Jag tror att mina tärningar slår dåligt för att jag har ont i halsen. De godkänner inte min voice authorisation.
 - Linn


Rollspelscitat: Den långa vägen hem (Hazela del 5)

HAZELA DEL 5 – DEN LÅNGA VÄGEN HEM

STARRING:

Linn – baronessan Hazela av Nanbaton
Emil – magikern Kelin från Salston Tor
Petter – SL
Markus – Faradan de Caernan, Hazelas husriddare
André – besökare och sidekick.

-------------------------------------------------------------------------------

Hazela: Men hon var ju drak-troende, det var det som var det viktiga
Kelin: Nej, det viktiga var att prästen var odräglig.


Om du talar om samma sak som jag, så vet jag precis vad du menar.
- Faradan till Kelin.


Emil:
Det där är power-gejming, jag power-gejmar bara på min egen nivå.
Linn: När det gynnar dig, med andra ord?


Faradan:
Jag måste tänka som en tirak, så då är det bara att gå in och döda alla jag ser.
Hazela: Ja, och ta med dig så mycket mat som möjligt
SL: Och sätta eld på allting.
Faradan: Ja, var tror du att jag ska ha honom med mig för? *pekar på Kelin*


Emil:
Det finns inte fluffiga, rosa handbojor i Consaber.
Markus:
Ha! Du har inte sett Hazelas källare!


Hazela:
Jag vill bara poängtera att skrivbordet med lönnfacket står i mitt sovrum, i fall några lönnmördarspioner letar efter det.
Faradan: Ninjor heter det, inte lönnmördarspioner.


Markus, till Petter:
Det är fel på dina kakor, de går sönder.
Petter: Ja, hur fan hade du annars tänkt att äta dem?
Markus: Men de går sönder innan de hunnit in i munnen. De självtuggas!


Emil, till kakan han håller i handen
: Och vad heter du då lilla vän? *parodierar Monsters Inc*
André: Det är en nameless kaka, du kan äta den utan samvetskval


Emil:
Jävla Jaron!
Linn: Men var har han gjort? Blanda inte in honom i det här.
Emil: Vadå? Jag bara citerar dig.


Markus:
Här försöker jag skapa ett system som fungerar och du kallar mig tyrann!
SL: Vadå, att slå ner yttrandefriheten?
Linn: Det finns också något som kallas för hets på folkgrupp, och det slår vi ner!


Hazela:
De avancerar bakåt, en välbeprövad thalaskisk taktik.
Kelin: Nej, de flyr.
Faradan: Också en välbeprövad thalaskisk taktik.


Rollspelscitat: Vargasång (Hazela del 4)

HAZELA DEL 4 – VARGASÅNG

STARRING:

Linn – baronessan Hazela av Nanbaton
Emil – magikern Kelin från Salston Tor
Petter – SL
Markus – Faradan de Caernan, Hazelas husriddare
Amira Sofie – Riddersdam Livia Ekenhjärta

-----------------------------------------------------------------

Jag har umgåtts för mycket med Faradan, det är klart att jag tänker mig ett armborst i storlek med en bazooka!
- Emil


SL:
Om du går in i stridszonen kan du slåss nästa gång.
Faradan: Går?! Jag rusar!


Hazela:
Jag går ut och lootar matbordet. Jag är hungrig
SL: Ett antal småfåglar har varit där innan. Storkar och sånt.


Emil:
Vad heter varulven?
SL: Varför skulle den ha ett namn?
Emil: Då är det alltså en nameless NPC, och dem kan vi döda utan samvetskval.


Linn:
Vi power-gejmar inte i den här gruppen, aldrig nånsin!
SL: Nädå, ni står bara redo att göra det så fort det behövs.


Lyssna på farbror Kelin, han vet vad han menar.
- SL


Kelin:
Det var ingen värdshuspiga den här gången.
Hazela: Jag trodde inte att du umgicks med sådana?
Kelin: Jodå. Nån måste ju servera ölen.


Lägervakt till Hazela och Livia:
Hur kom ni ut ur staden?
Hazela: Vadå? Det var väl inget svårt, vi red bara ut genom porten


Men det där är player-knowledge, inte SL-knowledge.
- Emil till Petter


SL till Faradan:
Du hör det om du slår ett lyckat hörselslag.
Linn: Ha! Med dina tärningar – ingen risk!


Men näe! Jag hatar att lägga mina perfekta slag på grundfärdigheterna, jag gör alltid det.
- Amira Sofie. Värt att påpeka är också att grundfärdigheterna, till skillnad från de andra färdigheterna, inte kan höjas, oavsett hur många perfekta slag man slår.


Men faaan! Det är ju det jag säger! Jävla, perfekta skitslag!
- Amira Sofie, tio minuter senare


Gud är Daaks gåva.
- Markus


Nanbaton är så häftigt att till och med deras arkitekter är adliga.
- Markus


Kelin:
Baronessan anordnar en årlig höstmarknad varje år.
Ciara: Ja, det är väl därför den kallas årlig.


SL:
*visar en bild för rollspelsgruppen* Och här har vi en bild på Hazelas gullpojke.
Linn: Äh, jag har hittat en mycket bättre bild på honom.
SL: *lite stött* Vadå, var han naken eller?
Linn: Ja.

 


Rollspelscitat: Makt i Sikte (Hazela del 1)

MAKT I SIKTE

 

STARRING:

 

Petter – SL, Ungmar

Emil – Brand, krigare

Robin – Gerreg, livmedikus

Linn – Hazela av Nanbaton, baronessa

Markus – Faradan de Caernan, riddare

 

-------------------------------------------

 

Det var skickligt gjort, men han var nog rätt klumpig
- Brand

 

Det verkade som om han vaknade död och sedan var allt frid och fröjd med det.
- Gerreg

 

Varför har du satt på ugnen? Ska du sterilisera skalpeller?
- Emil till Robin

 

Du behåller ditt lugn. Det är inte värre än att bli mördad.
- Petter/SL

 

All heil Daak, vår befriare.
- Linn

 

Det är bra att han är så stor, då är han mycket lättare att träffa.
- Hazela

 

Titta inte på mig, jag är inte där.
- Faradan

 

Dig är det väl ingen som lyssnar på, du är ju bara en simpel riddare. Jag är ju faktiskt baronessa!
- Hazela

 

Vi ska ut på stan och du ska köpa saker till mig
- Gerreg till Brand

 

Markus: Kan jag få Consaber-boken?
Emil:
Kan jag få färdighetsboken?
Linn:
Kan jag få en ny färdighet?

 

Det är ju en snäll katt. Jag ska få henne att bita Jaron i pungen.
- Hazela

 

Jag går dit jag tror att det finns ett alkemiställe, och eftersom jag är man så frågar jag inte om vägen.
- Faradan

 

Det är ju hennes nåd Nanbaton och inget våp vi kan råna!
- Ungmar

 

Jag är från Nanbaton, jag vet hur det uttalas. Men jag säger det med en tokonsk dialekt.
- Faradan

 

Brand: Kan man gå runt där?
Faradan:
Ja, eller också kan man stå i tornet och skjuta dem.
Brand:
Ja, men hur manligt är det?

 

Petter: Tja, det är troligt att han skulle vinna
Emil:
Helt omöjligt – vi fuskar!

 

SL: ja, varför gjorde ni det egentligen?
Markus:
Tja, det var ju ett tag sedan vi dödade något….

 

De är lite tveksamma till dig, din stil, och ditt utseende och hur du luktar och sådär
- SL till Faradan

 

Markus: Jag tar honom hårt och kraftfullt…
Linn:
…bakifrån.


Dumma förkylning

Det blir aldrig som man tänkt sig. I helgen var mamma och pappa i Stockholm och jag tänkte passa på att ha det skönt och mysigt för mig själv och bara göra saker jag vill göra utan att behöva anpassa mig till någon annan. Jag tycker om att vara med folk, men ibland är det väldigt skönt att vara ensam också. Bland annat tänkte jag spela TS2, skriva på min bok och scrappa lite till lillebrors album.

Istället låg jag och tittade på film nästan tre dygn, för jag har blivit tokförkyld. Usch! Jag hatar verkligen att vara fökyld, men det vet ni ju vid det här laget.

Det var i alla fall tur att jag inte åkte till Mälarhusen, vilket jag funderade lite över att göra, och att jag inte åkte och hälsade på Emil, vilket jag också funderade lite på att göra innan jag bestämde mig för att vara hemma. För det hade varit ännu tråkigare att vara där och vara fökyld.

Jag är hur som helst på bättringsvägen, även om det inte är bra än och jag är glad att jag sade att jag inte skulle jobba idag, för det hade jag inte orkat. Troligen inte imorgon heller. Kanske på onsdag, vi får se då. Det är i alla fall väldans synd om mig och nu vill jag ha massor av sympatier, host och snörvel.

Inspiration?

Jag satte mig här för att jag tänkte skriva något roligt, men jag har ingen inspiration idag känner jag. Vi får ta det en annan gång. Jag lägger krutet på att få klart kapitel fem i min bok istället. Det är vansinnigt tidskonsumerande att skriva. Kapitel tre och fyra gick mycket fortare. Jag lägger upp en fin bild istället. Hejhej.


Kursstart, uppföljaren

Eh ja, tanken var ju då att vi skulle ha vår "riktiga" kursstart idag. Men tydligen hade det gått mejl till alla, utom mig. Jag åkte in till Lund, gick upp till Lingvistikhuset, satte mig utanför salen och väntade tjugo i tio (god tid kan tyckas, men tåget kommer in när det kommer in, så jag har inte så mycket att välja på. God tid är ju kanske annars inte det ni oftast brukar förknippa mig med =P ). Tjugo över tio hade det fortfarande inte kommit någon, mer än eh hög doktorander som gått förbi ett par gånger och sett nyfikna ut.

Jag gick ner till kursexpeditionen (i Lund är de så häftiga att inriktningarna har egna expeditioner, utöver de som finns för varje fakultet, eller hur man ska säga. Det var lite rörigt innan jag kom underfund med det), men det var ingen där, för hon satt givetvis i möte, suck. Jag ringde mamma en stund och gnällde av mig lite, sedan gick jag tillbaka till exepeditionen för att se om hon kanske var tillbaka. Det var hon inte, så jag bestämde mig för att skriva ner hennes telefontider och ringa imorgon, men just då kom hon gående, som tur var.

Efter lite rundringning och letande fick hon tillslut tag på lektorn som har kursen (han är jättesöt, han ser ut som jultomten!) oh jag fick pratat med honom. Jag lovade att mejla honom när jag kom hem så att han fick rätt mejladress (för troligen har han skrivit fel någonstans. Jag dubbelkollade nämligen i måndags så att det skulle vara läsligt skrivet) och nu har jag fått samma information som de andra fått. Han lovade mig dessutom muntligen att det blir föreläsning på fredag, så förhoppningsvis ska vi kunna komma igång då.

Ja jösses, så mycket krångel. Jag tycker att jag råkar ut för sånt här oftare än andra. Varför är det så?

Ny stad, nya rutiner

I går blev jag officiellt Lundastudent. Igen, ska jag väl kanske säga eftersom jag tog min studentexamen i Lund once upon a time.

Det var en ganska intressant kursstart. Mitt tåg kom in 09:17, så jag hade ganska gott om tid att hitta rätt, vilket var skönt för Humanistbyggnaderna i Lund är ganska... röriga. På ett sätt. Typiskt gammal skolbyggnad med trappor hit och dit och så där. I Halmstad fanns det typ två trapphus, så det var inte så lätt att gå vilse. Här tog det tid innan jag hittade rätt trapphus. Knepigt. Som sagt: tur att jag var i god tid.

Det tvistades sedan lite om vi började 10 eller kvar över tio. Eftersom det inte kommit någon och släppt in oss sex som stod och väntade utanför salen tio över tio antog vi att det var kvart över. Halv elva hade det fortfarande inte dykt upp någon, så då blev det lite spännande. Alla andra hade pluggat i Lund tidigare, så de visste vem man skulle prata med, vilket var tur, för jag hade då ingen aning (perspektiv: förra terminen var det jag som hjälpte folk till rätta, eftersom jag läste min sista termin och hittade överallt och visste allt sånt där. Jag hade glömt hur det känns att vara novis, haha). Det löste sig tillslut tillfälligt genom att studierektorn, som också undervisat i det här ämnet (semantik och lexikologi) kom och hade en liten introföreläsning för oss. Ingen lyckades nämligen hitta läraren som skulle ha oss, men de lovade att det skulle lösa sig tills på onsdag, när vi har nästa föreläsning, eller också skulle de höra av sig. Ingen har hört av sig, så jag antar att det löst sig.

Jag har varit med om mycket krångel vid kursstarter under min tid i Halmstad (otalet schemaändringar, litteraturlistor som inte stämmer, byte av lärare m.m.), men att läraren saknas var faktiskt nytt.

Det verkar hur som helst vara en väldigt intressant kurs. Synd bara att den de tre första veckorna är schemalagd precis de dagar då jag brukar jobba hos pappa. Jaja, det är bara att gilla läget. Ordkunskap tillhör ett av mina specialintressen inom lingvistiken (det andra är språksociologin), så det blir nog bra.

Och vad gäller den där flaskposten, förresten, så har jag fortfarande inte pillat ut den ur flaskan, men jag ska göra det. Snart.

Seghet

Det har varit tyst här ett tag. Jag har haft fullt upp först med att anordna årets Halloween-middag (som blev väldigt lyckad) och sedan vara nere i stugan med mamma, där vi hittade en flaskpost på stranden (tänkte skriva ett inlägg om det senare, så fort jag lyckats komma på det bästa sättet att få ut brevet ur flaskan, utan att skada det för mycket - stay tuned!) och sedan har jag jobbat med min bok och lagt pussel med mamma och sytt på min duk. Jag är ivrig att få den färdig så att jag kan börja på ett nytt syprojekt. Jag vill brodera tomtar nu, inte kycklingar.

Imorgon börjar jag skolan igen, tror jag. Jag har sökt en kurs i lingvistik som börjar imorgon och jag är fortfarande inte helt säker om jag faktiskt är antagen. Det är på gott och ont. Det är en intressant kurs och jag vill gärna läsa den, men den ligger schemalagd samtidigt som de dagar då jag brukar jobba. Typiskt att det ska krocka så. Jaja, så är det.

Nu ska jag kurera mensvärk, bevaka en auktion och tradera och övertala pappa om att laga scones.

Läst i oktober

 • De nio månarnas dotter, Robert Jordan (översättning: Jan Risheden)
  Winter's heart
  , andra delen, Natur & Kultur 2004 (2000)
  Betyg: 3/5 • Vattenmelonen, Marian Keyes (Översättning: Lina Erkelius)
  Watermelon, Norstedts Förlag, 1998 (1995)
  Betyg: 3/5 • Kitty och den försvunna galjonsbilden, Carolyn Keene (översättning: Ann Westborn)
  The Secret of the Wooden Lady, B Wahlströms förlag, 1966 (1950)
  Betyg: 3/5
 • Övergiven värld, Sofia Bergting
  Bonnier Carlsen bokförlag, 2009
  Betyg: 2/5 • Alice's Adventures in Wonderland, Lewis Carroll
  Penguin books, 1998 (1865)
  Betyg: 4/5


RSS 2.0